To da ne ispadne iz crobexa
Posts by miljenka5
-
-
Nigdje ne piše da je prijedlog i prihvaćen. Dividenda se izglasala. Tako da sve što je napisao možda i stoji. To što ste vi čitali između redaka, vaš problem.
-
Mislim da tko god kupuje po ovim cijenama će ostati kratkih rukava. Priča se da će samo još ova godina imati ekstra profit i onda lagano trežnjenje, marže idu na normale. A ima ohohoooo dioničara koji bi htjeli izaći na ovim cijenama. Tako da dobronamjerno savjetujem veliki oprez
-
Blabla A kakva je po vama , eventualna strategija izlaska tih koji imaju tolike količine, tj kako bi vi izašli iz dionice uz takvu nelikvidnost? Da je pustio cijenu pa je onda rušio a vi prodali onda bi to bilo u redu?!
To sam se I ja razmišljao. Kako top 5 uopće može izaći iz pozicije. Trenutno bi rekao nikako. Po meni prvo trebaju nekoga naći pa odraditi blok transakciju jer inače imaju samo dva dana za prodaju. Poslije svi vide i stanu sa kupnjom. Srećom nemam tih briga,
-
Hoću reći, nemoš izać i da hoćeš, može netko sa par komada špekulativno izaći i to je to. da netko ozbiljno krene izlazit bio bi potop nakon par klikova.
S druge strane ima nas dosta koji bi na nekom jačem padu vrlo rado uletjeli sa većom sumom novca.
Iako sam se nagledao svega na burzi, i ništa nije nemoguće, ali ne vjerujem da bi cijena ikako dotakla npr 1000 eura. Pa mi bi se svi potrgali od kupnje. Isto ko da ti netko krene prodavati npr HT po 16 eur ili Rivp po 2,5...Može, vrlo rado...I što će se dogoditi sa likvidnošću? Drastično će pasti. Možda čak ispadanje iz crobexa. Zato je čak bolja neka cijena uravnoteženja pa makar bila i 1000€. Da ne bi postali nova mdka
-
Nije se fundamentalno ništa promijenilo, ali ovo je velika promjena. Likvidnost mora jako pasti jer tko će kupovati dionicu koja ne može rasti. Špekulanti ne vole biti zarobljeni i oni će početi prodavati i rušiti cijenu dolje. Mislim da će stabilizacija biti tek negdje na oko 1150.
-
Da, a na povlaštenoj izlazi prvi dioničar. Što se raslo raslo, igranka je izgleda gotova
Sada će da padne likvidnost jer nitko dionice ne kupuje ako nema porasta cijene. Da ti igrači izađu trebati će oko 2 godine minimum.
-
Da li ste primjetili da su operativni troškovi na podjednakim razinama zadnjih nekoliko kvartala. Znači da je porast prihoda došao samo jer su digli cijene transformatora za 20%. To su napravili jer je potražnja velika pa zašto ne. To je napravila i autoindustrija odmah nakon pandemije. Višak love je digao operativnu dobit i posljedično i čistu neto dobit. To znači da nema povećanja kapaciteta, a to je sada najvažnije u ovom trenutku jer treba pobrati med sljedećih nekoliko godina. Zna li netko da li rade u dvije ili tri smjene? To je najjednostavni način dizanja kapaciteta i tako to radi autoindustrija. Znam da su kupili neku dodatnu halu, da li se to uređuje za proizvodnju? Ako ne dignu kapacitete mislim da smo tada limitirani na 460mil prometa i oko 90mil dobiti. Da imaju kapacitete mogli bi naći posla i za 5x veći prihod, ali tko god je radio u proizvodnji zna da nije tako lako dignuti kapacitet. Poanta priče je da teško da maržu mogu još puno dizati i da njihov rast sada primarno ovisi o kapacitetima, a posljedično i cijena dionice.
-
Čitao sam o nestašici transformatora i ispada da će potrajati bar 5 godina. Problemi su na više strana, a zapravo glavni je da su u pandemiji obustavljena proširenja kapaciteta. Nešto slično kao chip shortage prije neku godinu. A ide elektrifikacija prijevoza (stanice za punjenje), obnovljivi izvori, AI data centri i nešto što se zaboravlja, a to je da su stari transformatori zreli za izmjenu jer su već 40 do 50 godina stari. Kažu da će do 2030 biti velikih problema sa transformatorima, a to je onda valjda zlatni period za KODT
-
Kako gledam izvješća, osim KODT i banaka sve je to niš posebno...
-
Problem je što je inflacija posebno kod hrane bila kudikamo veća. Znači prodali su manje samo je više koštalo. Tko u ovakvoj infalciji ima manje prihode tome se zbilja ne piše dobro...
-
Imam jedan portfelj
Adpl
Atpl
Ht
Ernt
Adrs
Rivp
Atgr
I prinos je loš. Srećom taj je virtualni, hehe
-
-
-
-
-
ADPL-9,35
ADRS2 - 9,66
ARNT- 4,76
ATGR - 0,45
AUHR - 1,43
BCIN - 4,67
ERNT - 4,93
HT - 1,16
IKBA - 1,08
JDGT - 5,03
JDOS - 2,18
KODT - 5,32
KODT2 - 15,41
KOTR - 3,91
MDKA - 3,93
PVCM - 11,38
RIVP - 8,59
SPAN - 0,78
ZABA - 5,97
CASH - 0
Ne stavljajte točan postotak jer više niste anonimni. Recimo imam program koji iz vaših postotaka izračuna točan portfelj u dionicu, pogleda knjigu dioničara i lako se zna tko je tko. Zato Darko C. i drugi ako želite biti anonimni ne stavljajte postotak. Dovoljno je samo popis dionica.
Čisto da vam skrenem pozornost na to.
Pozdrav svima.
-
Tko to izlazi i koliko još ima?
-
Osim razduživanja koje je pozitivno, zapravo je ovo najlošiji kvartal u ovoj godini. Ako zanemarimo reversal vrijednosnog usklađenje od 48m HRK koji umanjuje rashode u četvrtom kvartalu, četvrti kvartal ima značajan gubitak od cca 46m HRK iz operativnog poslovanja.
i to sve uz vrhunski rad tvornice u rumunjskoj. Možda da zatvore hrvatse tvornice i ostave samo rumunjske?
-
A cromaris sa NPM od 2 do 3% je više uteg nego što ima koristi od njega...