1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Infinity

Posts by Infinity

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Infinity
    • November 9, 2024 at 4:23 PM
    Quote from tute
    Prihodi su u prva 3Q kumulativno cca 15M pa mi nije jasno zašto bi bilo "predviđeno" 25M pogotovo što su prihodi u opadanju.

Prihodi u prva 3Q komulativno iznose 1,553M. Prihodi nisu u opadanju. I. 0,534M II. 0,508M III. 0,511M Ne znamo što će se sve uknjižiti u zadnjem kvartalu. Tko zna kakve naplate potraživanja slijede do kraja godine? Napisali su što očekuju za 2024. godinu. Ne vjerujem da su to napisali napamet.

Tamo su brojevi za dobit po dionici izgleda netočni jer nisu uključene sve dionice u izračun kojih je ukupno 1 481 463 kom te bi izračun za P/E bio drukčiji...

Dobit po dionici je točan. Uključene su sve dionice u izračunu. Izračun za P/E također točan.

Ne razumijem, čemu tolika briga kad je IGH tako neperspektivna dionica.

Ok,prihodi stagniraju,dobit u opadanju a obveze u porastu.

U zadnja 4Q jedino je prošlogodišnji Q4 bia u minusu ali ove godine očekujemo da će biti top.

Q4/23 - 789.17k

Q1/24 +551.74k

Q2 +158.14k

Q3 +82.77k

Ukupno +3 480€ ÷ 1481463= 0.0023490293 dobiti po dionici

21.8 ÷0.0023490293 = P/E 9280.42

Nema brige,samo san bia kolegu upita par detalja pa me uputia gdje ću naći totalni broj dionica,zahvaljujem ovim putem, ostalo da odradim sam.Nakon tog je priložio svoj izračun,isti onaj koji ste vi prenijeli pa me zainteresiralo dok nisam shvatio da su ,to čini mi se, izmišljeni brojevi.

Jako loše poznajem ovu dionicu i ovo sam sve sad odradia jednostavno i nabrzaka putem mobitela pa postoji mogućnost grešaka.

Često se piše o nekim očekivanjima a nekako mi se činilo da se nije ispunilo pa kažem možda bi bio pravi trenutak ali jok.

Možda sad budu bolje radili s manje radnika pa se situacija okrene.(zadnja rečenica bi mogla biti sarkazam).

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Infinity
    • November 8, 2024 at 10:59 PM
    Quote from tute

Sad si me isprovocirao i krenulo me zanimati koliki će biti P/E na kraju ove godine.

Ovako to nekako ide, Ako uprihode predviđenih 25 milijuna € uz očekivanu maržu od 15 %, to je otprilike neto oko 3,75 milijuna €. Kad to podijelimo sa ukupnim brojem dionica (R-A i R-D), ispada zarada od oko 2,53 € po dionici. Ako cijena dionice do kraja godine ostane na trenutnoj razini i podijelimo je sa zaradom po dionici, ispada P/E negdje oko 8,3.

Po tome, cijena bi u prvoj polovici slijedeće godine bila puno realnija na nekakvih 30 € ili više za dionicu.

Na cijeni 30 €, P/E će biti 11,8.

3Q je samo prolazno vrijeme. Godišnji FI je Amen za tu godinu.

Prihodi su u prva 3Q kumulativno cca 15M pa mi nije jasno zašto bi bilo "predviđeno" 25M pogotovo što su prihodi u opadanju.

Ni ovih neto 3,75 ne drže vodu na osnovu prva 3 kvartala ukoliko se ne očekuje zlatni Q4

Kolega što je ovo postao a Vi prenijeli bez ikakva objašnjenja je danas prodao HPB tako da ima municije za sljedeći radni dan udriti barem do 26€,možda danas nije ima vrimena.

Na Investiramo.com je izgleda neka greška,

Tamo su brojevi za dobit po dionici izgleda netočni jer nisu uključene sve dionice u izračun kojih je ukupno 1 481 463 kom te bi izračun za P/E bio drukčiji...

Files

Screenshot_20241108_154118_Samsung Internet.jpg 95.81 kB – 0 Downloads
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • October 30, 2024 at 10:12 AM

Slično ali ne i isto,ovo sad ide trezoru.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Infinity
    • October 18, 2024 at 10:55 AM
    Quote from Bull_over_Bear

Svi spavaju nad ovom dionicom.

Puno price i nade od kolega na HPB dijelu foruma no ovdje nista.

Za usporedbu par podataka:

/P/SP/E
    ZABA6.3311.54
    HPB2.336.15
    IKBA2.084.87

IKBA razvaljuje,na rubu prelaska iz male u srednju banku.trenutno na 0.95% ukupne imovine po zadnjem izvještaju.

Likvidnošću iznad svih.

Files

Screenshot_20241012_222417_Gallery.jpg 132.92 kB – 0 Downloads
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Infinity
    • October 15, 2024 at 8:04 AM
    Quote from point

Dugo pratim Koei I Hpb,zbog" vlasničke strukture" ,načina upravljanja,rezultate poslovanja...financ.ali i usporedbe tehničke analize...

Uvijek tu negdje pocijeni dionice ,jedna skoči za malo je druga sustigne,,,itd.U zadnje vrijeme i jedna i druga poslovno i financijski u zlatnom usponu(opa)

Međutim trenutno hpb cijenovno nerealno zaostaje,netko iz vlasničke strukture je malo zaspao,ili kalkulira.. .!?

Na dan 14.10.24.

KOEI P/E 14,86 P/B 2,37

HPB P/E 6,21 P/B 0.90

Da bi cijena dionice hpb dostigla koei morala bi dostići vrijednost dionice od 610 eura:!:

:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:

:):):(:):):):):):):):):):)

Display More

Možda Vam se samo pričinja,signal se miješa jer vidite nevidljivog bika.

• Infinity
    • September 2, 2024 at 7:33 PM
    Quote from point
    Quote from Infinity

Članak iz 2016.g?

Da ,pa!?Ako mu je onda HPB bio "Asset Play" Bakić je sve izračunao,svi ovi nedostaci koje spominjete su pročitani i u budućnosti popravljivi i slažu se kao lego kockice.

Problem većine dionicara je otkriti potencijal neke dionice,,:thumbup:,svi bi na sigurno.Malo morgen

Naravno cijena dionice onda i sada potvrđuje njegovu teoriju da HPB banka i dionica samo raste.

Do kada? ....tek je počelo odmotavanje:thumbup:

Samo što se neke brže odmotavaju.

IKBA premotala s dobiti,ZABA iako isplaćuje gotovo svu dobit opet bolja.

Uz kombinaciju IKBA i ZABA meni HPB nije interesantna.PBZ bi mi smutnju napravila da je ostala.

Dobro je kad se može uz dobro birati bolje.

Staviti rast idobiti iz 2016.g. je malo klimavo,radije gledam tekuću i što bi moglo biti naprid.

• Infinity
    • September 2, 2024 at 3:50 PM
    Quote from point
    Quote from Infinity

Kladia bi se da je i bruto dobit po zaposlenom poražavajući kod politike usporedno sa ZABA.

Najuspješnije razdoblje za HPB

ODUŠEVLJENI DIONIČAR Uprava Hrvatske poštanske banke objavila poslovne rezultate, Nenad Bakić ustvrdio da 'rasturaju'

Piše:

Jutarnji.hr

Objavljeno: 25. listopad 2016. 12:09

Nenad Bakić

Nenad Bakić Biljana Gaurina / CROPIX

Facebook
    Twitter
    Messenger
    Viber
    WhatsApp

„HPB rastura“, poručuje sa svog bloga poznati ulagač i poduzetnik Nenad Bakić, komentirajući najnovije rezultate Hrvatske poštanske banke čiji je dioničar.

Što ga je oduševilo?

U najnovijim poslovnim rezultatima, objavljenima na stranicama Zagrebačke burze, Uprava HPB-a se, suhim rječnikom poslovnih izvještaja, pohvalila u prvih devet mjeseci ove godine nastavkom „pozitivnog trenda profitabilnosti uz neto dobit u iznosu od 147,5 milijuna kuna što je 38,1% bolje nego u istom razdoblju prethodne godine“.

Također i operativnom dobiti u iznosu od 297,8 milijuna kuna koja je 11,3% viša nego u istom razdoblju prethodne godine. Pritom naglašavaju kako je takva operativna dobit rezultat kombinacije višeg nekamatnog prihoda i nepromijenjenih troškova, te da im je indikator efikasnosti poslovanja na "najboljoj razini nakon više od desetljeća“.

Listu svojih 'naj' pokazatelja Uprava je zaokružila konstatacijom da ova godina, nakon dokapitalizacije i reorganizacije provedene lani, predstavlja „najuspješnije razdoblje otkad posluje Hrvatska poštanska banka“.

U prikazu rezultata u HPB-u spominju rast bruto kredita za 1,1 milijardi kuna (+8,8%), „nastavno na snažnu kampanju refinanciranja stambenih kredita stanovništva s valutnom klauzulom, kao i financiranja novog duga“.

Primarni pak pokretač rasta neto dobiti nekamatni su prihodi koji su porasli 19,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Sa 26 tisuća novootvorenih tekućih računa građana, te s prirastom od preko 13 tisuća novih klijenata HPB krajem razdoblja ima 650 tisuća klijenata.

Bakic je imao viziju...ja potpisujem...:)

Display More

Članak iz 2016.g?

• Infinity
    • September 2, 2024 at 12:31 PM

Kladia bi se da je i bruto dobit po zaposlenom poražavajući kod politike usporedno sa ZABA.

• Porez na nekretnine

• Infinity
    • August 29, 2024 at 6:45 PM
    Quote from Ledica
    Quote from accountant

bio vam je nedavno TV prilog (mislim da je iz Primoštena, ali nisam siguran)

kombinacijom usporedbe mj. potrošnje struje i vode dolaze do toga da u sezoni vide da je netko unutra, a ostatak godine zjapi prazno (ako netko i dođe koji vikend, ne može potrošiti kao u sezoni)

ako troši škrinja, tko vam pušta vodu? :D

Povremeno dođem prozračiti pa otvorim slavine, neka se cijevi isperu. 😁

Neće mene nitko natjerati da prodam rodnu kuću ili iznajmim Nepalcima pogotovo dok mi je mama još živa.

Timer malo zalije oko kuće još te dočeka friškog....

• Infinity
    • August 23, 2024 at 4:29 PM
    Quote from goranlagea
    Quote from Infinity

Serfin d.o.o. je konstantno skupljao do korone,onda se stalo.Neki drugi razlog ili je IKBA cijenovno bježala ne bih znao ali se ovom kupnjom solidno ipak skupilo za "propušteni" period.

Moglo je kroz vrime i jeftinije ali opet imaju odličan prosjek.

Ako vas brine sljedećih godinu dana da i žele ispod 410 se ne može.

Trenutna cijena 446

P/E < 5

P/B < 1

Imati veću poziciju i ne dokupiti sa ovakvim pokazateljima može lako dovesti nekog drugog u napast pa se nije na odmet zaštititi jačanjem pozicije.

Meni je pozitivno da ipak sve ove godine vrebaju u sjeni i da su provirili na sunce,neki mi osječaj da nisu jedini.

Display More

NLB:

P/E 4,1

P/B 0,8

Dobit im je rasla prošle godine 49%. Cijena je trenutno u padu zbog neuspješne akvizicije ADDIKO. Treba znati da su visoki kamatni prihodi za prošlu godinu kod banaka, za moje pojme ne baš tako zdravi, jer je većina kamatnih prihoda nastala parkiranjem para na računima pri ECB za koje im je ECB priznavala cca 3%. Znači na avista depozite daješ, statističnu grešku i to plasiraš na ECB i za to dobiješ 3%. U planu je padanje EURIBOR-a, što će, po meni natjerati banke da se posvete primarnom poslu: kreditiranju gospodarstva i potrošačko kreditiranje. Banke će težiti k tome da uđu u preuzimanje onih banaka koji imaju široku mrežu bankomata i poslovnica. Mislim da IKBA u tom smislu prava opcija za NLB,. Ja da sam na mjestu uprave IKBA razmišljao bi o mogućoj fuziji s kakvom manjom bankom i s tim bi širio područje djelovanja.

Display More

Svašta nešto,hvala.

• Infinity
    • August 21, 2024 at 12:13 PM
    Quote from Manguc

Mene više brine SERFIN, nego NLB.

Serfin d.o.o. je konstantno skupljao do korone,onda se stalo.Neki drugi razlog ili je IKBA cijenovno bježala ne bih znao ali se ovom kupnjom solidno ipak skupilo za "propušteni" period.

Moglo je kroz vrime i jeftinije ali opet imaju odličan prosjek.

Ako vas brine sljedećih godinu dana da i žele ispod 410 se ne može.

Trenutna cijena 446

P/E < 5

P/B < 1

Imati veću poziciju i ne dokupiti sa ovakvim pokazateljima može lako dovesti nekog drugog u napast pa se nije na odmet zaštititi jačanjem pozicije.

Meni je pozitivno da ipak sve ove godine vrebaju u sjeni i da su provirili na sunce,neki mi osječaj da nisu jedini.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Infinity
    • August 5, 2024 at 11:04 PM
    Quote from BudFox

Ja cu izaci iz kamilice i prebaciti ostatak van dok jos budem mogao, a vi slobodno ostanite i nadajte se pozitivnoj promjeni na ZSE. Ove godine ako niste bili u Koncaru u najboljem slucaju ste na nuli na ZSE, a mnogi su u minusu i to bez ovoga sr.... vani... Samo ZSE je plitko trziste i lako nestane likvidnosti kako se prije znalo desavati, tada postanete dugorocni investitor, a to vam je prevedeno onaj koji se nije izvukao na vrijeme. Da vidim kako onda izvuci 100 - 200 tisuca Eura, a kupaca nema na vidiku, a kamoli neke vece iznose...

Ove godine uz rast portfelja je bilo lipih dividendi,sljedeće očekujem još bolje.

...dugoročni u startu

• Infinity
    • August 5, 2024 at 10:10 PM
    Quote from Ledica
    Quote from BudFox

Ovo je malo veći pad vani od klasične korekcije, ali vidjet ćemo...a ZSE sutra? Vidjet ćemo ujutro, ali ako krene stampedo uvijek najbolje prođu oni koji prvi prodaju...ali možda su svi još uvijek na moru i ne prate burzu...kako se bliži kraj trgovanja vani opet se pojačava minus...Nasdaq trenutno na -4%

Jeste li sigurni kolega ? Strašljivi prvi izlaze i dobro prolaze, ali zadnji i ulaze pa loše prolaze, na kraju su egal. 😂

Možda je najbolje rjesenje, pogotovo za malo jače investitore samo čekati i promatrati. 😁

Kolega je poša priko bare,malo su ga šokirali pa bi se vratia u kamilicu.

• Infinity
    • July 26, 2024 at 2:41 AM
    Quote from Roger
    Quote from nik07aos

Pa nije rekao da imaju dionica ko Zelenski ljudi

Dečki pa Putin štanca tenkove ko zdenka sir, a pogledom u knjigu dioničara ovi isto mogu štancat dionice na prodaju sljedećih 10g. , to uz ovakvu likvidnost od ova dva dana. Ajmo se nadat da misle stat uskoro..bolje da su stavili sve sta misle kao Luki na zabi svojevremeno, ovako svi tapkamo u mraku.

Poznajete li osobno Zdenku što štanca sir?:rolleyes:

• Infinity
    • July 25, 2024 at 2:39 PM
    Quote from Roger
    Quote from Axel13

Evo ZABA se budi drugi dan nakon izvještaja.
    Isto očekujem i na KODT

Fondovi imaju dionica ko Putin tenkova

Sve manje?

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Infinity
    • July 19, 2024 at 11:18 AM

....izvan uređenog tržišta

• Infinity
    • July 8, 2024 at 5:02 PM
    Quote from zlocesti

Mozda je trezor :/

I ja se ponadah,onda zbrojiš pa vidiš da je puno nedovoljno komada da nam svakom po jednu podijeli uz dividendu 8o.

Na preko 20 kom 1

• Infinity
    • July 8, 2024 at 3:34 PM
    Quote from Junius

Netko prodao 6604 dionice IKBA po 414€...bogami lipi popust od 10%

PLAG izaša

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Infinity
    • July 5, 2024 at 1:44 PM
    Quote from umalo
    Quote from mesetar

I da se ide na prosjek cijene, + premija koa na Atpl, opet bi bilo barem oko 10 Eur

Kao na atpl ??

Ako ti bude ko na atpl možda ti bude bar 1 eu po dionici i to sa premijom !!

Ima li još netko da se misli izdati cca 2M dionica po 70 centi i na taj način dokapitalizacijom prikupiti 1,4M EUR...taman trošak dokapa pokriti??

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Infinity
    • July 3, 2024 at 5:17 PM
    Quote from cruiser9

I koliko su prikupili ovaj put ?

Mislim da su očekivali više od 6.65% prikupljenih

1. Privacy Policy
  2. Kontakt