1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Chuck

Posts by Chuck

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Chuck
    • May 11, 2022 at 10:12 PM

Nasdaq na kraju zavrsio na -3,2%

Treba negdje sa strane cekati da se odradi taj pad, jer bas gledam svoju listu stranih dionica i skoro sve se crveni...

Netflix pao sa 700$ u peaku na danasnjih 166$

Facebook je jos dobar sa 384$ u peaku na 188$

Tesla se jos najbolje drzi (valjda zbog EM) pad sa 1243$ u peaku na 734$

Crypto se isto crveni, BTC pao na 29100$, ETH na 2100$, uglavnom prepolovilo se u par mjeseci

• Chuck
    • May 11, 2022 at 9:01 PM

Inflacija veca od ocekivane..

Nasdaq opet roni -2,5%

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Chuck
    • May 11, 2022 at 4:20 PM
    Quote from dionicar
    Quote from rambo_5

Inflacija u Americi 8.3% na godišnjoj razini, čeka nas još rate hikeova i čišćenja bilance (smanjenja aktive) FED-a, tehnološke opet rone kao i Crypta

kripto potop.. a tako sam lijepo sve mogo prodat sa plusom u studenom 2021...

O tome ja cijelo vrijeme pricam tko me hoce slusati... A imam jako puno iskustva sa potopima...Kada sve zaroni onda je to jako brzo i obicno je tada prekasno za prodavati...ako dugorocno vjerujes u pricu onda je to u redu...tko ima veliki prag tolerancije na bol i minus na racunu...ja nemam...bar nemam vise...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Chuck
    • May 11, 2022 at 3:25 PM
    Quote from tin
    Quote from Marin83

Mene zanima jel ADPL ugasio pogone u Rusiji i jel se riješio radnika (uopće kakvi su tamo zakoni po pitanju otkaza), po meni to je najvažnije da ne prave gubitke...

ADPL odlična firma i nadam se da će se riješiti ovo u Rusiji, do tada jako rizično za ulazak pogotovo prije Q2 koji će pokazati pravo stanje stvari.U Q1 su još uvijek radili u Rusiji....bude li izvještaj u minusu mislim da ne bu dobro za cijenu dionice.

Ajde da se mi u necemu slozimo... Firma inace dobra, ali trenutno dionica na aparatima dok ne ugase aparate, a onda... Cijena ce jos padati kako bude prolazilo vrijeme...

• DRY BULK

• Chuck
    • May 11, 2022 at 10:52 AM
    Quote from tin
    Quote from Chuck

Samo vi gledajte kroz ruzicaste naocale, vidim da sam ovdje usamljen u upozorenjima, pa cu prestati. Svatko je odgovaran za sebe i svoje odluke, odrasli smo ljudi. Razlog zasto povremeno reagiram je propaganda koja postoji na ovoj i slicnim temama koja ljudima iskrivi percepciju.

Chuck
    Mešeta

• Mar 30th 2022
    • #7.322

Vozarine za Capesize i BDI bi uskoro mogli znacajnije porasti po FFA-ovima koji rastu vec drugi dan. Na Panamaxima i Supramaxima bi se uskoro mogao desiti novi preokret na gore, ako ce slijediti Capesize vozarine, ali vec su i sada oko 30k $ dnevno. Strani bulk brodari svi od reda imaju preporuku buy ili strong buy.

Lijepota foruma.......

Ako pratite trgovanje dionicama vani preporuke strong buy se obicno daju kada fondovi i veliki investitori(smart money) prodaju svoje dionice, a retail kupuje, ali... this time it will be different...

Cetiri na jednoga nikada nije bio dobar omjer, pa se povlacim..za sada...vidim da me pokusavate diskreditirati samo zato jer ne pisem ono sto bi svi voljeli cuti...govorim o ovoj raspravi...

• DRY BULK

• Chuck
    • May 11, 2022 at 10:39 AM
    Quote from tin
    Quote from Chuck

I vama svako dobro, ali ljude treba upozoriti sto sada i po ovoj cijeni kupuju, te sto gotovo pa sigurno dolazi krajem ove ili iduce godine. Litra benzina ce uskoro preko 15kn, a nafta je 2008. zadnji put bila preko 100$, a svi znamo sto je poslije bilo, dugotrajna recesija i kriza.

Slobodno upozoravajte dapače poželjno je ako uz upozorenja idu istinite činjenice a ne lažni podaci.

Samo vi gledajte kroz ruzicaste naocale, vidim da sam ovdje usamljen u upozorenjima, pa cu prestati. Svatko je odgovaran za sebe i svoje odluke, odrasli smo ljudi. Razlog zasto povremeno reagiram je propaganda koja postoji na ovoj i slicnim temama koja ljudima iskrivi percepciju.

• DRY BULK

• Chuck
    • May 11, 2022 at 10:27 AM
    Quote from tin
    Quote from Chuck

DSX je pala sa 6,36$ koliko je bila u 9. mjesecu na 5$, a prije 2 dana se mogla kupiti za 4,7$.

Nema smisla raspravljati s vama kada se stavljaju grafovi samo kada su zeleni.

Pročitajte svoj text pišete o padajućem trendu u zadnja tri mjeseca svih brodara...DSX je ispod prošlogodišnjeg topa...a kompanije poput GOGL i EGLE koje isplaćuju pozamašnu dividendu su iznad prošlogodišnjeg topa...grafovi koje sam postao su za duže vremensko razdoblje u kojem je bilo i pada i rasta ali trend je jasno vidljiv..svako dobro kolega Chuck <3 .

I vama svako dobro, ali ljude treba upozoriti sto sada i po ovoj cijeni kupuju, te sto gotovo pa sigurno dolazi krajem ove ili iduce godine. Litra benzina ce uskoro preko 15kn, a nafta je 2008. zadnji put bila preko 100$, a svi znamo sto je poslije bilo, dugotrajna recesija i kriza.

• DRY BULK

• Chuck
    • May 11, 2022 at 10:14 AM
    Quote from tin
    Quote from Chuck

Ajde mi reci sta ti to vrijedi kada su svi strani brodari u padajucem trendu od 3. mjeseca?

Naravno, to ne vrijedi za Atlantsku plovidbu koja samo raste, pa cak i na eventualnu najavu mozebitne dividende nakon 15 godina....

Znaci insajderi pisu da danas dolazi poziv za skupstinu... Vjerojatno poslije 16:00h kada se svi probude...

Nego, jel doslo revidirano godisnje izvjesce za proslu godinu? Nesto je zapelo...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Toliko o padajućem trendu u zadnja tri mjeseca....bolje kupiti dok se još može po diskontnim cijenama.....

Display More

DSX je pala sa 6,36$ koliko je bila u 9. mjesecu na 5$, a prije 2 dana se mogla kupiti za 4,7$.

Nema smisla raspravljati s vama kada se stavljaju grafovi samo kada su zeleni.

Usli smo u bear market i mozda se i desi mali porast cijene, ali poslije ide veliki pad svih dionica.

Pad je poceo sa tech dionicama, ali kada one padaju onda sve drugo ide dolje.

Recesija stize sigurno ove ili najkasnije iduce godine, u tome se svi slazu.

• DRY BULK

• Chuck
    • May 11, 2022 at 9:49 AM
    Quote from BudFox
    Quote from looserst

PANL Q1:

https://finance.yahoo.com/news/pangaea-l…-200500724.html

Najjači su:

• Pangaea's TCE rates were $26,472 per day for the three months ended March 31, 2022, as compared to $16,524 per day for the three months ended March 31, 2021.

Povećali su dividendu za 25% ovaj kvartal.

Ajde mi reci sta ti to vrijedi kada su svi strani brodari u padajucem trendu od 3. mjeseca?

Naravno, to ne vrijedi za Atlantsku plovidbu koja samo raste, pa cak i na eventualnu najavu mozebitne dividende nakon 15 godina....

Znaci insajderi pisu da danas dolazi poziv za skupstinu... Vjerojatno poslije 16:00h kada se svi probude...

Nego, jel doslo revidirano godisnje izvjesce za proslu godinu? Nesto je zapelo...

• DRY BULK

• Chuck
    • May 10, 2022 at 7:11 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from jasko

Vrijednost brodova nastavlja rast...... ;)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

I to kakav rast. Skoro mi je draže ovo vidjeti nego da je dionica narasla ^^ .

Za ATPL fi puta oko ... +20 kn po dionici samo ovaj porast od Q1 izvješća.

Najbolje bi bilo da prodaju sve brodove i isplate dividendu. Nisam pratio da li je vec dosla obavijest o dividendi ili jos cekamo?

• DRY BULK

• Chuck
    • May 9, 2022 at 12:48 PM
    Quote from Shogun

Pa recimo Berkshire, Apple, Amazon nikad ne isplacuju dividendu... Sto su ulagaci dobili?? Pa porast vrijednost kompanije od 2000 puta ili vise...

Skoro svi strani brodari isplacuju dividendu i jos im je niska valuacija, a trziste na vrhuncu. Sto mislite zasto je to tako?

To je kapitalno intenzivna ciklicka industrija i trziste ju tako percipira. Zato su i valuacije niske, a ne kao kod Amazona, Apple-a itd.

Zabavljajte se vi dalje sa građenjem kula u pijesku, neću vam smetati.

• DRY BULK

• Chuck
    • May 9, 2022 at 12:38 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Chuck

Vi od tih silnih $$$$ jedino imate koristi ako na GS bude izglasana dividenda. Prvo treba doci poziv na GS sa prijedlogom isplate dividende. Prosli tjedan cijena dionice je porasla jer se ocekivao poziv na GS sa prijedlogom isplate dividende, a poziv jos uvijek cekamo. Bude ovaj tjedan, a ako ne onda iduci...

Kako sam već nebrojeno puta rekao, ja se nadam da neće isplatiti divku. Nadam se da pametnije razmišljaju i da će sav višak ubaciti u brodove za poslovanje i što što manje zaduživanje. A ti ako misliš da će cijena dionice ostati na 500kn, super za tebe ^^

Ako ne isplate dividendu onda dugorocni institucionalni investitori nemaju sto ovdje raditi.

Bude retail pokupio sve te desetke tisuca dionica na 1000 kn i cekat ce dividendu i iduce godine i one iza....a iduce godine jos dolazi recesija...

Ja sigurno necu kupovati na 1000 kn ili po par tisuca kuna, kako kolega trola.

Jos jednom vas pitam, sto vi imate od poslovanja ako ne dobijete godisnju dividendu?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Chuck
    • May 9, 2022 at 12:30 PM
    Quote from Shogun

Kolega chuck

Ostavi se corava posla, ne razumijes ti investiranje....

Ja sam samo jos student koji kupuje nisko, a prodaje visoko. Jos uvijek nisam profesionalac koji samo i stalno kupuje i navija za porast, a nikad ne prodaje, vec ceka Godota, tj. dividendu nakon 15 godina bez dividende. To zasluzuje porast cijene na bar 1000 kn..

• DRY BULK

• Chuck
    • May 9, 2022 at 12:25 PM
    Quote from D_artagnan

A jeste svi trejderi, baš svejdeno gdje će cijena ovaj ili drugi tjedan. Meni je bitno samo koliko $$$$ dnevno, tjedno stiže u blagajnu, kao i koliko će dolaziti u sljedećim kvartalima i godinama.

A gdje će tada cijena biti, to će bit mokri snovi u odnosu na ove današnje dane 8)

Vi od tih silnih $$$$ jedino imate koristi ako na GS bude izglasana dividenda. Prvo treba doci poziv na GS sa prijedlogom isplate dividende. Prosli tjedan cijena dionice je porasla jer se ocekivao poziv na GS sa prijedlogom isplate dividende, a poziv jos uvijek cekamo. Bude ovaj tjedan, a ako ne onda iduci...

• Chuck
    • May 6, 2022 at 3:53 PM

Danas se nastavlja pad

https://finance.yahoo.com/

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Chuck
    • May 6, 2022 at 12:22 PM

Međutim, iako je sve jasnije kako dilema za ESB više nije birati između inflacije i recesije, nego između visoke inflacije s recesijom praćene stagflacijom i zaustavljanja inflacije uz privremenu recesiju.

Niti sad nije sigurno da je inflacija od čak 7,5 posto dovoljno uvjerljiva da natjera predstavnike neuspješnijih članica EU u ESB-u da glasaju za dizanje kamata, jer bi u tom slučaju dramatično narasla cijena zaduživanja njihovih država, a još više kompanija.

U tom slučaju pitanje je, primjerice, mogu li zemlje kao što su Italija i Grčka izbjeći nacionalne bankrote.

Europska središnja banka priprema potez koji će sve promijeniti, bit će to kraj jedne ere
    Hoće li oni koje brine inflacija u ESB nakon dugo vremena nadjačati pobornike stimulansa?
    novac.jutarnji.hr

• Chuck
    • May 5, 2022 at 7:17 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Chuck

Drugarice i drugovi ušli smo u bear market.

S&P 500 -4,11%

Dow 30 -3,60 %

Nasdaq -5,34 %  6M -21,45 %

Imam dosta povjerenja u svoj long portfelj, ali nije ugodno ovo gledati jer znas da ce po inerciji ova panika napraviti stetu i na tvom portfelju.

Display More

Samo jedna riječ je srušila tržište, a to je Inflacija

Inflation is still going to be a major problem throughout the rest of this year and beyond

https://finance.yahoo.com/news/stock-market-is-getting-thrashed-after-huge-rally-after-fed-hike-161810856.html

• Chuck
    • May 5, 2022 at 5:57 PM
    Quote from st-brajo

majke ti, šta je ovo?

netko bacio nuklearku na NYSE danas 😅

Drugarice i drugovi ušli smo u bear market.

S&P 500 -4,11%

Dow 30 -3,60 %

Nasdaq -5,34 %  6M -21,45 %

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Chuck
    • May 4, 2022 at 5:34 PM

KOLEBANJA NA TRŽIŠTUJadroplov prošle godine zaradio 100 milijuna kuna! Slična dobit zabilježena je i u 2020., ali uz suštinsku razliku: ‘Trendovi nisu dobri, postoji mogućnost recesije‘

Trendovi nisu dobri. Ako američki FED i ECB, europska središnja banka, povećaju kamatne stope, što bi dovelo do smanjenja inflacije, postoji mogućnost da na taj način dođe do recesije. Posebno uzimajući u obzir agresiju Rusije na Ukrajinu, koja posebno pogađa europsku ekonomiju i njezino najveće gospodarstvo – ono njemačko. Povrh toga, pitanje je i budućih odnosa Zapada prema Kini.

Jadroplov prošle godine zaradio 100 milijuna kuna! Slična dobit zabilježena je i u 2020., ali uz suštinsku razliku: ‘Trendovi nisu dobri, postoji mogućnost recesije‘
    Evo lijepe vijesti iz Jadroplova: upravo objavljeni godišnji poslovni izvještaji kažu da je splitski brodar lani (2021. godine) zaradio 100 milijuna kuna.…
    more.slobodnadalmacija.hr

• Chuck
    • May 4, 2022 at 12:05 PM
    Quote from looserst
    Quote from lebowski

Dobro je što ti možeš procijeniti što je realan pogled, a što nije.

Pa i nije toliko teško, dosta lakše nego "znati" da će nešto rasti. Ako se nabroje head i tail winds članak ima potencijala. Opcija b) je biti megabull (a zapravo noj) i ne gledati potencijalne probleme.

Jedino na temi Atlantska plovidba "znaju" da će sigurno rasti. Nema smisla tamo dalje pisati, pa neka raste, imam njihove dionice, te i meni odgovara rast. Ovi strani članci preporučuju oprez, kako na kontenjerima, tako i na dry bulku, pa ako "siguran" rast jednom posustane znam što treba raditi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt