1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Infinity
    • May 20, 2022 at 9:56 AM
    Quote from Moller
    Quote from havi

imaju volju nac kuhare,konobarice i sobarice a turiste kazu nece dijeliti jer ih imaju taman za sebe.

Imat ce reklamu, platis pet nocenja dobijes tri, kazu tak se jos nitko nije reklamirao.

kako nije,još 2020

https://www.vecernji.hr/lifestyle/tuna…los-dan-1424765

Paštetu u đžep i plahtu pod ruku….

Česi će se jedini snalaziti

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Infinity
    • May 16, 2022 at 9:25 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Infinity

Ma nego što….

Triba se u životu počastiti, makar se radilo o investiciji koja je skuplja, vrime ce uvik svoje reći.

Nekad kuću proda stablo u dvorištu ili nešto slično,sve ima svoju vrstu fundamenta.

Ako nesto zelis a mozes - just take it.

Nekad ju i sruši. Stablo kuću, mislim. :)

Nego, hoće li nam DAC priuštiti 12$ u q1 zarade u odnosu na 6$ koliko mu predviđaju analitičari?

Promatrajmo! 8)

Display More

Lakse kad je naglo nego ako uđe crv pa lagano gledas kako propada e to je patnja 😅

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Infinity
    • May 16, 2022 at 9:16 PM
    Quote from zlocesti

Nekako imam dojam da se mene proziva za kupnju zlata na ATH

Kupljeno je po principu- Želim, mogu, hoću

Al' čudo jedno, nikada na zlato ni ne pomislim.

Niti koliko sam ga platila, niti po koliko ću ga prodati. Niti kada ću

Al' frankly, kupljeno je više iz emocionalnog razloga nego iz racionalnog

Ma nego što….

Triba se u životu počastiti, makar se radilo o investiciji koja je skuplja, vrime ce uvik svoje reći.

Nekad kuću proda stablo u dvorištu ili nešto slično,sve ima svoju vrstu fundamenta.

Ako nesto zelis a mozes - just take it.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • May 13, 2022 at 9:52 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from plavi01

Puno je love u igri treba to sve prebrojiti

Ma ne stignu sve pobrojati 🤣, samo neka rade ovako dobro.

A ovo je dobra prilika da izađu ovi sto su usli samo za brzu zaradu, da mozemo mi malo ozbiljniji pobrati pravu zaradu od malo puno vise % od tamo par desetaka kn divke,

Nije mi drago da se ovakve stvari dogadaju.Srećom su novci u up trendu.

Da je situacija obratna bilo bi vrlo nezgodno, bar po mom ukusu,momentalno bi gleda napustiti bilo koju poziciju na duži period ako ne i zauvik.

Svaka šala ima limit.

• Infinity
    • May 13, 2022 at 9:41 PM
    Quote from Chuck
    Quote from Infinity

Koliko mi je ostalo u glavi ste nas upozoravali prije objave 1Q da je precijenjeno i triba prodati zbog nekih dugova u $ a zaradama u kn ili tako nesto a mislim da tad nije bila 570kn

Mozda griješim,isprika ako grijesim

Znam sto sam pisao i stojim pri tome. Kupuju se novi brodovi za 130 milijuna $, te ce uz sadasnje zaduzenje oko 800 milijuna kuna, ako prodaju stare i kupe nove brodove imati preko 1 milijardu kuna duga, a ako ne prodaju stare brodove i do 1.5 milijarde kuna duga, te da nije realno da bude isplacena dividenda ove godine. A svi jos govore da iduce godine dolazi recesija i trzista vani padaju od pocetka ove godine. Inflacija je 8.5% i Fed ce ubrzati dizanje kamatne stope i uzrokovati recesiju. Sadasnjem americkom predsjedniku trzista uopce nisu bitna, te se svi vracamo u hladnoratovske teme kada se drzave medjusobno gledaju preko nisana.

Svi su mi lupali smajlije kao i sada i krenuo je druk sa dividendom i napucali su cijenu sa 450 na 570 kn. A sada dividenda vise nije ni bitna, jer eto, cijena poslije padne za iznos dividende, pa onda bolje da je i nema, samo zbunjuje ljude.

Htio san skreniti pozornost da u to vrime kad ste dobronamjerno upozoravali cijena nije bila 570kn.

Hvalite se u stilu ko vas je poslusa i proda na 570….

Poanta je ako vas itko slusa propustio je rast do 570kn.

Usporedite malo cijenu tih dana.

• Infinity
    • May 13, 2022 at 5:42 PM
    Quote from Chuck
    Quote from tin

Stalno i kontinuirano iznosite neistinu o padu brodara vani i promjeni smjera ...demantirao sam vas grafom koji prikazuje kontinuiran rast posljednja tri mjeseca...i moja je prognoza daljnji rast...pa ostaje da vidimo...nemam ništa protiv trejdanja...ali imam protiv laži i lažnog drukanja...i dalje ostajem pri svojoj procijeni od 750 kn za ATPL ove godine i dividendi od barem 30 kn...doći će i taj poziv na GS pa će mo moći usporediti tko je što pisao.

VIX je trenutno 29.64, a samo je 01.03.2020. prije Covida bio na visim razinama nego ovih dana i tjedana, pa ne vidim u cemu ste toliko optimisticni. Oni koji su me slusali i prodali na 570kn onima koji su kupovali zbog dividende sada mogu odahnuti, a gdje je sada toliko puta najavljivana dividenda? Ponekad treba skinuti ruzicaste naocale kako bi mogli bolje vidjeti ono sto nam je pred ocima.

Koliko mi je ostalo u glavi ste nas upozoravali prije objave 1Q da je precijenjeno i triba prodati zbog nekih dugova u $ a zaradama u kn ili tako nesto a mislim da tad nije bila 570kn

Mozda griješim,isprika ako grijesim

• Infinity
    • May 13, 2022 at 4:17 PM
    Quote from 5. Element

Znaci odgodili skupstinu.

Zanimljivo u svakom slucaju.

Mislim da su se zainatili kolegi Tin

😆

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Infinity
    • May 12, 2022 at 5:28 PM
    Quote from Muzakus

Netko je omastio brk, a nije dioničar :(

https://www.24sata.hr/news/misterij-…iz-banke-834890

Bar su javno rekli kad ima najvise novca da se i drugi mogu namiriti

• DRY BULK

• Infinity
    • May 10, 2022 at 1:36 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from jasko

- Još nije kasno za ulaganje u brodarstvo. Zapravo, vjerujemo da smo na početku višegodišnjeg ciklusa koji može rezultirati znatno većim vrijednostima udjela, poruka je Frodea Mørkedala u Clarksonovom Platouu. https://finansavisen.no/nyheter/shippi…ent-a-investere

Bilo bi lijepo, da bacimo sidro u ovoj dionici na više godina, skupljamo dividendu i opušteno pijemo kavu, negdje uz more! :)

Bez stresa, je li nešto šuška u grmu!? ^^

To je plan,preziviti jos 2023. pa lagano ….

samo sto je uvik stresno makar cijena bila na 4200

• DRY BULK

• Infinity
    • May 9, 2022 at 10:27 PM
    Quote from mitkko

Vani danas fino sisanje. Ne znam s kim se od njih danas usporedjujemo, ali nije ni posebno bitno jer su svi redom oko -10%.

Ali neka nama Cape raste. 🙃

https://www.google.hr/search?q=belships+stock&client=safari&channel=iphone_bm&source=hp&ei=sMt3YpWmE9GN9u8P-Ya5iAM&oq=belships+&gs_lcp=ChFtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1ocBABGAUyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDoOCC4QgAQQxwEQrwEQ1AI6CwguEIAEEMcBEKMCOg4ILhCABBDHARDRAxDUAjoICC4QgAQQ1AI6CwguEIAEEMcBENEDOgUILhCABDoLCC4QgAQQxwEQrwE6BAguEApQ0BBY-T1gzk9oAXAAeACAAYYCiAGOC5IBBTIuNC4zmAEAoAEBsAEA&sclient=mobile-gws-wiz-hp

• Nekretnine opcenito u HR

• Infinity
    • May 9, 2022 at 10:05 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from Infinity

….kad voli dionice…

Digne se kredit na max godina i kupiš nekretninu od roditelja.

Nakon uplate roditelji ti daruju te novce i utreses sve u dionice i malo zasuces rukave.

… imas extra dividendi (malo swing) za zatvarati kredit.

Kad se taj isplati digneš novi + keš od dijelićka dionica ,spustiš rukave,kupis lipi kvadrat i lebdis uz dividendne prinose.

😉

Prvi je najteži,pokušati izbjeći zavrsiti na ulici 😂

Display More

A ako zaskripi uvijek mozes uzesti najam od roditelja :evil:

Display More

Nemos i oni na ulicu 😇

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Infinity
    • May 9, 2022 at 10:02 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Marsovac

ali izgleda da će drugi kvartal isto biti iznad očekivanja.

Na temelju čega to temeljite, s obzirom da je trenutno samo jedan tanker u Lencu???

https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/ce…:45.313/zoom:16

The International Maritime Organization's International Convention for the Safety of Life at Sea requires AIS to be fitted aboard international voyaging ships with 300 or more gross tonnage (GT), and all passenger ships regardless of size.[1] For a variety of reasons, ships can turn off their AIS transceivers.[2]

PWR gumb

Files

3E9256A1-4FCC-4B8C-ABFD-0AACD28A2616.png 1.06 MB – 0 Downloads
  • Nekretnine opcenito u HR

• Infinity
    • May 9, 2022 at 9:50 PM
    Quote from tollway

kolega darac

po nekim postovima sam skužio da ste iz zagreba. velite da imate spomenutu svotu u dionicama, a nemate riješeno (ili imate neadekvatno) stambeno pitanje. nemojte misliti da vam solim pamet, ali čim prije pronađite i kupite kuću/stan. nemojte se zavaravati da će cijene nekretnina uslijed svih dosadašnjih poskupljenja ( a stampedo se tek očekuje) materijala i ruku, početi padati. možda i hoće, ali će do tada cijene kvadrata još osjetno porasti. te priče o nekretninskom balonu slušamo već 20 godina, a kada se on ispuhao ili su cijene ojetno pale? NIKADA, osim malo u 2009/10.

i nikako nemojte smetnuti sa uma da dogodine uvodimo euro i da ćemo postati puno pristupačniji europljanima. to se već događa godinama na jadranu, i posljednih godina sve više u zagrebu. a sada je i sve veća potražnja i na sjeveru, a stanova nema.

….kad voli dionice…

Digne se kredit na max godina i kupiš nekretninu od roditelja.

Nakon uplate roditelji ti daruju te novce i utreses sve u dionice i malo zasuces rukave.

… imas extra dividendi (malo swing) za zatvarati kredit.

Kad se taj isplati digneš novi + keš od dijelićka dionica ,spustiš rukave,kupis lipi kvadrat i lebdis uz dividendne prinose.

😉

Prvi je najteži,pokušati izbjeći zavrsiti na ulici 😂

• DRY BULK

• Infinity
    • May 8, 2022 at 9:38 PM
    State Dept sanctions 7 Russian shipping firms
    The United States Department of State announced on Sunday additional sanctions against Russia, blacklisting seven of Moscow's shipping companies, and…
    www.teletrader.com

The United States Department of State announced on Sunday additional sanctions against Russia, blacklisting seven of Moscow's shipping companies, and introducing visa restrictions for 2,596 military officials.

The measures also include visa restrictions for 13 army officials from Belarus, a statement issued by the department read.

The companies targeted by the sanctions are SC South LLC, Northern Shipping Company, Transmorflot LLC, M Leasing LLC, Marine Trans Shipping LLC, Nord Project LLC Transport Company, and Obshchestvo S Ogranichennoi Otvetstvennostyu Fertoing, the statement explained.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • May 7, 2022 at 8:44 AM
    Quote from harpun

zašto ne,on već godinama izvozi staro željezo

A di smo onda ako svi rudari kupe sebi brodove,

Coca- cola svoje, Kinezi sami sebi proizvedu za svoje potrebe….

Kia ro-ro itd.

Ne kazem da nije moguće ali…

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • May 7, 2022 at 7:28 AM
    Quote from diokidina

Ovo sto je deda ugovorio posao sa grupacijom Ciosom sa brodom Split je znanstvena fantastika.

Sutra cemo uz jutarnju kavicu o novijim svijezim vijestima, sad je i vec kasno.

Još mi nekakav upitnih nad glavom,nije Cios moga naći povoljniji prijevoz??

Super s naše strane,druga strana mi sumljiva,neka caka mora biti u igri

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • May 6, 2022 at 1:14 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Moller

to mu je prednost jer zadnju turu ostaje s teretom

Je, nakon sto prvo uprihodi 50M USD u sljedecih 5 godina. :)

Bez dodatnog troska posljednjeg putovanja

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • May 6, 2022 at 9:20 AM
    Quote from lebowski

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…708e0100e0e.pdf

Ja ne očekujem nikakav poziv od ATPL prije nego što se objave potrebna izvješća. Da bi znao kako ćeš rasporediti dobit, moraš znati kolika ti je dobit.

Quote from Marielena

Ocekujem da ce strasljivci u prvim minutama prosuti dionice po bidu.

Onda zalopojke iducih tjedana od istih.

Slažem se. Jako je puno ulagača koji su imali dugoročnu strategiju, evo recimo na ATPL, čekati da dionica dođe na 600 kn. Bez obzira hoće li to biti danas, u sljedeći ponedjeljak ili čak do sljedeće srijede. Međutim, okolnosti su se drastično promijenile i sad je potrebno prodati te dionice što prije, cijena je potpuno nevažna, jer svi prodaju. Usto, tu je i predstojeći vikend, a to je izazov i za one najdugoročnije ulagače.

…metla se odlaže ,nepotrebno mahati kad se može samo postaviti lopatica i pokupiti.

• DRY BULK

• Infinity
    • May 6, 2022 at 8:08 AM

Skupa nafta i plin bi tribali ugljenu pružiti ruku pa zajedno u šetnju

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • May 4, 2022 at 11:03 PM
    Quote from mitkko

Meni je zanimljivo postupanje Dede. U početku sam mislio da je on ovdje doveden sa zadatkom da pripremi firmu za prodaju Tankerskoj. A na koji način - pa tako da ju na papiru maksimalno obezvrijedi i brzo jeftino proda. U tom duhu je i ona planirana nabavka dva nova tankera koja se baš lijepo uklapaju u flotu TP-a.

Ali šta, zadnjih mjeseci se događa sve suprotno. Prvo sam pomislio da su mu račune pomrsile izuzetno dobre okolnosti na tržišu pa je u takvim okolnostima malo teže takvu firmu obezvrijediti, ali sada nekako vjerujem da Deda stvarno ima sa ovom firmom dobre namjere.

Naime,

• Deda je dosta angažiran u medijima i nagoviješta svijetlu budućnost firme,
    • Javno objavi onaj ludilo ugovor o petogodišnjem najmu starog broda za 10M USD prihoda godišnje, i onda još javno konstatira da će firma u tom periodu uprihoditi senzacionalnih 50M USD. Da je cilj obezvrijediti firmu sigurno bi objavio i posebno napomenuo sve moguće eventualne loše/nepovoljne okolnosti tog ugovora... npr. da je vozarina indeksirana, da su u taj iznos uključeni još neki troškovi... ne bi na ZSE dao onako dosta senzacionalističku objavu.
    • Naprave ukidanje umanjenja vrijednosti brodova i tako prikažu dobit od dodatnih 60 milijuna kn u prošloj godini.
    • ...

Ima još puno ovakvih primjera. Ovo nikako ne izgleda kako da netko želi obezvrijediti firmu i jeftino ju utopiti nekoj HDZ-ovoj ekipi.

Šteta sto nije uspia od HBOR-a izvuci dugorocni kredit bar za polovni bulk kad su propali tankeri.mozda jos prica nije gotova pa se nesto i iskemija-time is money…nekako mi se cini da je deda usporen…negdi gubi vrime ili stvarno ceka da trend okrene za nove narudzbe.

Jače bi izgledali da se uzelo dva polovna i na dugoročni najam dati par brodova zbog stabilnosti zaduzenja

TP mi izgleda po feelingu sve dalje za preuzimanje.

Ima puno potencijala.

Zagrabia san još nesto JDPL na 50-ak ali puno više ATPL u to vrime jer jednostavno mi je draže propustiti zaradu spram boli da me neko izvara a postoji alternativa unutar ZSE.

Optimistican sam i na JDPL i ATPL

1. Privacy Policy
  2. Kontakt