Braemar se zeleni, futuresi rastu, brodari vani jako porasli, a dionica Atlantske plovidbe pada.
Panamax Apr 29125 $
Supramax Apr 31500 $
Braemar se zeleni, futuresi rastu, brodari vani jako porasli, a dionica Atlantske plovidbe pada.
Panamax Apr 29125 $
Supramax Apr 31500 $
Suspendirana trgovina sa dionicama ruskih kompanija na LSE
https://finance.yahoo.com/news/london-stock-exchange-suspends-trading-110615135.html
Sa ruskim ETF-om CSRU jos trguju i trenutno je u plusu preko 70%
Vani svi brodari rastu, DSX je na 5 dolara.
Trend vozarina i brodara je prosle i ove godine rastuci, unatoc sirem trzistu i rizicima kojih uvijek ima. Promet na Atlantskoj plovidbi je danas vec 6000 dionica sto je jako puno za ovo trziste.
Ove godine ce rezultati Atlantske plovidbe biti jos bolji od prosle godine za Q1 i pogotovo za ostatak godine. Strano trziste je ocekivane rezultate za ovu godinu vec uracunalo u cijenu brodara, a kod nas to ide sporije, ali rastuci trend je jasan.
Na braemaru se sve zeleni, futuresi snazno rastu
DSX u tri dana rastao 27%..u srijedu su bili na 3,97 usd.
Diana Shipping Inc. (DSX)
NYSE - Nasdaq Real Time Price. Currency in USD
Add to watchlist
5.09+0.34 (+7.05%)As of 10:40AM EST. Market open.
To je dobar pokazatelj za daljnji smjer domacih brodara, a pogotovo Atlantske plovidbe
Danas
DSX raste 15%
NM raste 25%
NMM raste 10%
Danas svi brodari vani rastu
NM na krilima Q4 rezultata raste 10%
Danas na stranim brodarima rast i raketiranje po asku, neki od njih love novi ATH za proteklih par godina.
Na braemaru danas sve raste kao ludo.
Panamaxi i Supramaxi za Apr su na 28 375 i 29 950$
Kupio dionice Atlantske plovidbe
Džabe rastu vani, tu nema rasta dok Putin ne povuče barem 50k vojnika.
Al kad krene, očekujem jači rast nego na SBLK danas
Vani skoro sve pada, osim brodara na kojima je euforija i koji rastu vec par tjedana. Cini se da ide prebacivanje kapitala u kompanije sa niskim P/E, visokim dividendama i dobrim outlookom za ovu godinu, a bulkeri sve to trenutno jesu.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Imamo li preokret na futuresima,pratimo dalje....
Sve u plusu na Braemaru
Capesize Mar 19375$, +2625
Panamax Mar 24875 $, +1125
Supramax Mar 28625$, +450
Vani euforija na brodarima, SBLK danas raste 13%, GOGL na 5Y vrhuncu, DSX na 4,5$
Danas se nastavio rast brodarskih indexa i vozarina:
BDI 1984, BPI 2418, BSI 2228, BHSI 1198
Kupio dionice Atlantske plovidbe
Ja sam kupio dionice Disney-a, te su mi vec lijepo porasle, ali mislim da imaju jos dosta potencijala.
Pogledajmo i 1Y
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
U odnosu na peer grupu Atpl ima puno potencijala za porast, pogotovo jer ne radi
samo brodarski biznis koji je u uzletu, vec i gradjevinski, tj. Batalu. Bit ce to lijepa prica.
+ATPL da zaokruzimo