1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• Inflacija

• Infinity
    • December 1, 2022 at 12:01 AM
    Dolazi još 50 milijuna eura jamstva za kredite
    www.poslovni.hr

Prvo što sam pomislia ka san vidia naslov

da je neko zaboravia ugasiti printer.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • November 30, 2022 at 11:57 PM
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

Mislim da je baš danas JDPL rezervira dio za ulaganja (kupnjom broda) s isplatom u 2023. I tako izbjegao eventualni e.porez ako bi probia tih 300M

tko izbjegne proći će bolje, tko ne proći će lošije.......a najlošije one firme koje će eventualno platiti porez pa kasnije imati loše rezultate pa market još jednom oporezuje dionićare kroz tu prizmu.......a sad tko če to bit, tko to zna......najgora kombinacija je plaćanje poreza, loši daljnji rezultati plus loš market nagodinu......uglavnom, stop ovakvom haraću je jedino ispravno......a sad hoće li se dogoditi, tko zna.......

Prihvatimo to kao malo lošije u odličnim zaradama.

Alternativa mi je prodati dobro i kupiti loše da bi izbjega platiti e.porez .😆

Ostajem na mistu pa neka to riješava ko je (pre)plaćen za to.

Ajmo viti kako Ameri stoje,malo brigu na veselje,pusti ovo sivilo 😜

• Infinity
    • November 30, 2022 at 11:35 PM
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

Nije ni taj E.harač toliko ni loš ako posjeduješ te kompanije što su se namlatile para 😁

Ako se more birati bolje da te država extra zakine nego da si minuse skupia 🙄

naravno da je bolje imati nego nemati.......osim u ovom slučaju :D ......ali takvi porezi su po mom mišljenju veliki uteg potencijalu rasta dionice......a i ne samo tome nego i potencijali u planovima za rast i razvoj kompanija sa ili bez tog poreza.......jal ako lovu moraš dat na jednu stranu fali na drugoj.......netko u tom slučaju, osim države naravno mora ostati kratak......za manji ili veći dio rukava......

Mislim da je baš danas JDPL rezervira dio za ulaganja (kupnjom broda) s isplatom u 2023. I tako izbjegao eventualni e.porez ako bi probia tih 300M

• Infinity
    • November 30, 2022 at 11:22 PM
    Quote from Robbie

Novi ministar se želi dokazati, ali u startu radi ogromnu grešku s tim extra porezom svima. Podsjeća me na SDP koji kada je došao na vlast radio je pogrešku za pogreškom, pa nas je tada gurnuo u puno dublju recesiju nego što je trebala biti, pa bi tako mogli i s ovin porezom. Uglavnom, ako ste primjetili jednom kada se uvede neki novi porez teško se poslije ukida, jako teško.

Ovo je jednokratno, jedino mogu svake godine obnavljati. Poznavajući njihovu volju za radom dosadilo bi im to svake godine provoditi😅

• Infinity
    • November 30, 2022 at 11:18 PM
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

Možda sam jedini koji ni ne razmišlja o izlazu.

Odgovaralo bi mi jos 2 kvartala nižih cijena…

Dosta je već keša vani pa se možda popravi likvidnost kad se bude vracalo nazad??

Još razmišljam 😜

moguće je da će se vraćati ako strana tržišta pokažu pozitivan daljni impuls......a sad koliko je to moguće, neznam.......trenutno vidimo koliko je teško našem nerazvijenom marketu kad tijekom ove godine vani kišu.......mi se naprosto teško razbolimo i padnemo u lokvidnosnu i opću depresiju........stock picking može odraditi dobar posao.......market u cijelosti bez vanjskih marketa teško do nikako.......već smo propustili dobar ako ne i sav rast marketa vani i ako se oni sruše idemo za njima......ako ostanu relativno stabilni imamo neke šanse za rast.......teško je raćunati na išta u ovoj nelikvidnosti, pogotovo uz extra harač........odustajanje od toga bio bi jedan jaki pozitivan impuls.......

Nije ni taj E.harač toliko ni loš ako posjeduješ te kompanije što su se namlatile para 😁

Ako se more birati bolje da te država extra zakine nego da si minuse skupia 🙄

• Infinity
    • November 30, 2022 at 11:13 PM
    Quote from Robbie
    Quote from Infinity

Idem razmisliti tko bi mogao biti na

“krivoj nozi”

Evo prvih izračuna koliko će država naplatiti novog poreza

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…a-kuna-15281572

Od brodara bi mogla TNPL i TPNG loše proći,njima je u 2022. puno jači prihod nego prethodne godine.

Bulkeri su u 2021. Imali jake prihode.

Još triba viditi što će se s tim porezima dogoditi.

Gadna je stvar ali će se svi potruditi izbjeći ukoliko stvarno do toga dode.

Nebi me iznenadilo da je ovo sve izmišljeno da nas rastiraju tako da se mirovinci što jeftinije ukrcaju i smanje gubitke.Ne virujem ja više ničem sto čujem i pročitam.

• Infinity
    • November 30, 2022 at 10:56 PM
    Quote from hugh
    Quote from Infinity

“krivoj nozi”

mnogo njih koji cijelu ovu godinu čekaju Godoa i već koji mjesec traže izlaz na nelikvidnom marketu a nisu reagirali prije.......ti "zarobljenici" do sada nelikvidnom marketu nisu davali daha za put prema gore.......bez likvidnosti nema ni zarade......to je trla baba lan da joj prođe dan......jedini ispravan put prema gore je konstantna velika likvidnost u rastu a sve drugo je brigo moja prijeđi na drugoga.......dok se sva lova ne pobaca pred muziku nema svirke.........ili jednostavnije, kolk'o para tol'ko muzike.......ili još jednostavnije za zse: nema para, pa nema ni muzike.........

Možda sam jedini koji ni ne razmišlja o izlazu.

Odgovaralo bi mi jos 2 kvartala nižih cijena…

Dosta je već keša vani pa se možda popravi likvidnost kad se bude vracalo nazad??

Još razmišljam 😜

• Infinity
    • November 30, 2022 at 10:10 PM
    Quote from hugh
    Quote from hugh

ma nisu......Jeronim je imao speak i rekao da će hajkirat i dalje a burzi je u DNA da na to reagira dobro dok malo bolje ne razmisli.........opet su vudrili u SMA 200......bumo vidjeli.......nema šta.....judi znaju kak se delaju pare......okreću to kolo sreče ko beba zvećku........sad su opet dali Đeronimu da smisli kak da ih ohladi a Zse će morat smišljati i dalje jel velike odluke o npr. 10 mil. kuna dnevnog prometa ne donose se svaki dan.....

da dodam još......kao eventualni pozitivni okidać na zse moglo bi uvelike pomoći kad bi ovi predlagaći došli pameti i postali racionalni te odustali od extra harača.......jel inaće će "ukasti" dividendu nagodinu svima koji budu obveznici tog extra harača a to su sve redom firme kojima se najviše trguje na zse ako uopće i možemo reći da se na zse trguje.......

“krivoj nozi”

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • November 30, 2022 at 9:39 PM
    Quote from D_artagnan

Ova dionica je čudo, gdje tavori vec duze vrijeme, samo onaj stari brod sto je za reazliste i sto vozi željezo u Tursku po finom ugovoru sljedecih 5 godina.. osigurava olalala prihod

Ovogodisnji EPS je isto ufff 🤟,, vidim da cu i ovdje ostati jedan duzi period laganini na miru 😎

Sve mi se čini da je cijena beton zbog straha da se nebi slučajno kolegu pivom počastilo..opet 😅

Skoro pola flote na dugoročnom najmu.

1.5M $ manje platili drgog plinaša.Već u Q1 plovi,valjda su slični uvjeti…

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • November 30, 2022 at 3:35 PM
    Quote from Moller
    Quote from Infinity

I iznajmljen …

osjećam se kao Di Caprio, tek se ukrcao,

neka brodova, lakše je ploviti s novima

I cukar i sol 😅

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • November 30, 2022 at 3:19 PM
    Quote from Manu

Je li ovo i drugi LPG kupljen?

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…99b021495ba.pdf

I iznajmljen …

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• Infinity
    • November 30, 2022 at 3:10 PM
    Quote from etoimene
    Quote from emil

Kripto su uveli na zahtjev penzionera :D

Buahahahaa!

A što je pajcek?

Pajcek ne viruje u život posli Božića

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Infinity
    • November 30, 2022 at 8:04 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from havi

Mozda Arapi pretplate recimo i rivp, arnt, tuho, maistru i dr firme.:/

hebate ako bas sve rasprodamo, onda se mozemo i odseliti svi redom. Arapi pokupuju sve, nasi trljaju ruke kako su im super prodali, a onda ovi malo to modreniziraju, srede pa naplacuju dalje smjestaj kao u Dubaiju, jbga ovdje imaju bar top prirodu i okolinu za razliku od tamo pjeska i vrucine..

I onda cemo za 10-15 godina gledati zasto smo sve prodali arapima, ili bilo kome 🤔

…šalji dalje sve za par %

• Infinity
    • November 29, 2022 at 4:06 PM

Lagano nizbrdo …

• Infinity
    • November 28, 2022 at 11:50 AM

Dollar YTD +9,90%

ZSE YTD -8,10%

Prodati dionice na vrhu,kupiti dollar na dnu te ga prodati na vrhu i da dionice cekaju na dnu pa ih opet kupiti ima tu posla,sriće i znanja a ponešto i provizija…

Mislim da sam vrlo zadovoljan spavajući u dionicama dok me kakve dividende ne razbude…

• Ekonomski podaci

• Infinity
    • November 26, 2022 at 10:18 PM

Naš čo vik .

• Best buy

• Infinity
    • November 26, 2022 at 9:18 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Infinity

50/5 da se ne zamara glava 🤗

Ja bih dao prednost SPANu. Možda 65-35 jer je dosta manji market cap od KODTa i veći potencijal rasta.

Iako, KODT bi dugoročno mogao biti fenomenalna stvar jer jednom kad rat u Ukrajini stane, trebat će obnavljati njihovu golemu energetsku mrežu koja je sada praktički devastirana. KODT bi se mogao pokazati kao odličan partner, ali naravno pod uvjetom da Ukrajina pobijedi u ratu. Imaju oni jako puno posla i bez toga, ali mislim da spomenuti scenarij dosta digao tu dionicu, već na prve glasine o nekim poslovima tamo.

Evo dvi godine gledan da krenem skupljati KODT pa me uvik negdi drugdi povuče ovaj na desnom ramenu…

SPAN se vjerojatno snažnije vraća u Ukrajinu prestankom rata,KODT bi isto moga tim povodom dobro profitirati tako da bi ih moglo oboje dobro pogurati ali i većinu izdanja…svi to čekamo?Malo da se smiri svit.

Trenutno se i bez Ukrajine dobro snalaze.

Končari su već stare dobre rage ,za dugoročno meni uvik ok. Mozda se malo poravnati cijenovno s vremenom ako se uđe na krivoj nozi i nebi tribalo biti greške.

Kupia sam SPAN-a jer mi izgleda da imaju volje i da bi moglo jače….

• Best buy

• Infinity
    • November 26, 2022 at 8:17 PM

Nema brige,nešto smo solidarni u zadnje vrime pa ćemo vas sačekati sa cijenama 😜

• Best buy

• Infinity
    • November 26, 2022 at 2:17 PM
    Quote from komot

Trebala bi mi sjest neka lovica uskoro, budući da volim okrugle brojke, ispalo bi za 100 dionica spana ili 10 kodt. Ne znam ni sam što je bolja kupnja, ima ko kakav savjet?

50/5 da se ne zamara glava 🤗

• DRY BULK

• Infinity
    • November 25, 2022 at 2:21 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from 5. Element

Kako ce taj pretis lonac jednom prsnuti, to ce biti stravicno... Skakat ce kineske komunjare u more da ih se rulja ne docepa.

Ne kužim koji vrag izvode za tom koronom tamo ? Šta su pametniji nego cijeli svijet ili? nemaju info iz ostalih zemalja ili jednostavno vole prca*i svoje građane?

Možda znaju nešto (dugoročno??) što mi neznamo o tom virusu?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt