Kolega Status, mišljenja sam da će ove sezone u svim europskim turističkim destinacijama “ “pretjerivati “ s cijenama i smještaja i hrane i pića i svih ostalih usluga iz jednostavnog razloga što je to nužnost zbog inflacije i povećanih ulaznih troškova poslovanja. Očekuje nas vruće ljeto i figurativno i doslovno.
Posts by Ledica
-
-
Hvala na informaciji, nisam to znala jer sam do sada kupovala jedino knjige društva u kojima sam dioničar.
Međutim ne vidim razloga da to bude tako, baš suprotno, dioničari društva trebali bi imati besplatan, neograničen uvid u knjigu dioničara, a ostali uz plaćanje.Ali kod nas pravila donose oni kojima je transparentnost evidentno nepoželjna i kojima je interes čim vise otežati i ograničiti informiranost dioničara .Tome služe i silni skrbnički računi iza kojih se dobrim dijelom skriva suspektno bogatstvo pojedinaca.
Hvala na hvala.
No imaju. Samo ne u obliku datoteke.
Da sad ne ulazimo u problematiku skrbnickih jer je to vise za temu politike, no svi dionicari mogu dogovoriti sa SKDDom sastanak u njihovim uredima i dobiti kratko vrijeme gdje mogu putem njihovog racunala pregledati sve knjige gdje posjeduju dionice. Problem je da je tesko napraviti usporedbu jer jedini alat koji imate je kamera od telefona i oko sokolovo. Ta usluga se ne placa ali kosta vlastitig vremena.
Hvala za hvala na hvala.
Pa ovo o mogućnosti besplatnog uvida u knjige je još jedna meni nepoznata korisna informacija, šteta samo što ima mali feler, treba potegnuti do Zagreba da zaviriš u knjige što baš nije jednostavno jer mi investitori raštrkani smo po cijeloj lijepoj našoj, a koliko mi je poznato taj SKDD nema nijednu podružnicu izvan glavnog grada. To ti je ono kad imaš mogućnost koristiti nešto što ti je u stvarnosti teško ostvarivo.
-
Hvala svima na pomoći, htio sam pribaviti knjigu za PIKR, ali izgleda da se ne može ako nisi dioničar...
Da bi imao pravo na kupnju knjige dionicara moras na datum kupnje biti upisan kao vlasnik barem jedne dionice tog drustva. U puno knjiga imas ovakvu sliku - a taj je unutra samo radi obrade podataka.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hvala na informaciji, nisam to znala jer sam do sada kupovala jedino knjige društva u kojima sam dioničar.
Međutim ne vidim razloga da to bude tako, baš suprotno, dioničari društva trebali bi imati besplatan, neograničen uvid u knjigu dioničara, a ostali uz plaćanje.Ali kod nas pravila donose oni kojima je transparentnost evidentno nepoželjna i kojima je interes čim vise otežati i ograničiti informiranost dioničara .Tome služe i silni skrbnički računi iza kojih se dobrim dijelom skriva suspektno bogatstvo pojedinaca.
-
Trgovalo se nešto danas(trebao sam ovo odradit u petak), nekih 180k kuna prometa:
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ajde dobar je i ovaj mjesec, moglo je biti puno gore, opet se zaradila plaća za 13 dana lipnja(na ovaj iznos nadodati nekih 2k kuna dividende):
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. EDIT: Sutra fokus na kupnju ADRS2 i ADRS, target cca 400kn/435kn...grizem se što nisam prodao prošli tjedan četvrtinu ATPL, kako sam planirao.
Ma ni to...ja sam likvidirao danas ADRS., kakva dividenda...još mi je u memoriji prošlogodišnji zaron ADRS2 nakon ex dividenda dana, koji je bio x2 od vrijednosti divke.
Oprez kolega Marine, ako je prošle godine pala cijena za iznos dividende puta 2 to je onda na današnju cijenu minus 31 kuna. Stavite vi nalog za svaki slučaj na 385,tako ću i ja. 😉
-
Možemo mirno spavati jer udjeli države ( ma vidi ti nje ) u Fortenovi nalaze se u sigurnim rukama
### Ivan paladina
-
I onda mi očekujemo da ekipa nadzire procese ala Dalekovod i razne druge manipulacije na tržišku kapitala kad su oni prvi koji to rade i pojeo vuk magare.... i da plate neku kaznu, bas ih briga kad su strpali desetorustruko na račune kumova, roditelja, pouzdane ekipe...
Jasno je da sve afere otkrivaju mediji odnosno istraživački novinari, a ne Dorh ili USKOK kojima je to posao pa bih ja rado vidjela Ilka Ćimića na mjestu glavnog državnog odvjetnika, a gospođa Zlata Hrvoj Šipek neka ode u starosnu mirovinu. 😁
-
chrome-extension://mhjfbmdgcfjbbpaeojofohoefgiehjai/index.html
Zamjenik predsjednika nadzornog odbora nabavio 1.000 komada po 120 kn izvan mjesta trgovanja.
Sposoban.
Takvim objavama fingira se transparentnost, a u stvari su vrlo demotivirajuće za dioničare društva i izazivaju sumnju i ogorčenost.
Isto je i s objavom povlaštenih informacija iz kojih objava u stvari ne saznajemo suštinu informacije, ali vazno je samo da je zakonska forma zadovoljena. Zadnji primjer je nagodba koju je zaključila Plava laguna s NLB, pa prije nekih dvije godine nagodba Adrisa s američkom bankom …
-
Logično je kolega D_artagnan jer Mađarska osim s RH graniči još sa 6 država čiji državljani imaju više cijene goriva, a znamo da velik broj građana ima vremena i volje skoknut preko granice na jeftinije tankanje , pa nije Orban humanitarac da financira susjedima jeftiniju vožnju. Ograničenje količine goriva za strance ili turiste bili je loše rjesenje, ovo je sada OK, plati punu cijenu i toči koliko hoces, a niža subvencionirana cijena vrijedi samo za domaće stanovništvo .
-
ako bi ja dobro kužio ove Ugare, vi trebate za službeni put u Ugarsku ili za proputovanje kroz istu nositi sa sobom kanistere s gorivom u gepeku
Ja ne znam jer ne odlazim u šopinge preko granice, ali mislim da su stranci imali ta ograničenja samo kad su točili po povlaštenoj nižoj cijeni , a sad je niža cijena rezervirana samo za domaće stanovništvo dok stranci po visoj odnosno realnoj cijeni toče gorivo bez ograničenja. To bi jedino bilo logično, smatram i pravično jer zašto bi njihova drzava subvencionirala prekogranične šoping turiste?
-
Nego sto kaze Orban, domacim gorivo 10 kn, strancima 13-14-15…. 😂😂😂
Ako su pametni Mađari, svi bi kupili nekoliko karnistera od 20L i fino natankas auto, prebacis u karnistere pa prodas turistima i tako N put dnevno, zarada cista 20-30-40% kakva zse, kakvi bakraci 🤣🤣🤣🤣 kod nas bi zaradio vise nego od apartmana i normalno posla 🤣🤣🤣
Ili ce im dati bonove da mozes kupit samo jedan tank goriva mjesecno po toj cijeni?
U biti to bi bilo super rjesenje i za nas da svatko dobije 1 tank mjesecno po vozilu po tako nizoj cijeni, da se ublazi ovaj naftni šok 🤔
Nisam kolega uz sav napor shvatila poantu ove šverc trgovine koju predlažete , a čak sam preksinoć uspjela nakon poduzeg truda moga supruga dokučiti zašto je dosuđeno zaleđe Madriđanima 😁što sigurno implicira da mi mozak nije zahrđao .
Dakle, ako bi Mađar prodavao turistima gorivo nabavljeno po povlaštenoj cijeni nebi ništa zaradio, a ako bi htio zaraditi morao bi im prodavati po cijeni po kakvoj turisti kupuju na benzinskim pumpama na legalan način. Pa zašto bi onda kupovali gorivo od švercera i izlagali se riziku da budu uhvaćeni i kažnjeni.?
Možda bi se mogli naći negdje između, u sredini povlaštene i pune cijene litre goriva, ali zarada u tom slučaju nebi bila vrijedna truda.
Inače, živim vrlo blizu granice, ali zadnji put sam je prelazila prije otprilike 25 godina, toliko o mojoj ljubavi prema Mađarima i mađarskim proizvodima.😁
-
Ja sam dio prodala, samo koju tisućicu vise nego što je Parica kupio tako da je utjecaj naših transakcija skoro neutralan 😂
-
https://www.seebiz.eu/trzista/glavas…-ulagace/276038
Daj Boze da i ovo dozivimo
“Puno pričamo o euru. No, prosječni građani su skeptični da ćemo uopće uvesti euro kao valutu. Dok oni ne vide dvojne cijene, o tome ne razmišljaju“, rekla je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.“
Nije šefica naše burze ni trebala potegnuti do Opatije, valjanje ovakvih gluposti , podcjenjivati i vrijeđati prosječne građane može se i iz Zagreba.
-
A vidiš ti kak specijalci umjetno drže cijenu na burzi kako bi mogli izvući prosjek.
Svaki dan oni kupe i prodaju (HANFA?!) 10ak komada po cijeni koja im paše. I sad kada su skupili dovoljno "trgovinskih" dana ide delist.
Sve samo kako nebi platili realnu cijenu
EDIT: i neko bi im trebao objansiti razliku između slijedeći i sljedeći
Slijedeći je glagolski prilog sadašnji od glagola slijediti. Njegovo značenje je raditi nešto na način da se nekoga ili nešto slijedi.
Ne pratim više redovito promjene u top 10 na Koki, ali kad god u posljednje vrijeme pogledam vidim da kupuje Vindija tako da se tu ipak ne radi o nabijanju prosjeka.
Kolega kvart99 , mislim da nisu odustali od istiskivanja preostalih malih dioničara jer će to kad tad Vindija morati provesti da bi došli do 100% vlasništva što vjerujem da im je u interesu.
Kod delistiranja isplatiti će samo one male dioničare koji će prisustvovati glavnoj skupštini i izraziti protivljenje odluci o delistiranju,a znamo kakav je odaziv dioničara na skupštine.
Ostalo je još cca 3% malih dioničara, cca 25000 dionica za čiju isplatu po tromjesečnom ponderiranom prosjeku cijene dionice treba iskeširati cca 12 milijuna kuna. Nije to u ovim vremenima mali novac za Vindiju , a i zašto ne to razvući na dulji period i nakon delista kad za to dođe financijski gledano pogodan trenutak izvršiti squeez.
Fer vrijednost dionice u elaboratu kod istiskivanja mogla bi s obzirom na poslovanje Koke u posljednjih nekoliko kvartala biti manja nego kod delista. Samo moje mišljenje, možda nisam u pravu.
Imala sam dionice Koke i sve prodala krajem prošle godine smatrajući da na cijeni od 450 do 500 kuna ne treba više tražiti” kruha preko pogače”.
-
Solari na brodovima i trajektima ? Pa gdje postaviti panele ? Mislim da je to iluzija za sada, možda će u nekoj dalekoj budućnosti biti tehnički izvedivo, tko zna.
odmah pokraj vjetrenjače
A ne bi išlo, vjetrenjača ide na vrh broda odmah iznad komandnog tornja, paneli bi se mogli postaviti recimo bočno na nekakva krila, nešto slično avionskim krilima koja bi se kod pristajanja broda dizala okomito u vis, ta krila bi malo usporavala brzinu kretanja plovila, ali izravnavala bi valovito more pa bi mogli ploviti i po buri i po jugu.😁
-
A valjda ce isprojektirati dobro da vide +/-, to su relativno kratke vožnje uz mogućnost priključenja na mrežu prakticno svaki put kad se priveze + solari
Solari na brodovima i trajektima ? Pa gdje postaviti panele ? Mislim da je to iluzija za sada, možda u nekoj dalekoj budućnosti će biti tehnički izvedivo, tko zna.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/PLAG/COI-PLAG-2bf59b649615ed07c51d69212d732d6c.pdf
A lijepo da poštuju zakon i priopćuju javnosti povlaštenu informaciju o sklapanju nagodbe s NLB, samo šteta što iz tog priopćenja ništa ne možemo saznati ni zaključiti, glavno da je zakonska forma zadovoljena, a povlaštena informacija koja bi mogla utjecati na cijenu dionice i dalje ostaje u posjedu povlaštenih osoba. ☹️
-
Ne znam za druge, ali ja vec dugo nisam bio ovoliko izlozen dionicama...
Stalno (do)kupujem istarske turiste jer ocekujem 25% bolju sezonu (u Istri) i samo ih kupujem...o prodaji ni ne razmisljam...zainatio sam se
ATGR, nikad vise je nisam imao...od 1.700kn kupujem i o prodaji ispod 1770kn...opet se zainatio
KODT
Poslao sam nedovrsen post...
Ne znam za druge, ali ja vec dugo nisam bio ovoliko izlozen dionicama...
Stalno (do)kupujem istarske turiste jer vjerujrm u sezonu, ATGR samo skupljam i na usi mi izlazi; ATPL, TPNG, SPAN i KODT drzim uz sitne dokupe...jedino VLEN malo skratim, da smirim glavu, da nesto prodam...
Stvar je jednostavna, vecina poznanika i ulagaca u ino dionice i crypto ocekuju daljnji pad...ne vide ni jednu pozitivnu stvar za market u buducem razdoblju...a moj stav je da market tako ne funkcionira, bas suprotno...kad je pad ocekivan nece se dogoditi...a osim toga, nasdaq je vec pao 25%, a crypto 50%...pa to je dovoljno, za sad...do rujna ne ocekujem neke vece propade ino burzi...a nakon toga cemo da vidimo i preslozimo karte..
Ja sam već dugi niz godina full u dionicama, keša uvijek samo toliko koliko je potrebno za normalan život iz mjeseca u mjesec. Ali sve vise se vraćaju neugodna sjećanja na 2008./2009. i pomalo se pokušavam barem malim dijelom ukeširati, znam da će sezona biti odlična, turisti će brutalno zarađivati, boli me srce, ali ipak se pomalo rješavam dionica između ostalog i istarskih turista 😁. Sad barem znam da idu u dobre ruke pa mi je malo lakše 😂
-
Hoće ova dionica više rodit??? Nema ovde velike filozofije, treba pomest RH dionice, ako mislimo rasti...
Neće rasti jer će RH staviti još jedan kontigent na prodaju, pa još jedan i tako dok sve ne proda. Ali cijena 130 je sasvim realna i prihvatljiva za onog tko želi ovu dionicu imati u svom portfelju.
-
Nova pobjeda bivšeg Gazde: pala i optužnica u “predmetu mjenice”Nacional ekskluzivno doznaje da je Općinski sud u Novom Zagrebu u srijedu objavio odluku kojom odbacuje optužnicu protiv bivšeg vlasnika ...www.nacional.hr
Optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 23. ožujka 2021. vraća se na doradu. DORH ima šest mjeseci za doradu ili za povlačenje optužnice.
O čemu se tu radi, jesu li nesposobni ovi u Dorhu ili su nemoćni jer za optužnice uopće nemaju prave argumente ?
Nikako da iznjedre barem jednu optužnicu, sve redom im padaju ko zrele kruške.
-
Zbog šefa Sberbanka Hermana Grefa upitna prodaja njihova udjela u Fortenova grupiRUSKI SBERBANK PRODAO JE početkom travnja 43 posto svog udjela u Fortenova grupi jednom od najbogatijih Mađara Danielu Jellineku, ali ...www.nacional.hr
Ne ide to baš tako glatko s prodajom kako nam je big menadžer Peruško prezentirao i nebi bilo pošteno da Rusi pod sankcijama pokupe novac i zbrišu iz RH, a da je istovremeno sudbina imovine hrvatskih tvrtki u Rusiji posve neizvjesna.