Dakle ona prodaja od petka ispada najbesmislenija prodaja ikad. Izvješće dobro. Dobit se povećava iz kvartala u kvartal.
Posts by KitoLovac
-
-
Stižu tarife na čelik i aluminij. Na već postojeće od Bidena gospodin Trump uvodi dodatne 25%.
W Beacon (@w_beacon) on XTrump: Will Announce 25% Tariffs On Steel, Aluminium Monday. The auto and construction sectors will be hit hardest by the tariffs. Auto Industry Impact A…x.comDakle, nakon luđaka u Rusiji, diktatora u Kini stiže još jedan sličnog kova i kod nas na Zapadu. Ali taj je iz nekog razloga odlučio razvaliti Zapad.
-
Europski autosektor je u padu.
Pišeš gluposti.
Ajde bavi se HPB. Ostavi se autosektora. Očito ga ne razumiješ. Uštedi sebi i dečku vrijeme i novac.
-
Ne znam kakve veze imaju potencijalni pregovori Ukrajine i Rusije kad će sankcije i dalje ostati na snazi. A Rusija je zlatna koka ovdje.
Pitanje je da li će SAD opaliti tarife na europska vozila 10% ili 15%. Te koliko će komponente za el. vozila i čelik i aluminij.
Europski autosektor je u padu. Zasad se ne nazire svijetlo na kraju tunela.
A najgore od svega. Ovaj novi desetogodišnji posao. Marže nisu kao prije. Sumnjam da će iz njega izvlačiti više od 800-900k dobiti godišnje. A ako se ispostavi da je stvarno riječ o Kinezima. Onda postoji mogućnost da se Zapad opet umiješa i napravi probleme. Sjetite se kad su prije koju godinu Kinezi htjeli preuzeti Luku Rijeka. Kako je SAD lagano umjesto nas odbio.
A ne samo da Kina želi Tajvan. Ima deklaraciju kojom ga želi vratiti. Dronovi se prave 24/7. I ako ga stvarno napadne pa Zapad i njima opali sankcije kao i Rusiji pa propadne i taj posao. Onda ADPL postaje najveći pehist u povijesti.
Meni osobno tu ima puno nepoznanica na koje nemamo utjecaj a ovisi o velikim svjetskim igračima. A ništa dobro. Samo sranj*. Previše za držati dugoročno veću lovu.
-
Dead car bounce.
-
Ove tarife će najviše i opaliti električne automobile. Aluminij i popratne dijelove.
Ne znam zašto je lik odlučio zaratiti sa cijelim svijetom. Ali sumnjam da će biti dobro za bilo koga. Osim za Indijce, Ruse i Kineze.
-
Trumpove tarife Europi će najviše osjetiti autosektor. Dovoljno je samo pogledati pad europskih auto dionica jutros.
-
Ova dionica raste bez puno komentara ovdje na forumu. Koja su očekivanja u vezi dividende? Je li realno očekivati 25-35 eura po dionici?
Sumnjam. Nekakva politika posljednjih godina je bila oko 3.5% na tržišnu vrijednost. Tako da sumnjam da će ove godine dividenda iznad 20 EUR.
To je ionako samo dodatak kod IKBA. Prava vrijednost se ogleda u akumulaciji dobiti i vrijednosti dionice. A ona vrijedi mnogo iznad 585 EUR.
-
Malo se pokrenuo Ernt.
Izašla su 3 igrača koja su prodavala zadnjih mjeseci. Globalni će vrlo vjerojatno prebaciti središte u SAD radi poslovanja. Još kad bi upalo preuzimanje ili spajanje kao što se pričalo za vrijeme zadnjeg mandata Donalda 💰
-
Globalni Ericsson je donirao u kampanji Donalda Trumpa. Inače im to nije u praksi ali eto, za Donalda su učinili iznimku.
Ukoliko se ne varam, prošli put su upravo za njegovog mandata pokušali kupiti Ericsson. Preko Cisca. Za 5G i 6G.
Vidjet ćemo šta donosi idući mandat.
-
Dakle. Glavni uzroci pada njemačke industrijske proizvodnje su:
- Visoke cijene energije – Povećani troškovi plina i nafte smanjuju profitabilnost. Nema nuklearki.
- Inflacija – Poskupljenje sirovina smanjuje konkurentnost proizvoda.
- Poremećaji opskrbnih lanaca – Kašnjenja i nedostatak materijala zbog globalnih problema.
- Smanjena potražnja – Manje izvoza zbog konkurencije, posebno u Kinu. Ali to su pokrili sa Poljskom.
Rast kamatnih stopa – Skuplje financiranje ograničava ulaganja. Ali izlazimo u područje kada se očekuje pad kamatnih stopa.
Energenti su glavni razlog. Uzrokovali su inflaciju i nekonkurentnost proizvoda. Dok Kina i Indija uživaju niske cijene energenata. Kao i veći dio Azije. Dakle, mi smo popušili. I to se neće riješiti barem idućih 5 gpdina
-
Nijemci su upalili u bananu otkako su Zeleni i ljevičari preuzeli kontrolu. Imali su jeftinu energiju iz Rusije kao i 30% iz svojih nuklearki.
Genijalci nuklearke izgasili, sjeverni tok nestao. Pa-pa. Ostali u banani a Angela naručila milijune imigranata od kojih većina na socijali.
Pa eto sad zelene uvoze ugljen i plin brodovima. Cijela industrijau bananu zbog većih troškova. Povukli i veći dio Europe. Genijalci
-
Meni ove pekarne izgledaju da su napucale dobit i poslovanje jer nisu imali za burek i sada odjednom neka milijunska dobit i poslovanje. Kad unesu njihovu "imovinu" u CKML kao i od ovog newmip kroz dokapitalizaciju će doći do većine. Naši će papirići vrijediti manje a oni će doći do vlasništva iz ničega. Gore nego u ATPL. Tako ako nove kompanije ne budu zlatne koke, ne vidim kako mogu nastaviti isplaćivati 50 centi i ubuduće 🤔🤔
-
Vrlo lako moguće da je dotični gospodin izašao jučer u cijelosti ili većinom. Tako da bi prodaja trebala popustiti.
U međuvremenu sam bio u kontaktu sa nekim zaposlenicima ETK-a. Svi su jako nezadovoljni. Preko 70% ljudi nije zadovoljno smjerom u kojem se firma kreće. Nikad ovolika razina nezadovoljstva.
Vjerujem da bi se svi primirili da dobiju povišice. Jer u ovom trenutku većina vozača autobusa ima veće plaće od magistara koji rade nekoliko godina kao programeri u ETK.
Povećanjem bi se kao nagrizla dobit firme. Ali postoji prostor. Središnjica ionako daje velike novce za plaće. Povećanjem tih satnica za 10% i dalje bismo bili masu jeftiniji od konkurencije. Pa samo su azijati jeftiniji od nas. Svi ostali skuplji.
Radnicima pare i zadovoljstvo. Lokalni dio ne mora popušiti dobit. Popušili smo već dovoljno gubitkom telekom djela.
-
Nadzire li se napokon kraj ovom prodavaču koji nas je posljednih 6 mjeseci zatukao 11% dok je Crobex narastao 9%. Ovaj vani rast neću niti spominjati.
Čini mi se još koji dan i onda polagano na razine iznad 200...
jel moguce da Ericsson prodaje svoje dionice ??
Globalni ili lokalni Nikola?
Sumnjam za oboje. Trezor djelo djelatnicima. Neki prodaju neki ostave.
2 fonda su izlazila mjesecima. Taman kad su istali izašli je krenuo dotični. Fizička osoba.
Ali brine više prazni bid nego prodaja.
-
Piše za 7SLO 33% + dividende pa kao 40%. Ne pratim baš ove naše ETF. Ako kupim 7SLO da li dobijem i dividendu?
-
Moram priznati kako lagano gubim živce sa ovim papirićem. Zadnjih nekoliko godina je cijena dionice pala gotovo 30% dok je crobex, čak i crobex, rastao gotovo 60%. Strane Indexe i dionice sada niti da spominjem.
I onda članak o uspješnoj menadžerici koja ima godišnje 329.000 EUR plače i 126.000 bruto bonusa + dionice. A izgubili cijeli odjel a dionica posluje gore od najgorih gubitaša.
Pa tko je ovdje lud. Zapravo to nije upitno. Mi šta držimo.
-
Cijeli autosekter je u banani. I zbog europske bezidejne politike spuštanja hlača Istoku i Zapadu, samo će nastaviti tonuti. Zato bih se zabrinuo koje analize pratite ako "analitičari" kažu hold.
VW i Renault su počeli rasti, Stellantis ima 3 mjeseca cjenovno stagnira...trebao sis e zabrinuti prije pola godine, sada je gotovo...
Izašao sam prije 2-3 godine. Malo prije Rusije. I ubacio u KODT i ERNT. Bolje da ne kažem šta mi ovaj hrvatski IT sektor radi u portfoliu.
A za ADPL se nemam namjeru vraćati dok se Rusija ne vrati u igru. Za ERNT idem u dokup jer sam očito blago spor.
-
Cijeli autosekter je u banani. I zbog europske bezidejne politike spuštanja hlača Istoku i Zapadu, samo će nastaviti tonuti. Zato bih se zabrinuo koje analize pratite ako "analitičari" kažu hold.
-
Ne mogu izdvojiti dio firme i sebi ga samo tako uzeti. I pogotovo što onda ne bi imalo smisla prvo sve spojiti pod CKML što upravo rade i obavezati se na isplatu 0,50€ dividende unedogled..
Drukaju ne bi li kupili za par centi jeftinije.