Gospodine Hrvoje, ako ovo čitate, svaka čast
Posts by Pavich
-
-
Jesu li ljudi zaboravili da je danas zadnji dan za ubrati dividendu ili vlada potpuna letargija na ovoj dionici?
-
Nije uopće upitno da će ići po tih 53,5... samo je pitanje - ukoliko ne pristanemo na ponudu - mogu li nas male istisnuti poslije?
Vergilije , što ti kažeš?
-
U jednom cugu.
-
O, a evo nam i neke dogovorene transkacije, 1500 komada u cugu po 195
-
hajd, uskočio i ja u vlakić zvan +HPB
-
Čak i taj trošak bi trebao Telemach vratit.Bar tako piše u ponudi.
Što im treba ispostaviti račun za JB?
Ovjera i iznosi od bilježnika su otisnuti sa zadnje strane ponude, a s prednje ima dio koji popunjava službenik SKDD-a i prazno polje "Troškovi ovjere".
-
Ne možeš tu biti pametan, ostavit, prodati, tko zna....
Ako prodam - lupat ću glavom o zid kad krenu napucavat cijenu da pokupuju na tržištu ono što je preostalo.
Ako ostavim - vjerojatno će ju delistirati i laku noć svirači.
Imam nemalu količinu za malog ulagača, ali mislim da ću izaći s nekim majušnim plusom i nek ih voda nosi.
-
Hm, nisam našao adekvatnu temu pa se nadam da neće smetati ako ovdje priupitam....
Što je s dionicama Agrokora, odnosno - možemo li ih ove godine konačno koristiti kao priznati gubitak?
Imao sam nemalu količinu belja, ove godine imam dobiti, pa gledam kako odigrati kraj godine kako bi se smanjio porez...
-
meni danas ukinulo BLJE iz portfelja, gledam gdje mi je nestao novac, sve postojano, stabilno, ništa ne pada, onda provjerim popis, nema više Belja, operuškalo me
Malo izvlačim iz naftalina, ali jel to konačno znači da ćemo ga moći prikazati kao gubitak?
-
Ovo sada je dobar, a siguran prinos, u uvjetima nesigurnosti na tržištu.
Bull več traje dugo, valuacije su ekstremne, i to je kuća od karata.
Čeka se da netko prvi puhne.
Plus korona, nije da je nema.
Pitanje hoćemo li otplesati ljeto.
zloćka, ti izlaziš već sad ili strpljivo čekaš?
Koji su eventualni raspleti ukoliko mi mali odbijemo ponudu za prodajom naših dionica?
-
Svaka medalja ima dvije strane...
(ne da mi kopirati link, članak sa stranice radničke fronte)
Quote from radnickafronta.hrObraćam Vam se u svezi zadnjih nemilih događaja u Saponiji vezanih za novi kolektivni ugovor, koji se može samo opisati kao tiranija vladajuće nomenklature nad potčinjenim radnicima.
Nakon što je većina hrvatske kroz senzacionalističke medije upoznata o povećanju neto plaće za 12% napomenuo bih kako je to daleko od prave i točne istine jer dok to povećanje na prosječnu radnu plaću u skladištu i pogonu iznosi nekih 300 do 400 kn ujedno su ljudima otkazani stavke poput stimulacije koja je iznosila 500 kn, prijevoz putnika na minimalnih 200 kn što ne pokriva ni 1 gradsku zonu ( sad se zamislite u kojim su se problemima pronašli ljudi koji žive u okolnim mjestima i kojima je mjesečni trošak prijevoza nekih 1000 kn) te topli obrok za nekih 200 kn.
Ovaj sramni ugovor su potpisali ispred podružnice sindikata Željko Grbačić ( koji je sve osim navedenoga i gospodina čovjeka te u slobodnu vrijeme koristi sve benefite Saponije od službenog auta i kartice firme) i predsjednica uprave Saponije Dajana Mrčela koja je u zadnje vrijeme svoj uspjeh sticala tako da je rezala radnička prava ( u Kanditu koji je takodjer dio grupacije prvi potez koji je napravila bio je ukidanje stimulacije radnicima od 220 kn, te rad subotom koji se obračunava kao rad za obični radni dan.
Dok u Saponiji svakodnevno pronalazi u zadnjih godinu razloge da se radnicima ne isplati stimulacija npr. ako ste izašli koju minutu ranije ili netko iz vaše smjene je izašao ranije cijela smjena ostaje bez stimulacije ali ovo je definitivno kap koja je prelila čašu) dok svoju visoku opravdanu plaću nikada nije stjecala poslovnim uspjesima kao npr. pronalaženjem novih tržišta, ili unapređenjem prodaje.... Napomenuo bih kako sve ovo uskoro čeka i radnike Kandita kojima početkom 2022 istječe stari kolektivni ugovor te da se ne zavaravaju pričama o povećanju plaća jer jedina istina je da je Saponija ostavarila neto dobit u 2020 godini za 69 milijuna kuna a očito to planiraju uvećati za 2021 .
Povucimo crtu i usporedimo Saponiju i sve benefite koje je pružala prije 1991 a gdje smo danas i recimo sami sebi tko je kriv za sve ovo ???
Anonimni djelatnik Saponije
NO PASARAN
-
Kad ono točno sljedeći tjedan izlazi FI?
-
Realtivno friško sam u ovome, tek izučavam pomalo tehničku analizu, ali jel ne bi čekić trebao značiti promjenu trenda, odnosno u ovom slučaju UP?
-
Smijemo se, ali vrijeme je za tugu kada gledamo ovu ZSE na kojoj samo milenijalci trejderi zarađuju, a mi stari(ji) smo valjda već za otpis. Možda bi trebalo uvesti temu: Koliko smo bureka danas zaradili?
Ionako forumaši samo zarađuju i nitko ne gubi. U stvari gube tamo neki nepoznati ljudi koji nisu forumaši
kolega, priča je pola pola.
mogu Vam reći iz osobnog iskustva da sam mislio da sam pametniji od burze, jer sam se bio ukeširao u veljači, pa sam prčkao po nekim dionicama u ožujku misleći da neće cijelo tržište propasti (da sam bar uložio u INA-u ).
tu mi se desilo gadno otriježnjenje.
nakon toga sam se odlučio malo više educirati, posebno u domeni TA, i na trejdovima sam nadoknadio skoro sav minus iz ove godine.
lanjska godina mi je bila vrhunska, jer sam na njoj uduplao svoj početni ulog, tako da sam trenutno na pozitivnoj nuli.
nažalost, u bear marketu di smo sada, trejdanje je skoro jedina taktika koja uspijeva ili naći nešto brutalno podcijenjeno i prepoznati promjenu trenda.
Može li prijateljski savjet, odakle si krenuo s edukacijom vezanom uz TA, imaš li neku literaturu za preporučiti?
-
-IGH po 120...
eto, sad kad sam konačno prebolio tu transakciju - mogu priznati - da, ja sam bio onaj jelen koji je kupio IGH po 108 na otvaranju.
Jebiga, loš tajming, loša odluka, srećom s plusom na kraju.
Na greškama se uči, ajmo dalje!
cuj tebe. na greskama se uci kupio po 108 prodo po 120
Greska je bila jer je isti dan nakon sto dam ja kupio po 108,palo na 101,pa i nize😳
-
-IGH po 120...
eto, sad kad sam konačno prebolio tu transakciju - mogu priznati - da, ja sam bio onaj jelen koji je kupio IGH po 108 na otvaranju.
Jebiga, loš tajming, loša odluka, srećom s plusom na kraju.
Na greškama se uči, ajmo dalje!
-
Nije li optima preko 5kn trebala biti u rezimu koraka podizanja 0,05kn? Ili sam nesto pomijesao?
-
Sve se zeleni, TPNG jedina u crvenom? 🤣 Ah, sto volim ovu nasu kladionicu!
-
Tpng danas skoro vrlo mali pad. Strani brodari opleli posteno i probili trend. Uskoro opet na 43kn otkud je krenulo. Tu je i neki gap ostao.
TNK danas skoro -10%. STNG preko -10%. Sutra novi zaron. Vozarine padaju ko klada.
Pa cemu onda nadokupljivanje jucer?
Btw, i ja sam uletio, mislim da ovaj odbijanac zavrsava uskoro...