1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • January 2, 2023 at 2:32 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Meni samo stoji nabavna vrijednost , tržišna 0. :D

mijenjaj brokera ^^

kliknem na izračun poreza za 2022...jedno par milijuna kuna kapitalnih dobitaka imam, samo su sve pomnožili sa x7,53, trenutni iznos portfelja mi je iznos gotovine koji imam na brokerskom ^^ ....užas kakva neozbiljnost, dam im danas fore, sutra ih isprašim...

• Junius
    • January 2, 2023 at 2:22 PM
    Quote from Moller

Godina mi je odlično počela, još nismo ni krenuli a već preko 7000€+ u portfelju, isto je moglo biti i minusa, sada idem tražiti gdje je caka,

znao sam je da to sve treba snimiti, znam ja njih

Meni samo stoji nabavna vrijednost , tržišna 0. :D

• Birtija

• Junius
    • January 1, 2023 at 10:16 PM
    Quote from verdi

ja sam u stanju shvatiti neko predavanje ali malo teže prenosim te spoznaje na druge. to profesori znaju, a ne ja. a i zašto bi. tko ovo želi shvatiti mora se podići na jedan viši nivo razmišljanja, stvoriti si tu apstraktnu sliku u glavi i puno više zagrijati stolicu. i ni pod razno ne slušati oficijalne ekonomiste.

FlYbjbwagAE8_5I?format=jpg&name=small

• Birtija

• Junius
    • January 1, 2023 at 9:52 PM
    Quote from D_artagnan

Buduci za je kuna bila prakticno vezna uz euro od njegovog uvodenja i prije uz marku i kako su sve relevantne cijene i stednja bili u eurima ili netko u chf i $… onda nam je sasvim svejedno sta imamo, ovako ili onako… bitno da imas papirica, pa koji god to bili…

Iznimno od redovitog rasporeda vremena trgovanja, na prvi dan trgovine u euru dražba otvaranja u modalitetu kontinuirane trgovine bit će produžena. Umjesto završetka u 9:30 sati, dražba otvaranja trajat će do 11:00 sati,

tek u 11h sutra burza otvara.

• Junius
    • January 1, 2023 at 8:33 PM
    Quote from plavi05

Ja na budućnost burze gledam kao sportske lige, zašto je NBA, nogometne lige petice atraktivne jer se tu koncentrira kvaliteta, predložio bi ujedinjavanje austrijske, slovenske i naše burze u kojima je euro kao zajednička valuta pa bi se i Beč mogao razvijati kao burzovno i financijsko tržište a mi bi imali puno više likvidnih dionica prilika za trgovinu

Ne znam koliko sam puta ovo napisao u vezi objedinjavanja burzi, u ovom slučaju zagrebačke i ljubljanske(jer je isti vlasnik i ista valuta trgovanja).

Samo izgleda mirovincima jedinima odgovara ovakvo stanje, te su oni ujedno i krivci što burza kopni iz godine u godinu. Ubijaju free float, sa obveznicama trguju isključivo OTC, te block transakcije sa dionica, da ne bi slučajno netko kupio po toj cijeni itd...

• Junius
    • January 1, 2023 at 7:21 PM
    Quote from Barikb

Trebaju barem poduplat provizije.

Pa da nas 100-200 što trejdamo na ZSE prestanemo to raditi??? Ne da treba povećavat provizije, nego ih treba smanjit, svakom tko po kvartalu napravi milijun kuna prometa. Da su provizije za trejdere recimo 0.1% onda bi ja sam daytrejda po nekoliko stotina tisuća kuna prometa. Jer mogu bez problema na svim likvidnim dionicama nategnit 0.5%-1% dobiti u 1-3 dana držanja. Ovako mi se ne isplati, jer sve uzme broker.

• Junius
    • January 1, 2023 at 4:33 PM
    Quote from kvart99

Baš me zanima kako su informaticari brokerskih kuca rijesili ovo sa svojim gledalicama.

Nisu još ništa riješili...meni su samo izbrisali vrijednost dionica, ostalo mi je u portfelju samo keš. ^^

Quote from kvart99

A da ne spominjem uz to jos i nove cjenovne pomake i limite za pokretanje drazbi za sve dionice....

hahah koji će tek ovo biti cirkus...ja sam lani za TPNG morao zvati brokera, jer nisu ažurirali promjenu režima pomaka cijene prva 3 mjeseca...

Ovo je već 3 put da zovem( u dvije godine) da isprave greške na gledalici koje su stajale mjesecima tamo, masa ekipa ima ovog brokera,a nitko ne zove...rekoh sebi neću ja sve rješavati, neka se i drugi malo potrude...

EDIT:A da ne govorim da me je SKDD zaboravio za 11 mjesec i uopće mi nisu poslali ispis promjena stanja računa za studeni. Tako da ću i to morat riješit ovih dana.

• Kolike prinose ostvarujemo

• Junius
    • December 31, 2022 at 6:04 PM
    Quote from tizian1
    Quote from StatusQuo

Ja stvarno ne znam kako ti to sve stignes popratit i potrgovat uz sve obaveze pravi si market maker :/

Ma Parica je kralj, meni je teško dokučiti kad sam šta kupio i prodao a kamoli neke dodatne postotne izračune ...da nema onoga prinosa na Agramu skoro ne bi znao ni koliko sam u plusu/minusu...ali ne ide mi loše... :D :D <3 <3

Ovisi koju aplikaciju za brokerski imaš...neke su baš intuitivne i u par klikova dolaziš do svih relevantnih podataka. Također ni promet nije teško izračunat, jer neki brokeri šalju na kraju godine koliko su ukupno naknada naplatili.

Recimo ja sve radnje vodim u posebnim fajlovima i u par klikova su mi dostupe sve kupnje i prodaje, kao i sve moguće potvrde, uplate isplate love itd....

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Ekonomski podaci

• Junius
    • December 30, 2022 at 11:45 PM

Maloprodaja u studenom na godišnjoj razini realno porasla 1%....ne damo se...

croatia-retail-sales-annual.png?s=croatiaretsyoy&v=202212301001V20220312

• Birtija

• Junius
    • December 30, 2022 at 9:51 PM
    Quote from tenchi0110

Petarde je zabranila desnokršćanska vlada,

Tko priča o petardama, čemu trolanje??? Dođe NGO udruga i odredi vladi kako će se ponašat od Istambulske, Marakeša, načina kako se granica brani, ukidanju kvota za strane radnike, pa čak i vatromet zabranit, Čečeni uredno ulaze u RH u tisućama, nitko ni prosvjednu notu BiH uputit...Doslovno nam NGO udruge vode državu, financirane od strane stranih ambasada. NGO udruga dođe u Banske Dvore i Plenkoviću daju naputke što će radit. Tako ova vlada funkcionira. A građani što obrazovaniji to sa njima lakše manipuliraš, vidljivo po ZG-u i ST-u. Umjesto da se sa takvima najteže manipulira.

Kažete desnokršćanska vlada??? Jel to ona vlada koja te pita kojoj vjeri pripadaš pa napišeš "kršćanska", pa te pita kojoj vjerskoj zajednici pripadaš pa napišeš "katolička crkva", pa te takva kršćanska vlada ne svrsta pod katolike, već pod ostale kršćane??? Jel o toj kršćanskoj vladi pričamo???

A možemo pričati o Ivi Šuletnić i o tome kako je čupala mikrofon da se ne bi slučajno pjevale za neke "nepoćudne" pjesme???

• Birtija

• Junius
    • December 30, 2022 at 7:56 PM

Ovi progresivci su nam zabranili i vatromet :D e moj narode.

• Birtija

• Junius
    • December 30, 2022 at 7:09 PM

Citiram jedan komentar s index-a o ovom slučaju:"članica možemo si je odrezala zdrave dojke, uzgojila bradu hormonima pa otišla kupiti tuđe dijete u zambiju da bi mu glumila oca. pokraj ovih čak i hdz-ovci djeluju normalno."

• Birtija

• Junius
    • December 30, 2022 at 7:02 PM
    Quote from etoimene
    Quote from etoimene

Može mi netko objasnit zašto ovi čekaju u redu?!?!?!?!

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…e-foto-20221230

Maloprije baba vadi EUR u Spar-u.
    Blagajnica kaže da ne još.

Ajjooj, a ja sve u EUR promijenila ...

?!?!?!??!

Koja debilana!

Display More

Ništa čudno, sve ispod IQ 90 jako teško funkcionira u modernom društvu, a to je brat bratu 50% punoljetne populacije.

Quote from plavi05

Možda bi od Zambije trebali učiti kako funkcionira država i kako se primjenjuju zakoni

Možemo i Hladno Pivo...to su te "progresivne snage, naša budućnost"...nema sumnje da će ih mediji zaštiti maksimalno. :)

• Birtija

• Junius
    • December 30, 2022 at 1:41 PM

Dug opće države na kraju rujna pao na 70,4 posto BDP-a

Ukupni dug na kraju rujna 2022. iznosio je 70,4 posto BDP-a, dok je na kraju rujna prethodne godine taj udio iznosio 81,5 posto, što je smanjenje od 11,1 postotnog boda na godišnjoj razini', navedeno je u priopćenju HNB-a.

Dug opće države na kraju rujna pao na 70,4 posto BDP-a
    Udio duga opće države u BDP-u na kraju rujna 2022. iznosio je 70,4 posto, što je 11,1-postotni bod manje nego na kraju rujna 2021., čime je nastavljen trend…
    www.tportal.hr

Kao što sam već pisao, inflacija je odradila svoje i smanjila udio duga u BDP.

• Cjelokupna povijest trgovanja - SKDD

• Junius
    • December 30, 2022 at 1:28 PM
    Quote from plavi05

Meni su mjesečne promjene dostavljene, a vi možda niste trgovali u 11.mjesecu

jesam....ništa onda, napišem im mail, ako me opet zaborave za 12 mjesec.

• Cjelokupna povijest trgovanja - SKDD

• Junius
    • December 30, 2022 at 12:41 AM

Zašto SKDD nije izradio "Mjesečna obavijest o stanju i promjenama na računu" za 11 mjesec???

• Junius
    • December 29, 2022 at 6:27 PM
    Quote from Goran

Pa vi ste bolji od s&p500 koji je reper za svaki portfolio i u minusu je 20% ove godine.

Kako?

Pa vas bi svaka investiciono društvo uzelo za savjetnika.

Koliko tek zarađujete kad je s&p500 +30% ?

Najmanje 150% !!!

Ne znam čemu ovakav upis??? Više manje svi su prijavili oko 0-15% dobiti za ovu godinu...što je i realno, jer imalo se fore sve do 6 mjeseca da se pokrate dionice koje su bile na ATH, i to nakon što je vani počelo sve padat 6-8 mjeseci ranije.

• Junius
    • December 28, 2022 at 9:56 PM
    Quote from Parica
    Quote from Junius

Kolega u bruto trebaš računati i naknade brokeru, jer na 27 milja kuna, to ti je 100-150k kuna(jer i ovo je tvoja zarada), kako god, tvoj broker samo na tebi živi.

Eh da nema provizija gdje bi mi bio kraj...broker je dobio svoju placu, 81k kn (27mil kn×0,3%)...i neka je...nek svima u lancu srece bude dobro...da se kolo nastavi vrtit😉😉😉

I tako malo brokeri, malo PKD, malo porez na divku i ode pola terenca. A neki tvrde da malo dajemo društvu nazad i da nas treba jače oporezivat.

• Junius
    • December 28, 2022 at 9:41 PM
    Quote from Parica

Završila je godina "bedak"...

Zašto bedaka, pa zato što su samo "bedaci" rasli odnosno normalne dionice su ove godine bili "bedaci"...

Neto prinos (sa uključenim dividendama i kad se odbije PKD) je 13%, u apsolutnom iznosu oko 210 tis kn bruto, odnosno 190 tis kn neto (nakon što platim PKD-a)...obrnuo sam točno 27 mil kn što znači da mi je avg ROI po transkaciji bio neto oko 1,4%...trenutno cash 35%...

Na kraju sam ipak zadovoljan pogotovo što sam skoro cijelu godinu bio pogrešno pozicioniran, od početka godine sam bio jako izložen turistima (i to RIVP, ARNT i ADRS (ko prstom u govno)) jer sam očekivao super sezonu koja se i dogodila, ali cijene turista su išle suprotno rezultatima...

Nakon početka rata prodao sam sve "bedake" i ušao u cash i blue chipove što se opet pokazalo potpuno pogrešno (npr. imao sam VIRO, LKRI, VLEN, SLRS pa cak i INGR (nista pretjerano, možda ukupno 10% portfelja)).

Ostatak portfelja je bio pozicioniran u ATGR, KODT i SPAN i u stalnoj potrazi za trejdom...

Što je najludje od svih blue chipova samo PODR nisam imao nikako tokom godine, opet teški promašaj...TPNG sam se igrao i stalno planirao jače ući ali nije mi se žurilo jer se ipak radilo o groznoj dionici (ne firmi) pa sam pogrešno procijenio da imam vremena....

Uglavnom sad kad ovo čitam ipak sam prezadovoljan rezultatom, očito su mi trejd i SPAN spasili godinu...

Sad malo odmora i juriš u nove pobijede....Sretnu, zdravu i uspješnu Novu želim svima....

Display More

Kolega u bruto trebaš računati i naknade brokeru, jer na 27 milja kuna, to ti je 100-150k kuna(jer i ovo je tvoja zarada), kako god, tvoj broker samo na tebi živi.

• Junius
    • December 28, 2022 at 4:32 PM

Kolege nadam se da ste napravili print screen ekrana portfelja, da ne bi kasnije bilo problema...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt