1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Bull_over_Bear

Posts by Bull_over_Bear

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Bull_over_Bear
    • July 24, 2024 at 11:51 AM

Rast dobiti 279% !!!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Neto dobit po dionici 103 eura8)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Bull_over_Bear
    • July 23, 2024 at 8:45 AM

Grupa Zagrebačke banke ostvarila je 305 milijuna eura dobiti nakon oporezivanja u prvom polugodištu 2024. godine. Dobit je za 55 milijuna eura (+22,0%) veća u odnosu na prvo polugodište 2023. godine.

Ako ovako nastave, mogla bi biti masna divka nagodinu 8)

• Bull_over_Bear
    • July 19, 2024 at 2:10 PM

Kakva su razmišljanja oko stock splita? recimo 1:10?

Kada gledam malo Crobex, cijenovno po dionici bas odskacemo od ostatka.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Bull_over_Bear
    • July 19, 2024 at 10:44 AM

Jel može netko pojasnit kako to da navode u pozivu za GS neto dobit od 856k

Dok u izvještaju za prošlu godinu vidimo da je neto dobit 7.3mil?

Sta ce sa preostalih 6.4mil?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Bull_over_Bear
    • July 18, 2024 at 2:44 PM

ECB odlucio ne spustiti stope.

izvor

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Bull_over_Bear
    • July 3, 2024 at 2:18 PM

"AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s kupcem Stellantis za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 36,5 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od četiri godine."

Objava

• Bull_over_Bear
    • June 24, 2024 at 1:31 PM

Moze pojasnjenje zasto se smatra da danas ide isplata divke?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Bull_over_Bear
    • June 19, 2024 at 2:37 PM

Kreće masovna proizvodnja, jel znamo da li ADPL radi dijelove za ovaj autić?

• Bull_over_Bear
    • June 12, 2024 at 12:55 PM

Dražen izgleda i dalje skuplja

Files

image.png 58.32 kB – 0 Downloads

• Bull_over_Bear
    • June 5, 2024 at 10:37 AM
    Quote from Iwop

Nažalost nisam u mogućnosti ići na sutrašnju glavnu skupštinu dioničara. Ide li netko od forumaša?

Ako ide, ljubazno molim kratko izvješće sa skupštine

Također, molio bih ako netko prisustvuje da nam napiše kratak osvrt

• MONP (MON PERIN d.d.)

• Bull_over_Bear
    • May 7, 2024 at 4:33 PM

Moram priznati da mi nije jasno što vas smeta kod mojeg pitanja.

Razmišljam da kupim po prvi put neku turističku dionicu. MONP mi se eto sviđa i htio sam cut mišljenja dal koga brine što su troškovi u Q1 dobro porasli a prihodi pali. Pošto nitko do sada nije ništa spomenuo na tu temu vjerujem da ne i da svi iščekujemo sezonu.

• MONP (MON PERIN d.d.)

• Bull_over_Bear
    • May 7, 2024 at 3:20 PM

Nisam nešto u turistima al pretpostavljam da je ovo ok pošto Q1 nije sezona?

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Bull_over_Bear
    • April 18, 2024 at 3:32 PM

Uplačeno kod ZABE

• Politika - općenito

• Bull_over_Bear
    • April 18, 2024 at 8:53 AM
    Quote from emil

proslo je kako je proslo.

jako sam razoccaran kako je prosao fokus(svi koji su glasali za nih kao da su bacili listic u smece). po rezultatima ispada da hrvati vole da ih netko stalno krade da im maze oci i da ne vole manje poreze i vece place...

potpisujem i dijelim razočaranje. Kad smo dobili prve rezultate izlaznosti sam se ponadao da bi mogli imati bolji od očekivanih 2-3 mandata... no, politika je na kraju samo preslika društva

• Bull_over_Bear
    • April 5, 2024 at 10:26 AM
    Quote from Philidor
    Quote from Bull_over_Bear

SAP može biti plus ali bome i minus.

Takva "gotova" rješenja su poprilično ne fleksibilna pa dosta zavisi od implementacije dal ce bit + il -

Naravno, nadam se da će bit +

Pa da, firma tržišne kapitalizacije od preko 200 milijardi eura koja se bavi više manje samo tim softverom i nema baš koristan proizvod, uglavnom su firme na gubitku zbog uvođenja istoga :)

Naravno da je kvalitetna implementacija bitna, ali zato postoje (doduše skupi, ali isplativi) SAP konzultanti koji u tome pomažu.

Koliko je meni poznato, SAP je program u kojem se može isprogramirati više manje sve, odnosno ne radi se o tako rigidnom softveru kako ste opisali, ali tu sigurno ima stručnijih od mene...

"Više-manje sve" - da, ali unutar određenih presetanih granica.

Evo ako Vam se da i imate vremena, pogledajte LIDL kako su se gadno opekli - link

Činjenica je da kod implementacije bilo kakvog novog IT rješenja, firma preuzima određeni rizik. Pitanje je samo koja opcija sa sobom nosi najmanji rizik. Ja se nadam da je to u slučaju Končar, SAP

• Bull_over_Bear
    • April 5, 2024 at 10:02 AM
    Quote from Philidor

Mene je malo zaprepastilo da Končar tek sad uvodi SAP, to koriste i puno manje firme, zašto to nije bilo odrađeno? Nadam se da će dovesti čim prije do optimizacije poslovnih procesa i povećane dobiti...

SAP može biti plus ali bome i minus.

Takva "gotova" rješenja su poprilično ne fleksibilna pa dosta zavisi od implementacije dal ce bit + il -

Naravno, nadam se da će bit +

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Bull_over_Bear
    • March 26, 2024 at 2:01 PM

Malo sam se igrao sa brojkama :S

Po cijeni dionice 430€ i neto dobiti od 11,318,736.00€ - P/E 5.62

ako cijena ne naraste nesto ozbiljnije a realno je za ocekivat cca 13mil € neto dobit (za 2024), to ce bit onda P/E 4.9 (ako dođe do 500 eura onda realno isti P/E ostaje, 5.69)

Ako usporedimo sa ZABA-om (P/E 11.45), da bi IKBA bila vrednovana kao ZABA trebala bi na trenutnu neto dobit vrijedit 875 eura

A ako dođe na 13mil neto dobiti, onda i tisučak 8)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Bull_over_Bear
    • March 21, 2024 at 8:36 AM

EU Car Registrations Rise 10.1% in February

Passenger car registrations in the European Union increased 10.1% yoy to 883.6 thousand units in February 2024, following a 12.1% jump in the previous month. Among the four major EU markets, France (+13%) and Italy (+12.8%) grew by double-digits while registering a single digit for Spain (9.9%) and Germany (5.4%). Meanwhile, battery electric car registrations in the EU rose 9% to 106.2 thousand units, accounting for 12% of the market, following a 28.9% surge in January. The four largest markets in the region covered 24.7% of all battery-electric car registrations, with surging seen in Belgium (+66.9%), France (+31.8%), and the Netherlands (+20.9%) while declining for Germany (-15.4%). For the first two months of the year, car registrations climbed by 11.2% to 1.7 million units.

• Birtija

• Bull_over_Bear
    • March 15, 2024 at 12:56 PM

Možda će ljudi izać na izbore sad kad su dobili neradni dan umjesto nedjelje. Vidjet ćemo :S

• Birtija

• Bull_over_Bear
    • March 15, 2024 at 12:26 PM

Izbori su kod nas 17.04.

Dodatni slobodan dan za sve koji radi

izvor

1. Privacy Policy
  2. Kontakt