1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Blister

Posts by Blister

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Blister
    • June 12, 2022 at 11:27 AM

Tko kaže da nema proizvodnje u rusiji

Ukraine war: Russia launches new 'sanction-proof' car
    The Lada Granta Classic Sedan will cost the equivalent of £9,500, which parent company Avtovaz says is the cheapest on the market amid spiralling inflation of…
    news.sky.com
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Blister
    • June 11, 2022 at 11:53 AM
    Quote from havi
    Quote from Blister

Molim pojašnjenje pojma špekulant. Zar to nisu svi koji trguju dionicama?

Hvala. Dakle ipak smo svi mi djelomično špekulanti, što znači da jesmo. Pokušavamo kratkoročno i dugoročno predvidjeti kako će se tržište i dionica kretati (što je odlika špekulanata). Oni koji ulažu bez predviđanja, kalkulacija i ostalih misaonih procesa.......spadaju u drugu kategoriju koju ovdje ne bih imenovao. Oni koji ulažu u neke firme i nikada ne diraju svoje dionice već ih čuvaju kao štednju, danas prodaju svoje certifikate na ebay-u. :)

• Blister
    • June 10, 2022 at 7:11 PM
    Quote from lebowski

Ajoj, koliko će samo uplakanih špekulanata biti nakon ove vijesti. ^^

Molim pojašnjenje pojma špekulant. Zar to nisu svi koji trguju dionicama?

• Blister
    • June 7, 2022 at 1:22 PM
    Quote from hugh
    Quote from Moller

a ja sam opet mišljenja da je ljudima dosta našetavanja Stradunom gore dolje, ne bi li negdje na nekom štekatu doznali kakvu novu vijest od nakoga domaćeg (insajdera) iz gruada, te su odlučili na promjenu lokacije, jer je Špancirfest pred vratima i poklapa se i s onim, fali more drž se kraja i čuvaj se moderatora, malo smo bez doprinosa temi, ali tako to bude u ovakve dana, isprika

ja pak ništa ne mislim, nego znam, da će u slućaju neisplate dividende i nastavka dar-mara Braemara atpl postati atlantida......

u stilu F. D. Roosevelta .."dionice služe da bi svim dioničarima bilo bolje, a ne samo najvećima"

• Blister
    • June 7, 2022 at 10:58 AM

Netko je upravo izgubio živce, ili zna više od nas.

• Blister
    • May 29, 2022 at 8:07 AM
    Quote from lebowski

Uprave koje ne namjeravaju isplaćivati dividendu obično ne sastavljaju dokumente pod nazivom politika isplate dividende u kojima se navodi da će do 40% dobiti ići u dividendu.

To je kao popust do 40%. Može biti i 0%.

• Blister
    • May 28, 2022 at 8:03 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Blister

Ako nema dividende pri dobrom poslovanju, samo znači da uprava, odnosno većinski vlasnici, imaju druge načine uprihodovanja. Veliki investitori (institucionalci) ne ulažu u netransparentne firme gdje nekoliko pojedinaca ima većinski udio. Točka.

Kolega dragi, institucionalci su nalozili milijarde u obveznice Nexe grupe, dionice Ingre, a bogami i agrokorske perjanice.

Tako da vec na prvu to vam ne stoji.

Ako mislite da je danas jako drukcije, razmislite jos jednom.

Iako, naravno, ja bih zapravo volio da ste vi u pravu, i da isplate dividendu. I optimistican sam oko toga. Iako umjereno, ne zalijecem se vise svom snagom nego doziram. Koliko treba... Da se plati ljetovanje.

Institucionalci (fondovi) su kupovali Nexe i Ingru spašavajući svoje banke koje su bile vlasnici istih dionica. Dakle spasili su svoje banke i skurili našu lovu. Za to se ide u zatvor u nekim zemljama. Kod nas liše.

Naravno da su danas fondovi oprezniji, ali uprave i dalje imaju svoje izvore prihoda, zato imaju i kontrolne pakete dionica. U takvim slučajevima nema dividende.

• Blister
    • May 28, 2022 at 11:30 AM

Ako nema dividende pri dobrom poslovanju, samo znači da uprava, odnosno većinski vlasnici, imaju druge načine uprihodovanja. Veliki investitori (institucionalci) ne ulažu u netransparentne firme gdje nekoliko pojedinaca ima većinski udio. Točka.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Blister
    • May 17, 2022 at 6:25 PM

naravno za sebe

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Blister
    • May 17, 2022 at 5:00 PM

a i mi neki mališani smo se prikrpali, tako da nije sve on kupio, odnosno netko je odlučio prodati.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt