U prilogu moje projekcije rasta poslovanja i cijene dionice po pesimistic i optimistic modelu za naredne 3 godine poslovanja. Svaki komentar je dobro dosao.
Jedine “službene” procjene koje imamo (onaj jedan jedini/Erste analitičar koji prati Koncar D&ST, ovaj TIKR Terminal to piše u kunama još) su nešto između ova tvoja dva tvoja scenarija. I malo na kraju se on zeza s nekim padom (bit će da djelomično pokušava pogoditi “ciklus“, djelomično konzervativnost, oni se nikad ne usude dati hrabre procjene, rizik im je to, više vole biti u krivo na drugu stranu).
I moje viđenje je nešto između, između ovog Erste analitičara i tvojeg optimističnog.
P.S. Moja glavna primjedba je da ne treba govoriti o cijenama. Cijene su nepredvidljive. Ali možemo govoriti o procjeni intrinzične vrijednosti po dionici (dakle “što bi bila fer cijena” u datom trenutku ali nikako ne možemo znati koliko će stvarna cijena odstupati od toga u nekom trenutku, pa termin cijena ne bih ni koristio, znamo samo da u vrlo dugom roku ona mora “plesati” negdje oko nje pa ako vidimo veliku i dovoljno brzo rastuću vrijednost to je sve što nas zanima, cijene će tržišnim mehanizmima same po sebi već doći na svoje).