Jesu to opet blokirali sami sebe da mogu isplatiti plaće? Kakav jad i bijeda od firme, ne znam koji bi inženjer, osim nekoga friško s faksa, želio tamo raditi.
U situaciji u kojoj se takvi ljudi traže svijećom u podne, raditi u ovakvom IGHu je sadomazohizam.
No danas sam mišljenja da više ni čisti početnik neće pristati za manje od 1000 EUR neto ( ugovoreno u bruto 1 )....
Pa nije valjda da se uopće bilo gdje u toj industriji priča o bilo kakvm tome sličnim brojevima, ne danas nego bar 5 godina. Ne mogu vjerovati da bi netko u Hrvatskoj išao na fakultet, zaposlio se negdje kao inženjer, za bilo što ovome sličnom. To je prosječna plaća u RH, to je su brojevi koji dolaze u obizr u pričama o radnicima u proizvodnji, gradilištu, početnicima tamo,.
U mojoj industriji (IT) još prije više od 10 godina kad sam se ja zapošljavao početničke plaće za studente direktno s faksa su bile nešto više od toga (uz obećanja brzog rasta na godišnjoj razini, jer bez obećanja te vrste niti tada tu nitko te plaće ne bi prihvaćao).