1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • May 1, 2020 at 10:57 PM
    Quote from naim
    Quote from Ledica

Kolega Naim , ako ste u vrijeme krize 2008. imali dovoljno godina da budete aktivni sudionik i svjedok tih teških vremena i ako ste se već bavili trgovanjem na burzi , onda se valjda sjećate koje su to bile sigurne oaze za ulaganje .

Ako ne znate ,da vas podsjetim : nijedna.

Palo je sve počevši od dionica , fondova , nekretnina....

Sjećam se da sam u jednom zatvorenom fondu za VIP klijente imala uloženo dva milijuna kuna i kad više nisam mogla gledati kako se vrijednost moje imovine topi prodala sam udjele za milijun kuna , o gubitku na dionicama , pucanju margina itd bolje se ne ni prisjećati.

Ovaj put možda bi moglo biti i gore , sve zavisi od jednog malog šiljatog vraga.

Je, je samo je tada situacija bila “malo” drugačija od puno vece imovine u nelikvidnim dionicama, puno vise imovine opcenito u fondovima, ulaganja mirovinaca u OIF-e, pa do znatno većeg učešća stranaca na domaćoj burzi, kojekakvih poluga i margin kredita pa do vrednovanja koje je bilo na znatno visim razinama cijena nego danas. A i kamate su bile bitno bitno vise nego danas.

To su oni “sitni” detalji na koje većina ovdje očito zaboravi.

Display More

Turističke dionice , a pogotovo velik broj dionica iz građevinskog sektora koji je tada bio u procvatu sigurno nisu bile nelikvidne dionice.

A i bankarski sektor je cvijetao . Dok nije uvenuo. Npr. UniCredit banka koja je sa 7,5 eura pala na cente , čini mi se , ako se dobro sjećam , a najradije bih to zaboravila da je dno bilo na 60 centi.

• Ledica
    • May 1, 2020 at 9:58 PM
    Quote from naim

Ja ne znam gdje će Crobex i da mi će ili neće biti drugog vala epidemije. Ja recimo nisam siguran u toliki znacaj odnosno utjecaj tog drugog vala. Tesko je o tome bilo sto pametno ili precizno napisati jer naprosto nemamo prethodno iskustvo.

Ono sto bih svakako volio jest da se građani Hrvatske vise okrenu ulaganjima u druge oblike imovine pored nekretnina. Mislim da će nekretnine nakon krize doživjeti dugorocnu stagnaciju (čak i unatoč oporavku gospodarstva). Situacija ne mora biti bolja za domaće dionice, al mislim da se otvara prilika da dođe do određenog restruktiranja mindseta glede ulaganja i da se barem donekle prosječni ulagač okrene dužničkim, vlasnickim i fondovskim papirima. Ali worldwide, ne samo lokalno. Jer lokalno se i nema bas sto pametno kupovati.

Kolega Naim , ako ste u vrijeme krize 2008. imali dovoljno godina da budete aktivni sudionik i svjedok tih teških vremena i ako ste se već bavili trgovanjem na burzi , onda se valjda sjećate koje su to bile sigurne oaze za ulaganje .

Ako ne znate ,da vas podsjetim : nijedna.

Palo je sve počevši od dionica , fondova , nekretnina....

Sjećam se da sam u jednom zatvorenom fondu za VIP klijente imala uloženo dva milijuna kuna i kad više nisam mogla gledati kako se vrijednost moje imovine topi prodala sam udjele za milijun kuna , o gubitku na dionicama , pucanju margina itd bolje se ne ni prisjećati.

Ovaj put možda bi moglo biti i gore , sve zavisi od jednog malog šiljatog vraga.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • May 1, 2020 at 9:35 PM
    Quote from zlocesti

Ma o čemu Vi... pa bila je izašla obavijest, da se proces nastavlja tijekom kako je predviđeno, i da nas u interesu uspješnog okončanja neće izvještavati o tijeku.

Ili sam ja to nešto " pobrkala lončiće "

Da li se itko sjeća potankosti ?

Niste pobrkali lončiće , oni su i dalje uredno posloženi jer ne postoji ama baš ni jedan razlog da se ne objavi da je natječaj završen ili seljački rečeno propao , ukoliko nije pristigla ni jedna ponuda na natječaj , zašto bi se to skrivalo ili tajilo. ?

Postupak je u tijeku , a kada će završiti i kako na to mi nemamo nikakvog utjecaja, nestrpljenje čini svoje pa sad neki počinju dovoditi u pitanje i ono što je apsolutno neupitno. Doista nevjerojatno.

• Ledica
    • May 1, 2020 at 9:17 PM
    Quote from fajrvol

Neka me isprave iskusnije kolege ako sam u krivu ali moj dojam je da će Crobex opet skoro na najniže vrijednosti prije bilo kakvog rasta. Šta vi mislite?

Slažem se s vama , puno izgledniji je pad nego rast Crobexa ,pogotovo što više gotovo nitko ne dovodi u pitanje pojavu drugog vala korone na jesen tako da ćemo kroz ljeto malo predahnuti unatoč svim ovim restrikcijama , a onda nas čekaju teška vremena. Jako teška vremena. Sve nas. Voljela bih da sam u krivu , ali ne vidim za sada razloga za optimizam.

• CORONA virus

• Ledica
    • April 29, 2020 at 2:24 PM
    Quote from Manu
    Quote from Moller

ali svejedno ne smeta da se malo ispričaš dami, kud je trpaš u hdz-ov koš, pa oni toliko uzimaju da ih ni jedna burza na svijetu ne bi zadovoljila s prinosom, kojenikakvi načelnici općina po 15k kn i još sve ostale poslastice-povlastice:thumbup:

Moje iskrene isprike. Očito da uz sve gore navedeno dama spada u više ugroženih skupina i s pravom se mogla osjetiti pogođenom.

Zahvaljujem se na isprici , pogotovo što kažete da je iskrena ,

jedino mi nije sasvim jasno na što ste mislite kad kažete da spadam u više ugroženih skupina, koje su to skupine ?

Ni po godina još ne spadam u rizičnu skupinu , nemam kronične boleštine , a mada mi je gubitak na agrokorkama ( za sada ) malo više od milijun eura ni to me nije jako ugrozilo.

???

• CORONA virus

• Ledica
    • April 29, 2020 at 12:54 PM
    Quote from Manu
    Quote from Ledica

Kolega Manu ,uzrečica da je cijeli ssvijet globalno selo nikad se dosad nije pokazala točnijom i istinitijom i ne samo u informacijskom i komunikacijskom smislu već i financijska i ekonomska povezanost i zavisnost cijelog svijeta je neupitna.

Kad je Europa u karanteni i većina ostalih kontinenata kakvu korist bi mi imali od ležernijih mjera u odnosu na ove sadašnje mjere ? Vrlo malu ili nikakvu jer turisti nam nebi dolazili , u kafiće i restorane i u Švedskoj ne ulazi više od pedeset posto građana , firme uglavnom rade , a u mojoj županiji baš sve rade .

Građani bi bili suzdržani u izlascima iz kuća i trošenju na stvari koje nisu bitne i neophodne pa u čemu je onda problem ?

Frizerke , pedikerke i krčmari su ekonomski stupovi naše ekonomije

Ako si hadezeovac jasno da problema nema, što gore to njima bolje.

Evo još jednom, čovjek je tu sve lijepo objasnio i poštedio me muka objašnjavati ovakvima:

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2178973

Display More

Kao prvo ja san žena , kao drugo nisam hadezeovka , treće apolitična sam , ja sam Ledica što implicira da sam dioničarka Leda , a to znači da sam stradalnica domovinskog Agrokora , ja sam veliki borac protiv grupe Borg i onih koji su istu stvorili , ja se borim pravnim sredstvima i za sada mi ide odlično , ja sam ozbiljna dugogodišnja investitorica na domaćem i stranim tržištima........

Imam dovoljno godina i iskustva za izgraditi čvrste stavove i mišljenje o nekim aspektima ove krize , ali mislim da iznošenjem istih nisam zaslužila vaše posprdno obraćanje.

• CORONA virus

• Ledica
    • April 29, 2020 at 12:01 PM
    Quote from Manu

Svatko ima svoje Capake i Plenkoviće koji zasluge za statistike bolje od drugih pripisuju sebi i lockdownu pa tako i Indijci a znamo da je tamo nemoguće kontrolirati kretanje i kontakte

https://www.index.hr/mobile/clanak.…index_tid=11488

Da je lockdown isključivi razlog uspješnosti nekih onda bi Švedska imala daleko najgore rezultate a nema ih, čak naprotiv.

Ali u ovom trenutku možemo nešto gotovo sigurno konstatirati:

Da je zaključavanje najzaslužnije za povoljne statistike zaraženih od korone vjerojatnost je <50% ali zato

da je zaključavanje najzaslužnije za gospodarsku katastrofu vjerojatnost je 100%.

Kod nas su stvari još i gore jer će zaključavanje imati i političke posljedice i osigurati još jednu pobjedu HDZ-a na izborima.

Display More

Kolega Manu ,uzrečica da je cijeli ssvijet globalno selo nikad se dosad nije pokazala točnijom i istinitijom i ne samo u informacijskom i komunikacijskom smislu već i financijska i ekonomska povezanost i zavisnost cijelog svijeta je neupitna.

Kad je Europa u karanteni i većina ostalih kontinenata kakvu korist bi mi imali od ležernijih mjera u odnosu na ove sadašnje mjere ? Vrlo malu ili nikakvu jer turisti nam nebi dolazili , u kafiće i restorane i u Švedskoj ne ulazi više od pedeset posto građana , firme uglavnom rade , a u mojoj županiji baš sve rade .

Građani bi bili suzdržani u izlascima iz kuća i trošenju na stvari koje nisu bitne i neophodne pa u čemu je onda problem ?

Frizerke , pedikerke i krčmari su ekonomski stupovi naše ekonomije ?

• Best buy

• Ledica
    • April 28, 2020 at 11:17 PM

Best buy je možda ( za)kupiti sef u banci na najmanje godinu dana , a burze samo pratiti i razgledavati pa mirno spavati dok se ne pronađe lijek ili cjepivo ?🤔

• CORONA virus

• Ledica
    • April 25, 2020 at 5:02 PM
    Quote from Manu

Navodno je ekipa iz stožera počela s popuštanjem mjera a imam osjećaj da su ih pojačali i to na krivi način. S obzirom na njihovu najavu da trgovine neće raditi nedjeljom danas su sve usmjerili istovremeno u kupovinu i to u vremenu 10-12h jer placevi rade tada.

Koja bi bila svrha praznih ulica u nedjelju ako dan prije imaš gužve neviđene još od prije korone? Uoči Uskrsa ni približno nisu bile takve gužve.

A ovaj tjedan se neće raditi niti u petak. Znači da sljedeće subote možemo očekivati još veće gužve.

Vidjet ćemo posljedice na statistici za tjedan dana. Ako se nastavi trend kao do sada sve će to više nalikovati na nadrealni montipajtonovski humor s Božinovićem u glavnoj ulozi koji je sam sebi svrha.

Hvata se prilika da se dilema s radom u nedjelju riješi jednom zauvijek.

Zbog korone nedjeljom se neće duže vrijeme raditi tako da se ljude privikne na tu činjenicu i da to postane normalno.

Sad ili nikad , otpori su bili veliki , ali sad se eto javilo opravdanje i kreće pokusni period. Kako će završiti ,vidjet ćemo.

Meni se čini da više nikad nećemo šopingirati nedjeljama.

• Birtija

• Ledica
    • April 25, 2020 at 4:05 PM
    Quote from zm1
    Quote from Jubito

Oho, vidim da i kod nas ima obožavatelja lika i djela tog pajaca i poluidiota.

Tip svaki put kad nešto zasere okrene ploču i nekog drugog okrivi za ono što je sam rekao.

Za svoje neznanje i nebuloze uglavnom naknadno okrivi novinare i Kinu.

Evo vam tu pa sami zaključite da li se radi o sarkazmu ili tip mrtav-ozbiljan iznosi svoje sulude ideje:

https://www.youtube.com/watch?v=0wcQYA-ol_A

Nisam obožavatelj, nego samo iznosom svoje mišljenje kako sam ja to shvatio! A da je poluidiot, ne znam baš :/ Mnogi bi voljeli biti on tj na njegovom mjestu ili imati što on ima

Display More

Mislite Melaniju ? 😆

Lako je njemu imati kad on zna što će tvitnuti i u kom smjeru će to sutradan pogurnuti burzu. Neš ti takvog biznismena.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Ledica
    • April 25, 2020 at 4:01 PM
    Quote from st-brajo

što naši čekaju?

za koliko nas i Bugarska prestiže?

http://hr.n1info.com/Regija/a503503…a-50-posto.html

Možda povišicu 😆

• CORONA virus

• Ledica
    • April 25, 2020 at 3:46 PM
    Quote from zlocesti

Nije mi jasno što se desilo i dešava u europskim zemljama

Belgija ima 11 milijuna stanovnika, kao 3 Hrvatske

Oboljelo je 45 tisuća ljudi, preminulo 6900

U Hrvatskoj su preminule 54 osobe, danas čitam jedna u dobi od 98 godina. Tako dugačak životni vijek je dakako u pravilu iznimka sam po sebi.

Što se dešava u europskim zemljama, nedokučivo mi je.

I da li i nas to tek čeka, toliki pobol i pomor

Neki govore o BCG cjepivu koje je na našem prostoru obavezno cijepljenje, a za koje se smatra da je promijenilo odgovor našeg imunog sustava doživotno...

Display More

BCG cjepivo je sigurno dalo veliki obol ovako dobrom držanju virusa pod kontrolom samo se o tome ne govori da se ne umanje zasluge Stožera.

UK , Španjolska , Italija ,Francuska ,Nizozemska Belgija , USA ...odavno su odustale od cijepljenja jer je pojavnost tuberkuloze u visoko razvijenim zemljama bila minorna dok vidimo da u državama nekadašnjeg istočnog bloka gdje se cijepljenje provodi korona nije napravila takav kaos .

Kao drugi razlog su pravodobno poduzete mjere sigurnosti za što je zaista zaslužan Stožer.

I kao treće , imali smo i malo sreće što virus nije prvo ušao u bolnice i domove za starije osobe ,a kako je ulazak neminovan i desio se s vremenskim odmakom i sporadično nije bio poseban problem to staviti pod kontrolu.

I još što se tiče stjecanja kolektivnog imuniteta ,nitko još ne zna koliko on traje i štiti , danima ,tjednima , mjesecima ili doživotno , to ćemo saznati s vremenom pa se zato opasno oslanjati na takve teorije i moje je mišljenje da nema potpune zaštite od virusa do pronalaska efikasnog cijepiva tako da nam jedino ,nažalost ,preostaje društvena distanca do daljnjeg.

• CORONA virus

• Ledica
    • April 25, 2020 at 2:36 PM

Spala knjiga na tri slova.

Danas samo 7 novooboljelih što je odlična vijest.

Do kolektivnog imuniteta mi ćemo vrlo teško doći pa nam preostaje samo pomno odabranim mjerama u potpunosti satrti koronu.

U mojoj županiji samo 8 oboljelih u dva mjeseca na 120 000 stanovnika.

Ako pretpostavimo da je tisuću puta više onih asimptomatskih koji su preboljeli koronu bez simptoma i znanja da su imali virus to je opet samo 8 000 osoba što predstavlja nešto manje od 7% od ukupnog stanovništva , a za kolektivni imunitet za ovaj virus zbog visoke zaraznosti potrebno je više od 80% preboljevanja. Apsolutno nedostižno ,tako da usporedbe sa populacijom New Yorka i i procjenama postotka njihovog kolektivnog imuniteta su potpuno promašene i ne mogu se preslikati na našu situaciju i ja ne bih po tom pitanju otvarala nikakav šampanjac kako to predlaže Lauc.

• Birtija

• Ledica
    • April 23, 2020 at 11:22 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from trial

Lizanje oltara je najvažnija odluka. E moj Plenki.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…la/2177495.aspx

A ja si preveo, Plenki želi prvo da vidi hoće "pocrkati" ovi što se Bogu mole, pa ako ne, onda neka shoping centri krenu!!!!:/

Dobar pokušaj kolega , ali nekako mi ne djeluje duhovito, možda zbog ovog " pocrkati ".

Nisam vjernica , osim ako se računa šunka i jaja za Uskrs i kićenje bora za Božić.

• CORONA virus

• Ledica
    • April 23, 2020 at 10:07 PM
    Quote from Moller

stožer od početka samo govori, perite ruke, perite ruke, a kada ćemo se moći otuširati ?

Nakon ukidanja mjere pranja ruku 😆

• Ledica
    • April 23, 2020 at 3:06 PM
    Quote from Moller
    Quote from nenad

"

3. Treća faza predviđena je za 11. svibnja - tada će se omogućiti rad trgovačkih centara, rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda, te rad s djecom s poteškoćama. Omogućuju se okupljanja do deset osoba, omogućit će se održavanje laboratorijskih vježbi. Uvode se međužupanijske linije i avio linije u domaćem zračnom prijevozu. Omogućit će se i rad ugostiteljskih objekata, ali isključivo na terasama. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima za korisnike smještaja."

Kakva je ovo konstrukcija u zadnjoj recenici? Sta oni tu dozvoljavaju? Tko je korisnik smjestaja? Jel to stvarno znaci prve goste od 11.5.? Ili?

tajnoviti su, ali moglo bi biti da se odnosi na hostele

To se odnosi na hotele iisključivo njihove goste jer koliko mi je poznato u Zagrebu trenutno je otvoreno 7 hotela međutim ugostiteljski objekti unutar hotela također su bili zatvoreni i goste se usluživalo u sobama.

Tako da će sada gosti Westina moći piti kavu ili jesti u njihovom restoranu , ali mi ostali nećemo , tako sam ja to iz priopćenja shvatila.

• CORONA virus

• Ledica
    • April 23, 2020 at 2:29 PM
    Quote from Moller
    Quote from MickeyM

Popi su od 02.05. bilo sada maloprije na vladi! Hahaha!!!

kada kreće burza? što kažu

Koja burza ? 😆

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Ledica
    • April 23, 2020 at 2:03 PM
    Quote from trial

Kažu, Valamar ima vrhunsku Upravu. Sad će se zaista moći dokazati. Kako poslovati, kako uopće išta zaraditi.

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/nasi-…ovati/10238530/

Velik dio domaćih gostiju ljetovati će u svojim vikendicama i apartmanima , a pozvati će i svoje rođake , susjede ,prijatelje ,kumove , poznanike da malo i na crno zarade jer imaju pravo ugostiti određen broj takvih gostiju , formalno bez naplaćivanja.

Ali od takvih gostiju nema velike koristi jer na hranu će trošiti gotovo jednako kao i da su kod kuće , dodatno će potrošiti novac na gorivo , auto ceste , trajekte.....

Hotelima se crno piše bez stranih gostiju , a kako se sada čini tih će biti vrlo malo , možda i ništa jer pitanje je uopće isplativosti stavljanja u pogon tih oobjekata za mizeran broj gostiju.

• Birtija

• Ledica
    • April 23, 2020 at 11:48 AM

http://www.index.hr/vijesti/clanak…og/2177411.aspx

Evo ukratko kako javni sektor spašava privatni sektor prema i Ribiću i Zgombiću.

• CORONA virus

• Ledica
    • April 20, 2020 at 6:10 PM
    Quote from barbosa
    Quote from Moller

evo i mediji polako okreću ploču na B stranu

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…-opasni-1017225

a muhe i komarci, može li se preko nih širiti zaraza...

Može ,ali samo preko ženki jer one ubadaju.

Odahnula sam , neću više trošiti Čarli na banane i naranče. 😆

1. Privacy Policy
  2. Kontakt