Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah
Ne vidim neku navalu ni na ovoj cijeni.
Netko to mudro radi.
Nema ništa ljepše ni draže. Nadam se da će ići ni niže, što prije to bolje. Može odmah
Netko to mudro radi.
380. Kao što vidimo cijena je obrnuto proporcionalna financijskim rezultatima i proporcionalna dividendi.
460kn trenutno...gdje će cijena za mjesec dana kad dođe izvješće za 2Q i približi se dividenda?
380. Kao što vidimo cijena je obrnuto proporcionalna financijskim rezultatima i proporcionalna dividendi.
Sad više nije frka, nema više ni 666
To je promjenjivo stanje. Zacas se popuni i bid i ask.
Zasto bi tocno netko sada trebao stajati na bidu? Da ovi koji su kupili na 460 kn prodaju na 480? Ili da oni koji predvidjaju propast sada izadju malo vise?
Ovo je nuzna situacija. Svi koji ne vjeruju u perspektivu ovog sektora i trebaju izaci prije nego dionica krene rasti.
Kvaka je bila u 666
Evo, radi tako slabe kupnje prodaćemo atpl, daj koliko daš. 🤣
Pomama, kak bi rekli
Sad više nije frka, nema više ni 666
Na kupnji 666 dionica.
E ako to nije znak gdje sve ovo vodi, ja ne znam što je. Drž'te gaće
Evo, radi tako slabe kupnje prodaćemo atpl, daj koliko daš. 🤣
Pomama, kak bi rekli
Netko treba malo ponoviti postotni račun
7 puta != 700 %
👍
Sve ovisi o kutu gledanja
Pad u 8 mjeseci 14%
Pad od 2006.g. više od 700%
Kojom se to matematikom nešto smanji više od 100%? Šta je, implodirala?
Istom selektivnom matematikom s odabranim datumima koju i ti koristiš.
OK. Dionica ATPLA je pala 7 puta. Odnosno bila je 700% veća nego danas. 😁
Postotak je isti bez implozije, premda je je dionica implodirala 7 puta.
Display MoreDionica očito nije ispunila očekivanja ni rastom niti dividendom. Dobro da je i tu gdje je.
🤭
🤣
Rast u 18 mj >200%
Div yield tko je tada kupio >10%
320 kn zarade po dionici samo u 2021.
Kako izgledaju ispunjena ocekivanja na nekoj dionici po zse standardima?
![]()
![]()
Ja sam ocekivala min 30kn dividende, nije jos gotovo.
Moze doci protuprijedlog ili neki "dodatak" za GO🏄♀️🌊😅
Do sada na svim strancima se je prodaja prije isplate dividende pokazala kao pogreska jer se moglo uzeti i dividendu i prodati po vecoj cijeni.
👀Promatrajmo
Sve ovisi o kutu gledanja
Pad u 8 mjeseci 14%
Pad od 2006.g. više od 700%
Kolega Blister kako kome.
Cijena Atpl 30.12.2021 372 kn
Cijena Atpl. Danas 488 kn
Dow Jones oko-12% u ovoj godini, S&P, Nasdaq.....
Kako kome kolega.
Gledajmo brodare ove godine, ne burze generalno. Da se razumijemo, imam dosta ATPLa, ne prodajem ga, ali takva volatilna dionica u dobra vremena mora napraviti profit i dioničarima, ne samo trejderima.
Evo nas na polovici godine, kako stojite s prinosima? Ja sam na nešto ispod 12 posto kad uračunam dividende. Očekivao sam da će i pevec počastit, međutim mahuna. Valjda imaju neki dobar plan kuda s tim novcima. Ove godine šute svi koji su se kleli na nasdaq i pljuvali po našoj burzici. A slabo se čuju i zagovornici kripta.
Normalno da je šutnja na ovoj temi, treba otvoriti novu “ Kolike minuse ostvarujemo “, ja ću se prva javiti , kad ih uspijem izračunati 😁
Prije desetak dana divota. Zaba, atpl, rivp .....a onda prosli petak kuku lele - 50 tak tisuća.
Ko zna kak će to sve završiti, predugo je u svijetu bilo dobro i bilo je svega, pola hrane se bacalo, o trošku struje se nije razmišljalo, krediti bili jeftini. Taman kad je i kod nas trebalo krenuti eto ti agrokora, pa korona pa potresi, pa sad rat u ukrajini i inflacija pa opet možda korona na jesen. Ipak, srednjeročno sam uvjeren da će Hrvatska imati relativni ekonomski pomak prema sredini u EU roku od 5 do 10 godina. Možda i mi tada shvatimo kao narod da imamo bogomdanu zemlju i sve uvjete za prosperitet.
Tako su stalno najavljivali i u SFRJ. Generacija odrasla na krivim postavkama o prirodnim resursima.
Ništa ne govori količina postavljenih naloga bilo na bidu ili asku. To je trenutno promjenjiva kategorija. A ima li ili nema povjerenja u perspektivu tvrtke, to će vrijeme pokazati. Uvijek je nekome čaša napola prazna, a nekome napola puna.
Dionica očito nije ispunila očekivanja ni rastom niti dividendom. Dobro da je i tu gdje je.
S današnjim danom po mom mišljenju počelo skupljanje na ATPL koje će trajati do isplate dividende...biti će zanimljivo vidjeti knjigu dioničara za 14 dana...ako netko ima noviju knjigu i spreman ju je podijeliti na privatni...ja ću kupiti za 15 dana pa ću vratiti uslugu....treba tu strpljivo pričekati da se proda ova količina koja je kupovana proteklih par dana...neće to ići odmah gore puno trejdera je tu...
Količina aska govori o količini trejdera i povjerenju u dionicu. Bid je slabašan
20 kuna po dionici dividenda:
iznad prosjeka je iznos dividende.
pri vrhu na ZSE.
e sad uvek će biti nezadovoljnih.
Izuzetno malo obzirom na rast USD i dobiti.
20 kuna po dionici dividenda:
Malo kostiju za sirotinju, kao što ranije rekoh.
Mi smo malo tržište. Još malo igara, pa bez obzira na P/E X/Y faktor..., postat će dionica koju nitko ne želi. Onda će imati fantastičan P/B, pa ispočetka R&R.
i to prijavili, da svi znamo kaj se događa
Tko kaže da nema proizvodnje u rusiji
Molim pojašnjenje pojma špekulant. Zar to nisu svi koji trguju dionicama?
Hvala. Dakle ipak smo svi mi djelomično špekulanti, što znači da jesmo. Pokušavamo kratkoročno i dugoročno predvidjeti kako će se tržište i dionica kretati (što je odlika špekulanata). Oni koji ulažu bez predviđanja, kalkulacija i ostalih misaonih procesa.......spadaju u drugu kategoriju koju ovdje ne bih imenovao. Oni koji ulažu u neke firme i nikada ne diraju svoje dionice već ih čuvaju kao štednju, danas prodaju svoje certifikate na ebay-u.
Ajoj, koliko će samo uplakanih špekulanata biti nakon ove vijesti.
Molim pojašnjenje pojma špekulant. Zar to nisu svi koji trguju dionicama?