1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. goldfinger

Posts by goldfinger

• DRY BULK

• goldfinger
    • July 6, 2021 at 10:39 AM
    Quote from looserst
    Quote from goldfinger

Nadoknađuju se jučerašnji minusi.

Trend je i dalje pozitivan. Čekamo kasnu jesen, ne bi trebalo biti većih promjena do tada.

https://www.braemarscreen.com/

Cekamo kasnu jesen za sta tocno? Pa dnevne oscilacije su po 5k i po vama nebi trebalo bit promjena?? :/

Za nove informacije, za status zaliha rasutih tereta, daljnje planove za globalnu infrastrukturu.

U sljedeća dva tri mjeseca sigurno neće biti većih promjena, ni gamechanger događaja.

• DRY BULK

• goldfinger
    • July 6, 2021 at 9:51 AM

Nadoknađuju se jučerašnji minusi.

Trend je i dalje pozitivan. Čekamo kasnu jesen, ne bi trebalo biti većih promjena do tada.

• CORONA virus

• goldfinger
    • July 5, 2021 at 8:53 PM
    Quote from accountant
    Quote from goldfinger

Cjepivo je sigurno i tu nema spora.

Cjepiva su bila gotova nakon mjesec dana. Kako tako brzo?

Pa zato što postoje cjepiva protiv gripe, malo su modificirali, malo novija tehnologija, ništa pretjerano komplicirano.

Pitanje je koliko je potrebno da se svi cijepe, ali i logika je nestala od Veljače 2020.

A da malo proučiš koja se cjepiva rade po staroj metodi, a koja su nova mRNA cjepiva? Dakle nije isto. Ne kažem da se i na mRNA ne radi već neko vrijeme, dakle nije turbo novo, ali su drugačija.

Što se tiče vas koji kažete da je malo fatalnih nuspojava cjepiva, onom koga zakači njemu je to 1/1 dakle 100% mu zezne zdravlje.

I ne znam zašto su vam 'draži' oni koji obole s posljedicama od korone od onih koji obole od posljedica cjepiva? Prvi su po vama jadni građani koje smo zarazili valjda mi necijepljeni, a drugi su vam antivakseri ili kako ih sve pogrdno ne zovete?

Ja sam znao u šali reći da će necijepljeni biti građani drugog reda ali vidim po reakcijama ovdje i po tome što Vlada sprema da se ne moram šaliti, da je to zbilja.

Ja vas fakat ne razumijem da temeljne slobode ne uzimate za ozbiljno, nego valjda zazivate opet dekrete i partiju, jednoumlje?

Display More

Pod nova tehnologija sam i mislio mRNA cjepiva. Razlika je što nije sprijeda, već uniđe otpozadi. Sve je ovo ludo i ne logično, ali sam pragmatičan i vidim kud sve to vodi. Na kraju ćeš podići rukav ili spustiti gaće i primit cjepivo ili nećeš biti građanin. Fuj ali je tako....

• CORONA virus

• goldfinger
    • July 5, 2021 at 11:01 AM

Cjepivo je sigurno i tu nema spora.

Cjepiva su bila gotova nakon mjesec dana. Kako tako brzo?

Pa zato što postoje cjepiva protiv gripe, malo su modificirali, malo novija tehnologija, ništa pretjerano komplicirano.

Pitanje je koliko je potrebno da se svi cijepe, ali i logika je nestala od Veljače 2020.

• CORONA virus

• goldfinger
    • June 29, 2021 at 11:54 AM

Prebolio covid, cjepljen prvom dozom...da se pita Merkelicu, zatvorila bi me u logor.

Da su omogućili normalan život cjepljenim/oporavljenim puno bi ih se više/brže cijepilo.

Ovako cjepi se sa 5 doza, nosi masku i ostani doma...nigdje veze... I kako da se ljudi cijepe.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• goldfinger
    • June 28, 2021 at 2:09 PM
    Quote from ZoD

Kakav je odnos AD Plastik sa Rimac Automobilima?

Odnos im je takav što su relativno blizu jedan do drugog...i tu završava odnos.

Jedni proizvode plastiku za aute, a drugi zasad ne proizvode ništa.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• goldfinger
    • June 28, 2021 at 12:08 PM
    Quote from Invest
    Quote from Brunos

Velika je razlika izmedu skidaju i "imaju pravo razmotriti nove okolnosti". Koliko ja znam nitko nije sluzbeno potvrdivao nikakve datume skidanja zabrane.

Vjerojatno će produžiti aktualne mjere na razini cijele EU do sljedeće godine. A posebno imajući u obzir prodiranje novog soja virusa te prolongiranje djelomičnog statusa quo.

Uglavnom, ove godine ne očekujem dividendu.

Što naravno ne znači da je ovo loša dionica.

Ja baš očekujem dividendu još ove godine, bez obzira koje nove sojeve izmislili. (britanski kao da nije ni postojao)

Više nema toliko opasnosti po sustav da banke moraju biti toliko kapitalizirane.

• DRY BULK

• goldfinger
    • June 23, 2021 at 11:25 AM

Nisam pratio situaciju preko produženog vikenda, sad vidim da je trend ne promjenjen.

Futuresi u plusu, kineski uzorpatori tržišta su anulirani.

Kad već žele upravljati tržištem... nek šalju lavove, a ne pudlice sa protezama.

• DRY BULK

• goldfinger
    • June 18, 2021 at 11:30 AM

Neznam kako će futuresi reagirati sljedećih par dana, ali minusi su već manji nego prije nekoliko sati.

Očekivao sam veću korekciju cijene, koje još nema. Možda bude sljedećih dana...

• DRY BULK

• goldfinger
    • June 18, 2021 at 11:15 AM
    Quote from mitkko
    Quote from 5. Element

Kineski komunisti su najjaci debili na svijetu. Kad kupac umisli da moze odredjivati cijenu onog sto kupuje... Hahahahaha. Totalno novu fiziku su izmislili.

Mozes ako si najveci kupac pa sam mozes regulirati potraznju i time utjecati na cijenu. Jos je veca fora sto su komunisticna drzava pa se ne moraju uvijek voditi nekakvom trzisnom logikom, vec se mogu kratkorocno zaigrati sa ciljrm dugorocnom boljitka. Tako rade sve ove godine, zato su i postali vodece gospodarstvo svijeta.

Quote from denobeno

Kina može upravljati cijenom željezne rudače jer:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Uvozi 70% svjetske proizvodnje.

Upravaljati ne može, može je kratkoročno korigirati na ušrtb državnih zaliha, koje će ponovo nabavljati po većoj cijeni.

Pritom, riskiraju nove poremećaje. Toliko puta krivo odrađeno u povijesti, a i dalje se ponavlja.

• DRY BULK

• goldfinger
    • June 18, 2021 at 10:08 AM

Ove kineska rekacija je gašnje požara žlicom vode.

Činjenica je da se proces toliko razbuktao da neće stati dok ne izgori, a svaka ne tržišna reakcija će se vratiti ko bumerang u glavu.

Da nije smiješno, bilo bi opet smiješno.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• goldfinger
    • June 17, 2021 at 10:28 AM
    Quote from nascar
    Quote from zlocesti

Ajmo prestati gledati u tuđe živote, i tuđe novčanike

Ovdje smo tradicionalno progutali i mamac, i udicu i štap.

Opte na 5 kn , frankly, protivno svom dobrom interesu, je malo šmrdi, malo miriši :/

Postoji rizik zarade od cca 2 kn po papiru, i rizik gubitka od 2 kn po papiru.

Jer ako do 10.07 dobijemo frišku figu, a ne objavu o prodaji, slijedi potop.

Ono što ide u korist u tom računu je vrijeme. Već su prošle dvije godine pa će do okončanja prodaje proći još vjerojatno manje od dvije godine :S . Vjerojatnije manje od godinu dana, nego dulje... pa za istu zaradu nije isto čekati tri godine ili godinu dana i tra..la..la..

E pa u okviru svega toga, svatko po svome.

Display More

ne vjerujem da će 10.07. biti potop na 3kn. mislim da većina zapravo ni ne očekuje bilo kakvu informaciju taj dan s obzirom na dosadašnja iskustva u cijelom procesu prodaje

Display More

Evo ja baš očekujem sve taj dan...možda sam u krivu.

• OPTE prodaja - kladionica

• goldfinger
    • June 11, 2021 at 7:11 PM
    Quote from lebowski

Evo, ja kao neumjereni optimist očekujem objavu prodaje istog dana kad novi zem stupi na snagu.

A ja kao umjereni pesimist očekujem objavu na dan razvoda zabe i ht-a. Živi bili pa vidjeli.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• goldfinger
    • June 11, 2021 at 5:09 PM

Jesam jedini koji vidi veliki potencijal za index u Zimbabveu? ^^

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• goldfinger
    • June 11, 2021 at 9:28 AM
    Quote from NaBiduAsku

revijalnan ton i dalje https://www.braemarscreen.com/home

Čini se da Q3 ove godine počinje ranije ;)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• goldfinger
    • June 10, 2021 at 8:19 AM
    Quote from tin

Danas bi mogao bitit raspašoj......panamaxi i supre već rano ujutro prebacili 30 000 usd dan za 7.mjesec a i capovi dobro potegnuli.

Koje lijepe vijesti u rano jutro.

Danas atlantcoin poteže gore, za ovo ti i ne treba TA.

• DRY BULK

• goldfinger
    • June 9, 2021 at 2:17 PM
    Quote from maratonac

Dobro to sve izgleda, ali nam zasad ne pomaže....

Zasad je dovoljno da se nateže praćka. A što se više nateže, više će i odletiti.

• DRY BULK

• goldfinger
    • June 9, 2021 at 1:51 PM

Ovo su već brutalni plusevi i najave. Ponovo smo konja uzjahali.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• goldfinger
    • May 31, 2021 at 9:01 AM
    Quote from todor

Dugorocno nece biti niti masovnog turizma, a to ne znaci da ce rivp sutra pasti na kunu i zatvoriti hotele.

U 10 godina izbiju jos 3 pandemije, rat, inflacije, trump postane predsjednik itd...

Masnovno turizma će biti, više nego ikada prije, apsolutno.

Brajakica postavlja legitimna pitanja, no ne ide prijelaz sa fosilnih goriva preko noći.

Još ćemo korisiti naftu, desetljećima.

Ovaj priloženi graf i predviđanja su radili pristrani, isti oni koji su sedamdesetih govorili da je sva nafta skoro pa potrošena.

• OPTE prodaja - kladionica

• goldfinger
    • May 28, 2021 at 12:31 PM

Di su sad rafalei kad ti trebaju, da malo prorijede redove agresora

1. Privacy Policy
  2. Kontakt