Nema tu povrata ni na duge pruge. Dužni su ko Grčka. Vidjele žabe da se konji potkivaju u Poljskoj pa i one digle nogu…itd itd
Mislim da izlaze iz posla pa ako prodaju 35% po toj cijeni njima dovoljno
Nema tu povrata ni na duge pruge. Dužni su ko Grčka. Vidjele žabe da se konji potkivaju u Poljskoj pa i one digle nogu…itd itd
Mislim da izlaze iz posla pa ako prodaju 35% po toj cijeni njima dovoljno
Sigurno hoće. IB sigurno ima dogovor.
Što se mojih tiće, neka stoje.
ovakvi nepismeni tekstovi samo potvrđiju......hrvati su neobrazovani, lijeni i krezubi.....nepismeni ljudi koji vrijeđaju kada im to netko spomene. Besmislene rečenice koje samo oni koji ih pišu razumiju. Ostali nisu bistri.
Nisu uspjeli prodati pa bude IPO….
Display MoreSmanjenje referentne kamatne stope Europske centralne banke (ECB) može imati nekoliko utjecaja na cijene dionica komercijalnih banaka:
1. Dostupnost kredita
S nižim kamatnim stopama, komercijalne banke mogu posuđivati sredstva po nižim troškovima. To može dovesti do povećane kreditne aktivnosti, jer će klijenti (pojedinci i poduzeća) vjerojatno više posuđivati. Povećana potražnja za kreditima može povećati prihod i profitabilnost banaka.
2. Potrošnja i investicije
Niže kamatne stope često stimuliraju potrošnju i investicije jer su troškovi zaduživanja niži. To može dovesti do šireg ekonomskog rasta, što pozitivno utječe na poslovanje komercijalnih banaka jer rast ekonomije obično znači bolju otplatu kredita i manje loših dugova.
3. Manji prinos na depozite
S nižim kamatnim stopama, prinosi na depozite također opadaju. To može smanjiti troškove za banke jer one plaćaju manje kamate štedišama, povećavajući tako maržu između kamatnih stopa na depozite i kamatnih stopa na kredite.
4. Vrijednost portfelja imovine
Niže kamatne stope mogu povećati vrijednost postojećih obveznica koje banke drže, jer su starije obveznice s višim kamatama sada atraktivnije. To može pozitivno utjecati na ukupnu vrijednost imovine banke.
5. Profitne marže
Dok niže kamatne stope mogu stimulirati veći volumen kreditiranja, one također mogu smanjiti neto kamatnu maržu (razlika između kamatnih stopa na depozite i kredite). Ako kamatne stope padnu ispod određene razine, to može pritisnuti profitabilnost banaka.
6. Tržišna likvidnost i povjerenje
Niže kamatne stope obično znače da je novac jeftiniji i dostupniji, što može povećati tržišnu likvidnost i povjerenje ulagača. To može povećati cijene dionica općenito, uključujući i dionice komercijalnih banaka.
Sve u svemu, smanjenje referentne kamatne stope ECB-a obično ima pozitivan utjecaj na cijene dionica komercijalnih banaka, jer potiče kreditnu aktivnost i ekonomski rast. Međutim, dugoročni učinci mogu varirati ovisno o tome koliko se efektivno banke prilagođavaju novim uvjetima i kako se općenita ekonomska situacija razvija.
s naglaskom na MOŽE
Revizije su obavezne za sve firme koje imaju promet veći 4 MEUR ili aktivu 2 MER ili 25 i više zaposlenih od zaposlenih. 2 od navedena 3 uvjeta.
Moja žena je rekla da im neće prodat.
Ajd sad budi pametan.
i moja je isto rekla...a ja slušam ženu
Vergilije ima punomoći (moju npr. trajnu), i raspolaže s dovoljno naših podataka. Spreman sam i sufinancirati troškove odlaska i boravka našeg zastupnika.
Predlažem da oni koji ne misle prodati više ne komentiraju do završetka ponude - pustimo njihove trolove neka zloguko pišu o budućnosti (a Bože to im je posao) , a mi ćemo se organizirati za sljedeću GS.
ponovila se 2023
Majčica sa 15 na 25 € u godinu dana a kćer jedva za visinu dividende
ovisi kako gledaš..........bila je i preko 200 €
Sve je jasno kad tjedan dana nakon skupštine izvuku dokapitalizaciju iz šešira. Tu se mali neće dobro provesti.
Neka nas isplate po BVPS. Vrijednost firme će se povećati dokapitalizacijom, te dionica neće vrijediti trećinu manje. BVPS će se nešto smanjiti IMHO.
Kao što reče naša dama..."više vrijedi mrtva nego živa"
Dakle novac prikupljaju za poslovanje. Batala, brodovi, divka, bonusi..........
I danas i panamax i supramax up
a ATPL down
Ima jedna dionica EDRY, koja je kao prst i nokat ATPL-u, osim sto imaju 20x bolju upravu. Znaci isti broj brodova, nosivost, ista starost, isti prihod, ali manji dug, slicne dobiti (EDRY bolji) itd itd. Usporedite ih. Bas smijeh koliko su iste. E sad, EDRY vrijedi duplo manje od ATPL-a. Zna li netko od analiticara izracunati tu premiju? I NAV?
Nije bas tako vjerovatno je nesto jeftinija ovako brzinski ali nikako duplo ako racunamo novogradnje flota im je starija od atpl za 4 godine sta nije malo kod izracuna nav-a i uporabne vrijednosti brodova, shodno tome bi i dug trebao biti manji po brodu ali to se tako ne gleda vec amortizacija duga pa je za trenutnu flotu usporedno imaju vise duga amortizacijski ali ako cemo gledat neto dug onda su mozda slicni bez novogradnji, Atpl s novogradnjama ima i 15% vecu nosivost ali 3 broda vise jer nije samo nosivost bitna, ali ima manje love koje je trenutno negativna stavka koja je posljedica isplate dividende ne poslovanja ako ocjenjujemo samo poslovanje, rezultati poslovanja su im slicni iako u prvih 6 mjeseci edry je imao veci gubitak pa bi rekao da vjerovatno imaju i slicnu upravu, a to 20 puta bolju upravu mi se cini onako ad-hoc zakljucak iz pregleda kompanije u 5 minuta, a trebalo bi nesto i non core imovine dodati valjda uz to sve i oduzesti dug od non core-a
"negativna stavka koja je posljedica isplate dividende" ........i bonusa upravi kolega. Nemojte to zaboravljati.
Kukurin ne shvaća da moderni turisti pomalo shvaćaju da novac ne raste na grani te traže noćenje za 50 eura i pizza hut. Takvih će u budućnosti biti preko 95%.
Ono malo bogataša bude krstarilo kuda hoće. Ne moraju doći na Jadran, imaju izbora i sadržaja drugdje.
Moderni turisti će platiti, ostati par dana i otići.
Evo npr...pokušaj otići u kolovozu u Edinburgh i naći sobu za 50.- EUR - neće ići. Grad je prepun turista koji su spremni platiti.
Noć u polu bijednom hotelu je 300 GBP pa na više. Turisti koji hoće noćiti za 50 EUR mogu doći u Edinburgh u siječnju.
Oni što žele Pizza Hut neka dođu na Jadran u siječnju -- ima hotela u Šibeniku i za 40.- EUR (barem je bilo u 12/2022).
Turisti u punoj sezoni koji žele noćenje za 50.- EUR tako i tako donose svoju hranu i piće - trebamo li ih samo radi broja noćenja? Lijepo je to Kukurin objasnio brojevima o popunjenosti privatnog smještaja.
Za kavu na Stradunu
Prodao je 30 kom
Kažu na Stradunu da jedna kava vrijedi toliko dionica.
Nitko ne komentira da Vlaho Lonza lagano prodaje...
Za kavu na Stradunu
Prodao je 30 kom
Nitko ne komentira da Vlaho Lonza lagano prodaje...
Za kavu na Stradunu
Sad sve najviše ovisi o tome hoće li biti interesa u ovom dokapu ili ne.
Od kud si ti izronio s dokapom? Dok si bio pod vodom cijena se strmoglavila ispod planirane razine dokapa. Nitko ga više ni ne spominje.