Mislim da bi neki htjeli opet nazad u neku novu yu iliti region , nekako im prekomplicirana ova eu
ili nigdje, i to je opcija
Mislim da bi neki htjeli opet nazad u neku novu yu iliti region , nekako im prekomplicirana ova eu
ili nigdje, i to je opcija
Portugal je uveo porez na nekretnine ali, vidi se u članku, uz iznimke
i to je izvor svih zala... iznimke, povlašteni, uhljebi... ima toga svugdje i svagda, povijest bolesti treba znati
ne, izvor svih zala su porezi i njihovo trosenje od strane vladajucih
meni nije jasno kako nikome to nije jasno, vec svi kao da su se jucer rodili misle da ce vlada od poreza napraviti nesto dobro
kad novac nije tvoj, trosis ga sakom i kapom, jer ga nisi ti zaradio
eto onaj zastpnik ne znam gdje kupio si je stol od 25 tisuca eura
i sad ti mislis da ce on kada dobije jos vise novaca od dodatnih poreza napraviti nesto pametno? ili ce si kupit stol od 50 tisuca eura
porezi guse razvoj, ama bas nista se nece postici uvodjenjem poreza na nekretnine, osim sto ce te nekretnine pokupovati stranci i korporacije
ne znam ni ja, valjda Naprijed Hrvatska
pa ti si napisao, valjda znas sta pises?
nije li se i antiantifašizam uselio u bliže središte Zagreba i to trajno, što je još gore rješenje, osim za "stanoprimce"
ne znam sta to znaci
fasizam je uvijek najbolje rjesenje
turisti su dolazili dok su nam granate padale po glavama
nece tu nitko otvoriti pogone jer nam je porezna politika i birokracija prekomplicirana
pogoni se otvaraju u kini, indiji i africi, ne na balkanu
pokupovat ce zemlju i nekretnine, jer jedino to vrijedi, a vec su i poceli
pola istre je vec u rukama njemaca, pokupovali su doslovce svaku glupost
eto mene jedan njemac navlaci vec 3 godine da mu prodam zemljiste, iz jedinog razloga da mu nitko tamo ne napravi kucu jer ne zeli da ga nitko smeta
vec je kupio sve oko sebe, jer jadni ljudi nemaju novaca, jedino sam mu ja ostao trn u oku jer sam zadnji ostao koji mu je preko ceste
nudi mi vise nego sto je potrosio na svoje zemljiste i kucu, znaci cifra tako glupa da nema smisla, ali ne zeli nikog pored sebe i zeli to platiti
Sigurno bi nam bilo bolje
, ugasi samo turiste iz EU ili ih smanji na 20-30%, pa da vidiš cirkusa u financijama i državi.
ne znam zasto bi trebao ugasiti ili smanjiti turiste iz EU, koja vam je to logika? ne kuzim
A gdje bi mi to trebali biti ako ne u EU?
izvan eu
pa ja to nisam rekao, ja sam samo konstatirao da ne trebamo u eu
pa ovako odokativno to ne vidim kao isplativo
znaci 3 mjeseca sezona, to je 90 dana
100% popunjenost ne mozes imati , recimo da stavimo 70%
bacio oko na booking, cijene su stvarno visoke za mobilne kucice, iznenadio sam se, od 80 do 250 eura na dan u spici
ajmo reci da mozes 70 dana iznajmit po 150 eura, to je 10500 eura.
pausal 4500...
kucica je 30ak tisuca...
ciscenje/spremanje/prijem gostiju/odrzavanje?
trebalo bi zaista vidjeti kolko su ti kampovi gdje daju pausal popunjeni i koliko bi mogao postici cijenu po nocenju i popunjenost
meni je to malo sumnjivo jer kada je nesto tako "too good to be true" vjerojatno i je
da su visoki prinosi, onda bi sam kamp iznajmio kucicu, sto vecinom i rade, jer imaju i ljude koji primaju goste, ciste, odrzavaju, itd
ne vidim razloga zasto bi kamp iznajmio "samo" za 4500 a prinos bi bio 10/15/20 tisuca eura, i to sve prepustio nekom drugome? nema mi logike
pretpostavljam da su to manje atraktivna mjesta gdje se ne moze tako visok prihod postici a vjerojatno ni popunjenost
no mozda se i varam, zanimljiv je koncept
pa nitko tu ne prica o netrgovanju
ali da smo MORALI u EU, nismo
zanimljivo, ali ovaj pausal mi se cini jako visok, pretpostavljam da na to jos idu i rezije
ali i bez rezija, ne vidim kako se isplati ako je pausal 4500 eura
pa to nema sanse da si u plusu na kraju sezone, koja za kampove traje jako kratko
nisam za to nikad cuo, za sve kampove koje znam imaju svoje kucice vec postavljene
jel postoje to uopce kod nas ? da ti netko dozvoli da stavis svoju kucicu i iznajmljujes?
kak mislis rentanje po kampovima?
mogle bi traziti sto god hoce, no nista od toga nebi urodilo plodom. daj mi reci u kojem to svijetu bi njemci ostali po ljeti u svojem hamburgstrasseu , umjesto da si piju pivicu na plazi?
nedostatka turista nikad nismo imali , niti cemo ikad imat
cak i kada je bio rat 90tih, turista je bilo, i to bez interneta i informacija sto se desava na obalama
ne znam kakve ovo veze ima s icim?
roditelji sigurno nisu vlasnici djece starijih od 18 godina, a nisu ni vlasnik malodobne djece
koliko znam posjedovanje i kupnja osoba je zakonom zabranjena
nisam siguran
ne moramo
mi imamo puno toga sto druge drzave zele, i to bi nam mogao biti leverage
no za to je potrebno imat jako sposobne politicare sa cojones, sto mi nemamo
puno je lakse se lizati uz EU i trpat eure u djep
porez na nekretnine ne donosi ama bas nikakvu prednost krajnjem korisniku, tj vlasniku nekretnine, vise ne bude vlasnik, nego najmoprimac
strucnjaci objasnili, pametnome dosta.
Po zemljama: Hrvatska s 82 i Turska sa 62 eura na dan su među jeftinijima. U Njemačkoj 99 eura na dan, u Italiji 95.,u Španjolskoj 112 eura na dan, u Skandinaviji, 110 eura, Grčkoj, 103
to je bilo proslih godina, od ove godine kad je euro dosao, nema sanse da budemo medju jeftinijima
82 eura ove godine nije niti prosjek apartmana
mislim da vecina ljudi nije niti svjesna koliko smo od uvodjenja eura se priblizili i preskocili europske zemlje po cijenama namirnica, usluga, i smjestaja
ja istu barilu koja u konzumu kosta 1.50, u italiji platim 50 centi. mislim tri puta da jedna namirnica kosta vise , a udaljenost je 30 kilometara...od jednog do drugog ducana...
skok cijena je priblizno kada se u italiji isto desilo, kada je sve poskupilo skoro pa duplo preko noci
espresso koji sam placao tisucu lira , preko noci je dosao na euro. jos dan danas se sjecam kao da je jucer bilo
jako iscekujem analize potrosnje ove godine, i onda cemo tek sljedece vidjeti sto ce biti kada se turisti upoznaju sa hrvatskim cijenama
(ne pricam o smjestaju, jos jednom)
a mi smo mali, i ne samo mali povrsinom nego infrastrukturno mali
eto prosle godine u mom gradu nije bilo slobodnog apartmana ili hotelske sobe na kraj 7 i pocetkog osmog mjeseca, znaci cista 0
vise ih ne stane niti da hoces...a o tome da svi turisti samo stoje na cesti i nemres autom ni naprijed ni nazad 3 mjeseca ne treba ni pricat
francuska ima 60 miljona stanovnika, naspram nasih niti 4, znaci 15 puta veca, sto bi znacilo kao da mi imamo 195 miljona dolazaka
(povrsinski je francuska takodjer 10 puta veca od hrvatske)
odnos broj stanovnika/velicine i nocenja smo prvi vrhu, inace usporedjujes kruske i jabuke
mi smo na granici kapaciteta, nemaju vise turisti gdje doci
a problem je gradit nesto vise jer kada ljeto stane, lokalnog stanovnistva je sve manje i nemas za koga gradit, osim za tih 3 mjeseca