1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mjanko

Posts by mjanko

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• mjanko
    • February 8, 2025 at 9:29 AM
    Quote from Balkan Bull

Zgodna vijest i nadamo se samo prvi u nizu poslova. No, ako ostane na ovome, to im godišnje ne pokrije niti desetinu trenutnih prihoda tako da se zasad radi o mrvicama.

Kolega, pregledajte si unatrag recimo 7-8 godina objave novih poslova, napravite tablicu sa ciframa po godinama pa će Vam onda biti jasno o kolikim se godišnjim prihodima radi (naravno, ugovori su uvijek podložni promjenama ovisno o situaciji na tržištu, ali sumnjam da tu ima većih odstupanja od ugovorenih količina) .... ovakvo Vaše gledanje na pojedinačni ugovor kao da je on jedini je potpuno pogrešno ... to jesu mrvice (pa i nisu, to je cca 13 mil. eur godišnje), ali kad skupite sve mrvice onda dobijete respektabilnu cifru ugovorenih prihoda po godini ... tako da, malo kopanja po arhivi ....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• mjanko
    • January 21, 2025 at 10:25 AM
    Quote from Zvjezdani

Ne znam slušate li Trumpovu inauguraciju.

Upravo je rekao da će ponovno napraviti snažnima američke proizvođače automobila kojima je zahvalio na domoljublju. Također je naglasio da će onemogućiti nasilno provođenje elektrifikacije automobilske industrije tj. da ljudima treba dati slobodu odabira kakav automobil žele voziti.

Čekamo da ovi vjetrovi zdravog razuma dođu i na Stari kontinent.

Pratite malo šta javno govore kandidati za njemačkog i austrijskog kancelara, još tome pridodajte Melonku, pa će Vam sve biti jasno ... biti će interesantno kako će na izborima u veljači proći zeleni u Njemačkoj ....

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• mjanko
    • January 21, 2025 at 10:23 AM
    Quote from art_invest
    Quote from Goran

Hoće li biti istiskivanja malih ?

Sigurno. Zato je cijena narasla do 30 eura, da nam daju što više.

Šalu na stranu, već je bilo ovakvih pokušaja da se plasira vijest koja nije ničim utemeljena.

Naravno ... uvijek je jeftinije istisnuti male po 30 nego po 8, a imali su cijelu godinu, i više, cijenu na 8 ....

• mjanko
    • October 24, 2024 at 1:03 PM
    Quote from Goran

Te naknade će i otjerati mnoge.

Ali ZABA i nije za siču.

Oni ciljaju na krupne ribe koje traže sigurnost i povjerenje za svoj kapital.

kamo će ih otjerati? u neku drugu banku? isto sranje, drugo pakovanje .... a ljudi su po definiciji inertni ... očiti dokaz su Vam izdanja obveznica ... ne da se nije smanjio depozit građana u zabi, nego se i povećao ... kako to pojašnavate? tako da ta priča o promjeni banke zbog povećanja naknada ne drži vodu ... i ostale banke će povećati naknade, a šta ljudi misle o njima, vidljivo je iz tržišnih udjela istih ... nema brige za zabu, barem ne dok ne pukne WWIII ... a onda nam je ionako nebitno ... do tada, uživati ćemo u lijepoj godišnjoj dividendi ...

• mjanko
    • July 25, 2024 at 8:57 AM

evo pojašnjenja ....

‘Win-win‘ obveznica: UniCreditu veća zarada nego kod ECB-a, Zabi manji porez na dobit
    Većinski vlasnik Zagrebačke banke pronašao je zgodan način kako da oplodi svoj kapital po značajno višoj stopi nego što bi dobio da ga deponira kod Europske…
    lidermedia.hr
  • KTJV (Kutjevo d.d.)

• mjanko
    • July 3, 2024 at 11:44 AM

Kolega, Vi ste doista uvjereni da se ta litrena vina (nebitno da li je Kutjevo, Agrolaguna,, Istavino i šta ja znam tko sve ne još ....) rade od grojzja?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mjanko
    • June 28, 2024 at 6:18 AM
    Istarski grad ostvario milijun noćenja na isti dan kao i lani!
    S danom 26. lipnja, Poreč je ostvario milijun turističkih noćenja, a taj se podatak poklapa s rezultatom od istog dana 2023. godine.
    www.glasistre.hr

Toliko o nedostatku turista ....

<<Kada je u pitanju smještaj, najviše je noćenja ostvareno u hotelima (rast od tri posto), a prate ih objekti u domaćinstvu (mada je ostvaren pad od dvanaest posto), kampovi (broj noćenja jednak kao i lani) te nekomercijalni smještaj s padom od tri posto.>>

Tako da ja se ne bih brinuo za RIVP ... a to što se manje troši, jbg ... to se zove zakon tržišta ...

• mjanko
    • June 12, 2024 at 8:23 AM

Eto, koga zanima, može pogledati ... ugl. gužva ... bio jučer navečer u Poreču, nemaš gdje parkirat a ljudi ko u priči .... tako da me ne zamaraju previše priče o lipanjsko/srpanjskoj rupi zbog eur-a ...

Pogledajte kako je prošao oblačan lipanjski dan u Poreču
    Bližimo se sredini lipnja a još nije stiglo pravo ljeto. Vrijeme je ovaj tjedan promjenjivo, ima nešto kiše, malo sunca i puno oblaka.   Za turiste…
    istarski.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• mjanko
    • May 4, 2024 at 2:56 PM

<<Panda će se proizvoditi u fabrici Stellantisa i države Srbije u Kragujevcu (koja će proizvoditi i Citroen C3), a biće predstavljena 11. jula. Knjiga narudžbi bi trebalo da se otvori odmah, a prve isporuke su zakazane za jesen ove godine.

Izvor: https://autorepublika.com/2024/05/01/sve…H2unYbFBqWZ_WLJ>>

Ne sjećam se da je igdje bilo spomena o proizvodnji C3 u Kragujevcu .... to je nešto novo? zna li netko nešto o tome ili je to neki fake news?

• Porez na kapitalnu dobit

• mjanko
    • February 13, 2024 at 8:45 AM
    Quote from TwinSpark18
    Quote from emil

NE.

Porez na kapitalnu dobit za 2023 je 10% + prirez.

Slijedece godine ce biti 12% i nema prireza.

A zašto onda u plaći za prosinac 2023. koja je isplaćena u siječnu 2024. nije bilo prireza?

zato što je obaveza isplate plaće u siječnju a ne u prosincu ... porezna pravila vrijede u trenutku nastanka obaveze ... ista stvar Vam je i sa porezom olakšicom, obračunata Vam je 560 eur a ne 529,xx koliko je bila u 2023 godini ....

• Porez na kapitalnu dobit

• mjanko
    • February 12, 2024 at 10:24 AM
    Quote from ValueInvestor
    Quote from Sheki

Plaćaš porez za 2023. tako da prirez ostaje, prema stopi za 2023.

Znači 12% poreza na kapitalnu plus prirez za prošlu godinu?

Plaćaš porez za 2023. tako da prirez ostaje, prema stopi za 2023.

Kolega Vam je lijepo napisao ... porez se plaća prema pravilima koja su važila u trenutku nastanka obaveze. Znači, lani je porezna stopa bila 10% plus pripadajući prirez. Porezna stopa od 12% važi na sve obaveze koje su nastale nako 01.01.2024 godine. Nadam se da Vam je sada jasno ....

• mjanko
    • January 2, 2024 at 7:25 PM
    Quote from teski_amater
    Quote from D_artagnan

Zasto bi bio squeeze out?

Recimo zato da većinski vlasnik malima ne bi zauvijek isplaćivao dividendu, nego ih isplatio i kasnije zauvijek dobit zadržavao sebi :)

Da, baš .... i zato je većinski čekao da naraste sa 8 na 15 eurića da bi nas istisnuo .... kad nije na 8, a mogao je, znači da niti neće ... uostalom, hrpa zaposlenika bivših i sadašnjih ima dionice, pa ne znam koliko mu je baš oportuno navlačiti bijes istih za tih par postotaka ... a i čime bi nagrađivao iste ako napravi squeeze out?

• mjanko
    • December 13, 2023 at 12:17 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

<<Obveznice se izdaju s ciljem održavanja usklađenja sa internim MREL zahtjevom, koji je postavljen Banci od strane Jedinstvenog sanacijskog odbora.>>

Da li netko ima ideju šta se krije iza ovoga? Mislim, banka puna love izdaje korporativne obveznice koje će upisati banka Mama .... i šta će onda sa tom lovom? Proslijediti HNB-u? Vratiti Mami isplatom dividende? uopće ne kužim ovo ....

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• mjanko
    • September 26, 2023 at 8:50 AM
    Quote from Chai
    Quote from Invest

uh...likvidacijska vrijednost...kada dođe do likvidacije teško je očekivati nekakvu vrijednost. vjerujte mi..

ali da se vratimo na temu KTJV koji nema nikakve veze s likvidacijom, smatram da je cijena dionice debelo podcijenjenja.

Ne impliciram ni izbliza da bi moglo doći do takvog scenarija u stvarnosti, no barem ja osobno doživljavam izračun likvidacijske vrijednosti kao najnepovoljniju moguću opciju valuacije. Prema tome, ovo bi bio kao neki "safety net" i vrijednost ispod koje cijena dionice ne bi trebala ići značajno, pod uvjetom da parametri izračuna imaju smisla.

Kolega, a gdje su Vam onih 1.380.000 dionica serije B koje nisu uvrštene na burzi? Koliko je meni poznato, te dionice imaju sva prava kao i dionice serije A kojima se trguje. Tako da mislim da Vam izračun u startu ne vrijedi jer je nazivnik pogrešan ...

• mjanko
    • August 6, 2023 at 8:02 AM
    Quote from Ivan1902
    Quote from Normani

Hvala na grafici. Lijepi skok zaposlenosti u RIVP u odnosu na niz proteklih godina. Tko zna zašto su sada odjednom zaposlili toliko više ljudi i dali im više plaće. ;)

Usput, reče otprilike gospodin koji je prošli utorak vodio online prikaz rezultata RIVP. Parafraziram: "Mi se ne možemo identificirati s novinarskom histerijom oko toga da sezona nije (dovoljno) dobra. Možda postoje neki na koje se to odnosi, ali mi to ne osjećamo."

Zapravo, u Valamaru trenutno traje val masovnih otkaza jer sezona ne ide u dobrom smjeru. U Poreču je toliko kritično da ljudi rade 2 ili 3 posla.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ja/2485199.aspx

Da, sve pršti od slabe sezone ... nekako sam uvjeren da su svi hotelski gosti i gosti u kampovima odabrali PL, a da Valamar zaobilaze u širokom luku ...

E sad, koliko troše i kakve su cijene, to je neka druga priča ... ali Valamar ionako nije ovisan o vanpansionskoj potrošnji, to im dođe kao šlag na tortu .... tako da te priče o otkazima i da je sezona kritična baš i ne drže vodu ...

Prema vrsti, najviše noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju, s povećanjem od tri posto u odnosu na lani, slijede objekti u domaćinstvu u kojima je ostvareno tri posto manje noćenja, u kampovima četiri posto manje, dok nekomercijalni smještaj, odnosno kuće i stanovi za odmor, bilježe rast u noćenjima od 10 posto. Najviše noćenja ostvareno je u lipnju i srpnju, premda porast noćenja u odnosu na prošlu godinu bilježe siječanj, veljača i svibanj.

Display More

• mjanko
    • July 25, 2023 at 12:41 PM

zaista bi plakao od muke da me istisnu po 12 eur ...

• mjanko
    • July 25, 2023 at 10:05 AM

znači, na FI Q2 smo dostigli 2022 godinu ... onako konzervativno, realno je očekivati cca 350 mil eur dobiti za 2023 godinu ... što bi značilo cca 1,1 eur zarade po dionici ... nekako sumnjam da će slijedeća dividenda biti ispod 1 eur, što na sadašnju cijenu daje prinos od 8,3% .... a možda bude i više, nikad se ne zna ...

• mjanko
    • November 5, 2022 at 9:42 AM
    Quote from KultLicnosti

Jednako vrijede argumenti i za squeez i za status quo, prema dostupnim informacijama. Trebalo bi vidjet koliko je tu dionica malih mikro dioničara koje bi trebali otkupiti i to je neki trošak.

To je barem jednostavno za izračunat: mali dioničari (tu računam i PBZ OMF koji drži 0,67%) imaju svi zajedno 3,8% dionica, što u odnosu na broj izdanih iznosi cca 12,169 miliona dionica. Kada bi redovna godišnja dividenda bila recimo 7kn, to je godišnji trošak od cca 85 mil. kn na ime dividende (za banku zanemariv godišnji trošak). Kada bi išao squeeze out, po cijeni od recimo 60kn, to je cca 730 mil. kn jednokratno, što nije baš zanemariv trošak za banku. Ono što je meni recimo 'osigurač' da ipak neće ići squeeze, je ovaj OMF, a i činjenica da među malim dioničarima ima puno bivših i sadašnjih djelatnika banke, a i visokog managementa. Nadam se da se ne varam ...

• mjanko
    • February 15, 2022 at 4:54 PM
    Quote from Goran

4 kn netto, jer za 2019. i 2020. ide u zadržani dobit.

Sve iz 2021. ide dioničarima.

Moja konačna procjena

kolega, to što je dobit iz 2019 i 2020 išla u zadržanu dobit, ne znači da se ista ne može i neće isplatiti .... jednostavna odluka skupštine i divka je tu ...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• mjanko
    • June 30, 2021 at 12:27 PM

Ako sam dobro zbrojio, to je ukupno 105M eur ugovorenih poslova do sada u ovoj godini .... bravo za plastiku ...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt