Ukrajinska vojnikinja pleše dok se u zaleđu čuje granatiranje.
Djeluje mi ko teletabis, ženama nije mjesto na frontu iz iks razloga
Ukrajinska vojnikinja pleše dok se u zaleđu čuje granatiranje.
Djeluje mi ko teletabis, ženama nije mjesto na frontu iz iks razloga
Ovo je Švedska u 13 stoljeću, sve sjeverno je laponska zemlja. A da ne govorim da su eugeničke mjere provodili sve do 1970-tih u vidu prisilne sterilizacije.
Compulsory sterilisation in Sweden
Inače ovo su klasične projekcije u psihijatriji, na drugima projeciraš/vidiš ono što si zapravo ti.
nešto je u nacionalnom ponosu i kako te drugi percipiraju.
Igram šah na chess.com i ondje mi je jedna Šveđanka, nakon odigrane partije, napisala poruku "Croatia is a racist country!" Na moj upit zbog čega tako misli, navela je ustaše. Potom je navela navodno rasističko skandiranje navijača NK Rijeka na račun tamnoputih igrača švedske momčadi.
Također, kolegica je bila u New Yorku tijekom GO, u nekoj boljoj trgovini su ju pitali otkuda je, ona je rekla da je iz Hrvatske, nakon čega je stigao komentar: "Oh, ustaša state!"
Evo, i to je dio percepcija RH i građana RH.
Gdje god ti se spominje RH, dođu komšije i krenu širit propagandu. Malo čitaj komentare ispod članaka, uvijek komšije ispiru mozak antihrvatskom propagandom. Također u tim woke sredinama kad te pljuju, to ti dođe kao kompliment. Ta njihova zadojenost i mržnja više govori o njima , nego o nama.
Također mnogima smeta što u HR reprezentaciji igraju sve bijelci, sa dosta plavušana, to je nekima kao crvena krpa, pa smo rasisti i zbog toga. Woke stado treba ignorirat.
Bravo naši 3.8 milijuna vs 215 milijuna.
Da ja vidim korist od te pobjede ?
Ajde igrač Luka ima pa neka imam i ja ko Hrvat..
Ipak smo pobjedili..
Ima HNS 52 milje eura, te država OGROMAN PR. Uostalom ljudi nisu brojevi, tako da nije sve u novcu, nešto je u nacionalnom ponosu i kako te drugi percipiraju.
Prvo poluvrijeme završava Brazilcima nije jasno kako nisu završili utakmicu do sada, drugo poluvrijeme završava Brazilci ne znaju što se događa, 105 minuta gol Neymara Brazilci kiselo slave, nema Sambe, 117 minuta Brazilci znaju da je gotovo. Nisu imali šanse.
Bravo naši 3.8 milijuna vs 215 milijuna.
Mi smo još slabi, mađari deru 95% MOL-a: "Mađarska vlada podigla je stopu poreza na ekstraprofit domaće plinske i naftne kompanije MOL sa 40 na 95 posto, a prihod planira preusmjeriti na potporu građanima za troškove energije, pokazuju službeni izvori."
IzvorPa tako se radi, svaka im cast.
Oporezovati maximalno te profitere na ratu u ukraini, a ne ovi nasi hostlaperi koji bi sve redom oporezovali, a koji nemaju veze sa ratom u ukrajini 😒.. pa kad budu u minusu, onda se prave blesavi, nismo mi nista krivi 😏
Ali su elegantno sve rodijačke firme izostavili iz extraprofit poreza, kao što su rodijacima smanjili i porez na dobit na svega 12%.
Nije mi jasno kako ovaj ZABA skrbnički na ARNT pri cijeni od 220 kn ne može naći nekog da to proda od cuga, nego ovako mrcvari sve oko sebe. Mislim ova cijena od 220kn je bila u travnju 2020, kada je ARNT izgubila 90% prihoda za tu godinu
-HPB po 790kn jučer, nešto sitno
-RIVP 29,10 kn pošto kupio, po to prodao.
+ARNT po 220 kn
+ ADRS2 po 365 kn
-HPB po 790kn jučer, nešto sitno
-RIVP 29,10 kn pošto kupio, po to prodao.
+ARNT po 220 kn
To me malo i brine🤔😢,ove godine su zabilježili rekordni prihod i rekordnu dobit a cijena dionice skoro ista kao kada su hoteli i kampovi bili zatvoreni😢🤔. Ovo mi je jedna od većih grešaka kada kupuješ na odličnom izvještaju, a baš sam ga fulao.
ovakve misli obično dolaze pri samom dnu cijene dionice...ovako je i mene prala TPNG na 37kn Inače imam pola milje kuna u ARNT prosjek 242 kn
Misliš da više nema HPB kod malih dioničara?
Ako je on mislio kupovati... kako to da se nije bojao da ga netko pokupi na 800?
Iscijedio je preko 2000 dionica. Zašto bi se bojao kad su najavili porez na extra dobit od 33%, koja bi najviše pogodila HPB od svih firmi. CROBIS je krenio u trend plus ovaj kvartal(tako da se makao na aska), lako bi ovaj kvartal mogao biti bez gubitaka na obveznicama i napokon bi mogao biti normalan Fi. Kako god ja sam pokratio pola i čekam, dok god ne znam što će biti sa ovim porezom i što će bit sa kamatnim stopama na obveznice.
EDiT:A što se tiče ovoga naloga na 800kn, on je tamo da vas potakne da prodate, još to malo dionica što je ostalo kod malih dioničara. Ne nasjedati.
Kud nestade onaj nalog od 300 kom sa prodaje ...ima li nekih novih info ..
Obavio je svoju funkciju.
926000 noćenja u studenom , rast od 36,7% naspram prošle godine.
Samo je pitanje, s ovim cijenama energenata, koliko je u tom istom studenom ostalo od tih noćenja.
Nije još kasno za instalaciju solara do sljedećeg lita + toplinske pume voda-zrak. Nekako mi je nadrealno da hotelijeri po ovom pitanju stoje kao krepane krave, promatraju i ne mrdaju. Djeluje mi da svi kalkuliraju da će cijene struje doći opet u normalnu, pa im se ne ulaže.
U zadnjih 30 dana ARNT kupila svega 1976 dionica...ovdje izgleda ni trezor ne želi trošit municiju, dok ZABA skrbnički ne izađe van...eventualno pri kraju dana kupe nešto da cijena skroz ne zaroni. Ukratko, cijena će ronit dok ZABA skrbnički ne proda što ima, ovim tempom to je kraj 1 mjeseca.
EDIT: Da nema market makera, koji preuzima 80% udara ZABA skrbničkog, ovdje bi gledali cijene u rasponu 180-200kn, kao iz doba najljućeg lockdowna.
926000 noćenja u studenom , rast od 36,7% naspram prošle godine.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ndex_tid=289964
Među zemljama članicama čijim je podacima Eurostat raspolagao najviše je pao promet od trgovine na malo u Austriji, za 4,6 posto. Slijedi Hrvatska s padom prometa od trgovine na malo od četiri posto u odnosu na rujan kada je bio pao za 1,1 posto.
Najbolja antiinflacijska mjera, pad potrošnje, pa vi dižite cijene i pravite nas mulcima. Mislim meso su digli u prosjeku 20%, a ono prošlogodišnje smanjenje PDV sa 25% na 5%,a cijene ostale iste, to misle da smo zaboravili...
Kad maknemo PDV sa strane, u 24 mjeseca digli su cijene mesa 50%.
+ARNT po 222kn poklopilo me junački...
Tržišna cijena uree se prepolovila, kako to, kako to...
Urea (USD/T):
To što je SPOT cijena plina na nizozemskoj burzi išla gore ne znam koliko je totalno nebitno, jer se opskrba plinom obavlja preko višegodišnjih ugovora(uglavnom dvogodišnjih), koji služe upravo tome ,da se anuliraju takvi cjenovni sokovi.