Nemam dionice Atpl, već stranih brodara, ali koliko pratim zadnjih tjedana se nastavlja rastući trend stranih brodara, ponajviše zbog odličnih polugodišnjih izvješća, dok svi od reda imaju male multiple. Čak ni nedavni pad BDI indeksa ispod 2000 nije naštetio rastućem trendu, pa si postavljam pitanje. Da li ovi vani znaju nešto što mi ne znamo, kao naprimjer da će BDI indeks rasti do kraja godine zbog Kine ili brodari trenutno rastu jer imaju jako puno keša u bilanci i redom isplaćuju dividende, pa zbog trenutnog soft landinga u SAD-u, taj keš dobro dođe u nemirnim vremenima. Uglavnom, dok ovi vani dođu na nove vrhunce kod nas će se i dalje pričati o jeseni i recesiji, te da li je čaša polupuna ili poluprazna.
Kristalna kugla mi savršeno radi, opet sam znao što će se desiti, gore sam sve napisao, a znam i za dalje što će se dešavati. Tko je čitao s razumijevanjem moje postove mogao je izbjeći velike gubitke i još ostvariti dobit. Godine školovanja, trgovanja, pisanja analiza i proučavanja silne literature napokon dolaze na naplatu. Prošli tjedan sam preporučio kupnju stranih brodara, te sada gledam lijepe iznose dobiti na računu, a Atlantska plovidba se nije ni pomaknula s mjesta, već je još dodatno pala.