Sto vam to vrijedi kada vam ne daju godisnju dividendu. Dionicari Palumba sigurno dobivaju godisnju dividendu kao steceno pravo vlasnika firme. Cijela ova priča oko preuzimanja Lenca od strane Palumba, poslije pad cijene dionice, pa sada kupnja tog doka kada firma navodno dobro posluje je jako mutna. To su navodno čari ulaganja na ZSE.
Posts by Chuck
-
-
Kupio sam malo VLEN zadnjih par dana, da ne kažete da ništa ne kupujem. Sada čekam da vidim koliko će mi poreza oprostiti za njega.
-
Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.
Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?
Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.
1. ATPL
2. TPNG
3. DDJH
4. DLKV
5. ADPL
6. VART
7. VLEN
8. Obveznice RH
Mene pak zanima na kojima ste ostvarili toliku golemu kapitalnu dobit od 02. siječnja na ovamo!
Rekao bih samo puno sam analizirao, imao više besanih noći razmišljajući, te sam mudro ulagao. Naravno imam i kristalnu kuglu, te unaprijed vidim i znam što će se dogoditi. Tko me na vrijeme poslušao mogao je, možda ne zaraditi, ali sigurno manje izgubiti na nekim od kandidata za spušiti lovu.
-
kada je dobra roba , nikada nisam žalio platiti
nije problem što je roba dobra nego što se brzo kvari.......
O ovome ja pričam, da sam kupio dionicu ATPL prije tjedan dva, lijepu bi lovu spušio, pa bi čak od porezne mogao tražiti povrat poreza, a ne da ja njima plaćam porez na dobit.
-
Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.
Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?
Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.
1. ATPL
2. TPNG
3. DDJH
4. DLKV
5. ADPL
6. VART
7. VLEN
8. Obveznice RH
-
Još jedna prevara malih dioničara u režiji američke vojske i Viktor Lenca.
Treba biti jako oprezan jer ih je direktor još nekoliko najavio do kraja godine
Recite mi što vi kao dioničar imate od tih brodova ako vam kompanija uskraćuje dividendu i sudjelovanje u dobiti, već se novac na druge načine izvlači iz firme, kao preko ovog dok-a kojeg će dopremiti iz svog brodogradilišta u Italiji.
-
5TC 17283 -1198
Capesize down ~4%
Panamax down ~4%Ovo je strašno, sve se crveni
-
Futuresi i danas padaju, ovo izgleda nema dna
-
Na prodaju dolaze značajne količine dionica, a kada se na bidu nakupi dovoljna količina za kupnju, netko se samo istrese po bidu. Značajnije kupnje nema skoro do 400 - 420 kn, kao na grafu od kolegice, a veliki interes za kupnju bi mogao biti tek na razinama ispod 400 kn. Mogla bi cijena dionice još značajno potonuti jer interesa za prodaju ima i više nego dovoljno.
-
zanimljivo je ovo. Svi kupuju ATPL a nitko ne prodaje..hmmm
ma prodaju potajno i neće se hvaliti, banda je to stara, kupe po 490-500 i daju 10% popusta za gotovinu odričući se i dividende, ide se na more, kad žena zagrmi, ajde vadi tu zaradu od dionica brrrr, gore nego margini
Kombinacija padajućih vozarina, malog prometa na ZSE i pucanja margina. Banke prodaju dionice i samo slažu nove količine na asku dok još mogu prodati.
-
Ovo je strašno kako je Dry Bulk ETF pao na razinu iz 2. ili 3. mjeseca 2021. Nema baš previše optimizma za budućnost u Dry Bulku sudeći po futuresima koji padaju i ETF-u koji ih prati u padu.
Da, moram priznat bas su strasne ove vozarine od preko 20 000 $
Koje konstantno padaju već preko mjesec dana, te nema naznake preokreta i to u najboljem dijelu godine za bulkere. Čak je i propaganda od pojedinih kolega (i kolegica) utihnula, a to je siguran znak da svi bježe što dalje od ZSE, a jako je usko grlo za izlazak i cijena stalno pada.
-
Talijani su Lencu uvalili svoj stari dok i tako će izvući svu lovu iz Rijeke u Italiju, a mali dioničari će ostati bez dividende. Pa vi napucavajte cijenu dionice i dižite vrijednost firme Talijanima. Ovaj i primjer Atlantske plovidbe su ogledni primjeri zašto ne treba ulagati u hrvatske dionice, već samo u stabilne strane firme koje i u recesiji isplaćuju redovnu dividendu.
Za dobrim konjem se prašina diže. Dobro nam dosao kolega u drustvo dionicara ATPL i VLEN 😎
Rekao sam da više ne kupujem hrvatske dionice (imam nešto malo otprije par godina) zbog netransparentnosti i prevara prema malim dioničarima koje se svako malo događaju, a svi ste valjda već postali imuni na to, pa ignorirate što se događa. Zadnji je primjer ova dividenda koja neće biti isplaćena, ali to vam je sada sve ok i više nema razloga za zabrinutost. Vani je to sve regulirano, jako su velike kazne za prevare, pa čak i kazne zatvora i mali dioničari firmi koje kotiraju na burzi su puno bolje zaštićeni nego kod nas, dok ovdje sve ovisi o samovolji većinskog vlasnika, jer zakonodavcu i regulativi nije u interesu da tržište kapitala u stvarnosti funkcionira, već idu na ruku bankama i njihovom kreditiranju. Zapravo, sve je jasno samo po sebi zašto nema likvidnosti na ZSE i zašto su ovdje ostali samo posljednji Mohikanci koji čini se većinom trguju samo između sebe.
-
Ovo je strašno kako je Dry Bulk ETF pao na razinu iz 2. ili 3. mjeseca 2021. Nema baš previše optimizma za budućnost u Dry Bulku sudeći po futuresima koji padaju i ETF-u koji ih prati u padu.
-
a što dobivaju sa kupnjom i ulaganjem u novi dok?
Talijani su Lencu uvalili svoj stari dok i tako će izvući svu lovu iz Rijeke u Italiju, a mali dioničari će ostati bez dividende. Pa vi napucavajte cijenu dionice i dižite vrijednost firme Talijanima. Ovaj i primjer Atlantske plovidbe su ogledni primjeri zašto ne treba ulagati u hrvatske dionice, već samo u stabilne strane firme koje i u recesiji isplaćuju redovnu dividendu.
-
Ako cijena ATPL probije 400 kn, slijedeća zona potpore po grafu je 340 - 350 kn. To je pod uvijetom da vozarine još uvijek ostanu profitabilne kao u Q1 kada se cijena poslije sa rastom vozarina odbila prema gore. Ako vozarine drastično padnu i ponovno krenu raditi s gubitkom onda cijena ide i puno niže od toga.
Veliko je pitanje da li će se ove godine vidjeti razine iznad 500 kn, a pogotovo iznad 550 kn gdje je najveći otpor rastu cijene, a ako se situacija sa vozarinama dramatično popravi moguć je i triple top, a i h&s pattern.
Vozarine se ove godine nestandardno ponašaju zbog rata u Ukrajini i cijele ove situacije i borbe sa inflacijom.
-
Po grafu dno je na 417kn, ako ne dođe do nekih novih loših vijesti. Značajniji otpor je tek oko 400 kn. Danas ne radi USA burza, slave neovisnost.
Valjda mislite potpora na 400 kuna.
Mislim na Support level, potpora kupnji, krivo sam napisao misleći na otpor agresivnoj ras(prodaji) .
-
Što se nisi javio u prvom kvartalu kad su povijesno najniže a bile više nego sada?
Što su analize tada govorile?
Nisam tada pisao u ovoj aplikaciji, već sam većinom prodavao Crypto imovinu koju sam imao. Zadnjih godina sam najviše trgovao s kriptovalutama i sa stranim dionicama, do početka ove godine kada je vani sve počelo padati, te sam se tada povukao.
-
Po grafu dno je na 417kn, ako ne dođe do nekih novih loših vijesti. Značajniji otpor je tek oko 400 kn. Danas ne radi USA burza, slave neovisnost.
-
Vozarine padaju u povijesno najboljem dijelu godine za bulkere, Capeovi na 18500$, a lijepo sam vam prije dva mjeseca govorio što će se desiti, pa ste me tada ismijavali, a cijelo vrijeme sam vam dobronamjerno pisao. Sada kada je vrag odnio šalu, više nije tako smiješno. A što će tek biti na zimu sa vozarinama kada je najslabiji dio godine, ako sada toliko padaju? Treba puno čitati i proučavati, te raditi analize da bi se mogla donijeti ispravna odluka, a ni tada nisi 100% siguran da je ispravna. Gdje su sada širitelji propagande, više se ne javljaju jer su vjerojatno prodali.
-
ako usporedimo eto vozarine za supramx prosle godine u ovo vrijeme 31000 dolara na tecaju usd-hrk 6.3 ove godine trenutno je 25000 dolara ali je tecaj Usd-hrk 7.25 tj 12posto veci nego prosle godine
Kolega, poštovanje jer ste se jedini ovdje predstavili imenom i prezimenom. Po komentarima bez previše navlačenja vidim da ste upućeni u temu i da pratite tržište. Sve stoji to sa tečajem dolara, ali i dug je u dolarima, pa je i on porastao u odnosu na kunu i još dodatno raste jer su u Atlantskoj plovidbi već kupili dva broda i još dva su u najavi za kupnju. Također, vama kao manjinskom dioničaru, pretpostavljam Atlantske plovidbe vozarine bez povrata na vaš uloženi kapital, tj. dividende, ništa ne znače. Želim reći, ako ne trgujete na dnevnoj ili tjednoj bazi i tako pokušavate nešto zaraditi, već čekate povrat u vidu dugoročnog povećanja cijene dionice ili dividende, treba biti jako strpljiv i gotovo "zaboraviti" na uložene novce, pogotovo na ZSE gdje se hype seli sa dionice na dionicu, bez obzira na fundamente i podcijenjenost. Jednostavno na ZSE nema dovoljno kapitala za ulaganje u dionice koje u Hrvatskoj nakon 2009. više nisu IN. Vani je druga priča i vješti trgovci mogu zaraditi ozbiljne novce dnevnim ili tjednim trgovanjem, te vjerujem da ih ima i na ovoj aplikaciji.