1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. user35

Posts by user35

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• user35
    • July 19, 2021 at 9:44 AM
    Quote from tollway
    Quote from Marielena

Kolega, njihove nekretnine i imovina vrijede 25 kuna po dionici i da imaju 0 turista.

kolegice, ako ste pratili preuzimanje liburnije znate dobro u čemu je kvaka. tako da ovo napisano baš i ne stoji. generiranje novaca iz poslovanja je alfa i omega svih valuacija.

prema izračunu bilance na 31/3/2021 za 25 hrk po dionici im nedostaje cca 1 mldr HRK, molim Vas da potkrijepite tu tvrdnju.

dug imovina je 5,55 mlrd HRK

obveze fin 3,4 mlrd HRK

neto dug imovina 2,1 mlrd HRK, odnosno 16,9 HRK/pershare

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• user35
    • July 14, 2021 at 1:38 PM

kolegice Kvark (ako se nevaram u spolu) predlažem Vam 2. opciju od 4 na useru.

tu se jednostavno nema što konkretno pročitati...

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• user35
    • July 13, 2021 at 9:57 PM

Pardon zaboravih napomenuti da ako je imovina za obavljanje djelatnksti, sto brod jest, onda malo podeblja i saldo amortizacije, jer se ne produljuje korisnk vijek trajanja broda nego kao CGU ocekuje se veca imovinska korist u istom procjenjenom periodu koristenja...bla bla bla, malko vise troska...

Ako je prethodno radjen impairment broda, onda se moze reversat do razine tog iznosa, pa bude prihod, al ne vidjeh u bliskoj proslosti takvih evidencija...

Quote from Flight

je, al kad se rezerva oslobodi odnosno realizira onda se ostvaruje dobit koja se oporezuje.

https://www.teb.hr/novosti/2013/r…trajne-imovine/

Al dobro, brodari specifično vode imovinu i nisu lokalno obveznici poreza na dobit.

Sad ste me narajcali da procitam FI2020, gdje to placaju porez =O

• user35
    • July 13, 2021 at 9:35 PM

Kako to, kako to? Koja je to stavka RdG? Kolko mi je poznato revalorizacija se evidentira u revalorizacijskoj rezervi, stavka kapitala...

• user35
    • July 13, 2021 at 4:47 PM
    Quote from Mrcash

Prvo hvala koleginici Kvarkici na trudu, njene tablice su pravi melem za prosječnog exceličara.

Procjene dobiti kreću se od pesimisticnih 30 milja do optimističnih 60 milj . Moram priznati da sam ja bio između, no tada nisam znao da Prcat vozi po 45k po danu . Možda na kraju i ovih 60 milja bude pesimistična prognoza :D

što se tiče kolege prijelisice( drago mi je da mu se sviđa novokomponovani nadimak) , rekao bi yoda, watch and learn young padawan.

Dobit na kraju godine će biti vruća, a kad naprave revalorizaciju imovine , e onda će biti brutalna . Divka me nebi iznenadila , makar simboličkih 10ak kuna . Nebi me iznenadila niti neka akvizicija tipa jdpl , samo se nadam po što nižoj cijeni , tipa 1kn .

Revalorizcija imovine ne utjece na dobit, samo moze na NAV... pitanje kojom metodom se zelite rukovodit u procjeni (mitko ima detalje kako i zasto).

Rekao bi da je ovdje jedini faktor, uteg, daljnjeg rasta CERP..

• OPTE prodaja - kladionica

• user35
    • July 12, 2021 at 11:48 AM
    Quote from lebowski
    Quote from barbosa 2.0

*lebowski, ma ne drukam, samo mi je degutantno ovo cviljenje dijela forumaša pa da ih podsjetim da može i gorije...3mj. prosjek je sasvim ok za ovu stečajušu, ako ponuda bude još viša onda još bolje... što bi bilo da su prošli kao mi na dlkv X/

Da, moguće je da staviti uvjetnu ponudu da otkupljuju samo 120% dionica. Nemam ništa protiv drukanja, ali samo ako je drukanje iole kvalitetno.

može molim Vas definiciju kvalitetnog drukanja?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• user35
    • July 12, 2021 at 12:03 AM

Da li je netko racunao koja je UG cjena, meni ispadne 3,26, kad od ovih 640 mio odbijem neto dug (as of YE 2020). Jos uvijek to nemogu probavit, da li to stvarno ima neku dublju pozadinu sa ovim HT izlaskom ili cime vec...?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• user35
    • July 11, 2021 at 11:39 PM

Al ovo je brutalno niska cijena, nisam dugo pratio OpTe pricu, al iskreno sok i vjeverica...

Sretno svima u fotofinishu

• SPAN (SPAN d.d.)

• user35
    • July 9, 2021 at 4:13 PM

Jasno, ali bi ocekivo da je raspon od nominale pa na vise...

• SPAN (SPAN d.d.)

• user35
    • July 9, 2021 at 3:32 PM

Tako kaze Hanfa

• SPAN (SPAN d.d.)

• user35
    • July 9, 2021 at 2:07 PM

hm, mogo bi tu biti žešći pickup na ipo-u?

s 10 HRK počinju, a 4 HRK je EPS za 2020...

uglavnom zanimljivo :thumbup:

• SPAN (SPAN d.d.)

• user35
    • July 9, 2021 at 1:45 PM

može mala pomoć, koliko bi to na kraju dionica, 2,538,200? ukupno izdanih od društva (ne samo IPO)?

• Best buy

• user35
    • July 9, 2021 at 12:18 PM
    Quote from hugh
    Quote from zlocesti

Mene je iskustvo na burzi podučilo, da kada god analitičari daju preporuku za nešto u pitanju je distribucija.

Treba malo animirati publiku da proguta i štap. Tako je na svim burzama svijeta, zašto bi naša bila iznimka ? :/

Best Buy

-HT ? Skup, P/E 30, dividenda mizerna, dobit sve manja iz godine u godinu, stiže i UG na mala vrata. Al' siguran je. Sigurnost košta

- Pevec, kada ga opet izlistaju. Zbog dividende i rasta cijene.

-Tankerska, zbog očekivanog rasta vozarina. Na svijetu je jedino promjena trajna. Trenutno je pri dnu

-Medika, zbog stabilnog poslovanja, izdašne dividende i jer je trenutno jeftina. P/E 8

- Opte na cijeni 3,5 kn ili niže. Rizik je gubitak 2 kn po papiru, i dobitak 3 kn po papiru. Sve sam više sklona povjerovati da to neće biti gotovo do kraja godine, ako i tada. Sile nečiste.

-Adpl. Dok je svijeta i vijeka dječaci će se voziti :)

Ima tko boljih ideja ? Za ulaganje, ne za trejdanje

Display More

Ernt?.....ne nužno sutra ali kad bude prilika na nekom sniženju......turisti, Rivp ili Adrs ili Arnt ili sve pomalo ali baš kako kažete kad završi distribucija i "dođu pameti" i kad se bude moglo vidjeti kako će završiti sezona i čekati na ulaz do doljnjega dok priče s koronom ne dobije svoj kraj ili bude pri kraju.......sad mi ne izgledaju baš atraktivno i nekako mi izgleda prerano i jako rizično za njih ali imati na oku kad bude prilika i cijena pogodna za dugoročni ulaz......

Display More

mislim da je kod ERNT moguć velik pritisak na cijenu rada, u odnosu na Q1 2020 im je rasla 5%..

pitanje da li će to moć jednostavno preliti na kupce?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• user35
    • July 6, 2021 at 10:44 PM

Ah tigriću moj, koju ti znacku nosis.. haha

Sladak si ko pecivo, a postovi ti napeti ko u tvornici tregera

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• user35
    • July 6, 2021 at 6:15 PM

Pogledaj par postova unazad tamo, kaze kapetan mitko, plitkog uzdaha i suhih hlaća.

Sretno svima, kako kaze parica homework napravio, nesto i naucio..

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• user35
    • July 6, 2021 at 5:33 PM

... znaci neotkljucani potencijal čuči u nekretnini vrhunskog potencijala, niske k.v.? zvuci kao neka neispricana prica sa zse...

Jao

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• user35
    • July 6, 2021 at 4:47 PM

kolega, znate onu tko se tuče taj se voli...

ali to vam je sve ušlo u ovih mojih 35 ili parica 45 hrkića.

još da mi je odgonetnut na što je mitko mislio ||

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• user35
    • July 6, 2021 at 4:20 PM

koliko sam čitao FS prodali brod pokrili dug, 32 mio HRK kaže NT na 31.3. od prodaje dug mat imovine.

ne razumijem što bi to ostalo visit van bilance negdje?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• user35
    • July 6, 2021 at 4:05 PM
    Quote from mitkko
    Quote from user35

kolega mitko, ako imate još malo strpljenja :saint:

Evo me sa NAV ( mv brodova prema izvoru tablica Vaše malenkosti, a sve po metodi sa seeking alfa),

Koliko vidim u odnosu Vašu kalk, razlika je u dug imovini. tu mi se čini da imate mali pemac, gdje osim brodova navodite ostalu dug imovinu od 60 mio HRK (takva NE postoji u JDPL!!, vidi sliku 2 isječak iz FS revidiranog ili bilo koju bilančicu ove cash mašine :) ).

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ps molim kolegu Flight također da baci stručni osvrt, kako bi unaprijedio buduće uratke...

Display More

Polako, duboko disi, nemoj jos smociti gace :) Procitaj zadnjih 10-ak stranica ove teme, sve ti pise. Hint - ima neke veze sa nekretninama.

Display More

ok. cool. znači mv zgradice (pretpostavljam).

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• user35
    • July 6, 2021 at 3:52 PM

pardon 22 HRK sa rev. brodova, što je opet malo manji spread do 35 HRK

1. Privacy Policy
  2. Kontakt