1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Junius
    • February 24, 2024 at 11:54 PM
    RE: IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

Zašto misliš da je malo ljudi primijetilo, a.?Pa svi smo valjda pismeni i znamo elementarnu matiku
    Nevera
    February 24, 2024 at 11:27 PM

Pa možda zato jer nije izašao FI, pa ljudi ne klikaju na svaku objavu, svake dionice, jer se uglavnom objave nebitne stvari, ako i kliknu ne čitaju do kraja...uostalom sama činjenica da je kupljeno samo 100-njak dionica govori u prilog mojoj tvrdnji...Ono P/e 5.57 i još imaš buffer u vidi dividende od 15 eura, teški no brainer.

Kažem vjerojatno nema povoljnije dionice na ZSE trenutno, a interesa nema ni za lijek...

Sa druge strane, možda je ovo fora, kao i onomad na Lencu, kao su kao slučajno objavili da daju dividendu, pa kasnije povukli...

p.s. odgovaram u Birtiji, jer je ovo jedino mjesto gdje mogu slobodno napisati, što mislim.

• Što smo danas tržili

• Junius
    • February 24, 2024 at 9:05 PM

Jučer trgovao prvi put u ovom mjesecu, napravio malu korekciju portfelja:

- ERNT po 204€ ( prodao oko 8% ERNT, sitni gubitak od -1.5%)

-HPB po 234 € (prodao oko 7% HPB, dobit od 60%)

i sa tim ušao u:

++IKBA po 426 € ( skoro poduplao poziciju tu, vrlo malo ljudi je primijetilo da su objavili neto dobit za 2023 prije Fi-a, tako da P/E od 5.57 pri cijeni od 426 € je vjerojatno jedna od trenutno najboljih prilika za kupnju na ZSE-u).

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • February 21, 2024 at 5:35 PM

Koju neto dobit za 4Q23 kolege očekujete, ja između 5 i 15 milijuna € ?!

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junius
    • February 21, 2024 at 3:23 PM
    Quote from Roki
    Quote from Infinity

Meni isto miriše na stagnaciju poslovanja pa sam se oprostio na neko vrijeme.

https://inter.capital/blog-en/crobex…ent-p-e-levels/

Ako je vjerovati njima, ide osjetan pad dobiti :(

Za 2024 (gataju iz graha)...sad kakve to veze ima sa 4Q23??

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Junius
    • February 21, 2024 at 1:39 PM
    Quote from borsa

Ovaj što izlazi po svaku cijenu možda zna nešto više

90% da je Erste fond...nekidan su kolege krivo mislile da je izašao 100%, a zapravo su samo 10 ili 11 dioničar zamijenili mjesta.

• Porez na kapitalnu dobit

• Junius
    • February 21, 2024 at 1:38 PM
    Quote from Laudator
    Quote from tiko1

U knjigovodstvenoj kartici mi piše

dugovno potražno isti broj glavnica minus dospijeli dug minus

Piše da minus znači preplata u ponoj provjeri piše da je sve ispravno ne može se više provjerit

Što to znači jel netko imao ovakav slučaj

Još nije 29.2. rok za naplatu. Zato ste u pretplati.

Ja jučer odradio JOPPD obrazac i uplatu, nikad više platio, srce me bolilo:D

• Junius
    • February 20, 2024 at 6:45 PM

Iz ovog primjera JOPPD obrasca FIMA-e, jasno je da treba prijavljivati i kapitalne dobitke na koje ne postoji porezna obveza, u sklopu godišnje prijave poreza...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• Junius
    • February 20, 2024 at 6:34 PM

Obrazac JOPPD podnosi se na dan isplate oporezivog primitka ili najkasnije slijedeći radni dan. Kada se radi o neoporezivom primitku, obrazac JOPPD se predaje najkasnije do 15-og u mjesecu za primitke ostvarene/isplaćene u prethodnom mjesecu (čl. 79. st. 1. i 6. Pravilnika o porezu na dohodak).

Ne zaboravite prijaviti JOPPD za kamatu na trezorac

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • February 13, 2024 at 10:34 PM

baš gledam, japanski Nikkei gotovo na ATH razini sa kraja 1989 godine...i čuda da se dese...

Nikkei 225 Index (N225) - Investing.com
    Get detailed information on the Nikkei 225 including charts, technical analysis, components and more.
    www.investing.com

• Junius
    • February 13, 2024 at 10:13 PM
    Quote from zdenkic

ja to tumacim kao da se placa porez od 12%, i za dobit iz 2023ce godine kao sto kaze i onaj link na racunovodstvu

dohodak od dividende je ostvaren u 2024, i placa se po novom zakonu od 12%, iz koje godine je dobiti je nebitno, osim ak je to ona dobit do 29.12.2012

meni je broker poslao obračun za 2023...10% + prirez.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Junius
    • February 13, 2024 at 10:01 PM
    Quote from kvart99

Krenulo opet veselo na US marketu.

Valjda ce se nesto od tog raspolozenja prenijeti na nas.

Bilo bi i vrijeme za jedan konkretniji zaron.

Čekam danasnje kupce sutra nisko na bidu.....

Dow slumps as Treasury yields jump after hot inflation report cools rate-cut bets

Što je opet izrazito bullish za banke...

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • February 11, 2024 at 9:01 PM

6M EURIBOR i NRS za HPB i kredite NHB, tko voli može malo prostudirat... https://www.hpb.hr/UserDocsImages…a.pdf?vel=87576

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • February 9, 2024 at 8:08 PM
    HPBFOND ZA FINANCIRANJE RAZGRADNJE NEK-500-0.02%47,8252.36%10.04M

Evo čiji je nalog bio od 500 komada...Očito im nije pod mus prodati, jer sljedeći nalog od 500 je stavljen tek na 210€.

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• Junius
    • February 9, 2024 at 12:29 AM
    Quote from emil
    Quote from Junius

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Quote from Junius

Samo ista financijska imovina dionice sa dionicama, obveznice sa obveznicama, kriptovalute sa kripovalutama....

Kažem nije normalno da nitko ne zna...hehhe

sad smo ga zakomplicirali skroz.

Ako ide ista imovina zasto ste napisali da INO ide pod drugim brojem?

znaci prihod od dionica u Hr i prihod od dionica iz inozemstva idu pod istim brojem. 100

Display More

Kažem, ne postoji na netu jedan mješovita prijava, pa da vidimo kako to ide...odustao sam od potrage. Fascinantno je da nitko ne zna...

• Junius
    • February 9, 2024 at 12:17 AM
    Quote from Ledica
    Quote from emil

mislim da je sifra ista i za strane i za domace 1006.

ako prijavljujete stranu dividendu onda je oznaka 1001

nisam siguran dal zaradu-gubitak na dionicama smijem prebijat ino i HR.

npr kod nas sam u plusu 1000 vani sam u minusu 1100 - kao onda ne bi trebao nista prijaviti. E to nisam siguran dal je tako al mislim da je.

Zbrajaju se i oduzimaju inozemni i domaći kapitalni dobitci i gubitci na jednom te istom JOPPD obrascu, sve u đuture ide.

Display More

Samo ista financijska imovina dionice sa dionicama, obveznice sa obveznicama, kriptovalute sa kripovalutama....

Kažem nije normalno da nitko ne zna...hehhe

• Junius
    • February 9, 2024 at 12:09 AM
    Quote from Blabla
    Quote from Junius

To ste mogli odradit na istoj prijavi, posebna šifra za domaće, posebna za strane dionice.

Koja je šifra za strane dionice?

• Junius
    • February 8, 2024 at 10:27 PM
    Quote from Laudator

Molim pomoć! Ako već 10tak godina prijavljuje PDK od trgovanja u tuzemstvu i sad sam u ovoj godini prvi puta ostvario neku inozemnu zaradu od trgovanja na platformi (ne znači da će na kraju godine biti ukupni +). Trebam li sad nešto posebno prijavljivati ili tek iduće godine sa prijavom PDK za 2024.?

Meni je smiješno da imamo ogromnu investicijsku zajednicu, koja ulaže( pogotovo vani), a da nigdje ne možeš naći kako odraditi sve po P.S. prema našoj poreznoj...ovo prvenstveno mislim na trgovanje vani, pogotovo radi izbjegavanja dvostrukog oporezivanja.

Jednom sam zvao poreznu na telefon, da nešto priupitam u vezi prijave poreza, samo šta se nije izderala na mene, "da je moja dužnost da znam" (da ne bi ispala da nema pojma, a nije imala), tu sam odustao. Jednostavno nemaš koga pitat, a da je pouzdan i da zna što govori.

• Junius
    • February 8, 2024 at 10:13 PM

Do sada nisu kažnjavali:

DOBROVOLJNA PRIJAVA INOZEMNIH PRIMITAKA

Građani, rezidenti Republike Hrvatske (dalje u tekstu: RH), koji su ostvarili inozemne primitke (plaću, mirovinu, primitke od obrta, imovine i imovinskih prava, kapitala ili druge primitke) u ovoj ili ranijim godinama, a do sada ih nisu prijavili Poreznoj upravi mogu to učiniti dobrovoljno prije zaprimanja službenog poziva.

Inozemni primitak je obvezno prijaviti u RH i kada je u inozemstvu porez već plaćen, a plaćeni porez uračunat će se u poreznu obvezu. Pri utvrđivanju oporezivosti ostvarenog inozemnog primitka odredbe međunarodnih ugovora koji su na snazi imaju prednost pred odredbama tuzemnih propisa. Iznimno, građani koji ostvaruju samo mirovinu iz: Kanade, Kine, Luksemburga, Makedonije, Maroka, Mauricijusa, Njemačke, Omana, Poljske i San Marina istu u ovom postupku nemaju obvezu prijaviti, već će Porezna uprava za njih izvršiti automatsku prijavu sukladno službenim informacijama zaprimljenim međunarodnom razmjenom podataka.

Dobrovoljna prijava inozemnih primitaka

Ovo malo proučite, i nemoj te se zezat, pogotovo ako ozbiljnije novce zarađujete vani, a niste ništa prijavljivala našoj poreznoj.

• Junius
    • February 8, 2024 at 9:58 PM
    Quote from emil
    Quote from Damir1952

Ima li netko iako je još rano, da je JOPPD podnosio preko "e-građani" sučelja?
    Ako ima može li mala pomoć.

podnio jucer za domace a prije tjedna dana za inozemne. sto Vas muci ?

Sve je pojasnjeno za HR u ovom linku od KressoM.

To ste mogli odradit na istoj prijavi, posebna šifra za domaće, posebna za strane dionice.

Quote from D_artagnan

Ok, prijavis i sta onda?

Ništa, onda te imaju u evidenciju poreznih obveznika po stavci kapitalnih dobitaka, i kad rade provjere , provjeravat će manji dio tih iz registra, neće svih 3 milijuna punoljetnih građana.

RPO

• Junius
    • February 8, 2024 at 9:53 PM
    Quote from D_artagnan

Nisam bio u obvezi placat porez za vani, ali kako uopce porezna moze vidjeti i znati transakcije koje su odrađene 🤔

Dali vanjske platforme salju izvjesca, trgovanja, prodaje na poreznu ili sve ovisi o korisniku sto dostavi ili ne?

Ti si u zakonskoj obvezni u roku 8 dana od prve zarade, da to prijaviš poreznoj...samo ovo brijem ne napravi 90% ljudi...

Porezni obveznik dužan je izvršiti upis u registar obveznika poreza na dohodak u roku od 8 dana od dana ostvarivanja prvog dohotka od kapitala (kapitalnog dobitka). Navedeno vrijedi i za ostvarivanje kapitalnih dobitaka iz inozemstva.

Porezni obveznik dužan je izvršiti upis u registar obveznika poreza na dohodak u roku od 8 dana od dana ostvarivanja prvog dohotka od kapitala (kapitalnog dobitka). Navedeno vrijedi i za ostvarivanje kapitalnih dobitaka iz inozemstva

Iz ovoga bi se dalo iščitati da nemaju blage veze što ti radiš van RH.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt