Meni ove pekarne izgledaju da su napucale dobit i poslovanje jer nisu imali za burek i sada odjednom neka milijunska dobit i poslovanje. Kad unesu njihovu "imovinu" u CKML kao i od ovog newmip kroz dokapitalizaciju će doći do većine. Naši će papirići vrijediti manje a oni će doći do vlasništva iz ničega. Gore nego u ATPL. Tako ako nove kompanije ne budu zlatne koke, ne vidim kako mogu nastaviti isplaćivati 50 centi i ubuduće 🤔🤔
Posts by KitoLovac
-
-
Vrlo lako moguće da je dotični gospodin izašao jučer u cijelosti ili većinom. Tako da bi prodaja trebala popustiti.
U međuvremenu sam bio u kontaktu sa nekim zaposlenicima ETK-a. Svi su jako nezadovoljni. Preko 70% ljudi nije zadovoljno smjerom u kojem se firma kreće. Nikad ovolika razina nezadovoljstva.
Vjerujem da bi se svi primirili da dobiju povišice. Jer u ovom trenutku većina vozača autobusa ima veće plaće od magistara koji rade nekoliko godina kao programeri u ETK.
Povećanjem bi se kao nagrizla dobit firme. Ali postoji prostor. Središnjica ionako daje velike novce za plaće. Povećanjem tih satnica za 10% i dalje bismo bili masu jeftiniji od konkurencije. Pa samo su azijati jeftiniji od nas. Svi ostali skuplji.
Radnicima pare i zadovoljstvo. Lokalni dio ne mora popušiti dobit. Popušili smo već dovoljno gubitkom telekom djela.
-
Nadzire li se napokon kraj ovom prodavaču koji nas je posljednih 6 mjeseci zatukao 11% dok je Crobex narastao 9%. Ovaj vani rast neću niti spominjati.
Čini mi se još koji dan i onda polagano na razine iznad 200...
jel moguce da Ericsson prodaje svoje dionice ??
Globalni ili lokalni Nikola?
Sumnjam za oboje. Trezor djelo djelatnicima. Neki prodaju neki ostave.
2 fonda su izlazila mjesecima. Taman kad su istali izašli je krenuo dotični. Fizička osoba.
Ali brine više prazni bid nego prodaja.
-
Piše za 7SLO 33% + dividende pa kao 40%. Ne pratim baš ove naše ETF. Ako kupim 7SLO da li dobijem i dividendu?
-
Moram priznati kako lagano gubim živce sa ovim papirićem. Zadnjih nekoliko godina je cijena dionice pala gotovo 30% dok je crobex, čak i crobex, rastao gotovo 60%. Strane Indexe i dionice sada niti da spominjem.
I onda članak o uspješnoj menadžerici koja ima godišnje 329.000 EUR plače i 126.000 bruto bonusa + dionice. A izgubili cijeli odjel a dionica posluje gore od najgorih gubitaša.
Pa tko je ovdje lud. Zapravo to nije upitno. Mi šta držimo.
-
Cijeli autosekter je u banani. I zbog europske bezidejne politike spuštanja hlača Istoku i Zapadu, samo će nastaviti tonuti. Zato bih se zabrinuo koje analize pratite ako "analitičari" kažu hold.
VW i Renault su počeli rasti, Stellantis ima 3 mjeseca cjenovno stagnira...trebao sis e zabrinuti prije pola godine, sada je gotovo...
Izašao sam prije 2-3 godine. Malo prije Rusije. I ubacio u KODT i ERNT. Bolje da ne kažem šta mi ovaj hrvatski IT sektor radi u portfoliu.
A za ADPL se nemam namjeru vraćati dok se Rusija ne vrati u igru. Za ERNT idem u dokup jer sam očito blago spor.
-
Cijeli autosekter je u banani. I zbog europske bezidejne politike spuštanja hlača Istoku i Zapadu, samo će nastaviti tonuti. Zato bih se zabrinuo koje analize pratite ako "analitičari" kažu hold.
-
Ne mogu izdvojiti dio firme i sebi ga samo tako uzeti. I pogotovo što onda ne bi imalo smisla prvo sve spojiti pod CKML što upravo rade i obavezati se na isplatu 0,50€ dividende unedogled..
Drukaju ne bi li kupili za par centi jeftinije.
-
S obzirom da od idućeg tjedna kreće novi krug Trezoraca s namjerom prikupa 400 milijuna EUR, kamate 3.10%... nameće se pitanje, koliko je zdravo ovo konstantno zaduživanje.
Sudjelovao sam u nekoliko ranijih, vjerojatno ću i u ovom jer je trajanje samo 3 mjeseca... Ali koji će im vrag toliko love, čemu pusti porezi ako se svaki mjesec masovno zadužuju. 🤔
Imate li mišljenje koliko je to održivo?
Jer građani nemaju neograničene količine novce niti će zlatna koka turizam vječno trajati.
-
Poslužit ću se riječima jednog bivšeg Premijera prije nego li je pobjegao: "U banani smo".
Rusije nema a cijeli europski autosektor je u problemima. Stellantis je najmanji problem. Beznačajan.
Kao ubod komarca na ranu od nagazne mine 😅
-
Nabili cijenu 3.32 EUR pa se čude jer nitko ne želi.
"Nepovoljna situacija na tržištu" a tržište nikad bolje i nikad više gladno. Ako stave pravu cijenu, razgrabit će se. Na ovoj teško tko će ući. Ja osobno ne vidim prostora za rast dionice.
-
Vjerujem da će biti izdašnija dividenda kako bi upravo s njome kasnije i povećali temeljni kapital. Ovo će kao i ATPL preuzeti većinu bez da daju centa 🤣
-
Jeli itko pogledao detaljnije Prospekt?
Ovako na brzinu, ugrubo. U IPO ide oko 50mil dionica, odnosno 35% svih dionica. Ajmo reći da je ukupan broj dionica oko 165M.
Cijena dionice 3.14-3.34 EUR
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
Jesam li štogod u brzini krivo izračunao ili su se oni precijenili jer pri ovoj cijeni dionice ovo i nije baš neka prilika.
🤔ako imaš d.o.o. sa 100٪ vlasništvom i P/E 10 ili manji a zašto bi išao u d.d. i " poklonio" ostalima svoju imovinu i zaradu?🤔
Inače, zbog širenja biznisa i pokrića obveza radi još veće dobiti kasnije.
Ali nekako sumnjam u ovom slučaju. Nekako mi smrdi da debakl.
Jedino šta može pogurati cijenu naprijed ako zabrane prodaju IPO dioničarima na godinu dana, tako da će biti samo bid a ne i prodaje pa cijena može odletiti u nebo. Ali opet, tko bio bio toliko debi*an da to kupuje. Osim možda fondova 🤔
-
Jeli itko pogledao detaljnije Prospekt?
Ovako na brzinu, ugrubo. U IPO ide oko 50mil dionica, odnosno 35% svih dionica. Ajmo reći da je ukupan broj dionica oko 165M.
Cijena dionice 3.14-3.34 EUR
Neto dobit 7M EUR
Koji vrag. P/E 85??
EPS 0.04 EUR, povrat 1%.
Jesam li štogod u brzini krivo izračunao ili su se oni precijenili jer pri ovoj cijeni dionice ovo i nije baš neka prilika.
-
Uvjek sam govorio ova dionica raste samo kd trezor kupuje
...kao i većina dionica koja na inozemnim tržištima rastu do P/E 80-200
Teška magla. Ni kriptovalute im nisu ravne. Ali neka. Naše je samo zajahati val i uzeti paricu.
-
Žive od turizma. Većina dućana i prihoda su Dalmacija i otoci, turistička mjesta. Mjesta gdje ljudi nemaju drugog izbora. Tako da mogu nabiti cijene. A cijene su im stvarno brutalne po otocima. Lihvarske.
Dakle ovise isključivo o turizmu.
Malo problema sa vodećim gospodarstvima Zapada, lošija turistička sezona...i adio profit i prihodi.
Više mi izgleda kao turistička dionica negoli li maloprodaja 😅
-
A šta reći tek za dobit koja je nestala u Q3 jer su ranija razdoblja krivo shvatili porezne olakšice. Ispada da u ovoj firmi nitko ne zna apsolutno ništa. Ali neka idu u Solarisa spiskati pare i nagraditi se za loše poslovanje.
Imaju sreće što su u branši budućnosti i što je središnjica sredila dobre poslove sa AT&T koji će godinama puniti blagajnu.
Inače bih odavno dumpao ovaj papirić.
Ovako hodl.
No ti si zbilja kitolovac.. "nitko ne zna ništa, spiskati luvu u Solarisu, imaju sreće,..." pa to sve nije dovoljno za hold. Ja nisam pametniji, ali niti toliko protivuriječan. Ajde se ti malo ufati za svoj nick.
To ukoliko nisi baš bistar pa ne razumiješ tekst ne znači da je nešto proturječno.
U međuvremenu, pohodi INGR, DDJH i sl. teme gdje se skupljaju intelektualci. Eventualno dodji do Solarisa pa se možeš poigrati sa mojim nickom.
-
A šta reći tek za dobit koja je nestala u Q3 jer su ranija razdoblja krivo shvatili porezne olakšice. Ispada da u ovoj firmi nitko ne zna apsolutno ništa. Ali neka idu u Solarisa spiskati pare i nagraditi se za loše poslovanje.
Imaju sreće što su u branši budućnosti i što je središnjica sredila dobre poslove sa AT&T koji će godinama puniti blagajnu.
Inače bih odavno dumpao ovaj papirić.
Ovako hodl.
-
Država i cilja da klijenti pobjegnu u druge banke. U ovom slučaju HPB.
Ali upitno je koliko će ljudi prijeći. Ipak smo mi kao narod dosta lijeni 😅
-
Neka pljačkaju dokle mogu. Ali čuđenje zašto Revolut i sl. imaju svake godine sve veći i veći broj korisnika, prihoda i dobiti ne bi trebale čuditi.
Ove klasične banke su prošlost zato mi trebamo iskoristiti rast dobiti koji slijedi što je bolje moguće.