"AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s kupcem Stellantis za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 36,5 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekta od četiri godine."
Posts by Bull_over_Bear
-
-
-
Kreće masovna proizvodnja, jel znamo da li ADPL radi dijelove za ovaj autić?
-
-
-
Moram priznati da mi nije jasno što vas smeta kod mojeg pitanja.
Razmišljam da kupim po prvi put neku turističku dionicu. MONP mi se eto sviđa i htio sam cut mišljenja dal koga brine što su troškovi u Q1 dobro porasli a prihodi pali. Pošto nitko do sada nije ništa spomenuo na tu temu vjerujem da ne i da svi iščekujemo sezonu.
-
Nisam nešto u turistima al pretpostavljam da je ovo ok pošto Q1 nije sezona?
-
Uplačeno kod ZABE
-
proslo je kako je proslo.
jako sam razoccaran kako je prosao fokus(svi koji su glasali za nih kao da su bacili listic u smece). po rezultatima ispada da hrvati vole da ih netko stalno krade da im maze oci i da ne vole manje poreze i vece place...
potpisujem i dijelim razočaranje. Kad smo dobili prve rezultate izlaznosti sam se ponadao da bi mogli imati bolji od očekivanih 2-3 mandata... no, politika je na kraju samo preslika društva
-
SAP može biti plus ali bome i minus.
Takva "gotova" rješenja su poprilično ne fleksibilna pa dosta zavisi od implementacije dal ce bit + il -
Naravno, nadam se da će bit +Pa da, firma tržišne kapitalizacije od preko 200 milijardi eura koja se bavi više manje samo tim softverom i nema baš koristan proizvod, uglavnom su firme na gubitku zbog uvođenja istoga
Naravno da je kvalitetna implementacija bitna, ali zato postoje (doduše skupi, ali isplativi) SAP konzultanti koji u tome pomažu.
Koliko je meni poznato, SAP je program u kojem se može isprogramirati više manje sve, odnosno ne radi se o tako rigidnom softveru kako ste opisali, ali tu sigurno ima stručnijih od mene...
"Više-manje sve" - da, ali unutar određenih presetanih granica.
Evo ako Vam se da i imate vremena, pogledajte LIDL kako su se gadno opekli - linkČinjenica je da kod implementacije bilo kakvog novog IT rješenja, firma preuzima određeni rizik. Pitanje je samo koja opcija sa sobom nosi najmanji rizik. Ja se nadam da je to u slučaju Končar, SAP
-
Mene je malo zaprepastilo da Končar tek sad uvodi SAP, to koriste i puno manje firme, zašto to nije bilo odrađeno? Nadam se da će dovesti čim prije do optimizacije poslovnih procesa i povećane dobiti...
SAP može biti plus ali bome i minus.
Takva "gotova" rješenja su poprilično ne fleksibilna pa dosta zavisi od implementacije dal ce bit + il -
Naravno, nadam se da će bit + -
Malo sam se igrao sa brojkama
Po cijeni dionice 430€ i neto dobiti od 11,318,736.00€ - P/E 5.62
ako cijena ne naraste nesto ozbiljnije a realno je za ocekivat cca 13mil € neto dobit (za 2024), to ce bit onda P/E 4.9 (ako dođe do 500 eura onda realno isti P/E ostaje, 5.69)
Ako usporedimo sa ZABA-om (P/E 11.45), da bi IKBA bila vrednovana kao ZABA trebala bi na trenutnu neto dobit vrijedit 875 eura
A ako dođe na 13mil neto dobiti, onda i tisučak
-
EU Car Registrations Rise 10.1% in February
Passenger car registrations in the European Union increased 10.1% yoy to 883.6 thousand units in February 2024, following a 12.1% jump in the previous month. Among the four major EU markets, France (+13%) and Italy (+12.8%) grew by double-digits while registering a single digit for Spain (9.9%) and Germany (5.4%). Meanwhile, battery electric car registrations in the EU rose 9% to 106.2 thousand units, accounting for 12% of the market, following a 28.9% surge in January. The four largest markets in the region covered 24.7% of all battery-electric car registrations, with surging seen in Belgium (+66.9%), France (+31.8%), and the Netherlands (+20.9%) while declining for Germany (-15.4%). For the first two months of the year, car registrations climbed by 11.2% to 1.7 million units.
-
Možda će ljudi izać na izbore sad kad su dobili neradni dan umjesto nedjelje. Vidjet ćemo
-
-
Lijepo je čovjek zaradio, svaka čast.
Jedino mislim da se na ovoj dionici mogla predložiti i dosta veća dividenda s obzirom na dobit od preko 76 eura po dionici u 2023. godini. Jeli zna netko zašto nije preložena viša dividenda?
Zašto ne uparkirat taj lijepi iznos kod HNB i brat finu kamatu bez rizika cijelu godinu? kamate ako ce ic dolje ici ce od sredine godine i sumnjam da ce spustit vise od 0.5-0.75
-
Ništa, čekamo dalje da vidimo Q1 2024 gdje se nadam da će se vratit optimizam u dionicu
-
15 eura divke.
Nije lose al ipak sam ocekivao vise...
-
EU new car sales rise 12% y/y in January
The number of new vehicles registered in January in the EU, Britain and the European Free Trade Association (EFTA) rose by 11.5% to 1 million vehicles, the ACEA said.
Izvor -
Isprike kolege, izgleda da sam ukucao neku krivu brojku u excelicu Stoji 5.30 eura zadržane ipak
Mislio sam da zvuci predobro da bi bilo istinito haha