Čini se da bi još jedna banka mogla pokleknuti u US...
Posts by Bull_over_Bear
-
-
Ma u ADPL se sjedi i čeka kraj rata u Ukrajini...
-
Izgleda da ništa od dividende.
"Nadzorni odbor Izdavatelja na održanim sjednicama odlučili su da, uz druge prijedloge odluka, prijedlog odluke o isplati dividende neće uputiti Glavnoj skupštini Izdavatelja." -
"U Hrvatskoj je u ožujku, prema podacima ACEA-e, registrirano 6.157 novih automobila, za 61,5 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu. U veljači njihov je broj porastao za 26,2 posto."
"U Hrvatskoj je u tri prva ovogodišnja mjeseca, prema ACEA-inim podacima, registrirano 13.159 novih automobila, za 36,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju."Nije ni kod nas slab skok iako smo mi mala riba kad se gleda EU
-
Još kad bi ovaj rat u Ukrajini završio začas bi bili natrag na 25 €
-
"Kao glavni izazov i dalje vidim zapošljavanje i zadržavanje kvalitetnog kadra. Potreba korisnika za digitalnim uslugama sve je više, dok IT-jevaca na tržištu rada jednostavno nema dovoljno."
-
Gospodin Vanđelić je gostova nedavno i u podcast Velebit ako nekog zanima. Nadam se da će nešto iz toga proizaći na sljedećim izborima.
-
Porez ne neaktivne nekretnine koje zjape prazne da. Obavezno.
To ste dobro rekli. I to progresivna stopa. Da to postoji sa sa svojih 35 ne bi živio sa roditeljima nego bi mi bio dostupan stan za kupiti da mi kao VSSu više od 25% primanja za režijama i kreditom ne ide na stanarinu. A ne ovako...
To se lagano zaobiđe idejom da prve 3-4 nekretnine koje posjeduješ ne upadaju u taj porez...
Nikakve prve 3-4...čim imaš drugu lupis porez na godišnjoj bazi od 3% procjenjuje vrijednosti nekretnine ..
Sad sa kojom točno nekretninom krenut u to ne bi ulazio. Samo stojim iza toga da prva i druga ne bi trebale bit dirnute
-
To se lagano zaobiđe idejom da prve 3-4 nekretnine koje posjeduješ ne upadaju u taj porez...
-
Po meni, jedini cilj takvog poreza treba bit poticanje aktivacije 50k+ stanova koji zjape prazni. Ako rentaš ili iznajmljuješ turistima, kaj god, taj te novi porez ne zahvati.
Da svi ti počneju rentat(da aktivno traže stanare) cijena rente bi pala i rentanje bi bilo puno atraktivnije nego je sad za mladu osobu. isto tako, ako ne žele s tim posla nek prodaju il šta god. isto ide i za državne nekretnine koje zjape neiskorištene.
-
"Porez na nekretnine je nužan. Mi smo u europskom, ako ne i u svjetskom vrhu po bogatstvu po vlasništvu nad nekretninama."
rasteretit cijenu rada i razliku pokrit nekim tipom poreza na nekretnine
-
Jel se to vrača optimizam u ADPL?
-
Kolega Manu , autokratskim režimima nije za vjerovat šta bacaju van za statistiku (većinom je sve prenapuhano).
-
Kad još ZABA kupi svojih 100k+ budemo gledali danas i mislili bilo je jeftino
-
Ja bih volio da se MDKA razbije na sitnije udjele da bude cjenovno pristupačnija. Da sirotinja ko ja može to kupit
-
Ukratko, grupa ZB +24,8%, ZABA d.d. -10,8% (pridružnice iz grupe nisu platile masne divke pa zato matica bilježi pad prihoda)
-
Zarada po dionici (u kn) je manja. 2021 - 6,27kn / 2022 - 5,59 kn
Kako je prošle godine divka bila jednaka zaradi po dionici, ove bi onda mogla bit 5,59 kn, u slučaju da ju ne napumpaju sa zadržanim dobitima iz korona ere
-
Objavljen FI za 2022
-
Porastao broj novih vozila za 11% naspram istog razdobnja prošle godine
-
Ako je očekivanje da će CERP prodat svoje u paketu/paketima zašto pada cijena? Zbor straha da će mrcvarit malo po malo preko ZSE?