Hvala na informaciji, nisam to znala jer sam do sada kupovala jedino knjige društva u kojima sam dioničar.
Međutim ne vidim razloga da to bude tako, baš suprotno, dioničari društva trebali bi imati besplatan, neograničen uvid u knjigu dioničara, a ostali uz plaćanje.Ali kod nas pravila donose oni kojima je transparentnost evidentno nepoželjna i kojima je interes čim vise otežati i ograničiti informiranost dioničara .Tome služe i silni skrbnički računi iza kojih se dobrim dijelom skriva suspektno bogatstvo pojedinaca.
Hvala na hvala.
No imaju. Samo ne u obliku datoteke.
Da sad ne ulazimo u problematiku skrbnickih jer je to vise za temu politike, no svi dionicari mogu dogovoriti sa SKDDom sastanak u njihovim uredima i dobiti kratko vrijeme gdje mogu putem njihovog racunala pregledati sve knjige gdje posjeduju dionice. Problem je da je tesko napraviti usporedbu jer jedini alat koji imate je kamera od telefona i oko sokolovo. Ta usluga se ne placa ali kosta vlastitig vremena.
Hvala za hvala na hvala.
Pa ovo o mogućnosti besplatnog uvida u knjige je još jedna meni nepoznata korisna informacija, šteta samo što ima mali feler, treba potegnuti do Zagreba da zaviriš u knjige što baš nije jednostavno jer mi investitori raštrkani smo po cijeloj lijepoj našoj, a koliko mi je poznato taj SKDD nema nijednu podružnicu izvan glavnog grada. To ti je ono kad imaš mogućnost koristiti nešto što ti je u stvarnosti teško ostvarivo.