Ne znam baš sad više da je ukalkulirano.
Idu oni punom parom izgleda, a govorilo se da će novac od IPO-a rasipati na privatne investicije vlasnika.
Nije loše nimalo ispalo, svaki dan stižu neke nove vijesti o značajnim ulaganjima.
Ne znam baš sad više da je ukalkulirano.
Idu oni punom parom izgleda, a govorilo se da će novac od IPO-a rasipati na privatne investicije vlasnika.
Nije loše nimalo ispalo, svaki dan stižu neke nove vijesti o značajnim ulaganjima.
Kupnja Zvijezde gotova stvar, a nitko ništa ne komentira, niti udara po asku do 2x ?
Ili još mnogi ne znaju?
Cijena tek na razini iz IPO-a nakon takvih vijesti?
Mislim da će tu cijena samo odjednom eksplodirati i onda više neće biti povratka nazad vjerojatno više nikada.
Zato treba skupljati dok se može, jer je već po svemu trebala biti barem preko 3 Eur, a o realnim vrijednostima da ne pričamo.
S bookom od 5 Eur, PE od samo 10, osiguranim ogromnim prihodima (i zaradom naravno) za sljedeće cijelo desetljeće, velikim zelenim projektima u već visokim fazama dovršenosti, svaka riječ bi stvarno bila i suvišna.
Sve super, "samo" treba naći prodavače dobrovoljce spremne na gubitak zarade.
Danas smo mogli vidjeti za koliko dođe do preokreta, netko pokupio sve do 670, i da još jednom opalio po asku, bilo bi na 700 gotovo u trenu.
A onda se ask povuče gore, i tko hoće ući mora plaćati sve skuplje.
Zato se tu nije jako pametno kladiti na jeftinu kupnju, jer svi pokazatelji govore suprotno, a nižom cijenom fondovi više ne moraju izlaziti, a kupaca sve više.
Kolega je gore iznad iznio:
"Pitate li se što će ulazak RH u Oecd značiti za Zse a time i za dionice Pbz u Koei ?"
Mislim da se odgovor zna.
Gotovo pa nemoguće, tu samo treba mali novi obarač koji će cijenu onda otisnuti daleko preko 700.
Jer ništa negativnog tu nema niti će biti, samo se mogu svaki čas očekivati neke nove pozitivne objave.
Jer tko bi išao prodavati nešto gdje se očekuje stalni rast u budućnosti, a fondovi su vidimo ispucali sve što su morali, a s nižom cijenom ne moraju ništa, nego bi čak zapravo opet mogli i kupovati ako im je udio ispod ograničenja.
Znači treba pametno tko misli dokupljivati jer ako se ne uspije, a osvanu kakve dobre objave, onda je gotovo s kupnjom ispod 700, a začas i puno više.
Eto, malo je čak i smiješno kako funkcionira Zse, kao "želi" pratiti ino burze, pa cijene idu u skladu s tim.
A to što su u USA cijene dionica s PE od minimum 40, pa do 150 ili 300, to "nije bitno".
A ovdje upravo evo svjedočimo ogromnom skoku profitabilnosti koji je zapravo tek započeo, i imamo sadašnji PE od nekih prejeftinih 15-ak, koji će još sad svakim kvartalom biti samo bolji.
Znači cijena barem minimalno 60% jeftinija nego vani, ali mora "pratiti" napuhane ino dionice??!
Mislim da će tu samo odjednom doći da neki kupac krene jače skupljati i onda će cijena krenuti strašno brzim tempom gore, i onda više neće biti povratka nazad.
Zato skupljati dok se može, jer već je po svemu trebala biti preko 80 Eur.
Pada jer su izvješća loša.
Da, opet odlično izvješće.
Da bi cijena nakon toga mogla danas pasti za 5% ?
I kome se to izvješće ne sviđa??
Govorilo se da su izvješća prije IPO bila uljepšana, ali evo rezultati se nastavljaju dalje istim tempom.
A također još bolje, zar je netko očekivao da će u roku od mjesec dana od primljenih sredstava iz IPO-a, isti već donijeti rezultate?
Stvarno malo (tj.puno) smiješno, jer da su rezultati bili i niži bilo bi vrlo očekivano, ovako je zapravo izvrsno dobro.
Sve po planu ...
Izvješće opet dobro, 3.kvartal sad opet na razini prošle godine što je odličan rezultat nakon pada u 2.kvartalu.
Rast prihoda je zbog Belja, a koje će tek sada početi davati sve bolje rezultate, tako da rast dobiti slijedi vrlo skoro s obzirom na potencijal koji se dobio kroz Belje.
Ali i ovako je dionica podcijenjena.
Još jedno odlično izvješće s velikim rastom prihoda, a netko prodaje jeftinije?
Dionica je strašno podcijenjena s P/E oko samo 9, što je uistinu nevjerojatno.
Da li netko gleda samo nekonsolidirano izvješće koje je zapravo nebitno ili što nije mi stvarno jasno?
Čak i priče o tome da bi bila minimalno duplo skuplja da je u privatnim rukama je svejedno malo previše podcijenjena s obzirom na ovakve rezultate i rast.
Samo tko će to htjeti ako pravi rast poslovanja i dobiti tek slijedi?
Ako više nema prodavača (fondova), onda je teško da može ići dolje.
PA dionica podcijenjena do boli.
Čak je i ispod booka !!
Zadnje tisućice po 640 ili?
Pa ako sad već nije gotovo onda stvarno ne znam.
Sad mislim nitko neće moći žaliti da nije ušao opet po 640 jer je bilo i previše prilika već.
Tko bi rekao da će kupci postati pohlepni i odjednom ne daju više od 640?
To je dobro, ali oni koji su dobili priliku sad opet ispod 700, opasno im se igrati za par Eur ako konačni prekrcaj bude napokon gotov sad po ovoj cijeni.
Tko misli jamiti neka dobro razmišlja sada, prometi su sad dosad već bili značajni.