Display MoreAjde sad sa ovom listom poreznih duznika smo vidjeli da ipak porez nije neizbjezan kao smrt. Ako netko ima dosta za platiti, samo treba malo prouciti kako to izvesti i naci pravu osobu na pravom mjestu.
Nisu izbacili sta je bilo sa onim starim duznicima koliko su naplatili, a koliko nisu i zasto? Kao i porezni referent koji ih nadzire 🤔
imaš tamo na index komentarima jedinu istinu, a to je da ti sustav automatski blokira račun ako si dužan i jednu lipu.
i onda se neki službenik ulogira i odblokira te, iako te nije automatski i ovršio.
kako su razni nogometaši ostali dužni, a svi ugovori moraju biti registrirani pri HNS-u, itd.
mi smo bili i ostali država za čovika.
btw., i dan danas, kad se javljaš na posao u državnu službu, moraš i sam dostaviti dokumentaciju koju oni već imaju, umjesto da se na natječaj jednostavno prijaviš klikom na e-građani, uz životopis i molbu.
evo samo primjer za e-građane i e-poreznu.
meni na poreznoj kao građaninu još uvijek stoji stara adresa, iako sam mijenjao osobnu i firmu registrirao na adresi od nove osobne.
i državi je problem to sve povezat, a imaš privatne firme, koje sklapaju ugovore s državom, i klikom miša možeš vidjeti je li nekome firma u blokadi i čak koje nekretnine firma ima na sebi.
i onda se svi čude kako ekipa vara na socijali, a ti, na isti OIB, možeš imat stan u ZG, sa adresom stare osobne, prijavit se u nekom drugom gradu, i tu primat socijalu 🤦
Meni je recimo najgluplja stvar na svitu, da imaš 200000kn prihoda o najma apartmana ili dividende, ali uređeno će dobit besplatno dopunsko, općina i država će ti davat dodatak na malu penziju(jer imaš 15 godina plaćenog staža), imat će besplatnu pokaznu kartu kao umirovljenik i još mali milijun privilegija, a puni si ko brod...