Opet svi strani bulk brodari padaju.
Najviše GOGL, čak -7%
Opet svi strani bulk brodari padaju.
Najviše GOGL, čak -7%
Ajme crvenila, pričao sam vam to još prije 2 mjeseca, netko me valjda poslušao i prodao na vrijeme, bar vani. ZSE je ionako još odvojena od stvarnosti, samo još koliko dugo. Očito imam kristalnu kuglu, a i po cijele noći radim analize, pa vam besplatno ovdje pišem.
U cijelom prvom polugodištu burzovni indeksi zabilježili su najveći pad u više od 50 godina
Futuresi u USA i danas u minusu
Ovo je tema dry bulk, a ne tankeraši, a koliko vidim strani bulkeri su danas padali. TPNG se danas trgovala ravno 383 dionice, a ATPL 243 dionice. Nema baš potražnje, a ponude koliko hoćeš.
Nasdaq pao -3%, S&P -2%, Dow -1,56%
Najvjerojatnije slijedi još par crvenih svijeća.
BCI 5 T/C routes 180000 17849 -1487
BPI 5 T/C routes 82500 23092 -778
BSI 10 T/C routes 58328 26572 -260
BHSI 7 T/C routes 38200 23631 -383
BDI INDEX 2204 -91
Freight futures
Capesize down ~5%
Panamax down ~5%
Braemar se crveni
Crypto opet danas ima propad, Bitcoin na 19k$, tamo je trading 24/7
Obicno kada svi javljaju da kupuju, a potajice se nadaju da prodaju vecu kolicinu, trziste poslije ode u drugom smjeru. Kazu da Mr. Market ima svoju volju, a mi ga samo mozemo pokusati pratiti.
Lijepo sam vas upozoravao sta ce se desiti, jer je situacija u svijetu i kod nas sve samo ne jednostavna i dobra. Nije mi drago sto se desava na trzistima, ali tko je prezivio 2009. jos uvijek se sjeca kako je tada bilo, pa poslije puse i na hladno. Sto je najbolje jos nismo dosli u pandan 2009., jer teska vremena, drastican porast cijene duga, recesija, stagflacija tek slijede. Nocima ne spavam, radim analize trzista, pa i ne stignem ovdje puno pisati, ali tko me poslusao lijepo se mogao postediti gubitka.
Da su vozarine i cijene brodara na bar 50% vrijednosti od 2008. /9. ajd onda bi imalo smisla ovo što pišeš. Ovako se mogu samo nasmijati, plus što su zaduženja brodara drastično manja od tada.
Pad vozarina tek slijedi, jer usporavanje ekonomske aktivnosti i recesija, to povlaci za sobom i to bi svima trebalo biti jasno. Problemi su se godinama gurali pod tepih i neograniceno se tiskao novac, a sada je to doslo na naplatu. Brodarima vani također pada cijena, a njihove su bilance i isplate kvartalnih dividendi kudikamo bolji nego kod nasih brodara.
Lijepo sam vas upozoravao sta ce se desiti, jer je situacija u svijetu i kod nas sve samo ne jednostavna i dobra. Nije mi drago sto se desava na trzistima, ali tko je prezivio 2009. jos uvijek se sjeca kako je tada bilo, pa poslije puse i na hladno. Sto je najbolje jos nismo dosli u pandan 2009., jer teska vremena, drastican porast cijene duga, recesija, stagflacija tek slijede. Nocima ne spavam, radim analize trzista, pa i ne stignem ovdje puno pisati, ali tko me poslusao lijepo se mogao postediti gubitka.
Freight futures
Capesize up ~1%
Panamax down ~1%
Slab promet na ZSE, kupaca ima na kapaljku. Za daljnji smjer se ceka otvaranje vani. Danas je FED meeting, bit ce veselo ako zbog rekordne inflacije povecaju kamatnu stopu za 0.75%, ali ipak je vjerojatnije da je povecaju za 0.5% zbog pokusaja smirivanja panike na trzistima.
Kripto je zaronio, pa sada trazi lokalno dno (prije novog pada?), BTC na 20,500$, a ETH na 1064$
U Hrvatskoj je u svibnju do sada rekordna inflacija od cak 10.8%. Citam danas hitna sjednica ECB-a zbog rastuce cijene duga u Italiji. Hrvatska je u takvoj, ako ne i goroj situaciji sto se tice duga.
Ovo bi trebalo ici na komentari trgovanja, zalutalo mi je ovdje.
A zamisli kako li je strašno Costasu u DAC, kolika je njegova pozicija i koliko je popušio u par dana ne bi mu bili u koži.
Ja sam izgubio više tisuća dolara u tjedan dana. Hold i dalje, na sreću Zim štitim s dugoročnim putovima pa tamo nisam puno izgubio.
A tek koliko li je milijardi Elon Musk izgubio u ovih par mjeseci ili Cathie Wood, mi smo super prošli
Ma ne brinem se za njih, oni ce zaraditi milijarde kada opet bude raslo, samo treba pametno izbjegnuti ove velike propade cijene.
u zadnjih 6 mjeseci u usa dji pao cca 20% , nasdaq cca 30% i sp 500 cca 20 %.
Koliko do dna ?
Tek smo na pola pada. Kaze inflacija i FED. Ne pomaze ni rat u Ukrajini i rast cijena energenata.
Vidite da sam cijelo vrijeme dobronamjeran jer najavljujem ovo vec bar 2 mjeseca, nadam se da sam bar nekom pomogao.
Sada treba biti cool, van trzista i poceti kupovati kada se bude naziralo dno, samo treba to prepoznati.
Ne razumijem nikada te koji prodaju sto jeftinije.
Inflacija i recesija su tu vec 2 mjeseca.
Kod nas, kao i obično, kasno paljenje.
Bit ću uskoro......drz`te gaće......
Ne jos......ali uskoro......
Lako moguce da u Europi tek krece pad, jer su napokon priznali da postoji inflacija i da moraju dizati kamatne stope....dok je Nasdaq vec pao skoro 30%...
Na kojoj stranici nadjete tu sliku trzista?
Na kriptovalutama je danas harakiri (BTC -11%, ETH -17%). Posljedicno tome slijedi pad na Nasdaq-u i tech dionicama, a onda vjerovatno i na S&P-u.
sve je to točno što navodite osim premise da je to zbog BTC-a
ne pada tržište zbog BTC-a, pogledajte indekse u Europi
došla maca na vratanca
U pravu ste da BTC nije uzrok ovog pada, vec rekordna inflacija i stezanje FED-a.
Zanimljiva je korelacija između kripta i Nasdaq-a, jer obicno prate jedno drugo u zadnje vrijeme.
Nasdaq indeks danas -4%
Vix indeks straha je danas 33 +19.5%
Evo mali dionicari i u Provjerenom, jedan dionicar koji govori u prilogu je izgubio 5 milijuna kuna na dionicama Dalekovoda...
Freight futures
Capesize down ~3%
Panamax down ~4%
Trziste vani je nazalost lose i tek slijedi jaci zaron, pa ni ZSE ne moze ostati zauvijek imuna na to stanje vani. Pogledajte samo danasnji harakiri na kriptovalutama.