1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Yieldchaser

Posts by Yieldchaser

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Yieldchaser
    • November 9, 2023 at 10:49 PM
    Quote from abc1

Yieldchaser ili tako nešto, ispričavam se ako nisam točno napisao.

Predsjednik Milanović je bio u posjetu.

Dobro, ali bio je obučen u crno odijelo, šta bi to moglo značiti?:P

Nisam ja baš puno protiv Milanovića, ali jesam protiv načina. A sada, kako smo ostali malobrojni ovdje, što ti misliš?:huh:

Ne bojim se ja!

Nije da će mi ovaj post baš puno odgovarati sadržaju teme ili pod-foruma, ali ću ga napisati svejedno.

Zoka je došao u crnome odijelu jer želi biti svečan i elegantan. Istina je da brije dosta na Tuđmana, ali ipak nije išao tako daleko da si uzme onu bijelu uniformu kakvu nosi Dragan Despot u našoj seriji "Novine". Taj mi je odličan. Već ovo sad je Darth Zoka u usporedbi s ranijim izdanjima Zoke, a onaj (još se ironično preziva Tomašević🤣) je Darth Zoka na steroidima.

Sviđa mi se kako je samo šutio dok je struka progovarala. I on i budžovani oko njega. To su vrline rijetko viđene u nas Hrvata.

Šalu na stranu, riječ je o poslovima koji su od velikog značaja za sigurnost države. Bitan je nadzor državne granice, pogotovo oslanjanjem na tehnologiju jer je razvidno da nemamo dovoljno ljudi za to, barem ne u ovome trenutku. Bitne su hitne i sve druge službe, proizvodno-održavajući poslovi i razne druge stvari. U budućnosti će 6G mreža imati posebne frekvencije za policiju, hitnu, vatrogasnu i druge službe. Slabo znam o tome, ali moguće da je bilo riječi i o takvim stvarima. Za nas kao državu je problem što nemamo ozbiljnu nacionalnu strategiju kao rezultat konsenzusa pozicije i opozicije..nešto što se ne bi mijenjalo do tamo 2050. godine, bez obzira tko bio na vlasti. Nema stratega, nema državnika, nema političke volje za to. Zoka ima te aspiracije, ali malo može napraviti po tom pitanju. S druge strane, ako bi se tome ipak nekako pristupilo u budućnosti, kompanija poput ERNT i taj think tank koji imaju mogli bi tu odraditi jako puno.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 4, 2023 at 12:45 AM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Ti si se dijabolično prezentirao kao ozbiljan ulagatelj u ozbiljnu firmu pa po ljeti uvaljivao dionice naivčinama koje ti plješću

cijelo ljeto sam možda prodao 1000 dionica, ti stvarno misliš za toliku količinu dionica prodati treba drukati? stvarno?^^

Ne mislim da treba drukati za tu količinu. Upravo zato bi bilo dobro da nam objasniš svoj proces i sistem ulaganja. Kažes da je Q3 neobranjiv, jel tako? Pričaš o zdravome razumu, jel tako? A kad je izašao Q3? Tko bi pri tom zdravom razumu, u kojega se kuneš, ostajao u toj dionici nakon neobranjivog Q3? Prvo si napisao da je "srednja žalost"... Taman posla da je srednja žalost. Kriminalno je loše, eto koliko je loše. A ti umjesto da odmah likvidiraš koliko možeš, a možeš dosta jer zbog MMa kupnje nije falilo, ti sramežljivo prodaješ i još zabavljaš forum s mentalnim akrobacijama o tome kako ćeš na proljeće brati na tome profit koji nisi uspio brati ni ove godine kad je dionici (nezasluženo) dobro išlo. Nisi nikad bio u plusu 30% na tome, to je LAŽ. A ovo sad nisu samo laži, nego i neki čudan inat... tridesetak tisuća eura kiseliti u dionici firme koja se pokazala da ni u svom najjačem kvartalu ne može iz slijepe ulice? Daj to malo pojasni, taj svoj sistem ulaganja. Tvoj sistem laganja mi je jasan, ali me zanima tvoj sistem ulaganja. Na temelju čega donosiš odluke? Evo ovu konkretnu sad da držiš preko tisuću komada tog 💩?

• ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• Yieldchaser
    • November 4, 2023 at 12:26 AM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Firma jednostavno ne valja već godinama i ne isplati se ulagati u njezinu dionicu. Nema nikakvih čarobnih obrata..loše je...

Kako ti se da više.. izgubio si na ERNT isto, ako ne i više.:)

Quote from Yieldchaser

Ma nije tebi ulaz 32..

Nalijepio ti od brokera sve prodaje 2023, pokazao prosjek trenutnih dionica..kako ti se da više???

Izgubio sam na ERNT daleko više, ali nerealizirano. If you didn't sell it, you didn't lose it.

Nalijepio si sve prodaje, nisi nalijepio sve kupnje, patko.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 4, 2023 at 12:24 AM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Ne pišem ja o tvojim gubicima, nego o gubicima kompanije čiju dionicu reklamiraš.

"Reklamirao" sam je, jer zdrav razum je pokazivao da treba imati bolje rezultate od 2019, pogotovo nakon silnih investicija( koje ti odbijaš priznati). Kažem 101 put traget 315kn, nisam pucao na 500 i nešto kn.

Kad sam u lipnju vidio kako stvari stoje(slab rast noćenja u Istri), nisi čuo od mene više jednu lijepu riječ o dotičnoj kompaniji.

Zdrav razum?! A FCF godinu za godinom crven ko ona marama kojom toreadori bika draže i tako zadnjih sedam godina. Jedino cash je pravi i istinski dokaz potražnje. Povrati na kapital su im kroz cijelu 2021. i 2022. nikakvi i s tendencijom smanjenja..marže trule s istim trendom. Nemoguće je da ti ne vidiš isto što i svi ostali. Išao si špekulativno, a ne kao ulagač. Ti si se dijabolično prezentirao kao ozbiljan ulagatelj u ozbiljnu firmu pa po ljeti uvaljivao dionice naivčinama koje ti plješću. Nisi ti jedini dobio po prstima na ovoj dionici...

• Yieldchaser
    • November 4, 2023 at 12:16 AM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Koja pametna uprava rasipa keš na ovakvome P/E i P/FCF..? Zabavljaš nas s pričama o nekakvom amaterizmu, a sam sebi skačeš u usta s bajkama o P/B. Bilo bi im bolje da na ovakvim multiplama naprave dokap, a ne da otkupljuju vlastite dionice, spaljujući dodatno keš..

Ne mogu im naci opravdanje nakon 3Q. Ne mogu shvati kako one sile investicije od 2019 ne daju rezultate. Lako je za mojih 32 € ulaz, što je sa onima što su davali preko 60 €. A firma je danas nemjerljivo bolja, nego 2018(barem što se tiče kvalitete smještajnih kapaciteta, to ne može nitko pobit)

Ma nije tebi ulaz 32.. To je samo na onome dijelu koji si "ovde" prikazao. Nakrcavao si se dobrano time kroz cijelo proljeće i digao si prosjek na minimalno 34. A ulagao si ti i ranije u ARNT, tj. tvoj alter ego je u to ulagao, po puno većim cijenama.

Firma danas bolja? Usluga im je kvalitetnija, ali to je iz vizure gostiju. Iz vizure malog dioničara se vidi koliko je firma bolja. Dobiti ni nema, a cash flow cijelo vrijeme crven. Sviđa mi se ona Matkova nedavna slika s Poslovnog u kontekstu EBITE i FCFa... Ovdje imamo ono što Charlie Munger zove bullshit earnings..To imamo. Prestani zabavljat ekipu s pričama da ćeš na proljeće na ovome brati profit od 10 do 20 posto jer nećeš. Nisi uspio brati ni 7% ranije ove godine, a sad ti je glavnina dobiti već pobrisana, ako ne i sva. Firma jednostavno ne valja već godinama i ne isplati se ulagati u njezinu dionicu. Nema nikakvih čarobnih obrata..loše je...

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 4, 2023 at 12:08 AM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

A sve laži sipaš od lani, ali i ranije. Laž na laž. Dokazao si da govoriš istinu?

Koje laži?? Mjesecima pišeš da imam sile gubitke, sve se to pokazalo neistinom, nalijepio ti dokumente, kad ono sve plus...nekad treba znat povući se....trololo.

Ne pišem ja o tvojim gubicima, nego o gubicima kompanije čiju dionicu reklamiraš. Sad si posljedično i ti u gubicima, tj. ispravno rečeno - dobit ti je pobrisana, a uskoro slijede i gubici. Nalijepio si dokumente s kupnjama do 13. veljače ove godine. Vide se prodaje nakon tog datuma, ali ne i kupnje. A sam si "ovde" publicirao kupnje po 37 i više... Kad prodaš po 33, stavljaš klaunske pluseve.. Bude te Mr. Market dodatno našamarao, zaradit ćeš cilu godišnju plaću bez ikakvog rada, a i nahranit ćeš cilu obitelj brokera na jedno pol godine, patko pompozna.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 11:50 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Toliko si bio intuitivan oko Lenca da si ga prodao eonima prerano i kasnije nisi htio kupiti nego si se bavio upravo ovakvim klaunskim dionicama poput ARNT, oko čijeg poslovanja si se također iskazao izuzetno intuitivnim. Jesi napokon implicitno priznao da si Marin?

Pa naravno da me ljuti kad tako bezočno lažeš i praviš forumaše budalama, barem one koji ti to dozvoljavaju. Ja ti to sigurno neću dozvoliti. Bio bi grijeh ne suprotstaviti se tipu poput tebe. Tipu koji kaže da čemu bi hrvatska država osiguravala stambeni prostor ljudima koji su na Banovini ostali bez svega, da postoje ugovori o osiguranju imovine pa se to tako rješava? Čovjek poput Matka, uz sav kapital koji ima, nikad ne bi rekao tako nešto. Pokazao si ti još pred godinu dana tko si. "Već kleče..", patka reče..

Da toliko ne valjam i da sam toliko loš, ne bi se bavio sa mnom, već bi bio indiferentan na moje upise. Ti si se na mene naoštrio povezao sa Ukrajinom i Rusijom, to nema blage veze sa dionicama. To su neke ženske osobine sujete i tašine, kod tebe.

Jbg ja imam hrabrosti kazati nakon pola godine, bio sam u krivu sa ARNT(trebao prodati ranije), kod tebe se ne zna ništa, ni što si kupio ni po kojim cijenama.

Ko da si u vezi vanjske politike bio u pravu...To si koristio da mene vrijeđaš "ovde". Kaj bi ti? Da se ja tebi ispričavam, Marine?

Pričaš tu o školama i obrazovanju ko da te itko vuče za jezik. A sve laži sipaš od lani, ali i ranije. Laž na laž. Dokazao si da govoriš istinu? Kad si imao 30% plusa na ARNT? Tolko ja na Lencu i SPANu nisam imao, da bi ti imao na ARNT.. Najobičniji si prodavatelj zmijskog ulja..

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 11:41 PM
    Quote from Nevera

Nema tu srednje žalosti.

Izvješće nije dobro.

Nikako nije dobro i ne treba biti previše intuitivan na što će ličiti Q4. A tko zna kakva će biti iduća godina.. Čak i da se dogodio očekivani(ne znam od koga, od mene sigurno ne) rast, cijena ne bi puno narasla već bi se korekcija dogodila tako da ne ode nikud. Sad kad se vidi da je preplaćivano za rast, cijena se urušava kao da nema sutra. Puno će se ekipe otrijezniti u vezi ovoga. Dividende na godinu valja zaboraviti.. Ako i bude nešto, bit će neka crkavica. Bilo bi im najbolje da suspendiraju dividendu kao i ranije. Nemre tu nikakva magična uprava pomoći. Kad suočiš loš biznis s dobrom upravom, u preko 90% slučajeva "pobijedi" loš biznis.. U dobrom biznisu tipa HT nije toliko bitno tko je u upravi..može biti osrednja uprava, ali dobar biznis pobjeđuje.

Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Pa što ti onda prodaješ po ispod 30, kad je tako isplativo?

Oni su dugoročni, ja gledam bolje prilike kratkoročno. Meni je dugo čekat proljeće, a i dosta mi je ove dionice.

Koja pametna uprava rasipa keš na ovakvome P/E i P/FCF..? Zabavljaš nas s pričama o nekakvom amaterizmu, a sam sebi skačeš u usta s bajkama o P/B. Bilo bi im bolje da na ovakvim multiplama naprave dokap, a ne da otkupljuju vlastite dionice, spaljujući dodatno keš..

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 11:33 PM
    Quote from Junius
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52206

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52205

i t r .

Isplati im se, kupili dionice za 0.7 BVPS, rijetko di u turizmu ovo možeš napravit...

Pa što ti onda prodaješ po ispod 30, kad je tako isplativo?

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 11:30 PM
    Quote from Junius

Također i VLEN sam kupovao na oko 1€ prepoznao potencijal među prvima, također masa podsmijeha na temi...sve dokumentirano.

Nevezano na to, peru te frustracije i ljutnja., kod mene toga nema. To ti je najbolji pokazatelj tko je bolji ulagač i/ili trejder. Nećeš nikad biti intuitivan kao ja, to je nešto uređeno, što ne može dobit sa nijednom školom.

Toliko si bio intuitivan oko Lenca da si ga prodao eonima prerano i kasnije nisi htio kupiti nego si se bavio upravo ovakvim klaunskim dionicama poput ARNT, oko čijeg poslovanja si se također iskazao izuzetno intuitivnim. Jesi napokon implicitno priznao da si Marin?

Pa naravno da me ljuti kad tako bezočno lažeš i praviš forumaše budalama, barem one koji ti to dozvoljavaju. Ja ti to sigurno neću dozvoliti. Bio bi grijeh ne suprotstaviti se tipu poput tebe. Tipu koji kaže da čemu bi hrvatska država osiguravala stambeni prostor ljudima koji su na Banovini ostali bez svega, da postoje ugovori o osiguranju imovine pa se to tako rješava? Čovjek poput Matka, uz sav kapital koji ima, nikad ne bi rekao tako nešto. Pokazao si ti još pred godinu dana tko si. "Već kleče..", patka reče..

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 10:56 PM

E patko, Matko je za tebe gospodin čovjek.. Može lik biti u krivu, nije on božanstvo.. Može se i ne složiti s nekime, ali nije pakšu u vezi toga.. Lik legne kak je prostro i stisne zube kad gubi novac, a ne kmeči ko kakvo razmaženo derište. Ti igraš glupe igre pa su i nagrade u tim igrama glupe. To ti je tako, Marine.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 10:49 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

, ali mnogo sofisticiranijih tipova koji šire takvu opasnu propagandu.

Što ima sofisticirano u držanju keša u prvoj polovini godine i onda krene FOMO i mahnito kupovanje dionica na ATH, i onda gubici po 20-30% na ERNT ...teški amaterizam. A lijepo sam ekipi pisao početkom godine, prodajite VLEN na 4 €, pa ste mi tukli dislajkove.

Ja sam bio u kešu u drugoj polovici 2022. godine, a krajem godine krenuo u kupnju i zatvorio ju s malim plusom. VLEN sam trejdao u manjem iznosu pa onda i ušao na duže i realizirao golemu dobit, a SPANa sam imao more i dobar dio prodao prerano pa opet ulazio i zaradio.. Nijedan gubitak na SPANu, a već je Q1 bio upozorenje, ali tada sam već imao daleko manje količine. Sad imam Lenca puno, prosjek 3,35 s provizijom i to držim ko dugoročnu poziciju. Tko je tebi lupao dislajkove, patko? Ja? Na ERNT imam golemi nerealizirani gubitaku ovoj godini, a all time prosjek mi je negdje na trenutnoj razini cijene. Prosjek za ovu godinu mi je 215, ali na toliko dionica koliko ja imam, to je cifra boli glava. Ali ne lažem ko ti. Još kreneš prodavati ono za što ja pričam da je sranje, a kupovati ono za što pričam da valja. Čak i u tome nalazim veliko zadovoljstvo, patko. Uglavnom, sinoć sam objavio portfelj na Poslovnome. Keš poziciju nisam naveo, ali je veća nego si ti ikad imao u smeću koje uvaljuješ naivcima. Nije da te se tiče, ali eto, nisam lažljivac pa ti kažem otvoreno.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 10:33 PM
    Quote from kvart99

Hvala kolega Yieldchaser sto dijelite ove podatke javno razotkrivate ovakve besramne tipove koji su se dobrano okoristili ovim i drugih forumima da bi naivne ulagače poticali na kupnju i istovremeno im uvaljivali svoje dionice.

Stariji ce se sjetiti kako je to izgledalo prije xx godina na ZSE kad su neki tada vrlo uvazeni deep value investitori koristili jos puno sofisticiranije metode za svoje rabote......i kako je to sve zavrsilo.

Da ne nikad više ne ponovi.....

Hvala i Vama, kolega. Istina je da je bilo, a i dalje ima podjednako besramnih, ali mnogo sofisticiranijih tipova koji šire takvu opasnu propagandu.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 10:28 PM
    Quote from Junius
    Quote from kvart99

Hvala kolega Yieldchaser sto dijelite ove podatke javno razotkrivate ovakve besramne tipove koji su se dobrano okoristili ovim i drugih forumima da bi naivne ulagače poticali na kupnju i istovremeno im uvaljivali svoje dionice.

Stariji ce se sjetiti kako je to izgledalo prije xx godina na ZSE kad su neki tada vrlo uvazeni deep value investitori koristili jos puno sofisticiranije metode za svoje rabote......i kako je to sve zavrsilo.

Da ne nikad više ne ponovi.....

Sve njegove tvrdnje sam pobio dokumentacijom. Dakle na svaku tvrdnju da sam pogubio novac ovdje ili onde, ja sam mu to dokumentacijom opovrgnuo te pokazao da laže. Očajnički traži dlaku u jaju i to traje mjesecima.

Svoje osobno mišljenje o dotičnom luzeru ne mogu iznijeti, jer to admin ne voli, toliko od mene.

Priložio si nepotpunu dokumentaciju i iznosio laži, Marine. Nije nikakvo iznenađenje da si prikrio svoje kupnje dionice ARNT nakon 13. veljače ove godine baš kad je krenuo rast cijene u uzlaznim vertikalnim linijama. Sve se vidi na grafu...

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 8:12 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Naraste ti do 37,60 recimo i prodašto i imaš 4 po svakoj, to je 14.000 dobiti plafon. Ako je prosjek bio 32(a nije bio!), onda je to negdje tih 17.500 o kojima "ovde" maštaš...

Nemoj biti zavidan. Da, prosjek je bio oko 31€ na onih 2800 na kojima sam primio dividendu.

7€ x 2800=19600€ + dividenda 1960€, bruto.

Sad je malo veći, nakon kupnji onih po 35-37€

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Sad moram na žalost ići.

Display More

Na onih 2.642 dionice koje smo imali privilegiju vidjeti na tvojem kmečanju krajem kolovoza, prosjek ti je bio 31,94. Realizirana dobit 4.200 i dividenda 1585, a cijena ulaza nešto ispod 84.400. Dakle 5.785 na uloženih 84.400? 5% kapitalne dobiti i dividenda 1.585 eura? I nastaviš kupovati to smeće po bijesnim cijenama i sad je koliki nerealizirani gubitak na tome? I još ga realiziraš po ispod 30 i besramno to objavljuješ. Da si svih tih 2642 prodao po 37,60(s uračunatom provizijom), bilo bi ispod 15.000 eura kapitalne dobiti. To bi bio neki plus od 17,5%... Nikakvih 25 i 30 posto kojima imaš mokre snove... Na preostalih tisuću komada ne znaš di si šupalj...

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 6:48 PM

Nekad bilo, sad se spominjalo. Kojih vražjih 30%, Marine? Govoriš iz maštarija, a ne napamet... Tolike "dokaze" si "ovde" priložio i pljeskali su ti svi, a sada se otkrivaš tko si zapravo. 3.500 dionica ARNT? Po kojem prosjeku ulaza? Znamo da nije 29,x... znamo da je to bull💩. Da je bilo po 33, to je nekih 115 tisuća. Naraste ti do 37,60 recimo i prodašto i imaš 4 po svakoj, to je 14.000 dobiti plafon. Ako je prosjek bio 32(a nije bio!), onda je to negdje tih 17.500 o kojima "ovde" maštaš...

Di je to od 25 i 30 posto o kojima fantaziraš? Na ulog od preko 100.000, koja bi to bila brojka? A hrpa te dobiti je od tada na ovamo pobrisana jer ju nisi realizirao po tim cijenama, nego si nastavljao kupovati... s kojim novcem? Phaha, s onim istim od ranijih prodaja te iste glupe ARNT. Doista si dobro nahranio brokere i još uspio napraviti nemali nerealizirani gubitak. I tu prosipaš laži o +30%, patko.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 6:26 PM

25% dobiti plus dividenda! A dividenda tolika da je došlo do 30%! 0,7 eura prije poreza je 5% samo ako je pribavljeno po 14...Navodno je pribavljano po 29,x... ali dokazi ne govore tome u prilog.. bilo je debelo preko 30 i prodavano uz male dobitke da bi onda opet bilo kupovano po raznim cijenama preko 35,60. U sve to provizije (od kojih čitave obitelji brokera žive pola godine) nisu ni uračunate. Sad je na 29,20 ali je buy signal bio već na 31,40 kad je OTP Indeksni prodavao. Ali ipak nije sada buy, nego je sell, barem sudeći prema Marinovim potezima, ali ipak nije, nego treba sačekati do kraja godine pa onda u tax loss harvest, ali kupiti odmah nakon Nove 2024. i kiseliti tri mjeseca do proljeća pa tada brati 10 do 20 posto profita!

Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

manipuliraš činjenicama, u biti lažes o svojim gubicima.

ne mogu lagat od gubicima, a kad ih nemam ove godine...osim Kutjeva gdje sam izgubio 1000€(i to viš puta javno napisao, jer kako bi ti za to uopće i znao), a to me ponija haype koji je tada na forumu vladao oko te dionice. Pokratio i odmah to prebacio u HPB.

Od ATH ove godine sam na današnji dan pao nekih 7%...i to isključivo zahvaljujući ovih 1000 ARNT.

Masa CROBEX dionica od ATH od ove godine pala po 20-40%, ja bi rekao da dobro hendlam situaciju, s obzirom da sam cijelo vrijeme preko 95% u dionicama.

87% portfelja mi ima P/E do max 10, trenutno.

Dobar kouping, ne samo hendlanje... Sad si se sjetio ulagati u mali P/E, kad su te izvješća osvijestila.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 6:08 PM
    Quote from Junius

Vidim što pokušavaš...molim da ne ne povezuješ sa nekim drugim forumašima.

Daj se odluči kaj ćeš mi napisati? Sad malo prije sam te quotao da zašto te ne pitam koliko si zaradio na HPBu? Zato jer znam da si na HPBu zaradio, ali me "strah" pitati te koliko "kako mi ne bi pozlilo". Stvar je u tome da je HPB odličan biznis pa te zato to ne pitam. To je solidno ulaganje. Pitam te zašto si ulagao toliko puno novca u trulu kompaniju, pogotovo u sektoru turizma, gdje i na ZSE ima toliko boljih prilika? I još si to propagirao.. Nastavljaš i dalje, čak i danas, kad pišeš da neki buy signal i slične vratolomije, a izvješće je stvarno loše i pitaj Boga kakav će biti Q4.

Imaš sličnu rečeničnu konstrukciju ko Marin83, a koristiš iste riječi tipa "ovde" i one smiješne crtice "-----------------" kad odvajaš napise... Ulažeš u manje više iste dionice i gotovo identično manipuliraš činjenicama, u biti lažes o svojim gubicima. Zato te nazivam Marinom, Marine. Ako izgleda ko patka, kvače ko patka iz istog onakvog kljuna kakav patka ima i ima one peraje i perje ko patka...a što je meni zaključiti, nego da je riječ o patki? Patka zvana Marin.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 5:50 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Ma jesi, ali si taj već zagorjeli burek prepekao ponovnim ulascima u ARNT i ostalice spalionice keša. Svu tu dobit koju realiziraš odeš reinvestirati u isto to smeće, a tu su još i razna Granolija, Kutjeva i Eftebei na kojima popušiš.. I to svi čitamo "ovde" ko da je forum kolektivno sastavljen od budala. Nema tog broja banova koji tebe mogu izliječiti od laganja, ali neki napredak ipak vidimo. Lijepo je da ipak ne poričeš da si Marin83, Marine.

U Granolinu sam bio zapeo nekoliko mjeseci, tj nisam hito prodati sa gubitkom, i nisam.;)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Mrvice sve..krušne mrvice u usporedbi s propadom na ARNT di si skoncentrirao jako velik dio portfelja. Do danas mi je nejasno zašto si toliko trpao u to smeće i opsjedao tu temu kad ima toliko kvalitetnijih turističkih kompanija? Ali i u ostale gubitaše? Oke imati neki manji dio portfelja u nekoj špekulativnoj shemi, ali tolika koncentracija u loš biznis, nije mi jasno.. pogotovo jer si trejder. A sviđao si mi se ko Marin, čak sam te i podržavao u mnogo toga, iako nikad u ARNT. Onda si prošle godine napravio ovaj novi profil i od tada ne staješ s laganjem.

• Birtija

• Yieldchaser
    • November 3, 2023 at 5:25 PM
    Quote from Junius
    Quote from Yieldchaser

Ček to si izvadio neki sitni swing trejd iz 2021 gdje samo kupovao po 315kn, stvarno???

I opet sam izašao sa dobiti^^

Ma jesi, ali si taj već zagorjeli burek prepekao ponovnim ulascima u ARNT i ostalice spalionice keša. Svu tu dobit koju realiziraš odeš reinvestirati u isto to smeće, a tu su još i razna Granolija, Kutjeva i Eftebei na kojima popušiš.. I to svi čitamo "ovde" ko da je forum kolektivno sastavljen od budala. Nema tog broja banova koji tebe mogu izliječiti od laganja, ali neki napredak ipak vidimo. Lijepo je da ipak ne poričeš da si Marin83, Marine.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt