1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Inflacija

• Junius
    • January 12, 2023 at 10:15 PM

Cijene plina u Europi pale na razine prije rata u Ukrajini Natural Gas EU Dutch TTF (EUR/MWh) 66.81

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Problem naše države je što nam je 90% populacije funkcionalno nepismeno i nema blage veze o ničemu, osim kuća-poso-kuća. Nije mi namjerna nikog uvrijedit.

• Inflacija

• Junius
    • January 12, 2023 at 10:01 PM

Cijena masla:Butter (EUR/T) 5075.00 pala na razinu iz listopada 2021, a gledam u trgovinama Dukatovo maslo 30kn, odnosno 120kn/kg.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Maloprodajna cijena Dukatovog masla u trgovinama je 14.094 eura/T(bez PDV-a)...razlika između tržišne cijene i maloprodajne cijene je 9020 eura.

Ukratko marža poslije proizvođača pa do kupca je 178%....baš smo ovce... ^^

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • January 12, 2023 at 11:02 AM
    Quote from BudFox

To je nama naša borba (za Euro) dala ^^

Quote from Moller

tako je bilo i prošle godine i onda je Putler napao, možda i ove godine opet napadne :)

neki ga već čekaju u BiH i Kosovu

I sad čovjek naprosto nije pametan, kupovati ozbiljnije ili pričekati koji tjedan...jer iskustvo i osjećaj mi govori da bi mogli u rikverc vrlo brzo, daj Bože da griješim.

• Junius
    • January 12, 2023 at 10:47 AM

Ali kako su cijene dionica u par dana pobjegle prema gore. U 12 mjesecu mogao si kupiti što hoćeš, sve je bilo povoljno i odjednom sa sjetom promatraš u daljini propuštene prilike.

Kako bilo svi oni čuče u kešu su propustili priliku u iščekivanju amargedona. ^^

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • January 11, 2023 at 7:31 PM

Kolega Emile za početak bi trebali napraviti propisnu aplikaciju za mobitel, pa da sve može stati na ekran dijagonale 6-7 inča.

EDIT: meni bi pasalo npr. da možemo zadavati i opozivati naloge i van radnog vremena burze...nadam se da to budu ubacili u novu aplikaciju.

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • January 11, 2023 at 12:07 PM
    Quote from emil
    Quote from emil

ma nemogu dokucit cemu uopce sluzi ta stavka novac s HR i eruima a pokazuje razlicito.

evo rijeseno-

maknuli su taj drugi red gdje su bile kune. ne znam sto su ga uopce stavljali kad i u prvom redu gdje su euri pise koliko je to kuna.

Reklamirao neke stvari iz erste broker aplikacije, kaže da zna za te bugove, ali da ne mogu napraviti ništa...ukratko, kaže mi da je u pripremni nova aplikacija sa dodatnim funkcionalnostima. Sad jel ovo rekla da me primiri ili je to istina, nemam pojma.

• Junius
    • January 11, 2023 at 11:50 AM

Malo mi je suludo da je ADPL skočio gotovo 25% u tri radna dana, a da se realni nije dogodilo ništa što bi taj rast odjednom potaknulo.

• Junius
    • January 10, 2023 at 9:43 PM
    Quote from LodeRunner

Nazovi Zabu i pitaj ih da ti otvore skrbnicki. Pa nam javi sto su ti rekli.

Niste me vidim razumili, ja kao stranac koji živim recimo u Finskoj i trgujem preko neke veće brokerske kuće, recimo Interactive Brokers. Hoću li ja sada moći kupiti preko Interactive Brokers-a dionice na ZSE?!

Dakle zanima me jesu li ovlašteni brokeri na ZSE počeli sklapati ugovore o posredništvu sa vanjskim brokerskim kućama, barem ovim velikima. Pa kad ja zadam nalog za kupnju na ZSE u Finskoj preko Interactive Brokers-a isti bude i proveden. Jer bez ovoga ne treba očekivati navalu stranaca, neće nijedan stranac(fizička osoba) otvarat brokerski račun samo za ZSE, to možemo zaboravit.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • January 10, 2023 at 6:43 PM
    Quote from barbosa 2.0

hehee...jel se meni čini ili se to čuje škrgut zubiju, malo se pre rano prodalo...a ježišga, bude to tako :S

Ja sam mislio malo surfat na valovima, kad ono odma me poklopilo i izbacilo na obalu. Ali ne žalim se +30k kuna(realizirane,nerealizirane dobiti) od NG ,a da nisam realno prstom mrdnija.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • January 10, 2023 at 4:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from Junius

Nisam upoznat sa dionicom...recite mi ovaj Pavlović izlazi ili samo prodaje dio???

već duže vrijeme je MM na dionici samo u jednom smjeru, obzirom na položaj mislim da je mogao sve prodati odjednom, tako da po meni on samo održava cijenu, obzirom da mu dnevne količine i nisu baš nešto povelike, koji mu je krajnji cilj, to zna samo on i možda gazda

Nikad mi nije bilo jasno zašto je ova dionica ovako jeftina, uz to isplate i popriličnu dividendu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Junius
    • January 10, 2023 at 4:42 PM
    Quote from Robbie

Moguće da je Kapitalni već pri kraju sa svojim dionicama, prati li tko knjigu dioničara koliko još imaju za prodati?

Nitko ne želi potrošiti 125kn, bolje gađat napamet...isprika na off-topicu.

Iako bez FI za 4Q ovo je kupovanje mačka u vreći.

• JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

• Junius
    • January 10, 2023 at 1:28 PM

Nisam upoznat sa dionicom...recite mi ovaj Pavlović izlazi ili samo prodaje dio???

• Junius
    • January 10, 2023 at 12:17 PM

Vidim zadnje vrijeme se piše o stranom kapitalu koji kupuje na ZSE, razlog uvođenje eura. Sad mene zanima od ovih domaćih brokera koji imaju dopuštenje trgovati na ZSE, koliko je od njih sklopilo ugovore sa vanjskim brokerskim kućama da posredno preko domaćih brokera mogu kupovati dionice na ZSE?? Mislim možda ovo već postoji ,ali ja nisam upoznat.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • January 9, 2023 at 11:58 AM

+JDOS 580 eur

• Junius
    • January 9, 2023 at 11:37 AM
    RE: Što smo danas tržili

[…]

Odmah na početku rastućeg trenda? Ovo danas kupuje fondovska industrija, jer svi Blue Chip-ovi rastu
    Robbie
    January 9, 2023 at 11:01 AM

Sve raste kolege, gdje god ubodete ne možete falit.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • January 9, 2023 at 10:55 AM
    Quote from Junius

+ADPL po 10,65 eur( ne želim propustiti početak uptrend-a)

-ADPL po 11,25 eur( e ovo trejdove ja volim, laka zarada u jedna radni dan)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Junius
    • January 7, 2023 at 9:18 PM

Vidim sa ATPL se u čet trgovalo po 363kn, što mislite, jel ovo dno ili će do 350kn ići????

• Junius
    • January 6, 2023 at 1:33 PM
    Quote from D_artagnan

Kako su mogli ukrasiti?

Ipak nisu, totalno su im krive postavke za nerealiziranu dobit, odnosno kupovne cijene dionica u gledalici su navedene krivo. kada sam izračunao dobit uz pomoć potvrda kupovnih naloga cijena se poklopila sa onom na gledalici...Dakle, iznos ukupnog portfelja je točan, kao i trenutna tržišna vrijednost pojedinih dionica, ali je nabavna vrijednost krivo prikazana.

Quote from emil
    Quote from Junius

Prema prvim preliminarnim procjenama izgleda da su mi ukrali oko 0,9% portfelja

Zbrojio sam sve uplate, sve realizirane kapitalne dobitke+ nerealiziranu dobit i portfelj mi je manji za oko 0.9%, nego prikazuje gledalica na aplikaciji. Imam sve potvrde o uplatama i sve potvrde o kapitalnim dobicima.

Srećom da dobro pamtim brojeve i već par dana mi je nešto sumnjivo i nekako mi je kunski portfelj izgledao manji, nego bi trebao biti ,kad sve zbrojim imao sam što vidit....nemam riječi X( X( X( X(

???

pa trebali bi pogledati broj dionica a ne koliko je to kuna/eura jer se vrijednost portfelja mijenja svakom prodajom(ne vasom)

Display More

Sve je u redu. Nabavna vrijednost pojedinih dionica je krivo navedena, pa me to odvelo prema krivom izračunu...to im u ponediljak prijavim da poprave...

• Junius
    • January 6, 2023 at 3:09 AM

Prema prvim preliminarnim procjenama izgleda da su mi ukrali oko 0,9% portfelja

Zbrojio sam sve uplate, sve realizirane kapitalne dobitke+ nerealiziranu dobit i portfelj mi je manji za oko 0.9%, nego prikazuje gledalica na aplikaciji. Imam sve potvrde o uplatama i sve potvrde o kapitalnim dobicima.

Srećom da dobro pamtim brojeve i već par dana mi je nešto sumnjivo i nekako mi je kunski portfelj izgledao manji, nego bi trebao biti ,kad sve zbrojim imao sam što vidit....nemam riječi X( X( X( X(

• Birtija

• Junius
    • January 5, 2023 at 8:56 PM

Recimo ja sam ovaj laptop koji košta 8888kn kupio prije 2 mjeseca za 7200knhttps://i.postimg.cc/PrTCYGR5/jjj.jpg

par sati čačkaš i uvik nađeš istu stvar dosta jeftinije. U ovom slučaju 1700kn jeftinije.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt