1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ledica
    • November 1, 2020 at 3:25 PM
    Quote from naim
    Quote from Ledica

Može isplatiti dividendu iz zadržane dobiti iz prijašnjih godina , naravno ukoliko ima zadržane dobiti, a ako nije koristio državne mjere za zaposlenike može isplatiti i dividendu iz dobiti 2019.

Ili može počastiti dioničare ako je izdašnu svotu ispregovarao Nagodbom s Mellonom 😀

Svašta je moguće , čekamo .

Optosti, nisam bas shvatio pa te molim da nam malo pomogneš koliku je zapravo svotu Adris ispregovarao u nagodbi s Mellonom? I koliko je isplaćeno u trećem kvartalu?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…09b1e5bb0ef.pdf

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…9eacb40db0.xlsx

Quote from Ledica

http://hr.n1info.com/Biznis/a536034…rk-Melloon.html

Da li vi kolega mislite na ovu nagodbu ?

To je Adrisu Mellon platio za svoju grešku , a koliko je bila teška očekujem da ćemo vidjeti u FI za treći kvartal kao izvanredni prihod .

Display More

Treba biti strpljiv , čekati i nadati se . 😀

• Američki predsjednički izbori 2020

• Ledica
    • November 1, 2020 at 3:10 PM
    Quote from Sheriff

Nevolim Trumpa, ko da je neka karikatura i gurno je svojim nepromišljenim izjavama i naglosti svijest za oktavu više ka nesigurnosti.

No je li stvarno tako?

Uvijek je interes iza politike, narocito najvece svjetske slie. A Amerika je i dalje to ostala iako se mislilo da ce tron vec 2020 preuzeti Kina. To se nije dogodilo. Nije bilo novih ratova, uvijek je diskutabilno da li je svijet blize katastrofi sada ili prije 5 godina.

Trump je jasno prstom upro u Kinu, iskreno i meni je draze biti pod prljavim dekadentnim zapadom nego novom pošasti. Sa ovime znamo na čemu smo. Rekao je da će Kina platiti za virus i to podržavam.

Kapitalu u USA tradicionalno nije bilo bitno da li su crveni ili plavi vladajući.

Nevidim smak svijeta uz Trumpa.

Sa strane kapitala i burze, nisam siguran da bi drugi predjednicki kandidat imao ovakve 'rezultate'.

Display More

Ja mislim da izbori neće , kakav god ishod bio izazvati bilo kakav značajniji potres na burzi . Vjerojatno će biti sve u skladu s onom starom uzrecicom “ sjaši Kurta da uzjaše Murta , “ , a možda se ni jahač neće promijeniti , vidjet ćemo ... no isti problemi ostat će i dalje za rješavanje i teško je reci da li bi se s njima bolje nosili republikanci ili demokrati .

• CORONA virus

• Ledica
    • November 1, 2020 at 1:13 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Ledica

Rezolutni ste kolega , istina je da lockdown uništava ekonomiju koja je već ionako na koljenima pa još par milijardi koje će posuditi Marić od EU stvarno je nebitno ., a na drugoj strani ako sve pustimo urušavamo cjelokupni zdravstveni sustav zbog velikog broja hospitalizacija i ugrožavamo zdravlje i život ljudi ne samo oboljelih od korone nego i onih koji neće moći dobiti stent , odstraniti maligni madež ili operirati slijepo crijevo i umirat će zbog banalnih zdravstvenih problema .

Oni koji su zatrebali liječničku pomoć u vrijeme korone znat će o kakvom problemu se radi i kako je teško doći do npr .pedijatra zbog upale uha djeteta . Izbor je težak zato treba tražiti nekakvo optimalno rjesenje npr. da mjesec dana vježbate umjesto u teretani u svom dnevnom boravku , da ne radimo svadbe nakon vjenčanja , da ne idemo na frizure i kozmetičke tretmane , da si kavu sami napravimo kući Itd .

Lockdown nam je nužan u malo drugačijem obliku nego sto je to bilo u proljeće .

Slobodu kretanja između općina i županija nije potrebno ponovno ograničavati .

Vrtići , škole , fakulteti , nužne službe i gospodarstvo neka se ne dira , a bez svega ostalog opet možemo preživjeti jedno vrijeme.

A zbog cega bi bio problem zubar ili pedijatar? Pa ne lijeci pedijatar koronu. Ni zubar. Ljudi, shvatite, to su gluposti.

800 dodatnih ljudi imate u bolnicama. Na 16.000 kreveta. Jel jasno?

Ne treba cijelo drustvo biti taoc nesposobnosti zdravstva da se nosi s problemima sezonske infektivne naravi. Organizirajte se i radite svoj posao. Kao svi drugi. Placeni su 30 mlrd godisnje. I ne kmecite.

Display More

Pa smiješno je raspravljati s vama

. Jeste možda čuli da je Covid 19 zarazna bolest ?

Znate li koja je prosječna starosna dob liječnika specijalista u RH ?

Točno je da zubar ili pedijatar ne liječe koronu , ali ako se oni razbole i zaraze druge pacijente tko će vam tada popraviti zub ili liječiti dijete ?

• CORONA virus

• Ledica
    • November 1, 2020 at 9:50 AM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from Ledica

I mi ćemo ubrzo , pitanje je dana .

Neodrživo je imati 40 ili 50 posto zaraženih na broj testiranih i još uz restrikcije u testiranju tj. preporuke ako imaš lakše simptome izoliraj se i čekaj dok prođe i ne trebaš testiranje .

Lako moguće da je stvarni dnevni broj zaraženih puta deset , kontakti se više ne prate , ne vodi se evidencija niti određuju mjere samoizolacije kontakata ,sada sve ostaje na savjesti pojedinca .

Lockdown moze odobravati samo dusevni bogalj. To je zlo i ne smije se desiti. Bolest nije dovoljno teska da bi spasavanje nekog broja ljudi od virusa opravdavalo zlostavljanje svih ostalih. Prava i slobodan svih su vaznija od zdravlja i zivota nekih. Solidarnost je samo sredstvo moralne ucjene za postizanje kohezije oko vlasti. I zato tvrdim da su zagovornici lockdown-a slijepci, neznalice, dusevno osakaceni ljudi.

Rezolutni ste kolega , istina je da lockdown uništava ekonomiju koja je već ionako na koljenima pa još par milijardi koje će posuditi Marić od EU stvarno je nebitno ., a na drugoj strani ako sve pustimo urušavamo cjelokupni zdravstveni sustav zbog velikog broja hospitalizacija i ugrožavamo zdravlje i život ljudi ne samo oboljelih od korone nego i onih koji neće moći dobiti stent , odstraniti maligni madež ili operirati slijepo crijevo i umirat će zbog banalnih zdravstvenih problema .

Oni koji su zatrebali liječničku pomoć u vrijeme korone znat će o kakvom problemu se radi i kako je teško doći do npr .pedijatra zbog upale uha djeteta . Izbor je težak zato treba tražiti nekakvo optimalno rjesenje npr. da mjesec dana vježbate umjesto u teretani u svom dnevnom boravku , da ne radimo svadbe nakon vjenčanja , da ne idemo na frizure i kozmetičke tretmane , da si kavu sami napravimo kući Itd .

Lockdown nam je nužan u malo drugačijem obliku nego sto je to bilo u proljeće .

Slobodu kretanja između općina i županija nije potrebno ponovno ograničavati .

Vrtići , škole , fakulteti , nužne službe i gospodarstvo neka se ne dira , a bez svega ostalog opet možemo preživjeti jedno vrijeme.

• CORONA virus

• Ledica
    • October 31, 2020 at 9:15 PM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…rijeti-15029012

Englezi u locdown, do 02.prosinca

I mi ćemo ubrzo , pitanje je dana .

Neodrživo je imati 40 ili 50 posto zaraženih na broj testiranih i još uz restrikcije u testiranju tj. preporuke ako imaš lakše simptome izoliraj se i čekaj dok prođe i ne trebaš testiranje .

Lako moguće da je stvarni dnevni broj zaraženih puta deset , kontakti se više ne prate , ne vodi se evidencija niti određuju mjere samoizolacije kontakata ,sada sve ostaje na savjesti pojedinca .

• CORONA virus

• Ledica
    • October 30, 2020 at 11:00 PM
    Quote from barbosa

virus neće nestati ali sasvim sigurno će se usporiti širenje da zdravstveni sustavi mogu pružiti adekvatnu pomoć teže oboljlima

međutim, ako ovo upali, nije ne objektivno očekivati da će u narednih godinu dana i skroz nestati:

“Moram pojasniti da je cjepivo već proizvedeno i to je prvi puta u povijesti proizvodnje cjepiva da je farmaceutska kompanija AstraZeneca u svojih 10 tvornica širom svijeta proizvela milijardu doza cjepiva. Sada se samo čekaju zadnji rezultati. Cijepljenje u početku neće biti globalno nego samo za najugroženije skupine i zdravstvene djelatnike koji su direktno u dodiru s oboljelima.Za njih će cjepivo biti dostavljeno do Božića. Cjepivo je spremno i nije štetno te stvara imuni odgovor i može se s njim početi cijepiti. Samo treba još vidjeti ima li efekt da nas zaštiti od teškog razvoja bolesti i smrti”, rekao je Ramadan.

Prva vakcina neće biti savršena, ali je važno da se ova teška situacija prebrodi i da se ublaže posljedice bolesti. Kroz cijelu sljedeću godinu i naredne godine poboljšavat će se kvaliteta vakcine, odnosno njena kvaliteta za obranu organizma”, rekao je Kristijan Ramadan za HRT.

...ostaje da pričekamo, mjesec -dva brzo prođe...

Display More

Dobre su to vijesti danas , sve pet , samo kako protumačiti ovu njegovu zadnju rečenicu ?

“Samo treba još vidjeti ima li efekt da nas zaštiti od teškog razvoja bolesti i smrti “

Pa zar upravo to nije i bit problema ? U bolnicama završavaju bolesnici koji razviju teži oblik bolesti , oni opterećuju zdravstveni sustav , a ne ovi asimptomatski ili s lakšim simptomima.

Ako cijepivo neće polučiti zaštitni efekt od težih oblika bolesti , čemu će uopće služiti ?

Ovoj mladoj populaciji koja izgubi osjet mirisa na par dana ili ima temperaturu 37,2 koju mu slučajno otkriju kad ide kod zubara popraviti zub ?

Ako bi cjepivo samo sprečavalo da se bolest ne razvije u teži oblik to bi značilo da ne štiti od toga da se zaražavamo i razbolijevamo , ja nisam još čula za takvo cjepivo .

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • October 30, 2020 at 12:27 PM
    Quote from bumbar
    Quote from Parica

Nije zanimljiva jer ima pre stabilno poslovanje, nema blokada i radi s dobiti... sve sto prosjecni ulagac na ZSE izbjegava...

a tko bi znao zašto fondovi ne uzimaju?

Pa fondovi su unutra u top 10 , nelikvidnost dionice ih vjerojatno sprečava da dokupljuju.

1. AZ OMF

5. PBZ CO OMF

7. AZ PROFIT

FF dovoljan da uđe jos malih , ali previše je iskeširati 6600 pa se onda pohvaliti sa jednom , dvije ili tri kupljene dionice .😀

Pratila sam na starom forumu poslovnog portfelj cijenjenog kolege Drevila , on ih je uvijek imao 8-10 posto u svom portfelju .

• CORONA virus

• Ledica
    • October 30, 2020 at 9:38 AM

Moj sin , mlad , zdrav , sportaš prije tri godine dobio je prvi put u životu gripu koja ga oborila u krevet na šest gadnih dana . Trenutno je izoliran na katu kuće , dosađuje se , jede vise nego inače , pusta glasnu muziku i pjeva jedino mu fali osjet mirisa . Zaključak : ova korona je smiješna bolest naspram gripe .

Ali ipak nije tako .

Problem je sto su stariji , rizični , kronični bolesnici uglavnom procijepljeni i zaštićeni od gripe , a od ovog novog virusa nitko nije.

Kad hara gripa bolnice nisu zatrpane ,respiratori su rijetko u upotrebi , medicinsko osoblje je također procijepljeno i zdravo i sve funkcionira normalno osim sto se na vrhuncu vala zabrane posjete bolesnicima u bolnicama .

Dok se pronađe cijepivo protiv korone i dio populacije procijepi kao kod gripe tek onda se može raditi usporedba s gripom i vjerujem da ćemo doći do spoznaje da je korona po simptomima puna blaža bolest.

• CORONA virus

• Ledica
    • October 30, 2020 at 8:28 AM

http://hr.n1info.com/Vijesti/a56842…oronavirus.html

Pročitati ili još bolje pogledati video u kojem između ostalog Đikić spominje i znanstvenika Radmana čije iizjave su obmanjujuce i bilo je nužno da ih demantira drugi znanstvenik.

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • October 29, 2020 at 6:32 PM

Pa nije valjda da ste ozbiljno shvatili kolegu airfire ? Gdje vam se zagubio smisao za humor ?

Mene je nasmijao s ovom forom i odmah sam mu lupila Ha Ha .😀

Uvjerena sam da se htio samo našaliti , previše ste nabrijani da bi to prepoznali , jasno je ,ulozi su preveliki i nikom nije do zajebancije.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • October 28, 2020 at 1:19 PM
    Quote from Moller
    Quote from verdi

igh mi je isto adut strašni. preživio sam krizu 2008 i smatram da su firme danas puno zdravije a cijene hohoho niže. problem je u likvidnosti ,a zna se tko ju na našem tržištu kapitala generira. ono malih što su imali dobre volje su sasjekli u todexu i sad čekamo naše milenijalce da se uključe. :)

ja ima dva svoja milenijca i moram ih samo nagovoriti da im prodam ^^ i izvučem se na vrijeme, jedino što ću im izgleda morati posuditi lovu^^

Kolega @ Moller , vi ste veliki zajebant i definitivno najduhovitiji lik na ovom forumu 😀

Sto se tiče milenijalaca i ja imam dva koji su se taman uklopili po godinama u tu generaciju i mogu vam reči da vam ideja nije losa pa razmislite malo o darovnom ugovoru , barem djelomično ... moj milejinijalac otišao s poklonom preko bare prije pet godina i sto reči nego da je učenik daleko nadmašio učitelja , jedino sam se osjećala malo povrijeđenom kad me pitao čime se ti to mama zabavljaš , što ti je to Optima ?😂😂😂

• Ledica
    • October 26, 2020 at 11:25 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Ledica

Imate dionice Leda ?

Imam i ja , ali nekako nisam zainteresirana ... za razliku od dionica Optime 😄

Imam i ja dionice Leda i baš me zanima koliko ću dobiti od prodaje Leda:?::!:

Inače, zavjetovao sam se da više neću jesti njihov sladoled i

prvom prilikom sam prekršio svoje obećanje samom sebi, jer

kao i svako drugo dijete jako volim sladoled 8):/:saint::evil:

Display More

Vi kolega ste zbog lizanja njihovog sladoleda izgubili svaku šansu da ikad ista dobijete od Leda jer ste otkrili svoj slab karakter , nedostatak snage volje i ustrajnosti , za razliku od mene što sam u svojoj odluci čvrsta kano stina..... ne ližem , ne jedem , ne pijem ništa iz onih “ plus d.o.o. “ 😂

• Ledica
    • October 26, 2020 at 11:09 PM
    Quote from my moon
    Quote from Parica

To je bio rok za neobvezujuce ponude...minimalno jos 6 mjeseci se nista nece znat...a realno jos 9-12 mjeseci...

oh, ne, još jedna Optima

Imate dionice Leda ?

Imam i ja , ali nekako nisam zainteresirana ... za razliku od dionica Optime 😄

• Ledica
    • October 26, 2020 at 10:18 PM
    Quote from Parica
    Quote from Ivanderos

Šta nismo sredinom/krajem listopada trebali saznat tko kupuje LEDO?
    Zna li netko kada će ta info bit obznanjena?

To je bio rok za neobvezujuce ponude...minimalno jos 6 mjeseci se nista nece znat...a realno jos 9-12 mjeseci...

Tako nekako i ja predviđam , godina dana .....do tada će se baš sve znati , tko je što kupio u bankrotu Fortenove 😀

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• Ledica
    • October 23, 2020 at 10:14 PM
    Quote from toluen

Čisto jedan mali osvrt na ovu temu.

Ne može se za TA reći da na ZSE ne vrijedi. Uvijek sve vrijedi, ali imamo nesreću da su nam "zubi" rijetki pa je te obrasce teže očitati i pravilno protumačiti. Jer čisto logički gledano ako ima samo jedan jedini trader koji na osnovu ovih grafova povećava vjerojatnost uspjeha svoje trgovine onda vrijedi bilo što što koristimo (i bacanje graha) - ako nam to pomaže u tome što radimo. Zar ne? A TA nekad daje jači nekad slabiji signal kao i bilo koja druga tehnika. Onaj tko to nauči dobro razumjeti - profitira.

Na razvijenim tržištima je TA pravila lakše uočiti, ali mi imamo tu sreću da nam ništa nije lako. Na ZSE je teško proći bez opekotina 3 stupnja koliko god oprezni bili, ali oni koji prežive svašta iz toga nauče. A što je škola teža - bolje naučimo. U tom smislu je onda onome tko se ovdje neko vrijeme muči s našom burzom vjerojatno lakše uspjeti na npr američkim burzama iako tamo ima drugačijih izazova koji vrebaju iz busije.

Mislim da je jako dobra ova forumska kombinacija TA analize + ovaj iskorak kolega koji tamo preko bare pecaju i o tome ovdje razgovaraju. Ako ništa u širenju svijesti onih koje to zanima da postoje razne opcije i modeli trgovanja.

Jer kako stvari stoje prije ili kasnije bilo tko tko se ovim ozbiljnije misli baviti morati će iz ove lokvice preći u dublje vode. Iako smo ovdje na ZSE po mnogo čemu hendikepirani to ne znači da nema brdo opcija širom planete koje mogu donjeti dobar profit onome tko nešto ozbiljno odluči svladati. Pa ako mogu ptice selice svake godine preletjeti tisuće kilometara u potrazi za toplijim krajevima što nas spriječava da jednom kad nam ovdje dosadi odemo tamo gdje ima više mogućnosti.

Tako da samo naprijed ekipe - kopajte i radite u svim smjerovima ništa to nije za baciti. Jednu stvar sam u životu dobro naučio - što se više okolina nečemu smije ili ismijava to je veća vjerojatnost da upravo tu leži - "ćup zlata" :thumbup:

Display More

Kolega toluen, vjerojatno primjećujete , dečki vam onako muški dodijele palac gore , a mi cure šaljemo vam srčeko za vaše duhovite , mudre i tako ljudski tople i jednostavne crtice o bilo kojoj temi na koju izaberete napisati osvrt .

Rado čitam sve vaše postove i uvijek se pitam sto ste po zanimanju jer recimo broker ,financijski analitičar , poduzetnik ili direktor u nekakvoj firmi nikako mi se ne uklapa u vaše pisanje .😀

Možda književnik , romanopisac , psiholog ..... ???

Evo , šaljem još jedno srčeko , ali molim sve da me se krivo ne shvati Jer ja sam ozbiljna žena , majka ,kraljica ( to nisam ) ali tako ide pjesma . ❤️😂

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Ledica
    • October 23, 2020 at 5:44 PM
    Quote from Vedran
    Quote from komot

Šanse ima, ali u promilima.

Misliš da će ove godine jednostavno preskočiti dividendu i onda ako bude, bit će 2021 za rezultat 2019-te?

Može isplatiti dividendu iz zadržane dobiti iz prijašnjih godina , naravno ukoliko ima zadržane dobiti, a ako nije koristio državne mjere za zaposlenike može isplatiti i dividendu iz dobiti 2019.

Ili može počastiti dioničare ako je izdašnu svotu ispregovarao Nagodbom s Mellonom 😀

Svašta je moguće , čekamo .

• Birtija

• Ledica
    • October 22, 2020 at 2:13 PM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Kakav dan !!!

Ne znam što me više smara ... ovo dosadno trgovanje ili južina vani , idem malo odrijemati pa možda kad se probudim bude surprise , surprise .

Imam nekoliko naloga na kupnji , fer cijenu nudim , ali nitko ne trza . Ajde prodavači , pokrenite se 😀

već smo navikli na te fer cijene, danas je to vrlo popularno, a jeste sami radili elaborat ^^

Ne ide to kod mene po elaboratu , emocije su u pitanju. Danas sam u darežljivom raspoloženju , nudim najviše na tri likvidne dione , ali prodavači nikako da shvate da danas častim , to će tek sutra skužiti , ali bit će kasno , nije svaki dan proštenje 😀

• Birtija

• Ledica
    • October 22, 2020 at 1:56 PM

Kakav dan !!!

Ne znam što me više smara ... ovo dosadno trgovanje ili južina vani , idem malo odrijemati pa možda kad se probudim bude surprise , surprise .

Imam nekoliko naloga na kupnji , fer cijenu nudim , ali nitko ne trza . Ajde prodavači , pokrenite se 😀

• AGROKOR

• Ledica
    • October 21, 2020 at 1:29 PM
    Quote from Paulie

Imamo zatišje pred buru, prodaja LEDO-a se očito planira u pozadini. Konzum je prije nekoliko dana imao veliku akciju, svježeg novca im očito treba, i mislim da će uskoro sve početi eskalirati. Konzum je snizio cijene za više od tisuću maloprodajnih proizvoda i pristao na manje marže, mislim da je voda došla do grla, bolje nešto svježe love sada nego više love kasnije.

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-p…velika-15025578

Već vise od tri godine Konzum zaobilazim u širokom luku iz dobro poznatih razloga pa nisam mjerodavna za komentiranje akcije sniženja i velikih gužvi , ali kaže se da slika govori vise od tisuću riječi ... ja na tim slikama ne vidim nikakvu gužvu , to su uobičajene slike iz dućana s prehranom.

Ali lijepo je sto Fortenova u ovim teškim korona vremenima brine o građanima slabijeg imovnog stanja pa je ZBOG TOGA krenula u akciju pomoći stanovništvu kao sto piše novinar ovog reklamnog članka .

Kakva sreća da imamo tu darežljivu rusku Fortenovu , trebala je biti završna rečenica u novinskom članku .

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • October 21, 2020 at 1:00 PM
    Quote from Optimistcro
    Quote from MickeyM

Napokon su shvatili mnogi da OPTE nece u stecaj, ali i da nece biti za "kikiriki" preuzeta. Meni 1000 po 1000 kom lijepo u skrabicu jucer i danas upada!

Aj hvala Bogu ked je Mickey napkon optimistićan znaći da smo se izvukli iz g....

Optimizam je bio kratkog vijeka , Miki je već sumnjičav .😀

1. Privacy Policy
  2. Kontakt