Ružno igramo, ali ipak prolazimo dalje. Nadam se da će vaditi Modrica ako on ne bude mogao disat zadnjih 20 min.
Ma samo nek on izvadi Brozovića..kriminalan je već ne znam koliko zadnjih utakmica
Ružno igramo, ali ipak prolazimo dalje. Nadam se da će vaditi Modrica ako on ne bude mogao disat zadnjih 20 min.
Ma samo nek on izvadi Brozovića..kriminalan je već ne znam koliko zadnjih utakmica
Jadni mi...sad ćemo morat čitat i ovakve naslove
ili ovakve
šarić je priča za sebe. ne znam da li se od vjere može toliko skrenuti. liči mi na nekadašnje jugoslovene. ja u principu izbjegavam sve vjerske teme jer je opća poplava istih. proroka ima na svakom koraku. svi predviđaju da će neke radikalno pozitivne promjene krenuti sa ovih prostora dok svijet zapravo vode židovi, hazari, ateisti i pitaj ti boga tko sve još. jedva da imamo kapacitet da se sami efikasno organiziramo kamo li da budemo predvodnici u bilo čemu.
Osjeti se poplava svega od kad je krenula corona i potresi. Zaista svega ima. Tu prednjače srbi iz srbije. Oni su jednostavno drugačiji narod od nas. Ta njihova nevidljiva crna ruka to vjerojatno osmišljno radi, da ostanu primitivni na neki način pa je lakše manipularati sa rajom.. Netreba bježati od vjerskih tema, pogotovo od katolicizma . Tu zaista nema ništa loše niti u kojem smislu. Svjetovnu priču vodi nečastivi, mora biti zbog iskušenja tako.. mora svatko proći dolinu suza. Ovi što vladaju svijetom ( mahom protestanti i židovi ) su uspjeli nametnuti svoj ekonomski sustav i imaju sve novce ovog svijeta , ali svjetonazorski neće im proći u zemljama poput Hrvatske,Poljske, možda Mađarske..
Pa zar ovi "što vladaju svijetom" (protestanti i židovi) nisu isto kršćani koji vjeruju u istog Boga kao i katolici?
I kako vladaju svijetom ako sad nečastivi vodi svjetovnu priču? Može pojašnjenje molim?
Pa zašto ima toliko prodavača na Viro , ako će dionica i dalje rast ?? Ehh hmm.
Mora da je petak došao ranije
Mali pogled u budućnost:
Propustit ćete kupiti KODT na 2.300 kn.
Javljam se iz budućnosti...još uvijek traje prilika za kupnju
Display MoreBCI 5 T/C routes 180000 11479 1373
BPI 5 T/C routes 82500 13195 15
BSI 10 T/C routes 58328 12910 114
BHSI 7 T/C routes 38200 13447 -92
BDI INDEX 1242 +58
Toliko se najavljivao Super Ciklus da bi na kraju vozarine pale na 12 - 13 000$, što je s kreditima i kamatama koje rastu negdje poslovanje na nuli, tj. brake even, a BDI na 1242 boda, što je i nekakav prosjek za zadnjih 10 godina, a od Super Ciklusa je izgleda ostao samo Ciklus
Od ciklusa su Joakim i Mintz napravili cirkus, al OK, još držimo glavu iznad vode....
A di je ATPL, PVCM?
"Sudeći po dosad objavljenim financijskim izvješćima za prvih devet mjeseci ove godine na Zagrebačkoj burzi"
Doseg im je otvorit izvješća na ZSE...sad bi ti da još istražuju!?!
ZSE ne voli sretnu posadu....
pale rakete na Poljsku
WW3?
VIX je na +10% sad
tako da nije fake news
VIX pao, prašina se slegnula, novi članci izlaze...
Jutro je pametnije od noći ili?
BTW kad je neki projektil pao na glavni grad jedne zemlje članice EU i NATO-a nitko nije niti prstom mrdnuo
I ja gledam i nije mi jasno...sve u debelom plusu. CPI +0,4%
Jedino ak misle da će val otkaza "natjerat" FED da uspori, ali onda ziher imamo recesiju... ja stvarno niš više ne kužim
Pa već neko vrijeme su indeksi napeti ko praćka i čeka se dobra vijest, ovo se sad tumači kao dobra vijest jer je inflacija manja od očekivanja.
Jeje tnx, sad vidim na drugoj temi da je rast manji od očekivanog pa ono, donesi lopatu!
I ja gledam i nije mi jasno...sve u debelom plusu. CPI +0,4%
Jedino ak misle da će val otkaza "natjerat" FED da uspori, ali onda ziher imamo recesiju... ja stvarno niš više ne kužim
Šta je ovo neki fond manager čuo da TPNG ima visoke vozarine pa krivo povezao i udario sa "zarađenim" parama po asku??
Ili ćemo furat onu klasičnu forumsku retoriku; izgleda da je procurio izvještaj
Biti će dobar Q3 kaže Marko Domijan........Poslušajte od 11:55 Pomorska večer - Hrvatski radio (hrt.hr)
a koji Marku nije bio dobar
NJEMU je bio dobar q3...malo dividende u džep, malo dionica...možda još uleti koji stančić u Batali. Ma milina!
Kakvi su komentari na ovu dogovorenu transakciju od 1257 kom na 2040 kn?
Da je išlo u drugom smjeru bilo bi da je netko sigurno vidio da je spektakl od izvješća.
Da li je to bio ovaj "dežurni davitelj" koji je prodavao već neko vrijeme?
Danas se vidi da su iz AZ OMF kat.B kupili 1149 komada.
Naravno da je i Berkopić kupovao..on kao da ima tjednu pretplatu na Večernji List, pa svako malo upeca po par komada
Ma ja tu na ZSE-u odaberem datum i exportam u xlsx. Tamo imamo zadnje dvije kolone sa ukupnim prometom i brojem dionica...
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Da, niti tu nemaš ispis svih transakcija već samo temeljne statistike po danima.
Istina, ali možeš vidjeti broj dionica i ukupnu vrijednost transakcija. Zar nam nije to dovoljno?
Šta hoćete reći da se gleda prosjek prosječne dnevne cijene od zadnja 3 mjeseca? A ne iznos svih transakcija u 3 mjeseca podijeljeno sa ukupnim brojem protrgovanih dionica? (kako je to i bilo na Optimi)
Mislimo na isto.
Da, gleda se ponderirani prosjek svih ostvarenih cijena ostvarenih na tržištu u protekla tri mjeseca. Pritom, ne nalazim podatak na koji ponder se misli.
Kako za ZABU nemam ispis svih pojedinačnih transakcija nego samo procječnih cijena ostvarenih po danu (mojedionice.com) kroz protekla tri mjeseca, onda sam izračunao prosjek tih prosječnih cijena, ali bez pondera. U ovom slučaju svi dani imaju istu "težinu". Nisam, gledao, ali ako ZSE nudi ispis svih transakcija po danu, onda je to super. Doduše, opet nedostaje podatak o ponderu.
Ma ja tu na ZSE-u odaberem datum i exportam u xlsx. Tamo imamo zadnje dvije kolone sa ukupnim prometom i brojem dionica...
Drugo, ponderirani prosjek cijene u proteklih 3 mejseca je 65,08 kn (ne gleda se prosjek niti prve niti zadnje cijene, već prosjek prosječne dnevne cijene u zadnja tri mejseca!)
Šta hoćete reći da se gleda prosjek prosječne dnevne cijene od zadnja 3 mjeseca? A ne iznos svih transakcija u 3 mjeseca podijeljeno sa ukupnim brojem protrgovanih dionica? (kako je to i bilo na Optimi)
Trenutno je prosjek 65,13...
Krivo sam računao; trenutni prosjek od 30.06. do 30.09. (petak) je 65,61kn
Nakon današnje trgovine će naravno biti niži. Ovo pišem samo radi okvirnog snalaženja u potencijalnoj cijeni ako dođe do javne ponude...
EDIT. sa današnjom trgovinom je spušteno na 65,50
Pa ako smo vidjeli kako su to radili na PBZu onda bi bilo blesavo prodavati ispod cijene radi kratkotrajnog delistinga koji će im poslužiti da prikažu niži 3-mjesečni prosjek.
Trenutno je prosjek 65,13...