Da čujem bolje upućene, kakav rasplet očekivati?
Posts by pikolito
-
-
Čisto mali info, ne mora biti točan, provjerio sam sa nekim ljudima u Karlovcu, ni u primisli HS nije u problemima
Normalno da firma nije u problemu još se nije dogodila godina da nisu imali bar 100-200mil. kuna čiste dobiti. Ali svejedno trenutno 200-tinjak ljudi dolazi na posao i radi ništa. A posao se ne nazire do kraja godine. Dakle otkazi su neminovni
pravi gazda bi u tom slučaju učinio sve da zadrži zaposlenike, pa makar išao do granice boli...mislim, osigurao si praunuke, novac na onaj svijet nebuš nosio, a ljudske su sudbine u pitanju
-
Čisto mali info, ne mora biti točan, provjerio sam sa nekim ljudima u Karlovcu, ni u primisli HS nije u problemima
-
?!?!..industrija oružja?!..stari moj, ti si fulao celi fudbal, ako je njima frka, nije to sigurno zbog ekonomskog tsunamija, ratovi se stalno vode, čak više u kriznim vremenima
-
Na zatvaranju dogovorena transakcija!
ne pratiš, jelda?..nalog od 4000 kom za poklopiti ask je stavljen sekunde poslije 15:55 na 10,8, da je dogovorena transakcija to se ne bi tako radilo, mogao je bilo tko uletiti ispred ovoga na asku na 10,8.
-
sta bi MIP dobio time da daju ponudu od 10.5 isto kao i Varge prije ne bi imali vecinsko vlasnistvo tj ne bi bili u mogucnosti upravljati firmom tj. isti razlog zbog kojega su Varge prodale svoj udio imali su 26posto sa MF-ovima se natezali i nakraju izasli iz price.
Ako MIP zeli 51 posto ponuda ce morati biti realnija a to je od 15-17 eura inace nece preci 50 posto vlasnistva u CKML
U ovom trenu, a na ovakvu vijest o mogućem preuzimanju ja samo vidim da je ask premoćan, da bida kao da i nema...
Interes na ovoj razini je baš nikakav....jesi gledao kraj trgovanja?
-
Bar je Blaženka sretna da može prodavati po ovim cijenama...
gospođa je Branka, ali to je manje bitno, možda ona nekako drugačije naplati ovu svoju igru bunker sistem, za koji sigurno barem u ovome trenutku nema potrebe, jer je vjerojatno isto mogla prodati kao i Varge, mam odjednom
očito se nije pratio forum, jedan je upućeni forumaš napisao da se BB kuži u dionice kao (ne sjećam se usporedbe, ali you get the point)
-
ako me pamćenje dobro služi, na našem se marketu samo jednom desilo da su veliki/većinski dioničari prodali svoje pakete ispod pondera koji je preuzimatelj morao platiti, a to je bilo na OPTE. I tada su čak i stručnjaci/sudski vještaci (Đuro Lubura) vrištali da je OPTE na trenutnim razinama precijenjena - unatoč tome što su neki forumaši mjesecima radili uvertiru za rast sa svojim "kvazianalizama". Tko zna, možda će se opet isto desiti - ja se ne bih kladio.
-
Ne vidim baš neko "natjecanje"-ludilo da se po asku tuče!
Ne miriši ovo na dobro, mali velikog izgleda jeftino uzima, ali prvo namiri glavne igrače...
Ali Varge nigdje nisu naveli, a jesu li trebali kad su se dijela udjela riješavali?zašto bi bilo ludilo?..pa drugo da je ovo 1/1 da mora ići više, ja sam samo napisao da mislim da će ponuditi premiju, da je mirovincima ovo ok cijena za izlaz prodali bi oni ekipi iz siska
-
https://danica.hr/bracni-par-pot…ovecke-mlinove/
A kak ovo budu izveli? mirovinski fondovi žele kontrolirati do 49 posto dionica (danas su na 40-ak posto)
pa to je u biti super, dakle žele i oni (a prije svega ekipa iz siska) skupiti još dionica, de facto idu po preostalih 35% u omjeru recimo 3:1 za ekipu iz siska, to se bez problema ugovorom regulira...očekujem premiju ovdje, ništa spektakularno, ali do 15%ak posto na postojeću cijenu...
-
u krivu si da kupci iz hr nisu iznenadili sa ponudom u pozitivnom smislu nikada, prvo mi na pamet pada CROS i odustanak (isto poljaka, koja slučajnost) tada i kupnju od strane ADRS...tada se cijena tavorila sa ogromnim količinama nakon objave namjere preuzimanja na cca 30%ak posto ispod cijene preuzimanja
-
Napisao sam već prije par mj kada su bila šuškanja o ovome kaj se desilo da je prerizično nemati ovu dionicu u portfelju i da to znači da smo neambiciozni...wtf, ponder 10,30, p/e 13 u svijetu gdje i purani lete!?
-
sad kad se bliži biološki kraj nemam kome to ostaviti.
kak nemaju kome ostaviti? sin nino predsjednik uprava, snaha katarina članica NO.
"problem" je u tome što nisu bili većinski vlasnici. ako imalo pratite, već petnaestak godina se tamo svako malo dešavaju vlasnička preslagivanja i izlazak velikih dioničara.
nije sve tako crno bijelo
-
meni u opće nije jasno zašto to oni prodaju, posebno u ovo vrijeme... firma je sasvim u redu i sad će za nju dobiti gomilu para koje rapidno gube vrijednost. ili ideš kupiti nešto bolje? šta ima bolje od ovoga?
Svi ljudi, pa i ja, zaboravljamo čimbenik protoka vremena i čimbenik starenja. Ako nemaš potpunu kontrolu nad kompanijom i kada dođeš u godine najbolje ju je prodati. Gospodin Leko je bio najpametniji.
leko nikada ne bi prodao firmu da ju je imao kome ostaviti...tako i ovi, samo kaj je tu još odmogla činjenica da nitko nije bio većinski
-
Nemam nikakve insajderske osnove za sljedeću tvrdnju, dakle čisti wishfull thinking, ali meni se čini da bi pivci mogli malo olabaviti nakon ove kupnje od strane Dujmovića, barem ju pustit da prodiše ponovo iznad 60, tako su i prošli put kada se približavala 50.
-
Nisam te do kraja shvatio, kažeš da je prodano cca 9000 od preostalih 39000 pivčevih, a da ih je ostalo još 19000? Zar razlika nije onda 30000? ili sam krivo shvatio? Nebitno, bottom line, dakle Pivci imaju još 19000?
-
Dujmović na ovim razinama kupuje...zadnji je put kupio tamo na 30 i kusur prije rasta...
Trudi se zaustaviti pad.
Po tome bi zaključio da je i zadnji put kupovao da bi potaknuo rast...i jel uspio?
-
Dujmović na ovim razinama kupuje...zadnji je put kupio tamo na 30 i kusur prije rasta...
-
Radi li svima normalno pbz investor?
-
Priblizava nam se skupstina. Ako se dobro sjecam na dosadasnjina je isao kontraprijedlog za vecu divku prije skupstine? Da li ako nejde kontraprijedlog unaprijed svejedno mogu pod tockom 3 dnevnog reda izglasati vecu divku??
inače prema čl. 280. st. 4. Zakona o trgovačkim društvima - na glavnoj škupštini ne može se odlučivati o točkama dnevnog reda koje nisu valjano objavljene - ali ovdje mogu izglasati divku jer je točka valjano objavljena, sjeti se vlen bio je prijedlog divke, na gs nije izglasan, ista analogija - p.s. zapravo nisam ziher, možda ni ne mogu jer u biti nema prijedloga...e sad ti stvarno nisam niš rekao