1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• Junius
    • November 7, 2023 at 7:39 PM

• izmjenama Zakona o porezu na dohodak koje se primjenjuju od 1. siječnja 2024. ulaganje u Trezorske zapise neće se oporezivati porezom na dohodak

Kako ukidaju parcijalno porez na dohodak, kako im odgovara:cursing:

Quote from zdenkic

a 3,75 je ok, barem meni. s obzirom da najvisa kamata je 3.2? i to kod kenta...a 3 kod hpba

sa time da je 3,75% neto iznos kamate, a 3,2 i 3% bruto.;)

• Aktualno (vijesti)

• Junius
    • November 7, 2023 at 7:12 PM
    Quote from havi
    Quote from D_artagnan

I koliko ti je egzaktno kad ostanes bez zeludca i jednjaka sa unistenim zivotom 🤔

Koliko dođe zamjenski kad novog vec neces moci nabaviti 😒

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-osobe-15392031

I jos dva nova ? ?(

Vidim krenila je histerija, koga god čujem histerizira o ovome...nema nam pomoći, doli uvesti novi lockdown.

#mislinadruge

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • November 7, 2023 at 7:08 PM
    Quote from SIMKE
    Quote from Junius

max dnevna kupnja 300 dionica.;)

Meni se poprilično čini da je to ukupna brojka

Na žalost da, popodne sam samo preletio preko odluke.:(

• Junius
    • November 7, 2023 at 7:02 PM

HPB pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 300 dionica („Dionice“) s novčanim iznosom dodijeljenim Programu otkupa do najviše 65.000,00 EUR. Program otkupa će biti završen najkasnije u roku od 2 (dvije) godine.

Program otkupa se provodi radi isplate varijabilnih primitaka sukladno Politici primitaka HPB-a i HPB grupe, a temeljem Odluke Glavne skupštine HPB-a o davanju ovlaštenja Upravi HPB-a za stjecanje i raspolaganje vlastitim dionicama od 30. kolovoza 2023. („Odluka Glavne skupštine“).

Cimaju nas bezveze sa otkupom dionica. Neozbiljno.

• Junius
    • November 7, 2023 at 3:30 PM

max dnevna kupnja 300 dionica.;)

• Junius
    • November 7, 2023 at 3:11 PM

Otkup dionica kreće od sutra;)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pri cijeni od 192€ to je nekih cca 8400 dionica

• Brokeri i brokerske naknade

• Junius
    • November 7, 2023 at 1:35 PM
    Quote from dionicar
    Quote from boca

Zato ja 90% dionica odregistriram kod brokera i stoji samo na SKDD pa ako baš trebam prodati registriram opet. Ne vjerujem ja njima da će sve biti ok, s obzirom da svi odgovaramo solidarno.

nije mi ovo jasno ? sto bi zo znacilo tocno ' ?

Onoga trena kada se izvrši upis u SKDD tvoje dionice su sigurne...razdoblje od kupnje do upisa u SKDD je "nesigurno".

• Junius
    • November 7, 2023 at 12:59 PM
    Quote from zdenkic

Jel zna netko koliko su naknade u fini?

Jer ako se velike to može pojesti kamatu

Kažu do 10000 €, bez naknade...

• Junius
    • November 7, 2023 at 12:58 PM
    Quote from Ledica

nije im vise stalo do onih penzića koji su se naguravali po bankama da prebace svoje ušteđevine u narodnu obveznicu .😥

Pa umirovljenici su prva udarna brigada na Fini, tko god je bio makar jednom na Finu to zna...

• Junius
    • November 7, 2023 at 12:45 PM
    Quote from TwinSpark18

Neće biti poreza...

https://www.poslovni.hr/hrvatska/minis…00-eura-4416166

Upis samo u Fini?! Hoće li se potvrda za uplatu dobiti isklesana u kamenu ploču?

Imam nekih 5000€ u kuverti, budem upisao, čisto da vidim kako ide procedura...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • November 7, 2023 at 12:37 PM
    Quote from Paulie

I ozbiljno mi nije jasno što će im više love, proračun se zbog inflacije rekordno punio.

Treba refinancirati obveznicu od 11,5 milijardi kuna, koja dolazi na naplatu 27.11.23

• Junius
    • November 6, 2023 at 4:31 PM

Sukladno članku 133. Pravila Zagrebačke burze d.d., Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo, Zagreb, Jurišićeva ulica 4 (dalje: Banka) objavljuje da će se dana 7. studenoga 2023. godine održati sjednica Uprave Banke na kojoj će se odlučivati o usvajanju Programa otkupa vlastitih dionica, sukladno odluci Glavne skupštine od 30. kolovoza 2023. godine o davanju ovlaštenja Upravi Banke za stjecanje i raspolaganje vlastitim dionicama.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Još sutra da se ovo potvrdi. Možda sutra i doznao kada će se odlučivati o dividendi i doznati njen predloženi iznos.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • November 6, 2023 at 1:34 PM

Koji oporavak na ARNT od +7.5%, pozz kolegi sa poslovnog.:)

• Junius
    • November 6, 2023 at 12:12 PM

Malo samo čačkao po domaćim obveznicama i naišao na jednu lijepu vijest, a tiče se HPB-a.

Radi se o domaćoj obveznici H23BA, koja dospijeva 27.11.2023, i koja ostvaruju kamatu od mizernih 1,75%.

U toj obveznici HPB vlastitog kapitala ima 3,49% iliti 52,25 milijuna €. E sad ovaj novca će ili odmah parkirati u HNB-u pri kamati od 4% ili će opet uložit u državni dug pri kamatu 3.5-4%.

Kako bilo ovih 52 milijuna eura će donositi banci već ZA TRI TJEDNA umjesto 1,75%, 3.5 do 4% kamatnog prihoda.

• Junius
    • November 6, 2023 at 11:16 AM
    Quote from dionicar

Kolege na kraju ide dividenda ili ne ?

Nigdje službene obavijesti ...

Nadalje...koliko je sada BVPS?

Oko 21 kn po dionici(bruto), ali treba pričekati službenu objavu.

BVPS, to možete ubuduće i sami izračunati, pogledate koliki je ukupni kapital u zadnjem FI-u.

Znači:

BVPS= ukupni kapital / ( broj dionica - dionice trezora)

BVPS= 525.005.000 € / ( 2.024.625 - 0)

BVPS = 259,31 €

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Junius
    • November 5, 2023 at 10:47 PM
    Quote from havi

Nije bas sve bajno u arnt , al nije ni skupa dionica. U nekoj prodaji ( nadamo se ) vrijedi puno vise.

Ovako i ja razmišljam, čak sam i stava da većinski vlasnik sve radi( velike investicije) da bi firmu mogao prodati što bolje, te da mu je trenutna dobit i nekakva dividenda zadnja rupa na sviralu.

Sa druga strane nemogućnost dizanja popunjenosti kapaciteta na razinu iz 2019 pa i više, kao i nemogućnost ostvarivanja boljih financijskih rezultata (iako im je cijeli dug na oko prosjek 2% kamate), te im je stopa amortizacije mizerna, to me zabrinjava i to jako.

Također mi nije jasno zašto je OTP indeksni prodao nekidan pola svog portfelja, pa nije toliko pao udio ARNT u CROBEX-u nakon revizije, niti približno?!

Također vidim da je ARNT ostavila u listopadu otvoreno u Istri samo Grand hotel Brioni. Već sam na početku godinu na ovo skretao pozornost, da prekasno zatvaraju i prerano otvaraju kapacitete u Istri, te takvi otvoreni kapaciteti rade veće gubitka, nego da su zatvoreni.

Dionica je DUGOROČNO zicer, samo trenutno ima masu boljih prilika, a život je kratak i treba se živiti sada. Mojih pet centi.

• Porez na kapitalnu dobit

• Junius
    • November 5, 2023 at 3:45 PM
    Quote from vecoki

Poštovani kolege molim za pomoć!

Znam da je još daleko veljača za prijavu poreza, ali ja se volim unaprijed pripremiti.

Ovako, prije 3 godine slučajno sam aktivirao E poreznu, i moram priznati jako sam se namučio da preko njih popunim Jop obrazac, koji nije isti kao kod agram brokera. Postajala je mogućnost učitaj Jop obrazac kao excell datoteku, ali meni je stalno error izbacivao tako da sam sve ručno morao popunjavati. Pitanje; jel netko prijavljivao porez putem e-porezne i kakva je iskustva imao?

Evo ako se neka dobra duša može javiti i objasniti!

Unaprijed se zahvaljujem!

Kako izračunati i platiti porez na kapitalnu dobit za 2020. u Hrvatskoj
    Pridružite nam se u chatu o dionicama, ulaganju i ekonomiji - više informacija možete saznati u ovom videu - https://www.youtube.com/watch?v=5fvRT7CUDJMU ovo...
    youtu.be
  • Birtija

• Junius
    • November 4, 2023 at 6:11 PM
    Quote from Ledica

Kolega Junius je djelomično u pravu, evo recimo u vezi ovog jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života koji se već šesti put isplaćuje umirovljenicima , a jedini kriterij za ostvarivanje prava na taj popularno zvani “energetski dodatak” je visina mirovine pa umirovljenik može rentat 10 apartmana, može imati dionice ili udjele vrijedne milijune eura, ali Vlada će mu udijeliti pomoć u vidi dodatka prema tablici

Cirkus živi...ne samo da ne žele znati sa druge dohotke, već recimo ako imaš 298€ mirovinu, te još strane mirovine 500€, ti i dalje dobiješ taj dodatak...meni je ovo vriđanje inteligencije, jer postoje baze podataka, gdje se to može provjerit u 5 min.

A da ne govorim za prava koje se dobijaju preko dohodovnog censusa...pa se za zajedničko kućanstvo prijave dvoje ljudi , iako ih je petero,da bi se dobio doplatak za dicu ili besplatno zdravstveno.

Quote from D_artagnan

Ok, a sta ukoliko taj isti umirovljenik sve prebaci na djecu i opet nema nista papirnato, a zapravo ima sve to samo na djeci 🙃

Posao bi se napravio kad bi na razini EU ili razvijenog svijeta se napravilo stvarno vlasnistvo, da se vide tokovi kapitala, upravljanja i vlasnistva

Ma treba se samo gledat ukupni godišnji dohodak po poreznom obvezniku, pa bi pola ovih što primaju neke pomoći od države otpalo u startu.

Na eporeznoj, ja imam evidentirano sve godišnje legalne dohotke...tako da je samo stvar dobre volje.

• Birtija

• Junius
    • November 4, 2023 at 4:35 PM
    Quote from Junius
    Quote from dionicar

Nije to baš tako da imate besplatno dopunsko.. gleda se prihod ...dakle prihod je i najam i dividenda..

U teoriji da, u praksi ne..imam masu ljudi oko sebe, koji nešto primaju "jer su siromašni" po državi, a ogromne prihode imaju van plaće i penzije...

Izgleda da se ovome staje na kraj...

Uvodi se registar kućanstava: Na jednom mjestu će biti svi podaci o obitelji i primicima, imovini...
    Ministarstvo financija planira donošenje zakona o registru do srpnja iduće godine
    novac.jutarnji.hr
  • Birtija

• Junius
    • November 4, 2023 at 3:40 PM
    Quote from dionicar
    Quote from Junius

Meni je recimo najgluplja stvar na svitu, da imaš 200000kn prihoda o najma apartmana ili dividende, ali uređeno će dobit besplatno dopunsko, općina i država će ti davat dodatak na malu penziju(jer imaš 15 godina plaćenog staža), imat će besplatnu pokaznu kartu kao umirovljenik i još mali milijun privilegija, a puni si ko brod...

Nije to baš tako da imate besplatno dopunsko.. gleda se prihod ...dakle prihod je i najam i dividenda..

U teoriji da, u praksi ne..imam masu ljudi oko sebe, koji nešto primaju "jer su siromašni" po državi, a ogromne prihode imaju van plaće i penzije...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt