1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. zdenkic

Posts by zdenkic

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • May 30, 2023 at 11:23 AM

najgore je sto ce to jednom kad tad proci, barem u nekoj verziji, jer ljudi se jako napale na takve spike, pogotovo kada nemaju para

i onda su im za sve krivi svi i svatko osim njih samih

umjesto da se bavimo obrazovanjem mladih da budu kompetentni na trzistu, mi se bavimo ovim glupostima

kad je uspjela osnovat stranku i profesorica je , mogu mislit koliko je mladih mozgova zatrovala ovim glupostima

vjerojatno svi ti mladi nostalgicno gledaju na jugoslaviju i kako je prije bilo bolje, a rodili su se 2001

evo jednog komentara na vijest:

Svaka čast Kate svu imovinu uvesti na naplatu pa i njihove račune i ovdje i vani .Trenuta situacija je da su većina bogataša odakle i Rimac,i mnogi drugi. To treba oduzet a njih vratit odakle su došli.

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • May 29, 2023 at 11:53 PM

pa mislim...umjesto da kaze da treba omogucit ostalima da zarade vise, smanjit svima poreze, naucit ih da ulazu, osigurat ovo ono...ona bi svima koji su zaradili uzela lovu i "preraspodijelila"

mislim takve gluposti me tako oneraspoloze jer ce dosta mladih se zakaciti za tako nesto i zahtjevati isto i zivot ce im se svesti na kukanje kako netko ima i treba im uzet, umjesto da sami ostvare nesto

kad shvate bit ce prekasno

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • May 29, 2023 at 4:40 PM

radi kao profa, pare dolaze iz proracuna, sada je kao politicarka, pare dolaze iz proracuna

e sada bi jos da uzima stednju gradjanima

nemojmo zaboravit kad je rekla da bi uzela ljudima sve iznad 100 tisuca eura stednje

pa kad su je optuzili da sta bi uzimala ljudima novce, rekla je da lazu, da nebi ona uzela, nego bi preraspodijelila

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • May 29, 2023 at 4:15 PM
    Quote from LodeRunner

Onda ubaci sve pare u kripto pa te Peovicka nece moc uvatit.

prebacio sam odmah danas sve

• Aktualno (vijesti)

• zdenkic
    • May 29, 2023 at 2:56 PM

Radnička fronta: 1.7 posto najbogatijih drži više od 43 posto štednje na računima - Index.hr

evo ih neradnici koji zele drugima uzimat pare jer imaju vise nego oni koji ne rade nista

nepojmljivo mi je da takvi ljudi postoje

• Birtija

• zdenkic
    • May 26, 2023 at 11:18 AM

poanta je da hdz ostane na vlasti

podrska

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 25, 2023 at 6:32 PM

pa porez na najam apartmana se placa i sada

• Birtija

• zdenkic
    • May 25, 2023 at 4:38 PM

za rimca bih i porez na nekretnine placao

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• zdenkic
    • May 25, 2023 at 11:53 AM

kvote nece rijesit nista jer bi rjesavali prijave bez da ih uopce pogledaju, pa bi napravili jos goru stvar, samo da dobiju nase novce

drzavni aparat nije efikasan, jer kao prvo, trose tudje pare, a ako novci nisu tvoji nemas razloga ni volje ni zelje bolje upravljati njima

drugo jer je , ne samo kod nas, nacin na koj se zaposljava u drzavnim firmama je u uhljeb styleu, gdje neces dobiti otkaz, nevezano koliko si dobar ili los na poslu

u drzavnim poslovima uopce nema poticaja da radis svoj posao, kada znas da ti nitko ne moze nista

pa svatko zeli u drzavu jer zna da je to to, do kraja zivota vise nema razmisljanja

treba se uvesti revizija i nadzor od trecih strana gdje su kao i u privatnim firmama zaposlenici potvrgnuti provjerama, testovima, efikasnosti rada, itd

pa ako ne radis dobro, dobijes otkaz, i to je to

vrlo jednostavno rijesenje

ali to ne ide tako jer svaki uhljeb znaci jedan glas na izborima, i drzavi ne pada na pamet davati otkaze svojim sluzbenicima/glasacima

zamisli da dodjes u mcdonalds a tamo nema nikoga usred dana? ne mozes

ali kad dodjes u toku radnog vremena obavit nesto, a tamo nema tete jer je na placu ili na kavi, mozes samo slegnut ramenima

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 25, 2023 at 11:15 AM
    Quote from D_artagnan

A to je logicno za one stvari koje ne koristis svakodnevno i mozes relativno brzo, blizu i jeftino rentati, tipa jedrilicu, gliser…

Ali auto, hm, i da ga koristis samo par puta mjesecno, ne isplati se renatati u ovom sadasnjem obliku i cijenama.. eventualno da postoji nesto kao ovo sa elektricnim romobilima… to bi bilo onda isplativo

meni nije logicno biti primoran iznajmljivati svoje vlasnistvo...no dobro

poanta je bila da zele ukinut privatno vlasnistvo i da ti nece dozvolit da posjedujes ista, sve ce biti na "pretplatu"

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 25, 2023 at 12:09 AM
    Quote from emil

ako nemas rimcevu neveru zamjeni je svojim golfom. sto taj tvoj golf stoji u garazi po noci kad moze neki nepalac vozit uber s njim i doprinjet punjenju proracuna?

mozda lazem, al mislim da sam to slusao na onom ekonomskom forumu kada je netko objasnjavao kako ne valja posjedovati auto upravo radi tih razloga, kao da ti stoji doma a ti ga ne vozis, nego je poanta da se auto koristi non stop, pa da trebamo svi ici k tome da je sve u najmu a ne u vlasnistvu

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 24, 2023 at 6:15 PM
    Quote from StatusQuo

Kao i kod apartmana i vlasnistvo se rijesi na isti nacin imas pravo na odbitak od poreza u smislu broja kvadrata u jedinici u kojoj stanujes i pravo na odbitak kvadrata za vikendicu van mjesta gdje zivis, na sve ostalo placaj porez na nekretnine ili ga placaj na nacin da je ostalo privedeno svrsi pa da na taj nacin placas porez kroz rad koji obavljas s tim nekretninama, ovako visak ili ih iznajmljujes na crno pa ne placas porez ili si ih kupio da stoje jer imas viska love i cekas kad ces ih preprodat ili jos gore stoje u rusevnom stanju, a ni jedno od to troje nije drustveno prihvatljivo

jel ti zivis u hrvatskoj ili?

daj mi molim reci kako ti mislis da ce hrvatska vlada, koja je uspjela zajebati i iskomplicirati najjednostavnije stvari porez na nekretnine rijesiti smisleno i pametno?

pa i sada postoji porez na najam i na iznajmljivanje, pa ga vecina ne placa

niti to ne mogu rijesiti jer se porezni inspektori vrte kod istih pet apartmana koji su prijavljeni, dok ostalima koji su na crno nitko ne moze nista

da rijese iznajmljivanje na crno, imali bi para da nebi znali kuda sa njima

ali nisu sposobni

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 24, 2023 at 5:22 PM
    Quote from 5. Element

Je, platio je, jednom.

I vise ne mora?

A onaj tko radi mora zauvijek?

Jako bezvezno lupetanje, kolega.

boze dragi koje gluposti pises

brkas imovinu i vlasnistvo sa radom

pa ako nesto kupis, valjda je to tvoje

jel placas na TV porez svake godine? na hlace? na namjestaj?

ne, kupio si, platio si porez i u tvojem je vlasnistvu

sto mislis da je ljudima koji imaju nekretnine novac pao sa neba ?

radili su, placali su porez, i zaradili, i sa tim novcem kupili nekretninu

svako tko nekretninu iznajmljuje, mora placat porez

a to ako netko ne placa i ne iznajmljuje, to je druga tema

isto kao sto i netko radi na crno pa isto ne placa porez

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 24, 2023 at 5:09 PM

svatko tko je otisao vani zna kakve su najamnine

dosta njih laze jer ih je sram priznati da su u vecim govnima nego sto su bili doma

i onda nadju prciju od 600 eura 30 kilometara izvan grada, pa na fejsu vriste kako je ovdje skupo a oni u njemackoj placaju manje

i kod nas budes nasao stan od 200 eura ako trazis u donjoj spickovini

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 24, 2023 at 4:35 PM
    Quote from verdi

baka na selu sigurno neće dobiti porez i molim vas kad se raspravljamo o tim stvarima da ne koristite srce drapajuće metode. poželjno je barem malo ozbiljnosti. što se tiče black rock-a on se sigurno neće baviti nekakvim stanovima, livadama i voćnjacima. on je bacio oko na hep. zanemarimo industrijske pogone hep-a ( centrale, trafo-i i td) koliko hep ima nekretnina u svom vlasništvu? a taman i voda pored....

porez na nekretnine , jednom kada se uvede, placaju svi

cak i da ne platis prvih 2/3 godine na prvu nekretninu recimo, kada im zatreba vise para, lako naprave reformu i promijene

ti ako mislis da nece placat porez, si jako naivan

a svi znamo da ce im trebati sve vise i vise para, jer je uhljeba svake godine sve vise i vise

razlog uvodjenja poreza na nekretnine je to sto ih ima puno, i to je puno novaca

nitko ne zeli uvesti porez koji obuhvaca mali broj ljudi, koji je smisao toga?

porez na nekretnine obuhvaca ama bas sve, koji imaju nekretninu

i to je tako svugdje na svijetu gdje postoji porez na nekretnine, osim eto ako mislis da ce hrvatska biti prva koja ce uvesti porez na nekretnine tako da ga vecina ljudi nece placat

e onda si u jos vecoj zabludi nego sto sam mislio

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 24, 2023 at 4:33 PM

evo slusam radio i neka baba, ne znam koja, govori kako je potreban porez jer mnogo obradivih povrsina je neiskoristeno

pa kaze, ako neki stari ljudi imaju poljanu koju ne obradjuju, a djeca su im otisla u irsku, a oni je cuvaju i ne zele prodat, treba uvesti porez jer ce se onda naci rjesenje kako ce oni tu poljanu obradjivati jer je hrana preko potrebna u danasnje vrijeme

ja odbijam vjerovati da je netko tako naivan i glup

eto kolega spomenuo blackrock, ali i kod nas ima dovoljno ljudi koji imaju krdo para koji zele pokupovat sve zivo i nezivo, i jedino sto ih sada sprjecava je to sto su svi ti prostori stare djedovine koji ljudi imaju za sebe i ne zele prodat

cim se uvede porez, zaboravite vise na obalu i bilo sto vrijedno, jer ce se sve to pod pritiskom morat prodat, i pokupovat ce par velikih igraca

sada baba sa svojih 500 metara kvadratnih ne dopusta da netko to izbetonira

ali kad dodje porez, baba ce morat prodat, i ode i tih 500 metara

ljudi ponovno zaboravljaju da ce vecina apartmana pocet radit na crno, jer ce im biti isplativije

pa ce ponovno biti onaj tko ima poznanstva, grabi sakom i kapom

kod nas tu i okolnim drzavama vecina nekretnina je u vlasnistvu gradjanstva, preko 90 posto

i tu im nikakve korporacije niti bogatasti ne mogu nista, jer ti ako neces prodat, nemogu ti kupit sa svim miljonima

ali kada dodje porez, pa pocnu manipulacije sa zonama, pa ti komad zemlje gdje si isao dvaput godisnje napraviti rostilj postane "jako vazno i iskoristivo zemljiste" pa ti dodje da platis 2/3/5/10 tisuca eura godisnje...

zaboravi na rostilj

postat cemo stranci u vlastitoj drzavi, kao sto je to slucaj u americi

gdje starci od 70/80 godina su primorani raditi u walmartu kao greeteri i ostale gluposti, jer jednostavno moraju platiti sve dazbine i poreze, jer inace lete na ulicu

a ovdje, sa malom penzijom, i svojim komadicem zemlje, mozes lijepo uzivati u zivotu i ne brinuti se da moras placat drzavi da bi zivio

zato se i svi cude kako mi mozemo na balkanu prezivjeti sa par stotina eura/dolara

jer ti u biti ne treba puno

sad samo zamislite kada ces morat platiti porez 2/3 tisuca eura godisnje

i to i na svoj stan, i stan koji su vam ostavili roditelji, a mozda i neka poljanica zemljiste sto je ostalo vec godinama u vasoj obitelji

trebat ce vam 10 tisuca eura godisnje, SVAKE godine da samo platite porez

naravno da vecina to nece moci , i sve ce se morat rasprodat

uvjeren sam, 100 posto da je uvodjenje poreza na nekretnine kod nas cisto pucanje u nogu

za 10/20 godina, drzava ce biti pokupovana od bogatih stranaca i korporacija

a vi necete moci niti na plazu vise

• Porez na nekretnine

• zdenkic
    • May 24, 2023 at 2:22 PM

evo mene da se malo ponavljam i ludim, al gledam ponovno komentare po indexima, pa cak i ovdje, i meni ne ide u glavu da netko zaziva porez na imovinu

eto sad ce najebati oni koji ne rade nista i sve su pokrali? lol

najebati cete svi vi koji cete postati najmoprimci u svojim stanovima, i morat cete drzavi placat najam

a ako ne platite, odmah na cestu

pa pogledajte ameriku i ostale, zasto toliko beskucnika? cak i ljudi koji su imali kuce, nemozes platit porez svake godine i mars van

i to je kao nesto cemu trebamo teziti?

i onda nebuloze koje ljudi puse, a ne znam kako

smanjit ce se cijena i najamnina ako se uvede porez? po kojoj logici

pa cim se uvede porez, najamnina ide gore za kolko je porez, odmah

pa nece najmodavac voljno manje para uzimat samo da plati porez, to ce platit najmoprimac

a sve korporacije i bogati ljude budu pokupovali sve te nekretnine koje hrvati nece moci placati, i onda cemo umjesto da hrvati imaju svoje nekretnine , svi biti u najmu ili strancu ili drzavi

to ce nam biti zadnji cavlic u nasem lijesu, jer jedino sto nas danas drzi je to sto ljudi imaju svoje nekretnine i taj turizam

naravno da to glavesinama ne pase jer te ovako nitko ne moze jebat, svoj si na svome, imas svoju kucu/stan, i to je to

nevjerojatno je da netko zaziva porez na nekretnine nasladjujuci se "onima koji imaju puno apartmana"

a o tome da svi ljudi koji imaju apartmana ne rade nista, apartmani se sami grade od sebe, iznajmljuju i svi imaju miljone eura necu ni komentirati

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• zdenkic
    • May 22, 2023 at 11:01 PM

danas sam kupio americke obveznice

mogucnost bankrota amerike upravo se podigla na 95%

eto, da znate tko je kriv kad sve zvizne

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• zdenkic
    • May 22, 2023 at 6:59 PM

sjela mi tocno u ponoc

jos me probudila, i mislim se, pa tko mi je sada isao nesto placat, kad ono ht

sad samo da se sjetim da kupim kada jos padne negdje pri kraju godine a ne pet dana prije ex diva

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• zdenkic
    • May 8, 2023 at 12:57 PM

dividenda sjela, hvala

1. Privacy Policy
  2. Kontakt