1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Junius

Posts by Junius

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Junius
    • November 25, 2022 at 3:57 PM
    Quote from BudFox

Slično je i sada, svi stručnjaci i analitičari govore bit će sve u redu,

Tko to govori da će sve biti u redu, koji analitičar ili stručnjak...svi unisono govore "the end is near"

Recimo mediteranske zemlje EU, Španjolska, Portugal, Italija, Grčka, Cipar imaju značajne stope rast BDP u 3Q, uz to imaju i značajnu inflaciju koja ima je smanjila deficite državnog proračuna i obezvrijedila značaj postotak javnog duga tih zemalja, koji je ogroman.

• Junius
    • November 25, 2022 at 3:11 PM
    Quote from havi

Tko placa strucnjake?

Dal su strucnjaci jako bogati ili rade za placu ?

Koliko strucnjaka ulaze svoju imovinu u papire?

Ja se sjećam 2015 godine, svi su unisono trubili RH je gotova, padamo u ambis, javni dug je neodrživ, a ja gledam ekonomske pokazatelje iz kvartala u kvartal i nije mi jasno o čemu oni pričaju...slično je bilo poslije sa Agrokorom, gdje su brojke govorile(kraj je blizu),a stručnjaci su nas uvjeravali sve je ok, a ako i ne bude tu je država da uskoči.

• Junius
    • November 25, 2022 at 2:43 PM
    Quote from hugh
    Quote from Junius

Dajte kolega, i 1,i 2, i 3Q JE bio budućnost dok se mantralo o recesiji. Ovo je klasični self-fulfilling prophecy. Pogledaje malo ekonomski rast po svijetu za 3Q, sve lijepo i fino raste i to jako.

Recimo jedna Poljska ima jake stope rasta BDP iako su trebali padati, prvenstveno jer je veliki priljev izbjeglica pozitivno djelovao na ekonomiju Poljske(maloprodaja eksplodirala), te još nekih zemljama uz Ukrajinu, pa je maloprodaja u tim zemljama eksplodirala.

odlično......ako smatrate da će se visoke stope rasta ostvariti i nagodinu pravo je vrijeme za all in a možda i zaduživanje do maximuma kako bi u što većoj mjeri iskoristili taj potencijal........sretno.....

i što kaže taj lijepi i fini ekonomski rast u svijetu po pitanju valuacija dionica?.....prvenstveno u USA koja je glavni igrać?.......jel su fer vrednovane, previše ili premalo?.......hoće li E ići dole a P gore ili će P dole zajedno sa E?.......

inaće Vas uopće ne razumijem po pitanju što lijep i fini rast znaći......nismo na izboru ljepote i finoće........na burzi smo.......

Američke dionice su morali ići u dole, jer su bile prenapuhane i sa tih -30% pada, opet vrijede 2 do 3 više od naših dionica po istim parametrima.

EDIT: Lijep ili fini rast je sinonim za rast iznad svih očekivanja "stručnjaka"...upravo baš zato što smo na burzi ne bi trebali slušati što stručnjaci govore, već što brojke kažu.

Evo npr. vi ste se uzrujali jer sam napisao da nema ništa od globalne recesije, rezonirate kao vjernik, kojem netko kaže da nema Boga, pa se uvrijedi.

• Junius
    • November 25, 2022 at 2:23 PM
    Quote from hugh
    Quote from Junius

Od 1Q do 3Q se samo mantra o recesiji, BDP rastao cca 7%...tko je ovde lud???

oni koji cijelu ovu godinu misle da burza računa i trguje se prema onome što je bilo a ne da pokusava uraćunati ono što će biti.........da li je uračunala sve ili još ne to ćemo tek vidjeti.......

Dajte kolega, i 1 i 2 i 3Q JE bio budućnost dok se mantralo o recesiji. Ovo je klasični self-fulfilling prophecy. Pogledaje malo ekonomski rast po svijetu za 3Q, sve lijepo i fino raste i to jako.

Recimo jedna Poljska ima jake stope rasta BDP iako su trebali padati, prvenstveno, jer je veliki priljev izbjeglica pozitivno djelovao na ekonomiju Poljske(maloprodaja eksplodirala), te još nekih zemljama uz Ukrajinu.

Korekcija koja se dogodila u 3 i 6mjesecu na ZSE nije bila jer se anticipiralo što će se dogoditi u budućnosti, već zbog događaj u sadašnjosti, u 3 mjesecu napada na Ukrajinu, u 6 mjesecu zbog eksplozije inflacije. Sve poslije ovoga je posljedica jer je netko fondovima naredio da povuku ručnu i sad svi čekaju godota, a sve je više i više članaka i ekonomski pokazatelja koji ukazuju kako recesije neće biti, osim eventualno 1-2 kvartala nultog rasta u najgorem slučaju i to samo u Europi.

• Junius
    • November 25, 2022 at 2:10 PM

Od 1Q do 3Q se samo mantra o recesiji, BDP rastao cca 7%...tko je ovde lud??? Gdje je nestala stagflacija? :)

• Junius
    • November 25, 2022 at 1:12 PM

I tako, rast BDP za 3Q 5,2%... s obzirom na inflaciju od cca 12% u 3Q, IZVRSNO!!!!

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Junius
    • November 24, 2022 at 9:43 PM

Krivo smo se razumjeli, goodwill ne ulazi u poreznu osnovicu za izračun poreza na dobit...e sad treba vidjeti kako će se obračunavati osnovica za porez za ekstra dobit, samo znamo da će takva osnovica biti veća, odnosno da neće uzimati u obzir prenesene gubitke i još neke stvari, sad treba vidit što. Sve ostalo što si napisao, ja ni ne sporim.

• Junius
    • November 24, 2022 at 3:00 PM

Ministar financija pravilnikom propisuje provedbu ovoga članku u svezi postupka utvrđivanja porezne osnovice

P tu sam i vidio ovo...bez pravilnika ne znamo ništa.

• Junius
    • November 24, 2022 at 2:40 PM

problem je što mi baš ne znamo kako se računa osnovica za dobit na ekstraprofit, samo znamo da se ne računa kao osnovica za porez na dobit...gledao sam prijedlog zakona, ništa o tome ne piše, tek da će se naknadno uredbom to razjasniti, pitanje jel goodwill HPB stjecanjem NHB ulazi u osnovicu...

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• Junius
    • November 24, 2022 at 1:18 PM

IDS protiv dodatnog oporezivanja kompanija čija dobit nije povezana s energetskom krizom

IDS protiv dodatnog oporezivanja kompanija čija dobit nije povezana s energetskom krizom
    ‘Vlada je izokrenula smisao odluke, donesene na razini EU, da oni koji su profitirali na energetskoj krizi pokažu solidarnost‘
    www.jutarnji.hr

Pobuna se širi...

• Junius
    • November 24, 2022 at 1:07 PM

Falio si temu, ne znam čemu ovakvi pokušaji podmetanja...jasno je kao dan da se u tekstu insinuira na ZABA-u, jer samo oni imaju u lipu takvu dobit u prva 3Q

• Junius
    • November 23, 2022 at 11:21 PM

Evo je mirovinac u ponediljak kupio opet 130 dionica po 785kn, da mi je znati tko je kupio preostalih 527, jer je bila transakcija od cuga 657 dionica?

E sad ili smatraju da ima je ovo ok cijena(usprkos ekstraprofit porezu) ili su nekome pomogli da izađe?!

• Junius
    • November 23, 2022 at 5:50 PM
    Quote from accountant

Moller  Junius

ne širiti neistine, gdje ovdje vidite da se može predati on-line zahtjev za osobnu iskaznicu?

e-usluge MUPa

MUP - upute o proceduri

Ne može se osobna iskaznica zatražiti preko e-građanin, jer sam htio naručit novu osobnu, pa znam (pa da imam osobnu i zdravstvenu u jednoj kartici). Svi ostali dokumenti i dozvole se mogu dobiti. Osim osobne, nažalost. Razlog moraš dati otiske prstiju svaki put kad je napraviš, iako je opće poznata stvar da se otisak prsta ne mijenja cijeli život.

• Junius
    • November 23, 2022 at 3:22 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Yieldchaser

Sličan model bi mogli kod nas primijeniti na javna poduzeća. Možda ne 2/3 "let go", ali barem 1/5 zaposlenih.

Ili preraspodijeliti na potrebna radna mjesta.

Kad vidiš koliko se u MUPu čeka na predaji zahtjeva za nove osobne iskaznice, ono moraš uzeti dan godišnjeg. Nije im palo na pamet da šalteri rade 7-20 u dvije smjene pa da se sve to riješi nabrzaka u hodu...

Egrađani...ne moram ići u MUP da bi dao 30puta u životu otisak jedno te istih prstiju... ^^

• Junius
    • November 22, 2022 at 6:57 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Junius

Rekao jučer ministar, da je sad došao red da firme bude solidarne da društvom, jer kao za Corone su dobivale pomoć od države....ali je zaboravio reći da je država branila(nekim) firmama da rade(recimo turizmu), svojim anticorona mjerama...muka mi je više od ovih našim političara koji su došli tamo negativnom selekcijom. :D

A kolika je samo patetika izvirala iz tog baritona. "To je najveća kriza koja je ikad snašla Hrvatsku..." i "ima veze", veli, "s ratom u Ukrajini." "Kriza bez presedana", reče.

Hrvatska, ako je u nekoj krizi, u krizi je morala društva. Kak ono vele za korupciju? Zašto se toliko lako širi i cvjeta, zašto ju vole kao način upravljanja? - Jer je učinkovita. Dobro funkcionira. Kroz korupciju si doslovno sve u životu riješiš. Pitanje je samo koliko si daleko spreman ići. Ali svatko tko se u to upušta mora biti svjestan rizika. You play stupid games, you win stupid prizes.

Kažnjavaju npr. HPB, jer je uletio sa svojom lovom da spasi Sberbank od stečaja i tako državi uštedio 4-5 milijardi kuna troška. Uvik je bilo i bit će, pomozi sirotu na svoju sramotu. :rolleyes:

Nevezano za gornji primjer, ovi likovi baš imaju talenta za razvalit sve što im upadne u ruke, ono za ukrast milijuna kuna naprave štetu od milijardu kuna, ko da su svi baštini mentalitet prosjaka i sinova.

• Junius
    • November 22, 2022 at 3:58 PM

Rekao jučer ministar, da je sad došao red da firme bude solidarne da društvom, jer kao za Corone su dobivale pomoć od države....ali je zaboravio reći da je država branila(nekim) firmama da rade(recimo turizmu), svojim anticorona mjerama...muka mi je više od ovih našim političara koji su došli tamo negativnom selekcijom. :D

• Junius
    • November 21, 2022 at 12:30 PM

Evo krupni kapital već udara po imidžu vlade...baš sada su se ovo sjetili objavit hehe

Otkrivamo: Plenković se već godinu dana vozi u novom Audiju

PREMIJER Andrej Plenković, uz dva blindirana Mercedesa S-klase iz 2018. godine, koji su stajali 13 milijuna kuna i dva Audija, odnedavno je pojačao vozni park vlade s još dva nova Audija, i to A8 L50 TDI quattro, čija je osnovna cijena bez sigurnosnih pojačanja približno 2 milijuna kuna, a s pojačanjima je i puno viša, čak i višestruko.

Otkrivamo: Plenković se već godinu dana vozi u novom Audiju
    NITKO nije primijetio dosad da se Plenković već godinu dana vozi u novom Audiju. Kako je nabavljen i koliko je koštao, nitko ne želi otkriti iako je plaćen…
    www.index.hr

• Junius
    • November 19, 2022 at 1:48 PM

Pa najpoštenije je da se porez na ekstra profit plaća po istim kriterijima kao i porez na dobit, odnosno da se porezna osnovica kreira po istim pravilima.

Ova njihova ideja da se porezne olakšice i/ili preneseni gubici ne uzimaju u obzir je van svake pameti, te je opasno. Moje osobno mišljenje je da će krupni kapital ovo srušit,a uz to sam zakon dozvoljava da se računovodstvenim manevrima umanji dobit za ovu godinu. Tako da ne vidim poantu.

• Junius
    • November 18, 2022 at 11:28 PM
    Quote from Hrx84

Je ih pljačkalo, ne mogu vjerovati. Jedino period do 1929 bio koliko toliko normalan, te ovo od Regana do danas.

Samo se je destimuliralo kompanije da izvlače dobit preko dividende. A novac se izvlačio kroz institut otkupa. I tako se je išlo na ruku velikim dioničarima.

• Junius
    • November 18, 2022 at 5:30 PM
    Quote from plavi05

Nevjerojatno da će o uvođenju extra poreza presuditi glasovi manjinaca, koliko su svi zajedno glasova građana osvojili. To su zastupnici Srba, Talijana, Roma, Mađara, Muslimana. To je 5 ruku iza kojih stoji maksimalno 10000 stanovnika, ovo je ruganje u lice i omalovažavanje svih nas koji živimo u Hrvatskoj

Te saborske zetončiće je trebalo odavno ukinuti. Ionako su manijski glasači pokazali što o tome misle, tako da glasaju na normalnim listama i time su poručili da su politički Hrvati.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt