Citiram jedan komentar s index-a o ovom slučaju:"članica možemo si je odrezala zdrave dojke, uzgojila bradu hormonima pa otišla kupiti tuđe dijete u zambiju da bi mu glumila oca. pokraj ovih čak i hdz-ovci djeluju normalno."
Posts by Junius
-
-
Može mi netko objasnit zašto ovi čekaju u redu?!?!?!?!
Maloprije baba vadi EUR u Spar-u.
Blagajnica kaže da ne još.Ajjooj, a ja sve u EUR promijenila ...
?!?!?!??!
Koja debilana!
Ništa čudno, sve ispod IQ 90 jako teško funkcionira u modernom društvu, a to je brat bratu 50% punoljetne populacije.
Možda bi od Zambije trebali učiti kako funkcionira država i kako se primjenjuju zakoni
Možemo i Hladno Pivo...to su te "progresivne snage, naša budućnost"...nema sumnje da će ih mediji zaštiti maksimalno.
-
Dug opće države na kraju rujna pao na 70,4 posto BDP-a
Ukupni dug na kraju rujna 2022. iznosio je 70,4 posto BDP-a, dok je na kraju rujna prethodne godine taj udio iznosio 81,5 posto, što je smanjenje od 11,1 postotnog boda na godišnjoj razini', navedeno je u priopćenju HNB-a.
Dug opće države na kraju rujna pao na 70,4 posto BDP-aUdio duga opće države u BDP-u na kraju rujna 2022. iznosio je 70,4 posto, što je 11,1-postotni bod manje nego na kraju rujna 2021., čime je nastavljen trend…www.tportal.hrKao što sam već pisao, inflacija je odradila svoje i smanjila udio duga u BDP.
-
Meni su mjesečne promjene dostavljene, a vi možda niste trgovali u 11.mjesecu
jesam....ništa onda, napišem im mail, ako me opet zaborave za 12 mjesec.
-
Zašto SKDD nije izradio "Mjesečna obavijest o stanju i promjenama na računu" za 11 mjesec???
-
Pa vi ste bolji od s&p500 koji je reper za svaki portfolio i u minusu je 20% ove godine.
Kako?
Pa vas bi svaka investiciono društvo uzelo za savjetnika.
Koliko tek zarađujete kad je s&p500 +30% ?
Najmanje 150% !!!
Ne znam čemu ovakav upis??? Više manje svi su prijavili oko 0-15% dobiti za ovu godinu...što je i realno, jer imalo se fore sve do 6 mjeseca da se pokrate dionice koje su bile na ATH, i to nakon što je vani počelo sve padat 6-8 mjeseci ranije.
-
Kolega u bruto trebaš računati i naknade brokeru, jer na 27 milja kuna, to ti je 100-150k kuna(jer i ovo je tvoja zarada), kako god, tvoj broker samo na tebi živi.
Eh da nema provizija gdje bi mi bio kraj...broker je dobio svoju placu, 81k kn (27mil kn×0,3%)...i neka je...nek svima u lancu srece bude dobro...da se kolo nastavi vrtit😉😉😉
I tako malo brokeri, malo PKD, malo porez na divku i ode pola terenca. A neki tvrde da malo dajemo društvu nazad i da nas treba jače oporezivat.
-
Završila je godina "bedak"...
Zašto bedaka, pa zato što su samo "bedaci" rasli odnosno normalne dionice su ove godine bili "bedaci"...
Neto prinos (sa uključenim dividendama i kad se odbije PKD) je 13%, u apsolutnom iznosu oko 210 tis kn bruto, odnosno 190 tis kn neto (nakon što platim PKD-a)...obrnuo sam točno 27 mil kn što znači da mi je avg ROI po transkaciji bio neto oko 1,4%...trenutno cash 35%...
Na kraju sam ipak zadovoljan pogotovo što sam skoro cijelu godinu bio pogrešno pozicioniran, od početka godine sam bio jako izložen turistima (i to RIVP, ARNT i ADRS (ko prstom u govno)) jer sam očekivao super sezonu koja se i dogodila, ali cijene turista su išle suprotno rezultatima...
Nakon početka rata prodao sam sve "bedake" i ušao u cash i blue chipove što se opet pokazalo potpuno pogrešno (npr. imao sam VIRO, LKRI, VLEN, SLRS pa cak i INGR (nista pretjerano, možda ukupno 10% portfelja)).
Ostatak portfelja je bio pozicioniran u ATGR, KODT i SPAN i u stalnoj potrazi za trejdom...
Što je najludje od svih blue chipova samo PODR nisam imao nikako tokom godine, opet teški promašaj...TPNG sam se igrao i stalno planirao jače ući ali nije mi se žurilo jer se ipak radilo o groznoj dionici (ne firmi) pa sam pogrešno procijenio da imam vremena....
Uglavnom sad kad ovo čitam ipak sam prezadovoljan rezultatom, očito su mi trejd i SPAN spasili godinu...
Sad malo odmora i juriš u nove pobijede....Sretnu, zdravu i uspješnu Novu želim svima....
Kolega u bruto trebaš računati i naknade brokeru, jer na 27 milja kuna, to ti je 100-150k kuna(jer i ovo je tvoja zarada), kako god, tvoj broker samo na tebi živi.
-
Kolege nadam se da ste napravili print screen ekrana portfelja, da ne bi kasnije bilo problema...
-
413 942, 03 kn (nerealizirana dobit, dividende, trejdanje) umanjeno za oko 20ak 000 poreza
Sretna nova godina svima !
Meni je ovo 4 godina za dvoznamenkastim plusom....znam da imate koji miljončić od portfelja. Koliko trejdate i uložite truda, sve manje od ovoga što ste zaradili, bio bi neuspjeh
-
-HPB (skoro pa ga se skroz riješio)..dobro je godinama završava sa 12%(realiziranog i nerealiziranog dobitka), ATH u lipnju je bilo cca 25%..kako bilo zadovoljan sam. U kešu sam nekih 35%.
-
Bit će zanimljivo ispipati koje su to vrijednosti kupnje/prodaje u eurićima
Po meni lakše će se tući po asku, jer će nominalni iznosi biti znatno manji, pa je ljudima lakše dati realno više...kako bilo kalkulator u ruke prije postavljanja naloga.
-
zadnji dan namire je bio prosli petak
Kako vi kažete
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Također vam dostavim i e-mail obavijest o obavljenoj namiri u petak
-
Datum namire je 29.12.22. Iako to nema veze.
-
kakve veze ima danasnje trgovanje sa poreznom osnovicom zaboravili ste T plus 2
Nešto ste vi pobrkali. Kod mene je sve po P.S-u.
-
-ARNT po 234 i 236kn( smanjenja porezna osnovica i smanjenja prosječna cijena ARNT, sve kako sam planirao)
-
ostatak čovječanstva živi u obmani i laži.
90-95% službene povijesti starije od 500 godina je laž. Recimo rimski carevi, imamo kao dobre i lude, a hoće li dotični biti lud ili dobar ovisi o političkim stavovima autora teksta, koji piše o njima.
A tek kada krenemo u prapovijest, tek tada nemamo blage veze o ničemu, zadnjih 30 godina 3-4 puta se je prapovijest nanovo pisala. I onda se povjesničari i arheolozi dogovore, postignu konsenzus, i to je kao to. Sve što naknadno izroni bude "teorija o ovome i onome" i lagano se ignorira i posprdno naziva pseudopovijest.
Što očekivati od civilizacije koja se pravi da ne zna definiciju za muško-žensko.
-
Misliš zašto smo digli ruke, zašto smo odlučili otići u tišini??? Imamo tehnologiju, resurse i znanje da postanemo međuplanetarna Civilizacija, ali smo odlučili izigravati bespomoćne dagnje. Patimo od nekakvog kolektivno psihičkog poremećaja. Toliko od mene.
-
Mene taj vaš nihilizam ne zadovoljava. Zapadna civilizacija umire, jer se njene populacije ponašaju i razmišljaju autodestruktivno(problem je isključivo mentalne prirode). Ili obrnuto, sasvim nebitno, jer će se stanje prije ili kasnije resetirati na tvorničke postavke ili nas jednostavno više neće biti. Priroda greške ne prašta, dapače kažnjava ih bez milosti.
-
A sta znaci dovoljno djece?
Evo ti paralela:To ti je isto kad firma posluje godinama sa gubitkom i pomalo se zadužuje da pokrpa gubitke. I cijelo vrijeme vam je preokupacija kako se dodatno zadužiti, a ni u peti vam nije da poslujete sa dobiti. Nakon cca 20 godina odete u stečaj i dođu novi vlasnici(prijašnji vjerovnici). I onda dosadašnji dioničari viču, pljačka, pljačka, nije pljačka već ste sami pali, sami se ubili. Točno ovo se događa sa Njemačkom i Zapadom.
Bez pozitivnog prirodnog prirasta, društvo nema biološke budućnosti, znači nema ničeg iza tebe, ostaje prazna zemlja. Neka zadnji ugasi svjetlo.