HPB je u lipnju uložio u jednogodišnji trezorac T523C cca 100 milijuna eura uz povrat od nekih 3.6%
Posts by Junius
-
-
Bolje da proda u block-u, nego da mrcvari bid. Zanimljivo kako na količinu nije dat popust, nego po redovnoj cijeni.
-
I prodavača koji misli daje dobro prodao
kad imaš 80000 dionica drugačije ni ne možeš prodati...
-
Fino, fino...imamo kupca koji misle da je 238€ prilika...ovo nismo vidili barem 5 mjeseci...
-
Ad plastik bez prometa jučer..danas isto igra živaca....:-)
Dobri i loši FI-jevi će se koristiti kao povod za prodaju...
-
ljudima ne ljudi, tipfeler...
-
Rekao bi da je masovni odljev iz firme, sada traze nove kojima ce dati ugovor na godinu dana dok vide kakva ce biti situacija s poslom..
Ja bi rekao da ljudi na određeno daju otkaze, da im ne moraju dati ugovor na neodređeno...rade dvi godine i onda noga...
-
Sada nam jedino preostaje pratiti sjednice Vlade RH četvrtkom.
Uredba će biti izglasana ekspresno s obzirom da radna tijela pripreme tekst do savršenstva.
Tik...tak...tik...
Napon je krenuo rast uz nešto jači promet nadam se da je počelo pozicioniranje za divku do kraja godine očekujem je na oko 300
Rast? Jesam nešto propustio??
-
Koji pomor na dionicama ZSE...MDKA 5750€
pad od -25%, a da nema jednog jedinog razloga za to...
Nd sviđa mi se ovo što se događa na našoj burzi, dionice kopne bez ikakvog razloga.
-
Nego što očekujete od Q3 rezultata?
Ja očekujem da će poslovati sa dobiti, sad kolika će biti nemam pojma...
-
Dajte, molim vas, pogledajte ovaj užas od preporuka za ADPL sa Investing.com
Samo "Strong sell".
https://www.investing.com/equities/ad-plastik-technical
Ovo stvano nije zaslužio naš ADPL.Zato jer oni prate trend, a trend je od prošlog ljeta da je ADPL u kanalu prema dole...kladim se kada je cijena ADPL bila cca 200kn, da je preporuka bila BUY.
-
Dobra vijest HPB ostaje u CROBEX-u i CROBEX 10
https://zse.hr/UserDocsImages/index_documents/Redovna%20revizija_2024_09.pdf?vel=235139
-
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-posto-20240916
Juniusu se ovo neće svidjeti?ili mazda hoće?
Mogli su definitivno više smanjiti kamatu za 12 mjesečno oročenje...ove za 3 mjeseca su mi jasne, da konkuriraju trezorcima od 90 dana...
-
Izgleda da je onaj nalog na 244€ od CO-a
HPB CROATIA OSIGURANJE D.D. -5 -0.00% 34,820 1.72% -
Kad bi se moglo trgovati po tom screeneru, bilo bi super ali ne ide to baš tako.
Ovdje je dobra stvar šta imamo preokret na situciji sa dobiti kompanije i šta su se sad počela isplaćivati ulaganja u alate i početak proizvodnje novih modela. Uprava je najavila i daljnji rast dobiti iz gore navedenih razloga tako da vjerujem da to postaje dionica vrijedna pažnje.
Zato mi je čudno kako je njima ispalo SELL?
Dok god je dionica u downtrend stoji sell i obrnuto...
-
Danas nije trgovalo niti jedna dionica mogli bi ispast iz Crobexa revizija crobeva je čini mi se 20.09
pa prebrojite radne dane i broj dana trgovanja mora biti 75%+ jedan dan...dovoljna je jedna dionica dnevno...
-
I još nešto što se zaboravilo, a to je rast kamate na kredite sa promjenjivom kamatnom stopom u NRS-u (takvi su kod HPBa gotov u cijelosti) i to će se odraziti na bolje kamate prihode u 3Q24.
Velikom broju građana povećat će se rate za stambene i gotovinske kredite, doznali smo i koliki se rast očekujeUnatoč ESB-u, većem broju onih koji imaju stambene kredite trošak otplate rastenovac.jutarnji.hr -
Sutra je sastanak ECB i očekuje se smanjenje kamatne stope za 0.25%, na 3.5%.
Tvoja procijena,da li je to dobro ili loše po HPB?
Uvijek mogu opozvati Super Štednju 2 i tako smanjiti kamatne rashode.
Ali kako god okreneš, brzo je 4Q i dolaze kraju ugovoreni oročeni depoziti iz 4Q23, oročeni depoziti koji teže oko milijardu eura i oročeni su po 3%.https://www.hpb.hr/hr/hpb-super-s…a-gradjana/8752
Tako da u 2025 ulazimo čistog starta i bez 30 milijuna eura kamatnog rashoda iz Super Štednje 1.
A i ovo ljeto ćemo sigurno imati veći priljev depozita iz turizma, a banka je to vjerojatno parkirala u HNB po kamati od 3.75%...
-
Sutra je sastanak ECB i očekuje se smanjenje kamatne stope za 0.25%, na 3.5%.
-
A kada bi išla onda isplata .?
Koga briga, bitan je ex dividenda dan, a to će sigurno biti ove godine.