Jel otvorila burza ili je neki praznik danas
Posts by crveni
-
-
Pripazit malo na Modernu i Pfizer
-
Zamisli nekog potencijalnog investitora, koji bi htio uložiti (nekim čudom) pare na ovom našem tržištu i onda ode pogledati dnevne novine i portale.
Vjerojatno bi mislio da je vidio cirkus...
-
Uf, ode na 4.... i svemirskih 78k kn prometa
-
Ili je Trump stopirao stimulus, dok ga ne izaberu za precjednika
-
MIslim da nema nikakve šanse da u vlasništvo LKRI uđu Kinezi, zbog geopolitičkih razloga i strategije EU
-
Bilježim se i ja
MickeyM : a nemojte tako.. pa ne kupuje bezveze uprava...
Naravno da ne - potražite po netu po kojoj cijeni je Openhajmer prodao svoje dionice 2007./8. pa će sve biti jasnije
-
Interactive Brokers
1 USD po transakciji (za US), EU market nešto skuplje
10 USD/mj. za ležarinu, umanjeno za transakcije (npr. 4 transakcije, 10 USD - 4 USD = 6 USD)
-
Sve i da covid zasjedne na prvo mjesto ove godine, di su nam panike zbog tuberkuloze, hepatitis abecede, upale pluća ili malarije.
Mislim, nije u redu da jedna bolest/zaraza bude pod svjetlima reflektora, a druge da su iza pozornice, to nije pošteno.
Da nadopunim:
- nemogućnost odlaska na kemoterapiju za ljude oboljele od karcinoma,
- povećanu depresiju,
- povećano nasilje u obitelji,
- broj samoubojstava, o kojem se apsolutno ne priča,
- povećana ovisnost o drogama i alkoholu itd...
-
Zanimljivo kako svaki dan ovaj tjedan, neka dionica iskoči s prometom:
21.9. ADPL, 4,8 mil kn
22.9. ATGR, 3 mil kn; HT 1,9 mil kn
23.9. HT 6,5 mil kn; PODR 1 mil kn
24.9. (do 12:15 h) PODR 3,3 mil kn
Koja bi sutra mogla biti,, koja, koja ?
-
Džizs, 400 'iljadi prometa...
Lim -> 0
-
Jučer se protrgovala lijepa svotica (nije dugo ovako bilo) na adplu a cijena je tu gdje je, ne mrda. Vjerojatno je veća trgovina samo zato jer je jučer živnuo cijeli crobex. Meni je ovo po mom stilu ulaganja i dalje best buy ali sam već pre previše izložen tako da se premišljam, ući još ili ulaziti u nešto drugo. Trenutno ima lijepih prilika na ZSEu. Mahom P/E debelo ispod 10 na jako zdravim dionicama...
Potpisujem, samo sam za razliku od Vas jucer dokupio...
Jedno pitanje...jesam ja sanjao ili je prije nekih cca. 5 dana neko iz Top10 uzeo 17k komada van Burze...siguran sam da je bilo vidljivo na MD
Privredna banka, skrbnički, 18.772 kom
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kovoda-15017054
Zanimljivo za pročitati, hidden agenda.
Biočina sigurno nije “skladatelj” ovog djela, već vjerojatno samo izvođač. A nakon toga se postavlja pitanje tko plasira glazbu u javnost. To bi bilo zanimljivo znati, a mislim da bi takve stvari regulator trebao ispitivati. Zašto?
...Davno je Stipe Mesić izjavio kako "u politici i u medijima ništa nije slučajno", pa je teško oteti se dojmu da je ovaj članak "slučajno" i "baš sada" napisan.
U potpunosti se slažem s tim, da bi takve "oglase" trebao ispitivati regulator. Ovo nije niti prvi, a sasvim zasigurno niti zadnji slučaj pokušaja utjecaja na cijenu dionice.
-
Hmmmm, koja je ovo poruka?
O kojem, od dvojice Gljadelkina, se radi - stariji ili mlađi?
-
Pohvala za platformu.
Ovak na prvu se čini da ima sve što čovjeku treba. Budemo se pridružili sa željama i pozdravima
-
Meri, vjerojatno imaju i dovoljan razlog zašto čekaju.
-
@ toluen
IGH ti je sporan, a držiš Ingru koja i dalje sa svakim novim FI nabija nove i nove vrlo ozbiljne minuse ??? S kojim si to kalkulatorom izračunao da je IGH rizičan, a Ingra unosna?
Good point - to bih i ja volio znati.
Btw, meni uopće nije jasno zašto bi netko kupio INGR, pored IGH.
-
Složio bih se s naimom, da je
Potpuno smo realni jer te obaveze su dospjele i nisu refinancirane. To je Damaklov mač koji visi nad vlasnicima kompanije i otvara put da vjerovnici preuzmu kompaniju i u vlasnickom smislu. A dobro znamo sto to moze znaciti.... nagledali smo se vise primjera... pogotovo kad je i knjigovodstveno gledano kapital negativan.
Za sada svi žmire na jedno oko, al to nije “novo, a još manje normalno”.
Složio bih se s vama da je to određeni rizik i hvala što ste nam ukazali na taj podatak. To dodatno pojašnjava današnju cijenu dionice. Da nije tog rizika, cijena bi moguće bila značajno viša.
Dodatno, činjenica jest da se od 2018.g., minus shareholder equity-a ipak smanjuje (2018. -57 mil kn, 2019. -41 mil kn, ttm -39 mil kn), a događaji u Q2 tome nisu išli nauštrb. Ovo je ipak kvartalno izvješće, a konkretniji rezultati će ipak uslijediti s izvješćem za 2020.g. Očekivanja sam da će i taj minus doći u plus, a ovih 500+ ugovora ulijevaju dodatni optimizam.
P.S. Imam dionice IGH.
-
Je, lošije je, al nije dramatično, uzimajući u obzir sve okolnosti.
Dobro je da se povremeno drvo protrese, da otpadne sve drhtavo. Tek tada možemo naprijed.
-