Ima jedna rečenica u Bilješkama uz Financijske Izvještaje koja mi dobro izgleda. Možda ju tko može bolje pojasniti.;;
AD Plastik Grupa trenutno nema dugova koji dospijevaju nakon više od pet godina.
Ima jedna rečenica u Bilješkama uz Financijske Izvještaje koja mi dobro izgleda. Možda ju tko može bolje pojasniti.;;
AD Plastik Grupa trenutno nema dugova koji dospijevaju nakon više od pet godina.
Pogledala sam promjenu u knjizi dioničara, Top 10, na Mojedionice
Prodaje HPB Kapitalni fond, ostalo im je još 40 tisuća komada
Ako su naumili izaći do kraja to je još cca mjesec dana
A dok oni zasiplju bid, nema promjene cijene. Osim što mali vrtiguzi isto prodaju za kunu- dvije razlike
1. 28.10.22 79,60 80,40 79,89 0,75% -1,10% 1.530 122.228 79,60 80,40 2. 27.10.22 82,40 79,80 80,78 -3,62% -1,27% 4.837 390.735 78,20 83,60 3. 26.10.22 81,00 82,80 81,82 2,22% 1,44% 3.555 290.875 81,00 82,80 4. 25.10.22 80,00 81,00 80,66 1,25% 0,95% 2.446 197.304 80,00 81,00
Prodaja Kapitalnog se promijenila. Ne zasipaju više bid. Izgleda je ovo stabilno dno dionici. Kapitalni ne prodaje ispod 80 kn. Samo čeka pa dok netko kupi podiže cijenu za 20 lipa. Drugima se ne prodaje jer kako izgleda će cijena na više, a Kapitalni ima sve manje dionica. Mogla bi cijena i prije slijedećeg Izvješća i do 100. To je sasvim dobrih 25%. Dok Kapitalni izađe vjerojatno će početi prodaja onih koji su zadovoljni cijenom.
poslovanje bi se trebalo popravljati već od ovoga kvartala a kroz dvije godine bi već trebala krenuti i dividenda...a crni labudovi i sl. stvari , ne znam što bi rekao ...em se time općenito može pokušati destimulirati sve sektore, ne samo dionice, em se možeš poskliznuti u kupaonici em se onda smrznuti jer ove zime nema plina... ali te stvari kao sindromi crnih labudova, ipak mislim da se , umjesto po forumima, učinkovitije rješavaju nekim drugim stvarima... ima i na biljnoj bazi
Evo kojima se neda čitati Izvještaj nešto bitnije iz njega, a da nisu brojke;
Financijska pozicija kompanije je stabilna.
TRŽIŠTA EU I SRBIJE
Udio prihoda s ovih tržišta u ukupnim prihodima grupacije značajno je porastao u izvještajnom razdoblju zbog aktualne geopolitičke situacije i pada realizacije na ruskom tržištu.
TRŽIŠTE RUSIJE
Iako je proizvodnja automobila gotovo u potpunosti bila zaustavljena tokom drugog tromjesečja, u trećem je tromjesečju AvtoVAZ pokrenuo proizvodne aktivnosti i počeo proizvoditi dva modela vozila. Kako je nabava komponenti za njih u cijelosti lokalizirana, to direktno utječe na rad ovisnog društva u Togliattiju koje isporučuje dijelove za oba modela vozila.
Primarni ciljevi kompanije i dalje su očuvanje financijske stabilnosti, smanjenje negativnih utjecaja na poslovanje i usmjerenost na održivost poslovanja. Realizacija novih projekata donijet će željeni oporavak, a normalizacijom vanjskih utjecaja vjerujemo kako će oporavak cjelovite automobilske industrije biti brži od očekivanja.
Ja trenutno KODT kupiti neću jer sam se prethodnih dana nakupovao ADPL, VLEN I KTJV.
Ako ste kupovali gore spomenute dionice, očito ste procijenili da ćete bolje proći s njima. (Ne znam o kojem vremenskom horizontu se radi.)
Mala znatiželja. Što je presudilo da ste novac preusmjerili u te tri dionice, dok ste od KODT-a odustali iako Vam je na pameti? Koji čimbenici? Npr., očekujete da će ADPL u nastavku bolje poslovati od KODT-a?
KODT je imao vrlo mali utjecaj krize na cijenu dionice. ADPL je prošao rizično vrijeme poslovanja i za očekivati je oporavak. Fi za Q3 samo što nije. Iako brojke iz Izvješća i ne moraju biti pokazatelj budućeg poslovanja.
Sada vjerojatno dionica ide uz dobro izvješće brzo na više.
Vas je, vidim, dugo mučilo onih 55 komada.
U zadnje vrijeme su počeli dolaziti ljudi s pitanjima tipa "hoće li cijena rasti ili neće...". Kupite pa ćete vidjeti. Javite nam što je bilo.
Ja trenutno KODT kupiti neće jer sam se prethodnih dana nakupovao ADPL, VLEN I KTJV. Samo sam primijetio razvoj situacije sa KODT pa kako tko sam za sebe odluči.
Ne zna koliko je tko primijetio kao je onih 55 dionica jučer bilo 50, a danas 19 kom po 2300 kn i netko je ispraznio tog što je kočio. Sada vjerojatno dionica ide uz dobro izvješće brzo na više.
Ovo sa Podravkinim dionicama se prodaje po tisuće kao da je bivši rukovoditelj odmah krenuo u prodaju. Dobio sveukupno 5800 dionica po 429,13 i 413,25 kn
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/PODR/ZPI-PODR-606c124f406f59b8225029d34f750a57.pdf
Kad je izvješće tu?
27.10.2022.Financijski izvještaj za treće tromjesečje 2022. godine i devetomjesečni financijski izvještaj za 2022. godinu
Bila dividenda nedavno, a izgleda im ne smeta da bude ponovo.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/KTJV/GS-KTJV-757d5b043cf817d753962ec1776b76d5.pdf
Ma skuzili da se nemaju zasto zaliti. Sve vec rjeseno.
Ako je teko ipak završetak predstečajne treba objaviti, a to i čekamo.
Čini se da ste u pravu, izgleda da smo sve pokupovali ili to ide prevelikom brzinom pa se ne stigne puniti ask?
Svi koji kupuju, kupuju po cijeni na Asku. Mene više zanima tko kupuje, nego tko prodaje. I koliko namjerava kupiti?
Po nalozima je kupovao veći broj pojedinaca, a prodavao samo jedan. Pa se i ja pitam da li je bolje uradio taj jedan ili većina koje je kupila dionice. Znade li taj jedan što većina ne zna ili je ipak većina u pravu zbog kupnje? Meni ostaje da čekam sa svojim dionicama izvješće na odgovor.
Eh, sada vidim da kupnja ide i dalje po višim cijenama.
Živnula trgovina, nije loše
Netko iz top10 izgleda ide van. Poveci skriveni nalog prvi je na prodaji zajedno s jednim malim sastrane.
Ako je to onaj što je jučer i danas na aukciji prije 9:30 stavljao otprilike 17000 kom možda je i rasprodao. 14:36 Evo prodano skoro 36.000 kom.
Iako smo na ovoj temi dodao bi da ste u pravu da korištenjem Notepada slova budu vidljiva i na crnoj i bijeloj temi. S obzirom na jednostavnost korištenja Notepada, dovoljno je samo zalijepiti tekst u Notepad, kopirati ga, te zalijepiti u objavu na forumu. Ako Notepada nema u sklopu Windowsa na računalu, da ne stavljam link, upiše se u Google tražilicu riječ Notepad, i preuzimanje i sa stranice Skidajmo.com se napravi preuzimanje. Datoteka je mala i ima samo 3,8 MB i instalacija je brza.
U mojem slučaju Word i odaberem „Uskladi s odredišnim oblikovanjem“.
Preskupo i prekomplicirano. Na Windowsima je dovoljan notepad.
Da li ste sigurni da će slova biti bijela na crnoj podlozi ako su zalijepljena na bijeloj podlozi? Ja objave o ovrhama člana foruma Mollera uz pomoć WordPad aplikacije ne mogu dobiti bijela na crnoj podlozi, a da su objavljene na bijeloj, dok preko Worda ide.
Nije tema za ovo tu ali mislim da ovo treba riješiti općenito za forum.
Često sam na VIRO temi gdje je to slučaj čest pa ću ovdje napisati u vezi mogućnosti teme sa crnim slovima na bijeloj podlozi i tema bijelih slova na crnoj podlozi. Kod teme sa crnom podlogom događa se da su i slova crna pa je problem i primijetiti da nešto piše. Ako se primijeti najlakše je prijeći mišem preko teksta pa slova budu bijela na plavoj podlozi. Nisam u alatima foruma kod uređivanja objave pronašao rješenje pa da navedem svoj način. Problem nije kada se tekst tipka već kada se zalijepi iz nekog pdf-a ili drugog lijepljenja teksta u objavu. Ja takav tekst zalijepim prvo u dokument za uređivanje teksta. U mojem slučaju Word i odaberem „Uskladi s odredišnim oblikovanjem“. Kopiram tekst iz Worda u objavu na forumu i slova su crna na bijeloj podlozi, a bijela na crnoj podlozi. Može biti ako nije tako da se odabere drugi stil u Wordu koji valja dok se ne nađe pravi stil. U početku treba provjeriti da li se tekst vidi na bijeloj i na crnoj podlozi. Poslije više nama potrebe provjeravati.
Nisam tržio danas, ali sam zadnjih nekoliko dana (pa i tjedana) lagano kupovao VLEN u rasponu od 15,20 do 15,60 kn.
Sviđa mi se smjer u kojem ta firma trenutno ide, a čini se i da su puno posla sudeći po informacijama koje su neki forumaši dijelili.
Posla su puni do kraja kao i prošli kvartal samo da li dobit može biti viša od prošlog izvješća i koliko će tko biti time zadovoljan.
Dokle se stiglo sa dokapitalizacijom? Da ne bude poslije "nismo znali"!
+ ADPL
Onaj drugi član Uprave dionice ne prodaja kao prvi što ih je spustio na 73 kn. Niže od 78-79 valjda ne može.
Ma natežu se Interkapital i NEXE dd oko tih 45 kn. Veliki kupuje, veliki prodaje. Mogli bi se već dogovoriti i Interkapital kupiti koliko hoće jer NEXE dd sa tih 150.000 kom da sve proda po bidu malo bi prodao. Ovako nema trgovine za nas ostale.
možda bi trebalo obavijestiti te nexeovce da sada prodaju po 45 ono što trenutno vrijedi 75-80, jesu oni zaglavili već odavno unutra i vjerojatno po višoj cijeni, ali malo strpljenja ne bi im škodilo, uvijek bih dao prednost Cerpu da rade takve gluposti, ovi su mi ipak iznenađenje za ovakve poteze ili samo ne žele biti u neobranom grožđu kod "konkurencije"
Ako Interkapital nema namjeru otkupiti sve dionice od NEXE d.d. onda je u istim problemima kao i oni jer će NEXE d.d. ako nastavi prodaju morati bitno spustiti cijenu jer nema kome prodati dionice pa će spuštati cijenu i Interkapitalovim dionicama, a izvješće je blizu. Bilo bi dobro da cijena krene naviše. Nije Interkapitalu problem platiti tih približno 7 miliona kuna. Jučer je pri kraju vremena burze najvjerojatnije NEXE d.d. ponudio 1000 kom po 46 kn, a Interkapital 1000 po 45 što je do sada posebna situacija jer je NEXE d.d ponudio kupnju i to dobro ispod, a ne da čeka bolju cijenu i da se skupi po bidu.
Ustvari su oboje ponudili jedno drugom veću količinu. Izgleda da bi NEXE d.d. mogao ponuditi sve dionice Interkapitalu ako ovaj ima namjeru sve i kupiti.