Ako sam dobro shvatio oni sad spustaju svoji udio od 95% dionica u GAMA-R-A ovim potezom ili ja nešto krivo shvacam?
Posts by Bloom
-
-
Tko ima manje od 62 dionice ispada, stigla obavijest na zse
-
Što cemo sad. Ne kontam je postoji obveza za preuzimanje posto se dion. Izlazi sa burze ili samo dobijemo dionice game
Dobiješ samo gamu i eventualno tlak i visoki secer
-
kakva su ovdje ocekivanja? Osobno mislim da je ovo kraj price. Vjerojatno ce se za svakih npr 45 dionica dobit 1 GAMA - ostatak LRHC ide isplata po tromjesecnom prosjeku. Nakon toga za dionice game ide istiskivanje. Neznam ima li netko neku drugu verziju
Bilo je poprilično ocito da se cijena stopira a ozbiljnijeg kupca nije bilo da to potjera gore.
Isto mi se čini da je cilj izbaciti ove ispod 40ak dionica koje Ce trebati za 1 dionicu game i približiti se istiskivanju.
-
Naznaka za sutra?
-
Ti si optimist. Zašto bi se ukinulo? Je li netko o tome negdje vodio raspravu u smislu za i protiv? Ili će Plenki doći na ZSE i spontano tijekom boravka odlučiti da to treba ukinuti, tek tako, samo tako će odustati od tog novca. Kojim povodom i s kojim pobudama? Samo zato što to nama nazočnima na forumu odgovara?
Evo zašto mislim da bi se to moglo dogoditi...građani drže u bankama 35 milijardi €, od toga 1% građana drži 40% tog novca. Lani su ti ozbiljne pare izgubili na inflaciji, kao što će i ove godine. Tih top 1% su toliko utjecajni, da će izvršiti pritisak na Vladu, da nešto učini da se potakne ulaganje na burzi i njena atraktivnost, kako bi se dio toga novca prebacio tamo i ono najbitnije USPJEŠNO OPLODIO.
Po meni bio bi to dobar stimulus, recimo ukidanje poreza ili da se plaća kao predujam poreza, ne kao konačni porez, te paralelna najava spajanja sa Ljubljanskom burzom.
Šanse za ukidanje tog poreza su jednake nuli.
Kako bi to ukidanje izgledalo glasačima od kojih 99% nema nikakve prihode u obliku dividende?
Možete se samo nadati postupnom uvođenju poreza na nekretnine i prihode od iznajmljivanja nekretnina i nekoj vrsti rasterećenja kod ulaganja u biznis što bi i bio logičan i zdrav put.
-
Bit ce para kad je prilika prava, ima puno spavaca koji prate al ne kupuju, pa vide 15 posto dividenda zabe, atlantska 10 posto, rekordne dobiti mnogih turista, itd itd, pa se vrati na burzu zbog dobrih prilika, podcjenjenosti, unatoc svemu sto je prosao na zb. Nocas gledam Hang Seng 4 posto u plusu, sve normalno, kod nas kad se zareda malo zelenila svi se cude, prodaje se. Iako treba biti dosta oprezan jer ima opasnih situacija, ja odavno vise prilika nisam vidio na zagrebackoj burzi. Ne bude li recesije(sad vise ni ne mislim da ce je biti), bude li inflacija u uzdama a rat ne eskalira, imatelji dionica ce biti nagradeni. Tocit ce se Adzić i Galić kao tocena piva.
Da neće biti recesije možeš zaboraviti. Kamo sreće da se se inflacija smiri.
-
Krenuo je oproštaj od još jednog turista na našoj burzi?
Mozda su prodali Portoroz
Ako za dobre pare neka su.
Ja sam sentimentalno u ovome zbog želje da imam udio u DU turizmu 😁
-
Krenuo je oproštaj od još jednog turista na našoj burzi?
-
DT je na ATH.
Očekujem 27 eur kroz sljedećih 2 tjedna.
Ako sam dobro primjetio osim trezora pojavilo se još kupaca.
-
HT može dignut svake godine cijenu usluga za 10%. Telemach je u problemima a sa A1 su se i prije znali dogovorit.
Jedino je žalosno da naši fondovi ne ulažu niti kune u ovo a telekom je ulaganje poput HEPa, bitan za sva vremena.