ponovila se 2023
Posts by Blister
-
-
Majčica sa 15 na 25 € u godinu dana a kćer jedva za visinu dividende
ovisi kako gledaš..........bila je i preko 200 €
-
Sve je jasno kad tjedan dana nakon skupštine izvuku dokapitalizaciju iz šešira. Tu se mali neće dobro provesti.
Neka nas isplate po BVPS. Vrijednost firme će se povećati dokapitalizacijom, te dionica neće vrijediti trećinu manje. BVPS će se nešto smanjiti IMHO.
Kao što reče naša dama..."više vrijedi mrtva nego živa"
-
Dakle novac prikupljaju za poslovanje. Batala, brodovi, divka, bonusi..........
-
I danas i panamax i supramax up
a ATPL down
-
Ima jedna dionica EDRY, koja je kao prst i nokat ATPL-u, osim sto imaju 20x bolju upravu. Znaci isti broj brodova, nosivost, ista starost, isti prihod, ali manji dug, slicne dobiti (EDRY bolji) itd itd. Usporedite ih. Bas smijeh koliko su iste. E sad, EDRY vrijedi duplo manje od ATPL-a. Zna li netko od analiticara izracunati tu premiju? I NAV?
Nije bas tako vjerovatno je nesto jeftinija ovako brzinski ali nikako duplo ako racunamo novogradnje flota im je starija od atpl za 4 godine sta nije malo kod izracuna nav-a i uporabne vrijednosti brodova, shodno tome bi i dug trebao biti manji po brodu ali to se tako ne gleda vec amortizacija duga pa je za trenutnu flotu usporedno imaju vise duga amortizacijski ali ako cemo gledat neto dug onda su mozda slicni bez novogradnji, Atpl s novogradnjama ima i 15% vecu nosivost ali 3 broda vise jer nije samo nosivost bitna, ali ima manje love koje je trenutno negativna stavka koja je posljedica isplate dividende ne poslovanja ako ocjenjujemo samo poslovanje, rezultati poslovanja su im slicni iako u prvih 6 mjeseci edry je imao veci gubitak pa bi rekao da vjerovatno imaju i slicnu upravu, a to 20 puta bolju upravu mi se cini onako ad-hoc zakljucak iz pregleda kompanije u 5 minuta, a trebalo bi nesto i non core imovine dodati valjda uz to sve i oduzesti dug od non core-a
"negativna stavka koja je posljedica isplate dividende" ........i bonusa upravi kolega. Nemojte to zaboravljati.
-
Kukurin ne shvaća da moderni turisti pomalo shvaćaju da novac ne raste na grani te traže noćenje za 50 eura i pizza hut. Takvih će u budućnosti biti preko 95%.
Ono malo bogataša bude krstarilo kuda hoće. Ne moraju doći na Jadran, imaju izbora i sadržaja drugdje.
Moderni turisti će platiti, ostati par dana i otići.
Evo npr...pokušaj otići u kolovozu u Edinburgh i naći sobu za 50.- EUR - neće ići. Grad je prepun turista koji su spremni platiti.
Noć u polu bijednom hotelu je 300 GBP pa na više. Turisti koji hoće noćiti za 50 EUR mogu doći u Edinburgh u siječnju.
Oni što žele Pizza Hut neka dođu na Jadran u siječnju -- ima hotela u Šibeniku i za 40.- EUR (barem je bilo u 12/2022).
Turisti u punoj sezoni koji žele noćenje za 50.- EUR tako i tako donose svoju hranu i piće - trebamo li ih samo radi broja noćenja? Lijepo je to Kukurin objasnio brojevima o popunjenosti privatnog smještaja.
-
Za kavu na Stradunu
Prodao je 30 kom
Kažu na Stradunu da jedna kava vrijedi toliko dionica.
-
Nitko ne komentira da Vlaho Lonza lagano prodaje...
Za kavu na Stradunu
Prodao je 30 kom
-
Nitko ne komentira da Vlaho Lonza lagano prodaje...
Za kavu na Stradunu
-
Sad sve najviše ovisi o tome hoće li biti interesa u ovom dokapu ili ne.
Od kud si ti izronio s dokapom? Dok si bio pod vodom cijena se strmoglavila ispod planirane razine dokapa. Nitko ga više ni ne spominje.
-
ministar je negdje na fakultetu čuo da svi kada im ponestane novca idu u banku, pa veli zašto ne bi i on malo navratio, barem kod njih uvijek ima
Na kojem fakultetu?
U Osijeku, zna se.
-
+SPAN da pojačam
-
Citajte..ja sam se vec dva dana mislio da kupim malo a ako ja kupim onda je gotovo sa rastom za slj. 2 godine to vam mogu jamciti💯
Ps. Nisam jos kupio
Nemoj.
-
Moja greska, euribor 7m je oko 3.9%+ 0.25%. Ipak ne lose s obzirom na dividendu + nagradne dionice+ godisnja placa. A nama? Pomalo mi ovaj lik vec ide na.....
pučinu ? meni on sada već djeluje kao jedan što je posuđivao, posuđivo, dok mu nisu ne vratili
Sigurno nije bez kolaterale. Uvijek moze uzeti brod.😁
-
Zanimljiva tišina. Proroci su utihnuli.
-
Nisu cekali zadnji dan 😳😳😳
Po meni neloše, koliko se crnjačilo...očekivao sam barem 2-4 milja € neto gubitka...da nema one jednokratne stavke "ostali financijski rashodi", od 850k eura, gotov da i ne bi bilo gubitka...sad mi je žao što danas nisam dokupio barem nešto.
Možeš i danas. Ovo je samo malo poleta (pumpanja) ujutro.
-
Naravno kada je d.d.......samo dionice.
Nije mislio ni na dionice. Reko je da jim plati samo studij bilo gdje žele. Ali nije point u tome.
I Gates i Rockeffeler i Kennedyevi to kaźu, a onda otvore zakladu iz koje se generacije bezporezno financiraju...svi mi tako mislimo, osiguramo im studij a onda kada stigne sudnji dan sve ostavimo susjedovim mačkama.....ma čovjek je napravo firmu, zaradio na njoj i može se baviti filantropijom raditi i pričati što želi. Moram priznati da mi je dionica SPAN donijela dobar prinos i svaka mu čast.
-
Budemo vidjeli sta je fikcija, a sta stvarnost 😉
Fikciju vidi samo onaj koji je zamišlja....stvarnost vide svi. Tako da.....vidimo.
-
Kaže da unatoč smirenju u globalnoj IT industriji, poslije jake rasti uzrokovane pandemijom, Span ne vidi smanjenja potraznje po njihovim uslugama. Ništa planirano odnosno dogovoreno nije otkazano. Rade velike projekte, gdje su meseci pripreme.
I da neče pustit tvrtku djeci
Naravno kada je d.d.......samo dionice.