1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • September 12, 2023 at 2:08 PM

Izgleda da ATPL ove godine neće dalje od 50-51€ (nikome se ne igra igra, tko zadnji magare, pa cijena tavori oko 49-50€)...a što se tiče ADRS, sreća pa nisam imao keša na računu, pa nisam uletio u ovaj pump and dump. Na ADRS2 se kupilo cca 4700 dionica u rasponu od 61-63€(lijepo ih je navuklo). Pozdrav kolegi Matku.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • September 12, 2023 at 11:22 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Junius

Nitko nije primijetio da i MAIS-a raste. Nešto se događa...

Na MAIS je trenutni promet 17.000 eura, a rast manji od 5%. U nas nažalost insajderske informacije cure na sve strane, ali da je nešto bili bi puno veći prometi.

Kako će bit promet kad nema ask-a...ali MAIS-a je 5 godina tavorila na 40€ i nikad nije probila ovu cijenu

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Junius
    • September 12, 2023 at 11:17 AM
    Quote from Paulie

Smatram da nije neki bitan razlog skoka, volumen je iznimno malen. Vjerojatno se samo radi o plitkoj ponudi na redovnoj dionici. ADRS je skočio 36% na prometu manjem od 80.000 eura, smiješno.

Nitko nije primijetio da i MAIS-a raste. Nešto se događa...

• Junius
    • September 12, 2023 at 11:03 AM

ADRS po 100 € +36% wtf???

• Junius
    • September 11, 2023 at 10:46 PM
    Quote from zlocesti

Što me podsjeća na onu - Dugoročni ulagatelj je špekulant koji se nije izvukao na vrijeme 😋

What is a Bag Holder?
    A bag holder in the realm of trading refers to an individual who maintains a losing position for an extended period, resulting in significant financial losse...
    www.youtube.com
  • Aktualno (vijesti)

• Junius
    • September 11, 2023 at 3:14 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

državni intervencionizam na najjače :D

prvo sam mislio da nije 1. travnja? stari neki članak ili što

i meni je ovo palo na pamet :D

Jbg za 1.4 milijuna umirovljenika cijene hrane i režija su prioritet broj 1. i onda je sve do prioriteta broj 10 prazno...

• Junius
    • September 11, 2023 at 3:13 PM

Nije da nešto intenzivno pratim, ali zašto imam dojam da se ne dopušta rast ATPL???

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 11, 2023 at 2:59 PM

Nisu problem ovi što imaju, već ovi što nemaju, a stavljali bi prstiće u tuđe džepove...

Također su problem ovi što stambene kvadrate po GUP-u stavljaju u turističke svrhe...to se više ne smije dopuštati. Ovi što grade namjenski za turizam, nisu problem.

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • September 11, 2023 at 2:54 PM

Kriva tema. hehe

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 11:39 PM

Podaci DZS-a pokazuju i da je u prvom polugodištu 2023. u Hrvatskoj prodano 2.353 novih stanova, od čega 999 u Zagrebu i 1.354 u drugim naseljima. Od ukupnog broja prodanih novih stanova, 250 su stanovi POS-a, dok su njih 2.103 prodala trgovačka društva i druge pravne osobe.

I onda se na temelju 2353 prodana stana, formira cijena hhahaah

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 9:31 PM
    Quote from zdenkic

znam da stalno ponavljas tu depopulaciju, ali to nije razlog da cijene nekretnina padnu

Di bi bija razlog i ja fantaziram^^

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 9:05 PM

Depopulacija u najvećim hrvatskih gradovima je brutalna, ne postoji zakon fizike, koji bi spriječio dugoročno jaki pad cijena nekretnina...ovo je sada anomalija...

tablicastanovnistvo.jpg?width=921&height=369.1030534351145

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 8:44 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Junius

Misli da sve to između mora i poljičke + širi centar će biti još i skuplje+ Meje kao kvart za hrvatsku elitu. Sve ostalo će ljostin samo tako, pogotovo sad dotrajali stanovi iz doba socijalizma...

Gledam lani se u Splitu rodila 1305 beba, to je pri životnom vijeku od 80 godina dovoljno za 104000 stanovnika... ^^

Dovoljno govori podatak da se u ciloj državi u H1 2023 prodalo cca 2300 stanova u novogradnji :D

Split je specifican jer su se obitelji preselile u Solin, Kastela i sl, a nekretnine u Splitu iznajmljuju, trebalo bi Split demografski gledat kroz okolicu za pravo stanje jos uz to i stranci kupuju u splitu stanove za odmor pa i s time djeluju na demografsku situaciju.

U pravu ste kolega, samo zadnji census, pokazuje da Kaštela, Trogir, Čiovo pogotovo, Dugi Rat i Omiš je počela nagrizati depopulacija, tu se još drži Solin, Podstrana, Klis i Dugopolje...

Naselje Split je od 1991 izgubilo 40000 stanovnika od toga zadnjih 10 godina 17000 ljudi =O

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 6:49 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

U jednom trenutku će biti dovoljno jedinica u hotelskom smještaju da će ubiti profitabilnost kupovanja nekretnina za iznajmljivanje turistima, još kada izgrade novi studenski dom , ubiti će ih još više, jer tada neće imati studente da im plaćaju najam van sezone.

Split godišnje gubi oko 1500 ljudi, to ti znači da se svake godine isprazni 500 stanova, računaj da se još 700-800 stanova svake godine izgradi...turizam toliko novih stanova ne može apsorbirati...uz to ove cijene od 4000€ za kvadrat i porast kamata za stambene će samo dodatno pojačati iseljavanje iz Splita.

Jednostavno mora doći do pada cijena, po zakonima fizike, ovo je sada anomalija.

u Splitu će ti se desit raslojavanje po kvartovima i tu možeš očekivat pad, ali u svim kvartovima koji imaju adekvatnu popratnu infrastruturu, nema šanse.

ekipa u okolicu ST seli radi novogradnji, jer im se ne da zaebavat s meštrima, ali, tko god ima želju proći to iskustvo, višestruko mu se isplatilo.

ovo ti govorim iz osobnog iskustva, jer sam prije cca 6 godina svakodnevno visio na njuškalu i doslovce sam birao kvart, ali i stan koji odgovara mom stilu života.

od tada do danas stan mi je aprecirao skoro 2x, a još će i više, jer ima dosta slobodnih površina, u gradskom vlasništvu, za javne sadržaje.

btw., volio bi i ja da kvadrati gadno roknu da probam uhvatit koji dobar stan u Orinom neboderu na Blatinama, ali bojim se da neću bit te sreće :S

Display More

Misli da sve to između mora i poljičke + širi centar će biti još i skuplje+ Meje kao kvart za hrvatsku elitu. Sve ostalo će ljostin samo tako, pogotovo sad dotrajali stanovi iz doba socijalizma...

Gledam lani se u Splitu rodila 1305 beba, to je pri životnom vijeku od 80 godina dovoljno za 104000 stanovnika... ^^

Dovoljno govori podatak da se u ciloj državi u H1 2023 prodalo cca 2300 stanova u novogradnji :D

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 6:21 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Junius

Recimo jedan Split gubi godišnje na negativnom prirodnom prirastu 1000 ljudi....ej 1000 ljudi svake godine ^^ a gdje je još iseljavanje što vani, što u okolicu...

A samo u ovom trenutku je u raznim fazama realizacije oko 1000 jedinica hotelskog smještaja na području naselja Split...uz to gradi se novi studenski dom, te jedno 1000-2000 stanova...Ja samo čekam the tipping point, kada će cijene nekretnina otići oštro dole...

ja ti se baš i ne bi kladio na tu priču.

kod mene u kvartu je dosta starijih, a u stanovima živi i nekoliko generacija.

ti ljudi sigurno neće prodavati (osim ako ne budu neki sporovi oko nasljedstva).

prije bi ZG naglo mogao istankirati, jer je tamo drukčiji način i života i obitelji.

trend u svijetu je da se ovi "ultra neovisni" mladi vraćaju doma kod svojih, a dalmoši od matera nikad nisu ni utekli, nego bi materi još i svoju ženu doveli sa sobom :S

Display More

U jednom trenutku će biti dovoljno jedinica u hotelskom smještaju da će ubiti profitabilnost kupovanja nekretnina za iznajmljivanje turistima, još kada izgrade novi studenski dom , ubiti će ih još više, jer tada neće imati studente da im plaćaju najam van sezone.

Split godišnje gubi oko 1500 ljudi, to ti znači da se svake godine isprazni 500 stanova, računaj da se još 700-800 stanova svake godine izgradi...turizam toliko novih stanova ne može apsorbirati...uz to ove cijene od 4000€ za kvadrat i porast kamata za stambene će samo dodatno pojačati iseljavanje iz Splita.

Jednostavno mora doći do jakog pada cijena, po zakonima fizike, ovo je sada anomalija.

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 6:02 PM
    Quote from st-brajo

druga silnica koja će na tržište djelovati je očajna demografska slika.

Recimo jedan Split gubi godišnje na negativnom prirodnom prirastu 1000 ljudi....ej 1000 ljudi svake godine ^^ a gdje je još iseljavanje što vani, što u okolicu...

A samo u ovom trenutku je u raznim fazama realizacije oko 1000 jedinica hotelskog smještaja na području naselja Split...uz to gradi se novi studenski dom, te jedno 1000-2000 stanova...Ja samo čekam the tipping point, kada će cijene nekretnina otići oštro dole...

• Porez na nekretnine

• Junius
    • September 10, 2023 at 5:16 PM
    Quote from emil

ja kad idem u neciji apartman odma ponesem par rigova sa sobom.

nafrljim klimu upalim par rigova da rudare i onda mi je jeftinije :D

Ovo se ne isplati radit ni ako mjerilo ima padavicu, kamoli legit... :D

Kod nas je trenutačno potrebno uložiti 33.455 dolara za rudarenje jednog bitcoina.

25.756,08 USD (−0,47%)

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Junius
    • September 10, 2023 at 2:43 PM
    Quote from zdenkic

sve novce koje sam zaradio, drzava mi je uzela pola

onda mi je uzela 25% na sve sto sam kupio

nakon sto mi je ostalo to sto je ostalo, to sam ulozio u dionice

i na to mi drzava uzima 12%

trenutacno sam 80% svega sto sam ikad uprihodio u zivotu dao drzavi

i jos nije dosta

Display More

i onda vam još uzimaju 10% poreza na mirovinu, ako vam je već od 50k kuna na godinu, odnosno na sve poviše toga.

Usput i HNB vam je zadnje dvije godine uzeo 20% "poreza" na svu financijsku imovinu koje posjedujete, kroz umjetno induciranu inflaciju. Jelte, inflacija se nije samo dogodila, već je izazvana QE( otkupom obveznica i smanjenje kamatnih stopa na 0%), a i vlade su sudjelovale kroz helikopterski novac.

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• Junius
    • September 10, 2023 at 2:25 PM
    Quote from emil

Vi vasih 10% poreza smatrate izjednacenjem s porezom na dohodak? nebi li izjednacenje bilo porez cirka 20-30% plus doprinosi i sve sto imamo na dohodak?

Pa mi smo diskriminirani sa tih 10%, sada 12%...vi ako imate dvoje djece na sebi ili nekog člana obitelji koji nema prihode, na prvih 100k kuna dohotka ne platite ništa poreza, a ja na 100k kuna dohotka od kapitala moram platiti 12000 kn poreza.

A što se tiče doprinosa za mirovinsko, gdje to ima da se garantira doživotna mirovina, bez obzira koliko je primao i koliko je malo uplaćivao???Pa onda postoji mogućnost da nađeš 30 godina mlađu ženu koja će primati 80% tvoje mirovine sljedećih 40-50 godina...teoretski postoji mogućnost da se ista mirovina prima cca 100 godina, a da si za nju uplaćivao mirovinski doprinos 15 godina, cirkus živi...

A što se tiče doprinosa za zdravstveno, to ne plaćate vi, već vaš poslodavac za vas. Vi ugovarate sa poslodavcem bruto 1, a poslodavac vam van toga plati doprinos za zdravstveno, bruto 2.

Ukratko doprinos za mirovinsko je vaš "trošak", a doprinos za zdravstveno je trošak poslodavca, ne vas.

• Junius
    • September 8, 2023 at 9:27 PM
    Quote from tollway

kako takva nagla promjena percepcije? ako ne pitam previše. donedavno ste vrlo optimistično pisali o turistima i velikom udjelu u portfelju. kaj sada najednom nevalja,a rekordna sezona, a izgleda i postsezona?

Percepcija se promijenila u lipnju. Banke imaju neusporedivo veći potencijal rasta ...a što se tiče turista (ARNT u mom slučaju) izostala je zarada u 2Q(nisu uspjeli dosegnuti stope popunjenosti iz 2019), zarada koja bi dovoljno spustila P/E da cijena krene rasti. Uz to vidim da broj noćenja u Istri stagnira od početka lipnja. Nije ovo prva godina da turisti izgube momentum taman kad krene ljeto. Nisu se poklopile stvari. Ovu zimu valja pokušat opet, jednom će se poklopit.

Rezultate za 3Q iskoristim da izađem na što više, na ovom što mi je ostalo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt