ministar je negdje na fakultetu čuo da svi kada im ponestane novca idu u banku, pa veli zašto ne bi i on malo navratio, barem kod njih uvijek ima
Na kojem fakultetu?
U Osijeku, zna se.
ministar je negdje na fakultetu čuo da svi kada im ponestane novca idu u banku, pa veli zašto ne bi i on malo navratio, barem kod njih uvijek ima
Na kojem fakultetu?
U Osijeku, zna se.
+SPAN da pojačam
Citajte..ja sam se vec dva dana mislio da kupim malo a ako ja kupim onda je gotovo sa rastom za slj. 2 godine to vam mogu jamciti💯
Ps. Nisam jos kupio
Nemoj.
Moja greska, euribor 7m je oko 3.9%+ 0.25%. Ipak ne lose s obzirom na dividendu + nagradne dionice+ godisnja placa. A nama? Pomalo mi ovaj lik vec ide na.....
pučinu ? meni on sada već djeluje kao jedan što je posuđivao, posuđivo, dok mu nisu ne vratili
Sigurno nije bez kolaterale. Uvijek moze uzeti brod.😁
Zanimljiva tišina. Proroci su utihnuli.
Nisu cekali zadnji dan 😳😳😳
Po meni neloše, koliko se crnjačilo...očekivao sam barem 2-4 milja € neto gubitka...da nema one jednokratne stavke "ostali financijski rashodi", od 850k eura, gotov da i ne bi bilo gubitka...sad mi je žao što danas nisam dokupio barem nešto.
Možeš i danas. Ovo je samo malo poleta (pumpanja) ujutro.
Naravno kada je d.d.......samo dionice.
Nije mislio ni na dionice. Reko je da jim plati samo studij bilo gdje žele. Ali nije point u tome.
I Gates i Rockeffeler i Kennedyevi to kaźu, a onda otvore zakladu iz koje se generacije bezporezno financiraju...svi mi tako mislimo, osiguramo im studij a onda kada stigne sudnji dan sve ostavimo susjedovim mačkama.....ma čovjek je napravo firmu, zaradio na njoj i može se baviti filantropijom raditi i pričati što želi. Moram priznati da mi je dionica SPAN donijela dobar prinos i svaka mu čast.
Budemo vidjeli sta je fikcija, a sta stvarnost 😉
Fikciju vidi samo onaj koji je zamišlja....stvarnost vide svi. Tako da.....vidimo.
Kaže da unatoč smirenju u globalnoj IT industriji, poslije jake rasti uzrokovane pandemijom, Span ne vidi smanjenja potraznje po njihovim uslugama. Ništa planirano odnosno dogovoreno nije otkazano. Rade velike projekte, gdje su meseci pripreme.
I da neče pustit tvrtku djeci
Naravno kada je d.d.......samo dionice.
Eto sad se može kupovati jeftinije nego što je minimalna cijena u dokapu?
Tko bi rekao da je to moguće.
A tek kad izađe Q2 .....kao što rekoh dokap je fikcija po najavljenim cijenama
Stvar je vrlo jednostavna, Hrvatska je postala preskupa za masovni turizam pa nije ni realno svake godine očekivati veliki rast "volumenske" prodaje, odnosno ovog bjesomučnog brojanja glava, auta i svega s čime nas bombardiraju svake sezone.
I ove će godine, makar bili s volumenom na razini 2022., prihodi biti značajno veći jer cijene su izrazito porasle u odnosu na prošlu godinu. Hoće li to rezultirati i većim zaradama, vidjeti ćemo.
Ono što je sigurno je da stotine tisuća, da ne kažem milijuni, srednjoeuropskih turista više neće ići na ljetovanje u jeftinu Hrvatsku već u Albaniju, Bugarsku, a poslije rata i na Crno more.
Nama ostaje težiti tome da privučemo bogatije turiste koji žele odmor u svom dvorištu praktično i nije ih briga je li kugla sladoleda 3, 5 ili 55 eura.
A Valamar, a i druge nase velike hotelske kuće, baš takve traži i privlači ih. Tako da nema zime.
Ne može svaka šupa naplaćivati sladoled 5 EUR. Kao ni rentati kuće bez žbuke ili apartmane s okvirima kreveta izrađenim od betona. Nemojmo biti smiješni da je naš turizam elitni ako su cijene visoke. Elitni hoteli mogu imati sladoled po "55" EUR. Ako posjetite "jeftine" destinacije i odete u vrhunski hotel, cijene su visoke i usluga vrhunska. Nema priučenih konobara koji ne znaju poslužiti gosta. Ako odete u Tkalčićevu (iz ZGa sam) u jednu slastičarnicu, dok čekate podvorbu, možete vidjeti maloga kako žlicom grabi sladoled i onako ga usput jede unutra gdje ga kao nitko ne vidi. Vrhunski turizam, kvalitetne trgovine na većini naših lokacija propadaju i kratko traju. Elitni bredovi ne dolaze u Hrvatsku. Samo dobri hoteli i charter mogu dovesti vrhunske goste koji su spremni potrošiti. Ne podcjenjujem naše sjeverne susjede iza nekadašnje zavjese, ali još uvijek dolaze s velikim koferom s hranom. To su te glave koje država broji budući im je uzela porez od goriva i cestarinu. Od ostaloga država nema ništa.
Ajmo pričekati rezultate Q2, pa onda u kupovinu s novcima od ATPL divke. Sigurno ih neću vratiti nazad po dokap cijeni. Biti će puuuno jeftinije. Uprava je ko naša vlada...puštaju balone po forumima pa gledaju kojim će smjerom. Budući su toliko dugo šutjeli, povećalo se nepovjerenje i od svega toga ništa.
A vi mislite da oni idu u dokap radi novogradnji? Kako to da dokap na glavnoj skupštini nitko nije spominjao niti jednom riječju?
I kakav je to dokap koji nije potvrdila Glavna skupština nego je izglasan prije 4 godine kad je kompaniji prijetio bankrot. I zašto dokapom ne pokusavaju animirati institucionalne investitore? Nikoga nisu ni pitali od njih za dokap, zar to sve skupa nije čudno?
Jasno je kao bijeli dan da se ekipa zeli ukrcati sada dok vozarine grebu po dnu. Meni osobno to je signal da sudjelujem u dokapu. Cisto da ispratim, kad se vec nudi.
To ti je da kupuješ vino i dobiješ gemišt. Ako ekipa ima te novce da se u ovom trenutku dokapitalziraju po najavljenim cijenama...IMHO neka im.
balon je pušten, forumi se prate, te će sukladno tome biti izrađen "prospekt" za neke.
Zapamtite da dokapitalizacija prolazi po cijeni između 58-60,novac dobiven ulaže se u investicije,dionica do 28.07 biti će iznad 60 eura!Pa da vidimo ko je u pravu
Investicija koja donosi dobit? Kome? Batala to nije, ajmo dalje...mislim da je ekipa potrošila naivnost malih i mladih, a veliki ne ulaze u njihove igre.
Prognoza - Dokapitalizacija neće proći, cijena dionice nakon toga pada. Ovo je samo kratkoročno održavanje cijene.
Zašto bi itko u dokapitalizaciji platio sadašnju cijenu zse (bez divke) ili više za dionicu koja će realno vrijediti manje - osim ako ne objave veličanstveni plan za što će sredstva biti utrošena - kao što netko reče kupovina Tesle.
Ovako to radi RIVP..."Vrijednost programa za nagrađivanje određena je prema godišnjem povećanju tržišne kapitalizacije i godišnjem povećanju poslovne vrijednosti Društva, a ukupni godišnji iznos za nagrađivanje ne može prelaziti 10% iznosa dividende koja se isplaćuje dioničarima u toj godini"
i ne radi se o 5 ljudi koji se nagrađuju već o kompletnoj upravljačkoj strukturi koja je pozamašna
Sjde ozbiljna dam, da dad ne otvaram izvjesce
Kolika im je dobit ?
200k
Pola dana sam trubija da je izvjesce odlicno, da je Q4 odlican, da ne bacaju papire zbog knjigovodstvene stavke(Moler cc). Uvjeren sam da bi, da nije ovo izaslo zatukli dionicu u minus 2-3 posto, sad ce bar biti razumniji. Pojedinci znaju i za aktualnu incijativu koja je odlicna, ali eto, nema potrebe, uprava je razumna. Sad je ipak ugodnije biti u dionici nego van ;).
No ipak slušaju huk mase.....jer bi revolucija mogla pomesti sve dobro i loše
pa 0,2 je divka......
Znam, škrtci, imalo je još tu prostora...
Zadržana iz 2019. Možda se isprse za 2022.