Kome je prosjek oko 10-15kn, dokapitalizaciju prolazi dobro i može se zaraditi. Kome je prosjek preko 30kn, njemu je bolje da nema ponuda za dokap. Dugoročno, opet nisam optimist za postojeće dioničare jer jdpl u ovom trenutku nema konktetnog strateškog partnera na vidiku... što ne znači da neko neće iskočiti iz grma u zadnjoj minuti(ali s takvim se nitko neće usrećiti)
Posts by goldfinger
-
-
Izgleda da ipak postoji interes potencijalnog strateskog partnera.
Što se tiče potencijalnih ulagača, Kovačić nam je otkrio da postoji iskazani interes, ali da nemaju u vidu konkretnog strateškog partnera.
'Prethodnih mjeseci imali smo nekoliko upita o privatizaciji društva, međutim u ovom trenutku nemamo ni s jednom zainteresiranom stranom postignut dogovor o strateškom partnerstvu ili bilo kakav drugi dogovor', rekao nam je Kovačić.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-20210722/print
"Iskreno vjerujem kako su pred društvom mirna mora, jer ovaj proces, kao finalni stadij restrukturirana, predstavlja jezgru dugoročne stabilnosti, prosperiteta i razvoja tvrtke", ističe u objavi predsjednik Uprave Jadroplova Branimir Kovačić.
Mitko, ja iz ovog vidim samo da oni nemaju u vidu konkretnog strateškog partnera. To bi podcrtao i boldao.
-
Kojem vlasništvu?
Misliš ovog jednog, ključnog? Navodno... da oni brinu o svojem vlasništvu... bio bi i ostatak uprave krcat dionicama, a oni baš nisu ni ovaj put pohrlili da ih se nakupe. Budimo realni...
Ne samo IB, već cijela skupina. Ništa se u upravljanju nije promijenilo ulaskom IB, sve funkcionira po starom. Treba im priznati da ipak, od domaćih brodara, drže konstantu i konzervativno vode posao. Od IBa sam očekivao veću transparentnost, ali ni to se nije dogodilo.
-
Očekivani slijed događaja... Imamo dioničara koji se želi riješiti ovog posla. Čak je i cijena nešto bolja nego što se prije pričalo. Zato i je rizik/nagrada bila velika. Na prvu, svakako mi se čini logično riješiti se sad dionica i čekati rasplet. Usporedbe, atpla i jdpla su deplasirane jer imamo sasvim različitu vlasničku strukturu. Dubrovčani sigurno, u ovom trenutku, neće raditi dokapitalizaciju jer to glavnim nije u interesu.
Samo ću te podsjetiti da oni, ako me sjećanje ne vara, imaju istu tu skupštinsku odluku kakvu sad primjenjuje JDPL, o odobrenom temeljnom kapitalu već izglasanu. Ako sam u krivu, slobodno me demantirajte.
Članak 22. Statuta, st. 4
Imaju oni godinama i odluku o isplati dividende, pa nije trenutak ni za jedno ni za drugo... gospari ipak više brinu o svom vlasništvu.
-
Očekivani slijed događaja... Imamo dioničara koji se želi riješiti ovog posla. Čak je i cijena nešto bolja nego što se prije pričalo. Zato i je rizik/nagrada bila velika. Na prvu, svakako mi se čini logično riješiti se sad dionica i čekati rasplet. Usporedbe, atpla i jdpla su deplasirane jer imamo sasvim različitu vlasničku strukturu. Dubrovčani sigurno, u ovom trenutku, neće raditi dokapitalizaciju jer to glavnim nije u interesu.
-
Sve mi je to nejasno, šta je sa svima drugim velikima koji su kupovali oko 6 i nisu prodavali, kao Drvo... Nadam se da tu ima još nešto što ne znamo
Ne zarađuju na burzi svi, štoviše većina sprži novce. Kad malo bolje razmislim, ovdje je ih je dosta manje ili više zaradilo što je rijedak slučaj.
-
Gdje će cijena opte u ponedjeljak?
Molim samo ozbiljne odgovare.
Pa gore, gdje će drugdje nego gore... Koliko lufta od ponude? Pa nekih desetak posto...
-
kad se samo sjetim koliko se pisalo da tromjesecni prosjek nije bitan mislim da neću dati svoje za 5,36 kn. manje od toga mislim da neće vrijediti
Prvi sam ignorirao tromjesečni prosjek jer nisam očekivao da će zaba prodati toliko ispod cijene. Očito su procjenili da su već dovoljno zaradili na kamatama i da je krajnji trenutak za izaći iz pozicije, pošto poto. A sve mi se čini da tu ima i politike više nego što bi trebalo biti.
-
Kako će prodaja Oprime djelovat na ht? Možda neka izvanredna divka? Mada i nisu neki novci izgleda
Možda će više novaca posuditi matici po 0% kamata.
-
Čestitiam svima...ipak je cijena 25% veća od trenutne tržišne cijene tako da nitko ne bi trebao bit (previše) tužan...moglo je i bolje, ali i gore...oslobodit će se ogromna likvidnost...ali tek za 6 mjeseci
Što tek za 6 mj dobin pare ????!!!!
Moguće da pare nećeš dobiti još godinu dana.
-
Što reći... Kupovao dionice 2016. I 2018.,prosjek 2,30. Zarobljen godinama, strpljivo čekao. Kad je AH prodala sve mi je bilo jasno, nema premije. Očekivao sam obavijest ovih dana, nadao se većoj cijeni. Najtužnije što nas je prosjek pogurao, a crni Krešo ga riktao za UG. Bravo za renchi koja je donekle ovo i predvidjela, ja ovo nisam očekivao. Nisam zadovoljan, ali tu ima i puno tužnijih.
-
Misterij zvan Zloćo.
Zloćko je doktor medicine. Njemu ne trebaju statistike, on to iz prve ruke.
Dok se vi bahatite i ne bi se cijepili, on se eto poradi kore kruha mora cijepiti,.Da može liječiti vas koji ste oboljeli i budete oboljeli.
Jer se niste cijepili.
Dobar joj je posao.
Dobro mi je, tako mi i treba
E da si učila u školi kad ti je i bilo vrijeme, bilo bi ti lakše u životu.
Em moraš raditi, em se moraš serijski pelcovat.
Cjepite se, vratite mi život natrag .
-
Nešto je danas manje nervoze na topicu.
Neznam da li vi čujete zujanje klima uređaja na sjevernoj hemisferi kao ja...divota.
Mozds nema na forumu ali ima nervoze preko bare, baci oko za jedno sat vremena pa ces vidjeti
Ne interesiraju me dnevni trejdevi/bureci. Dok su vozarine tri puta iznad breakevena i dok su najave još optimističnije... mirno nam more.
-
Nešto je danas manje nervoze na topicu.
Neznam da li vi čujete zujanje klima uređaja na sjevernoj hemisferi kao ja...divota.
-
Zaba, još ništa.
-
Ma na kraju što ti očekuješ, kakvog potopa se plašiš/nadaš?
Zna se koje vozarine ovdje spominju... cape-ovi se prate kao indikator, premda ove godine na prate pravilo.
Niti se plasim niti nadam potopu ali moram reagirati na gluposti (bez da nekoga proglasavam glupim, to ni slucajno) da smo mirni i nista se nece dogoditi do kasne jeseni. To jednostavno ne stoji, ne zna se i ne volim da se tako lupaju izjave
Pa nitko ni ne gura ruku u vatru, to su sve projekcije prema raspoloživim trenutnim podacima...i zbilja prema tome, možemo mirno provesti ljeto.
A sad dalje...ništa osim smrti nije sigurno.
Prema vašem stavu, braemamaru je bolje da ne prenosi i predviđa jer eto...nije sigurno.
-
Pa sve zalihe su na niskim razinama, potrošnja će samo rasti u sljedeća dva mjeseca.
Ne vidim zbog čega bi vozarine pale ispod 25.000$.
Očekuješ nešto radikalno od FED-a 28.7.?
Pa ako su sve zalihe nisko i potrosnja ce rasti iduca dva mjeseca zasto onda stabilni cekamo kasnu jesen?
Vozarine cega nebi trebale ispod 25k?
Od feda nisam ocekivao nista zadnju sjednicu pa sam pozalio
Ma na kraju što ti očekuješ, kakvog potopa se plašiš/nadaš?
Zna se koje vozarine ovdje spominju... cape-ovi se prate kao indikator, premda ove godine na prate pravilo.
-
Za nove informacije, za status zaliha rasutih tereta, daljnje planove za globalnu infrastrukturu.
U sljedeća dva tri mjeseca sigurno neće biti većih promjena, ni gamechanger događaja.
Cekas kasnu jesen za ove informacije?? Zasto mislis da se bas sad ne dogadja neki gamechanger? Ljeto je pa kinezi spavaju, fed se ne sastaje, zalihe ugljena, soje i zeljezne rude su stabilne? Wtf
Pa sve zalihe su na niskim razinama, potrošnja će samo rasti u sljedeća dva mjeseca.
Ne vidim zbog čega bi vozarine pale ispod 25.000$.
Očekuješ nešto radikalno od FED-a 28.7.?
-
Atpl nema capove. velike oscilacije na capovima a ostali stabilno up.
Gdje ce ostali dalje ako nastavi ovako?
Znam da atpl nema capeove ali jucer su recimo panamax ffa pali 3k. Pricate o stabilnosti a bavite se dry bulkom?
Pa to i je manje više stabilno, bitan je trend i šira slika. A što Kinezi jedan dan sruše cijenu ili zapne brod u Suezu pa digne cijenu, nije bitno.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ka/2288575.aspx
Teško je ne složiti se sa izrečenim.
Cijepio se iz istog razloga kao i ja, morao sam zbog Harvarda