1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ledica

Posts by Ledica

• CORONA virus

• Ledica
    • September 10, 2021 at 8:45 PM

Jel još vrijedi slogan “ cijepi se - misli na druge” ?

Da bi svi bili ravnopravni , bili u istoj poziciji i imali pravo na slobode zagarantirane Ustavom predlažem da nema prisile prema nikome i da:

- cijepljeno zdravstveno osoblje liječi samo cijepljene građane

- necijepljeno zdravstveno osoblje neka liječi samo necijepljene građane.

Pošteno za sve, puna ravnopravnost zagarantirana pa svatko neka odluci po svojoj savjesti i odgovara za svoj odabir.

• CORONA virus

• Ledica
    • September 7, 2021 at 11:12 PM
    Quote from ZSEZSE

Mene isto taj Izrael muči pogledajte daily graph death na worldmeter isto su veliki brojevi dnevnih smrti kao u pretproslom valu bez obzira na cijepljenje.Iskreno tražim razlog da se cijepim,ali ga nemogu naći.Razmišljanja?

Pusti Izraelce, vidi Šveđane.

Švedska uskoro ukida gotovo sve mjere. Poslali važnu poruku necijepljenima
    ŠVEDSKA 29. rujna ukida gotovo sve preostale epidemiološke mjere.
    www.index.hr
  • CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • September 3, 2021 at 12:09 AM
    Quote from Moller

za to vrijeme možemo ponuditi predbilježbe za kupnju nakon rasitnjavanja, mislim da bi 92kn bilo oke

Na 92 kn ja se predbiljezujem za prodaju ovih svojih nekoliko komada.😀

Ili si zainteresiran za veće količine ?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Ledica
    • August 16, 2021 at 11:27 AM
    Pozadina 5G dražbe: U Hrvatsku potiho ušao novi operater i postao četvrti igrač
    Najveće iznenađenje hrvatske dražbe za 5G frekvencije nije ni brzina ni glatkoća kojom se taj proces zaključio, ni 60 milijuna kuna više od planiranog prihoda…
    novac.jutarnji.hr

Imamo i četvrtog igrača ?

• Ledica
    • July 31, 2021 at 10:14 AM
    Quote from titulus

Kolega Alfa ovdje je ključ...

... cijena po dionici iz ugovora bit će niža od tromjesečnog ponderiranog prosjeka koji bi se primjenjivao od strane kupca u okviru obvezne ponude za preuzimanje (ponderirani prosjek cijena dionice Optime ostvarenih na uređenom tržištu u periodu između 8. travnja 2021. i 8. srpnja 2021. godine)...

A možda je ključ u ovome.....

“ a cijena po dionici iz UGOVORA BIT ĆE NIŽA od tromjesečnog ponderiranog prosjeka KOJI BI SE PRIMJENJIVAO od strane KUPCA u okviru OBVEZNE ponude za preuzimanje (ponderirani prosjek cijena dionice Optime ostvarenih na uređenom tržištu u periodu između 8. travnja 2021. i 8. srpnja 2021. godine).

Kupac je dao DOBROVOLJNU javnu ponudu za kupnju udjela HT-a i Zabe na pozivu za davanje ponude odnosno natječaju, a da je preuzeo od njih udjel u obveznoj javnoj ponudi cijena nebi mogla biti ispod tog tromjesečnog prosjeka. A sada je niža.

I što uopće oni imaju u Ugovoru s HT-om i Zabom određivati kakvu će cijenu ponuditi ostalim dioničarima kada dođu u obvezu javne ponude?

U javnoj ponudi UG neće biti KUPAC iz Ugovora nego PONUDITELJ.

Razmišljanje kolege alfa ide u dobrom smjeru i ima logike.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Ledica
    • July 28, 2021 at 7:35 PM

Protuprijedlog za isplatu dividende.

Files

akoveki_mlinovid.d._-_Protuprijedlog_predloenim_odlukama_Glavne_skuptine_i_zahtjev_za_dopunama_dnevnog_reda 2.pdf 2.72 MB – 39 Downloads
  • MAIS (MAISTRA d.d.)

• Ledica
    • July 23, 2021 at 8:51 AM
    Zagrebački Sheraton zatvorio se usred ljeta. Nitko ne želi ondje spavati
    .
    plavakamenica.hr

Još jedna otužna slika.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ledica
    • July 13, 2021 at 2:06 PM
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Da li sam ja u gornjem postu tvrdila da svoje dionice neću dati u javnoj ponudi?

Da li sam druge, koje ti zoveš mojim zanesenjacima nagovarala ili im sugerirala da ne prodaju svoje dionice ?

Odgovor na oba pitanja je NE.

Tako da na ostatak tvog posta baš i nema smisla odgovarati jer ja jesam velika, financijski jaka i poštena Madame i nisu mi potrebni tvoji savjeti da konačno nešto shvatim. Shvaćati i razumjeti život, burzu i psihološke profile nekih ljudi ja sam počela kad si ti još s mamom i tatom gradio kule od pijeska u plićaku.

Ja nisam nikoga nagovarao niti potezao za rukav, nego sam naveo svoje mišljenje, a na to kao korisnik ovog foruma imam pravo. Pa i ti "nagovaraš" tako ekipu na Adris ili neku drugu dionicu. Palamudila si stalno kako ti imaš, kako ti znaš, kako si uspješna i pametna... eto ti sad te tvoje pameti, tvojeg isustva i znanja. Možeš si sve skupa zataknuti mačku o rep.

Nećeš ti argumentirano o materiji... al o nebitnom, možeš danima.

Display More

Tebe zajedno sa svim tvojim dionicama i ostalom imovinom mogla bih pojesti za doručak.

Ali neću.

Bilo bi mi degutantno.

Za moj istančani ukus prevršio si svaku mjeru pa ću te samo blokirati.

Po tome si jedino kod mene prvi.

• CORONA virus

• Ledica
    • July 13, 2021 at 1:16 PM
    Quote from ZoD

U službi znanosti? Svakako. Stoga i očekujem proglašavanje kraja epidemije. Nećemo se valjda voditi panikom i osjećajima.

Pa zar se nije već dva puta proglasio kraj epidemije pa onda opet krenuo novi val ?

Predlažem da se od sada proglašava “privremeni” kraj epidemije. Jer tko zna što nam donose jesenje kiše.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Ledica
    • July 13, 2021 at 12:56 PM
    Quote from Flight
    Quote from Ledica

Stvarno šteta što HT i Zaba nisu svoj udio prodali po 1 kunu. Mali dioničari tada ne bi rogoborili, jel kolega Flight, već bi bili prezadovoljni premijom od 4,5 kn . To je tvoja logika.

Ne moja je logika da kome cijena nije atraktivna ne mora sudjelovati u javnoj ponudi i može čuvati dionice dok im cijena neće biti atraktivna. A da li će se to ikada dogoditi... eh to je naravno pitanje na koji ti nećeš dati odgovor. Ajde, obećaj svojim zanensenjacima da ćeš im ti otkupiti sve dionice ako cijena kao što ti očekuješ jednog dana bude značajno viša. I obećaj im apriori da kada krene stampedo zbog delista, dokapa ili sličnog da ćeš ti postojano čekati da svi oni prodaju svoje papire, pa ćeš ti kao velika poštena Madame čekati svoj red i u tišini gutati gubitke. Nadam se da si konačno shvatila....

Da li sam ja u gornjem postu tvrdila da svoje dionice neću dati u javnoj ponudi?

Da li sam druge, koje ti zoveš mojim zanesenjacima nagovarala ili im sugerirala da ne prodaju svoje dionice ?

Odgovor na oba pitanja je NE.

Tako da na ostatak tvog posta baš i nema smisla odgovarati jer ja jesam velika, financijski jaka i poštena Madame i nisu mi potrebni tvoji savjeti da konačno nešto shvatim. Shvaćati i razumjeti život, burzu i psihološke profile nekih ljudi ja sam počela kad si ti još s mamom i tatom gradio kule od pijeska u plićaku.

• Ledica
    • July 13, 2021 at 11:40 AM
    Quote from Flight

cca 2 kune premije u odnosu na ono što su za svoje dionice dobili HT i Zaba!

Stvarno šteta što HT i Zaba nisu svoj udio prodali po 1 kunu. Mali dioničari tada ne bi rogoborili, jel kolega Flight, već bi bili prezadovoljni premijom od 4,5 kn . To je tvoja logika.

• Ledica
    • July 12, 2021 at 4:21 PM
    Quote from Flight

Ne čudim se ja ničemu, al postupak neće trajati 6-8 mjeseci, u to sam prilično siguran. Najviše 3-4.

A ovo kaj pojedinici pišu su uglavnom gluposti. I ja više nemam ni volje opovrgavati kojekkakve ideje koje nemaju veze s vezom.

Sto dana je minimum računajući i poštujući sve zakonske rokove do isplate malih dioničara, a to je 3,5 mjeseci.

Telekom firme još imaju ishoditi i razna druga odobrenja specifična za tu branšu.

ZEM će sigurno biti izglasan u jesen u najkraćem mogućem roku.

Ja mislim da ovo odugovlačenje i stvaranje privida neizvjesnosti oko donošenja ZEM-a nije bilo slučajno, ( sjetite se izjava ministrice Nine Korzinek proljetos o dva , tri tjedna ), više u svrhu rastjerivanja izmučenih potencijalnih kupaca i raščišćavanje prostora za podobnog i željenog kupca.

• Ledica
    • July 12, 2021 at 3:50 PM
    Quote from overgame

vama nasilno spuštanje cijene nije bio apsolutni nikakav unak???

a mediji su nekako dali naslutiti da UG to mora kupiti...pametnom dosta

Da, da, uvijek je tako.... kad cijena pada netko namjerno ruši, kad cijena raste netko namjerno pumpa.

Pa slutili smo da će to UG kupiti, ali nismo računali da će skoro pa dobiti na poklon.

• Ledica
    • July 12, 2021 at 3:41 PM
    Quote from overgame

Pa zar nisam prošli tjedan napisala da će cijena biti prosjek od zadnja tri mjeseca.

jel itko vjerovao u to???

Neeee, nije

I kad sam rekla da se treba sve kupiti do 5 kn

I kad sam rekla da Optima ima kupca

I sad je odjednom nastala panika...cijeli vikend ljud slažu excelice, možda i OLAP kocke da izračunaju ponderiranu vrijednost da bi što??? spuštali cijenu prema 4 kn

kakvi plašljivci....pa čak i sad kad znaju da optima ima kupca...još neki dan je netko govorio o stečaju...

Display More

Možete nam otkriti izvor tih informacija ?

Da, sve ste pogodili, kristalna kugla, savjeti vidovitog Milana ili ste imali insajderske info ?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Ledica
    • July 12, 2021 at 1:29 PM
    Quote from Marin83
    Quote from NaitsabesBI

Ja sam im poslao samo obrazac i dobio odgovor da su svi podaci za dividendu zaprimljeni. Jesu li Vas trazili presliku osobne i IBAN-a ili ste im sami poslali?

Poslao sam na svoju ruku, jer je to uobičajena praksa kada se vrše uplate-isplate novca preko e-mail zahtjeva.

Nakon koliko vremena su vam poslali potvrdu o zaprimanju??

Pa zar podatke ne povuku sa SKDD ?

Mene nitko ništa nije tražio .

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Ledica
    • July 12, 2021 at 1:15 PM
    Quote from renchi

A kakve vajde ako izadje HT, a uđe UG akupa sa optimom.

Da li bi to AZTN dozvolio ?

Mozda bi UG morao prodati Optimu pa opet cijela drama :)

A možda njemacka Mutti DT proda HT američkom fondu koji je ujedno i vlasnik UG-a, a Optima je samo poklon kao zalog za buduću dobru i plodnu suradnju.

A mali Optemisti su zamotani u poklon papir čvrsto povezan velikom vrpcom s mašnom pa se sada unutra koprcaju i guše.

Zlobnici bi možda rekli da je to mito, ali ja mislim da smo ipak možda samo dar.

Od A1 ni traga ni glasa, valjda im je svejedno da li im je konkurent HT ili UG.

Duopol je nepoželjan, ali nije zakonom zabranjen.

More je pretoplo, ne razbistri glavu pa mi svakakve teorije zavjere padaju na pamet.😂😂😂

• Ledica
    • July 11, 2021 at 11:40 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Ledica

Ponuđena je nekakava cijena malim dioničarima ?

Gdje ste to vidjeli ?

koji bi se primjenjivao od strane kupca u okviru obvezne ponude za preuzimanje (ponderirani prosjek cijena dionice Optime ostvarenih na uređenom tržištu u periodu između 8. travnja 2021. i 8. srpnja 2021. godine).

Koja je zakonski minimum u javnoj ponudi sa svrhom zaštite malih dioničara.

Manje ne može.

Vise može.

Koja će cijena malim dioničarima biti ponuđena ne znamo , samo pretpostavljamo da da bi mogla biti ta minimalna po ZPDD-u.

• Ledica
    • July 11, 2021 at 10:52 PM
    Quote from komot

Nisam baš u ovoj priči, molim da mi netko pojasni gdje se ovdje desila pljačka. Koliko ja kužim, kupac je ponudio koliko je ponudio, zaba i ht su pristali na tu cijenu, svi ostali mogu, a ne moraju pristat na ponuđenu cijenu. Ovako ovlaš, ne izgleda mi zasad kao nekakva zavjera u cilju nasanjkavanja malih. Možda nešto krivo kontam. Tko smatra da vrijedi više, ne mora pristat na ponudu.

Ponuđena je nekakava cijena malim dioničarima ?

Gdje ste to vidjeli ?

Ja sam samo iščitala da su HT i Zaba prodali ( uvjetno) uz cijenu koja je manja od tromjesečnog prosjeka po kojoj se dionica trgovala na burzi.

Ništa više.

• Ledica
    • July 11, 2021 at 9:02 PM

Kolega Sheriff , pitanja se gomilaju zbog bezočne netransparentnosti postupka jer točno je da Zaba i HT imaju zajedno 54%, ali netko ima i ostalih 46%.

Sve je naočigled jasno, ali kad zagrebete dublje ispod površine puno je tu nedorečenog pa čak i kontradiktornog.

Evo npr. AZTN je u svom rješenju ustvrdila da ako se do 10.7. Opte ne proda Ugovor između Zabe i HT-a automatski se raskida, a upravljanje Optimom prelazi na Zabu.

Ali Optima se navodno prodala. A Zaba će ipak od ponedjeljka upravljati Optimom. Ili neće ? A tko će ?

I ne mučim se s pitanjima, ubijam dosadu i vježbam mozak😂

• OPTE prodaja - kladionica

• Ledica
    • July 11, 2021 at 8:14 PM

Quote from tollway

na kraju konca (ako je kraj!?)... kakvu je tu imala ulogu švicarska inv banka? osim da je izabrana da vodi prodaju, kasnije nigdje nisam ništa pročitao vezano za njih i prodaju optime.

Dobro pitanje da li je to kraj i o ulozi švicarske investicijske banke. Ja sam obvezu angažiranja drugog subjekta za vođenje prodaje shvatila kao kaznu HT-u jer nije do 31.7.2020. prodao svoj i Zabin udjel Opte prema raspisanom tenderu.

Ako je izgubio pravo voditi proces prodaje onda je formalno izgubio i pravo utjecati na vođenje procesa prodaje od strane švicarske banke.

Zaba također formalno nije mogla utjecati ni na izbor kupca ni na kupoprodajnu cijenu.

Da li je i u stvarnosti to tako bilo čisto sumnjam. Ispada da je cijeli proces obična FARSA pod patronatom AZTN -a.

Taj ugovor koji je zaključen s UG- om u stvari više djeluje kao predugovor ili sporazum, a ne kupoprodaja.

Da li je Zaba zadovoljna cijenom po kojoj su Švicarci prodali njenih 37% dionica Optime ?

I kakva je to prodaja pod odgodnim uvjetima ?

Je li Optima sada prodana ili nije?

Od ponedjeljka Zaba upravlja Optimom koja je u petak prodana, ali nije prodana.

Kako upravljati firmom koja je prodana, a ipak još nije, a možda neće ni biti?

S obzirom da je u priopćenjima računat tromjesečni prosjek od 9.7. tri mjeseca u rikverc, onda znaci smatraju da je 9.7. trenutak prodaje odnosno kupnje Optime kao i trenutak od kojeg počinje teći rok od 30 dana da kupac koji je prema kupoprodajnom ugovoru izvršio preuzimanje preko 25% društva OT zatraži od Hanfe odobrenje za obveznu javnu ponudu za otkup dionica od malih dioničara ?

Da li će i kako će reagirati Hanfa na ovo preuzimanje koje je i nije preuzimanje?

Da li bi bilo svrsishodno i nužno da se AZTN oglasi nekakvim priopćenjem i objasni javnosti i ostalim manjinskim vlasnicima dionica da li je Optima prodana ili nije, da li je događaj od petka u skladu s njenim rješenjima kojima regulira postupak prodaje ?

Što vise razmisljam i analiziram :/ pitanja se samo množe, jedno pitanje povlači pet novih, a sve bez suvislih odgovora, ma neda mi se više mada sam trenutno sama na moru i jako puno vremena imam između kupanja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt