Display MoreDisplay MoreDa.
Ogromne minuse rade trenutno,cujem da su propele poceli preprodavati.
“Uskoro”
Dva broda izlaze iz dugorocnog najma(nisu neprofitabilni) i stizu dva nova broda.
To bi bilo sve skupa 10 slobodnih brodova koji bi mogli lutati na spotu ili na “povoljnije”
Dugorocne ugovore.
Puno je tu jos posla i kombinacija ali neka svak za sebe prebroji kakva bi mogla biti krvna slika.
Koji brodovi to izlaze iz dugorocnog najma, koja 2?
I ovo ´stizu dva nova´, to mislis na ove novo ugovorene koji 2023 dolaze?
I naravno da ne rade u minusu, yty, ali rade u minusu mtm, posto je pad u zadnjih 10-ak dana 50 %....
Jedan hendy je ako se ne varam ok srpnja slobodan.
Za jedan panamax unajmitelj ima pravo produziti za jos godinu dana. Jesu li nisu li ja to jos neznam.
Sa brodovima nije ništa u dva dana rijeseno.
Ako cemo predviditi buducnost kroz procijenjeno najlošije vozarine je vrime kad se brodovi šalju u redovni škver.
S ovim dosadašnjim vozarinama pretpostavljam da globalno nije puno brodova to odradilo u prethodnom razdoblju pa i tu ocekujem neku gužvu a manje operativnosti kroz takav period.
Za pretpostaviti je da ce se to dogadati kroz 1.i 2.mj 2022.
Nisam u upravi ali mislim da im je cilj gurati spot sto duže dok je dobra zarada da u momentu dugorocnog najma recimo na 3+ godina takav najam zavrsi sto kasnije u buducnosti. Ovisno o trzistu ja bi takve ugovore ocekiva mozda vec krajem 1q. Ili krajem ljeta.
I da, tu se bližimo 2023. Koja meni nije daleko pa i svršetku ugovora ostalih panamaxa i još dva nova broda u opciji.
Naravno ovo je optimistično (po meni izgledno).
Trenutno rade u plusu kako ce to dalje izgledati to niko nezna.
Za slučaj da se ovako nesto slicno odvije ja zadovoljan.
Iako firma posluje godinama ja na nju trenutno gledam ko mladu firmu u razvoju koja ima puno potencijala.
Ako ne: run Forest run