1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Chuck

Posts by Chuck

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Chuck
    • August 1, 2022 at 9:35 PM
    Quote from Chuck

Nemam dionice Atpl, već stranih brodara, ali koliko pratim zadnjih tjedana se nastavlja rastući trend stranih brodara, ponajviše zbog odličnih polugodišnjih izvješća, dok svi od reda imaju male multiple. Čak ni nedavni pad BDI indeksa ispod 2000 nije naštetio rastućem trendu, pa si postavljam pitanje. Da li ovi vani znaju nešto što mi ne znamo, kao naprimjer da će BDI indeks rasti do kraja godine zbog Kine ili brodari trenutno rastu jer imaju jako puno keša u bilanci i redom isplaćuju dividende, pa zbog trenutnog soft landinga u SAD-u, taj keš dobro dođe u nemirnim vremenima. Uglavnom, dok ovi vani dođu na nove vrhunce kod nas će se i dalje pričati o jeseni i recesiji, te da li je čaša polupuna ili poluprazna.

Kristalna kugla mi savršeno radi, opet sam znao što će se desiti, gore sam sve napisao, a znam i za dalje što će se dešavati. Tko je čitao s razumijevanjem moje postove mogao je izbjeći velike gubitke i još ostvariti dobit. Godine školovanja, trgovanja, pisanja analiza i proučavanja silne literature napokon dolaze na naplatu. Prošli tjedan sam preporučio kupnju stranih brodara, te sada gledam lijepe iznose dobiti na računu, a Atlantska plovidba se nije ni pomaknula s mjesta, već je još dodatno pala.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Chuck
    • August 1, 2022 at 3:58 PM
    Quote from Hoby

Zanimljivo, VLEN i Dalekovod se trenutno trze po istoj cijeni, a i k/p je priblizno isti omjer, sto mislite, koja ce prije preko 20, ili možda prema 10? :) :?: :?: :?:

VLEN će prije prema 10, jer su ulagači na DLKV već ošišani, a na Lencu ih tek čeka šišanje. Mogao bih kupiti malo tog Lenca na ovoj cijeni, jer ću gotovo sigurno izgubiti pare.

• Chuck
    • July 29, 2022 at 9:29 AM

One firme s dobrim izvješćima rastu, a one a lošim padaju. Sve se vraća u normalu. Tako bi to i trebalo biti na burzi, samo što ZSE malo kaska za razvijenim tržištima.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Chuck
    • July 29, 2022 at 8:40 AM

Vix je na 22,33, pao -3,92%, tako da za sada nema straha od pada.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Chuck
    • July 28, 2022 at 8:07 PM

Nemam dionice Atpl, već stranih brodara, ali koliko pratim zadnjih tjedana se nastavlja rastući trend stranih brodara, ponajviše zbog odličnih polugodišnjih izvješća, dok svi od reda imaju male multiple. Čak ni nedavni pad BDI indeksa ispod 2000 nije naštetio rastućem trendu, pa si postavljam pitanje. Da li ovi vani znaju nešto što mi ne znamo, kao naprimjer da će BDI indeks rasti do kraja godine zbog Kine ili brodari trenutno rastu jer imaju jako puno keša u bilanci i redom isplaćuju dividende, pa zbog trenutnog soft landinga u SAD-u, taj keš dobro dođe u nemirnim vremenima. Uglavnom, dok ovi vani dođu na nove vrhunce kod nas će se i dalje pričati o jeseni i recesiji, te da li je čaša polupuna ili poluprazna.

• Chuck
    • July 28, 2022 at 6:23 PM
    Quote from zlocesti

https://www.zerohedge.com/political/pete…ecession-denial

Eto. Nisu u recesiji.

Ni recesija nije što je bila

Nisu u recesiji nakon 2 kvartala pada ekonomske aktivnosti, jer nije značajan pad, tako bar kažu. Uglavnom, tržište nastavlja rast, jer im je gora inflacija, koja će se smanjiti do kraja ove godine, nego blaga recesija ili blagi pad BDP-a. Ipak je soft landing za sada, te im stvarno dobro ide.

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

S druge strane kod nas je katastrofa na pomolu zbog, ovaj put recesije u SAD-u, kako kaže članak, da je ČITAV SVIJET upravo ušao u recesiju. SAD je valjda čitav svijet po autoru članka? Koja je u stvari prava definicija recesije, zna li tko? Tko još ima kristalnu kuglu osim mene? Prvi sam na ovoj aplikaciji prije par mjeseci pisao što se sprema, pa tako i znam što će se dalje događati. Uglavnom, nakrcao sam se stranim izdanjima i sada uživam u rastu, ove godine imam čak troznamenkasti postotni prinos.

SAD je upravo ušao u recesiju, a s njime vjerojatno i čitavi svijet: američki BDP pao drugo tromjesečje zaredom, a povećane kamatne stope prijete masovnim otpuštanjima
    Ključna mjera gospodarske proizvodnje pala je drugo tromjesečje zaredom, povećavajući strahove da bi Sjedinjene Države, a njima i svijet, mogle ući u recesiju…
    slobodnadalmacija.hr

• Chuck
    • July 27, 2022 at 8:48 PM
    Quote from Yieldchaser

Evo ga. FED digao za očekivanih 0,75% i kod njih sad euforija... Još treba jedno četiri, pet puta tako dignuti. Svaki put će cijene ići gore i gore i gore! Idemo!

Sve ukazuje na to da je za sada kriza(percepcija krize) u SAD-u završila, inflacija će tamo vjerojatno pasti već do kraja ove godine, te da su dionice bile preprodane i rast će do slijedećeg eventualno negativnog eventa, recesije ili sličnog. Crvenilo(crnilo) nije trajno stanje tržišta i uma, već treba biti sklon brzim promjenama na tržištu i djelovati u skladu s njima.

Što se tiče ZSE-a neka su se izdanja već danas zazelenila, dok će druga tek sutra, a neka će stagnirati. Long live the Market.

• Chuck
    • July 27, 2022 at 6:28 PM

Nasdaq luduje u plusu pred današnji FED meeting

• Chuck
    • July 13, 2022 at 11:39 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Chuck

Ja samo pišem ono sto vidim, a trenutno je to strah i panika, jer će sutra biti još gore, a graf pokazuje na dno negdje oko 340 kn. Futuresi za Panamaxe za 7. mjesec pali ispod 17 000 $, što nikako nije dobro.

Da zamisli 17.000 nije dobro jer tu su zarađivali 2021. samo preko 100kn ili 25% na ovu cijenu uz dolar koji je bio tada dosta niže.

Defnitivno to nije dobro, a malo ih hebu i TC vozarine za 6m, 1Y i 2Y :/ . A i tebe kojeg ATPL ne zanima ima najviše na temi ^^ ^^ 8)

Hvala jutros prodavačima i na ovoj stepenici, još jedan paket stoji za bolje dane :) , pa da vidimo dali će mi i sljedeću stepenicu niže netko nagraditi.

Nekad mi je draže da mi dionica pada nego raste, neznam dali je to dobro.. jer kad raste se mislim hebate moram je puno skuplje platitit sada

Panamx Futuresi za iduću godinu pali na 13 000$, što je ispod granice isplativosti.

• Chuck
    • July 13, 2022 at 11:17 AM

Danas po svemu sudeći slijedi žešći pad vozarina

• Chuck
    • July 13, 2022 at 11:06 AM
    Quote from DiAbLeRo

Trenutno najbolju i najprofitabilniju firmu izlistanu na ZSE kupujem po cijeni koliko iznosi neto dobit u 5 kvartala.

Vidim da je ekipa nasjela na ove jeftine drukove ali dok god sam na bidu, ne bunim se.

Samo pogledajte futurese Panamaxa za 7. mjesec na 17 000$, pa će vam odmah sve biti jasno da ovaj ciklus završava i da slijedi dugotrajni pad, a tek je 7. mjesec. Što će onda biti na zimu sa vozarinama i cijenom dionice?

• Chuck
    • July 13, 2022 at 10:58 AM

To je tako kada jedan ciklus završava i dionica se vraća na početne postavke. Čak nisam siguran da bih je po 340 kn htio kupiti.

• Chuck
    • July 13, 2022 at 10:53 AM
    Quote from Infinity
    Quote from Chuck

Ja samo pišem ono sto vidim, a trenutno je to strah i panika, jer će sutra biti još gore, a graf pokazuje na dno negdje oko 340 kn. Futuresi za Panamaxe za 7. mjesec pali ispod 17 000 $, što nikako nije dobro.

Ne gledati se u ogledalo ako vas vata strah i panika 😅

Opet dionica pada, a dno se ne nazire.

• Chuck
    • July 13, 2022 at 10:34 AM
    Quote from Laudator
    Quote from Chuck

Ja ne kupujem hrvatske dionice, samo strane.

Uz iznimku za nagradnu igru, gdje bih želio spušiti nešto love, da ne platim porez, pa možda nešto i kupim, ali namjenski. Samo vas dobronamjerno upozoravam.

Svaka čast da uspijete toliko pratit i još nas toliko dobronamjerno upozoravat. Svaki dan barem 20-tak postova, odgovora, komentara na ovu našu baricu. Vi ste pravi burzovni Rudan. Ja jedva pratim ovih par domaćica.

Uuuuups evo dok sam ovo piso uleti mi sazad 19 kom Atlantske po 411. =O

• Chuck
    • July 13, 2022 at 10:24 AM
    Quote from Laudator
    Quote from Chuck

Dno je po grafu na 340 - 350kn, pa se još stigne prodati. Nemojte poslije reći da vas nisam upozorio na vrijeme.

Znači vaši nalozi se još ne vide. Ili možda ipak? ^^

Ja ne kupujem hrvatske dionice, samo strane. Uz iznimku za nagradnu igru, gdje bih želio spušiti nešto love, da ne platim porez, pa možda nešto i kupim, ali namjenski samo za to. Samo vas dobronamjerno upozoravam, jer vozarine stalno padaju.

• Chuck
    • July 13, 2022 at 10:14 AM

Dno je po grafu na 340 - 350kn, pa se još stigne prodati. Nemojte poslije reći da vas nisam upozorio na vrijeme.

• Chuck
    • July 12, 2022 at 9:37 PM

Ne bih se htio miješati u raspravu, ali rekao sam vam dobronamjerno prije 2 mjeseca što će se dogoditi. Kako sam znao? Pa zato jer imam kristalnu kuglu, već sam rekao, a znam što će i dalje događati. Kako? Jer svakodnevno radim analize i ne slušam propagandu. Gdje su sada oni koji su širili propagandu i prodavali na vrhu, netragom su nestali? Ja sam u gotovini ili kešu i nikud mi se ne žuri, samo da još nekako smanjim porez na kapitalnu dobit, pa bih vas molio da se svi uključite u nagradnu igru.

• Chuck
    • July 12, 2022 at 8:16 PM
    Quote from darac11
    Quote from Chuck

Što je ovo na aplikaciji hrportfolio dionički fond Generali Nova Europa u 2022. napravio gubitak -60%. Malo manje je spušio dionički fond Intercapital Global Technology u 2022. gubitak -35%. Na trećem mjestu ove godine je ZB Euroaktiv gubitak samo -22%. Pa ti onda ulaži u hrvatske fondove.

Molio bih savjet od znalaca, gdje bi mogao uložiti da spušim neku lovu, da ne moram platiti toliki porez na kapitalnu dobit?

Imam par kandidata za spušiti lovu, što bi od ovoga dolje moglo najviše pasti? Ne bih baš da ode u stečaj, pa da mogu knjižiti gubitak još ove godine. Zanima me koja dionica ima najveću perspektivu, ali za pad.

1. ATPL

2. TPNG

3. DDJH

4. DLKV

5. ADPL

6. VART

7. VLEN

8. Obveznice RH

Display More

Od navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat

Display More

Za sada se pokazalo da ste bili potpuno u pravu.

DDJH i VART su se pokazali kao dobitnici tjedna u tome koja će više pasti.

Na drugima je također pušiona, pa prilika za spušiti lovu na ZSE ima koliko hoćeš, jedino je problem što sam puno zaradio ove godine, pa mi treba velika pušiona da ne moram platiti porez u eurima iduće godine, te i dalje prihvaćam prijedloge.

Moj kandidat za pušionu za ovaj tjedan je VLEN, uz nezaobilaznu ATPL koja bi mogla biti kandidat za pušionu mjeseca, a dodajem još neke dionice na popis za spušiti lovu

IGH

INGRA

JDPL

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• Chuck
    • July 12, 2022 at 7:26 PM
    Quote from Moller
    Quote from SOUR

Znači dioničari ostali bez novca. Koliko god da se netko rješavao dionica netko ih je i kupovao. Po malo su gubili mnogi, a najviše će kao iu DLKV izgubiti kojima su zadnjim ostale dionice.

to ne mora biti tako, neki su prije možda izgubili i mnogo više prije velikih padova, čak mi se čini da bi zadnji kupci mogli biti među manjim gubitnicima

Više ni burza nije mjesto za zaradu, već natjecanje tko će manje izgubiti.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Chuck
    • July 11, 2022 at 8:39 PM
    Quote from D_artagnan

Onda se makneš od firme koja ti ne daje divku. Meni porast cijene sasvim dovoljan da budem unutra 8)

Cijena raste zbog nade u isplatu dividende, a kada ju ne isplate, onda dividenda više nije ni bitna, ako je cijena dovoljno visoko. Nije ni čudo da ZSE propada, kada se tako rezimira.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt