1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Infinity
    • February 3, 2022 at 9:45 PM
    Quote from tento
    Quote from stipe_Cro

Samo nemoj zbog mene ići, mitkko.

Čisto iz sebičnih razloga. Najkorisnija si osoba na ovoj temi :D

To iskreno mislim.

Ma kolega, mitkko ne bih trebao ići zbog nikoga. Ovaj forum je zamišljen za razmjenu mišljenja, posebno je užitak čitati znalce, a on pripada u tu skupinu. Malo vatre, dobro dođe kao dobra knjiga, postaje interesantniji, življi i čitaniji.

Naravno, interakcija mora biti na razini a malo humora i kolegijalnog podbadanja ne bih trebala narušiti odnose forumaša.

Pozdrav!

Display More

Koliko god puta pokušaš neki jednostavno drukčije prevedu.Nije lako ni umjetnoj inteligenciji…

Files

2303EFE1-C665-4242-82E9-C464319BD2CA.jpg 42.39 kB – 0 Downloads
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • February 2, 2022 at 4:16 PM
    Quote from ZoD
    Quote from plavi01

poštovani ZoD zakaj ste Vi svrstani u mešetar i kako to definiraju jer i meni stoji mešetar.

baš im hvala a nisu mi izdali nikakvo rješenje

Podnesi prigovor.

Bar za boju 😵‍💫

• DRY BULK

• Infinity
    • February 1, 2022 at 2:32 PM

Po mom izračunu u razlici operativnih dana za Q3 u odnosu na H1 fale 4 broda odnosno 18,5 dana prosjecno na 4 broda sto je vremenski opravdano za relokaciju po brodu.

18,5 dana izgubljenih na putovanje u Q3 mi

daje osobnu procjenu mogucnosti da je vecina potpisala ugovore u cca10.mj. nadam se na trajanje od 12 mjeseci.

Necemo se žaliti ni na 9-ti i 11-ti mjesec sve su to lipi prosjeci vozarina.

Još su nam se dva sakrila?

(Postoji mogucnost da su prvi krenili krajem 2Q??)

Za Q3 mi (uz lošiju uposlenost flote) ispada prosjek za smax i hsize 17 448$

(Danasnje razine)

Ako su ostala dva obnovili ugovore u Q4 imamo Q1/22 bolji od Q4/21koji će biti top.

Bolje vozarine+ bolja uposlenost 3-6%(grah)

Ne zaboravimo koliko će nam postepeno smanjenje dugovanja povećavati prinose.

(rate+kamate)

Dokovanja se moraju dogoditi i tog se ne tiba strasiti (štednja u budućnosti).

Raspodjelom troskova dokovanja na godišnje troskove usudio bi se reći da će

Q2/22 biti bolji od Q1/22

te Q3/22 od Q2/22…. malo ulja na vatru 😁

Files

4BF7D234-B791-489F-96E3-F6539D60FD81.jpg 37.42 kB – 0 Downloads
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Infinity
    • February 1, 2022 at 11:00 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from Moller

ma nije nitkko, samo su navlačili druge da to misle i usput pokupovali sve do 400

Ja sam siguran da to ne bi nitkko napravio! ;)

Novogodišnja pozitivna atmosfera

• DRY BULK

• Infinity
    • February 1, 2022 at 10:44 AM

Dokle je ovo otišlo…

Žrtva strogih korona mjera: Prvi časnik poginuo u kineskoj luci - Pomorac
    Tridesetšestogodišnji turski državljanin, član posade njemačkog Capesize bulk carriera Mathilde Oldendoff, tragično je poginuo u kineskoj luci Tianjin
    pomorac.hr
  • Birtija

• Infinity
    • January 29, 2022 at 9:43 PM
    Quote from looserst
    Quote from tollway

a zakaj se ti kolega uopće opravdavaš ili ispričavaš za svoje postupke? podijelio si nesebično svoje viđenje kretanja cijene temeljem TA za koju i oni samo koji je samo površno gledaju kao ja znaju da je prevrtljiva. trgovati samo na temelju nje, mislim da na našem tržištu nema nekog prevelikog smisla. ako si ponekad i pretjerao pa su postovi izgledali kao drukovi..... po meni normalna stvar. ja ti mogu samo zahvaliti jer se može puno naučiti od tebe.

konačnu odluku o kupnji ili prodaji ionako donosim ja. a ako netko to radi temeljem nečijeg pisanja..... onda ima problem.

Bas sam ovo mislio napisati (umjesto zakaj bi bi bilo koji k...) ali ti to je to ;) Ko je kupio ili prodao na racun foruma neka je ali nema suza i placa

…. moze ipak probati poslati IBAN možda mu se nesto vrati 😅

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Infinity
    • January 29, 2022 at 5:36 PM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…sefova-15151306

Sve ovo u zemlji sa manje od 4 milijuna stanovnika.

Milano ima 4,9 milijuna.

X članovi šire familije eto glasova koliko očes…

• Birtija

• Infinity
    • January 28, 2022 at 9:52 PM
    ‘Ćorić je Einstein: Za skupi plin u Zagrebu kriv je Tomašević, a za skupi plin u Hrvatskoj - tržište’
    SDP-ova Mirela Ahmetović komentirala je današnje zaključke Tomislava Ćorića
    www.telegram.hr

A je mi drag ovaj Ćorić 😅

• DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 7:12 PM
    Quote from tenchi0110
    Quote from Infinity

downside ce se vidjeti tek u Q1.

mitkko ne bih se ni tu previše zaletia ako govorimo o ATPL i načinu ugovaranja.

Pošto je potražnja bila jaka mislim da su brodovlasnici bili u puno boljoj poziciji za pregovore i kalkulacije te prilagodili svojim interesima završetak ugovora i tajming za dokovanje nego prijašnjih godina.

Ne bi me previše iznenadilo kad bi bila bolja zarada za Q1 2022. u odnosu na Q4 2021.

Cek, cek, ti mislis da ce DOBIT atpl biti veca u q1 22 nego q4 21 ili mislis na neku drugu zaradu??

Display More

Ako su npr. U pola 4Q istekli najmovi za recimo 2 broda koja su bila ugovorena na vozarinama iz cca 1Q.

Ta ista 2 broda na novim ugovorima iz cca polovice 4Q ce doniti veću dobit u Q1 2022. nego za Q4 2021.

Imamo 6 brodova na krtkoročnim ugovorima.

To može biti u trajanju npr. 3,6,8 ili 11mj.

Ovisno o raznim kombinacijama moglo bi se dogoditi da 1Q 2022. bude jači od 4Q 2021.

Meni nije poznato kad,koliko dugo i na kojim cijenama je koji brod ugovoren pa ne mogu tvrditi da ce 1Q biti bolji ali da,mislim da je moguće.

Da ja dajem brod u najam u svakom slucaju bi probao izbjeći da mi najam broda puca

u najgorem periodu vozarina što je povijesno poznato oko kineske nove godine ukoliko ne radim spot pa bi taj period iskoristio za dry dock…..

• DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 4:34 PM

downside ce se vidjeti tek u Q1.

mitkko ne bih se ni tu previše zaletia ako govorimo o ATPL i načinu ugovaranja.

Pošto je potražnja bila jaka mislim da su brodovlasnici bili u puno boljoj poziciji za pregovore i kalkulacije te prilagodili svojim interesima završetak ugovora i tajming za dokovanje nego prijašnjih godina.

Ne bi me previše iznenadilo kad bi bila bolja zarada za Q1 2022. u odnosu na Q4 2021.

• DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 2:29 PM
    Quote from mitkko
    Quote from hugh

hvala na pomoći ali niste pomogli.....da je samo ta jedna mačka problem, problema uopće ne bi bilo.........problem su ovi cijeli čopori crnih mačaka koji se "šeću" po glavnim svjetskim indexima.........

Pa ima i za crne mačke rješenje, samo tri puta pljuneš i ništa ti ne mogu.

Da u stara vremena, otkad je korone to nije prigodno 🙄

• DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 1:58 PM
    Quote from hugh
    Quote from mitkko

Samo ne njega, njegova mačka nije dobro prošla :)

hvala na pomoći ali niste pomogli.....da je samo ta jedna mačka problem, problema uopće ne bi bilo.........problem su ovi cijeli čopori crnih mačaka koji se "šeću" po glavnim svjetskim indexima.........

Dok ne pogledaš sve je u redu 😅

• DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 1:18 PM
    Quote from hugh

može li netko pitati Joakima da li ovo "mrtvo maće skaće" ili je ovo neki "uranjeni" preokret trenda?.......ako netko slućajno zna nek slobodno napiše.......

PS

pitam za susjedu, ne zna jadna što bi......

Erwin Schrödinger – Wikipedija
    hr.m.wikipedia.org

Njega bi tibalo pitati

Schrödingerova mačka – Wikipedija
    hr.m.wikipedia.org
  • DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 12:57 PM

After today ostaje 21 trg. Dan do FI

Mogli bi malo?

🍻🍻🪕

• DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 12:32 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Milijarder

D

A da nije ipak, mali ali znakoviti zaokret BDI-a, pa izaziva probavne probleme i vrtoglavicu!? :)

Mislim da mi je samo pao šećer, baš sam krenuo na ručak. Javit ću ako primijetim bilo kakve probavne smetnje, preventivno ću popiti jedan aperitiv. ;)

Ne brini se za šećer to je danas normalo, pao je svima- u zalihama ,pa ga bulkerima prevoze 😂

Uslast

Valjda će biti kruha,nešto se sa pšenicom događa

• DRY BULK

• Infinity
    • January 28, 2022 at 11:48 AM
    Quote from hugh
    Quote from mitkko

Još jedna raketa.

https://twitter.com/JHannisdahl/status/1487003791954259969/

volatilna vremena i na dry druk temi.......sve se okrenulo naopačke......mitkko prenosi rakete a brajakice nema, bit će da trpa sa aska....... :D ;)

….još se ne osjeti miris nafte 😉😁

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • January 27, 2022 at 2:24 PM

Kakvi crnjaci, sto bi tek bilo da je FED stisa?

Poskupilo ulje,mliko…dionice

Ko je u papiru na vrime pozicioniran ima lufta za mogući pad i vrimena za mogući rast.

Ko nije neka čeka(rok nepoznat) ili malo dublje posegne u džep ipak je inflacija 😉

Jedna prigodna obostrano.

• DRY BULK

• Infinity
    • January 27, 2022 at 12:52 PM
    Quote from jasko

BCI 5TC 6780 + 954

E sad ih opet volimo 😂

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • January 26, 2022 at 3:00 PM

Izgleda da se ne gledaju vozarine nego se odbrojavaju dani do izvješća?

• CORONA virus

• Infinity
    • January 25, 2022 at 10:07 PM
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

Ja san stožer odavno stavia na ignore

Nemogu oni ni sami sebe vise pratiti.

također i ja ali izgleda da "izazivaju"........ako se ovo ostvari siguran sam da nitko mojih troje djece neće svakog ponedjeljka testirati a pogotovo da ću ih dat cijepiti.........

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ijesti_ostalo_m

Uzmeš testove, prodas ih dalje pa uložiš na burzu😂

Free money

1. Privacy Policy
  2. Kontakt