Yieldchaser ili tako nešto, ispričavam se ako nisam točno napisao.
Predsjednik Milanović je bio u posjetu.
Dobro, ali bio je obučen u crno odijelo, šta bi to moglo značiti?
Nisam ja baš puno protiv Milanovića, ali jesam protiv načina. A sada, kako smo ostali malobrojni ovdje, što ti misliš?
Ne bojim se ja!
Nije da će mi ovaj post baš puno odgovarati sadržaju teme ili pod-foruma, ali ću ga napisati svejedno.
Zoka je došao u crnome odijelu jer želi biti svečan i elegantan. Istina je da brije dosta na Tuđmana, ali ipak nije išao tako daleko da si uzme onu bijelu uniformu kakvu nosi Dragan Despot u našoj seriji "Novine". Taj mi je odličan. Već ovo sad je Darth Zoka u usporedbi s ranijim izdanjima Zoke, a onaj (još se ironično preziva Tomašević🤣) je Darth Zoka na steroidima.
Sviđa mi se kako je samo šutio dok je struka progovarala. I on i budžovani oko njega. To su vrline rijetko viđene u nas Hrvata.
Šalu na stranu, riječ je o poslovima koji su od velikog značaja za sigurnost države. Bitan je nadzor državne granice, pogotovo oslanjanjem na tehnologiju jer je razvidno da nemamo dovoljno ljudi za to, barem ne u ovome trenutku. Bitne su hitne i sve druge službe, proizvodno-održavajući poslovi i razne druge stvari. U budućnosti će 6G mreža imati posebne frekvencije za policiju, hitnu, vatrogasnu i druge službe. Slabo znam o tome, ali moguće da je bilo riječi i o takvim stvarima. Za nas kao državu je problem što nemamo ozbiljnu nacionalnu strategiju kao rezultat konsenzusa pozicije i opozicije..nešto što se ne bi mijenjalo do tamo 2050. godine, bez obzira tko bio na vlasti. Nema stratega, nema državnika, nema političke volje za to. Zoka ima te aspiracije, ali malo može napraviti po tom pitanju. S druge strane, ako bi se tome ipak nekako pristupilo u budućnosti, kompanija poput ERNT i taj think tank koji imaju mogli bi tu odraditi jako puno.