dobit po dionici 693,51e, nadam se da će pola u dividendu..
Posts by pn11
-
-
ostaje na 16,80
-
U svemu najbolje prošao MM,Pivci zakotrljali ,a onda stampedo..Kad bi bilo moguće vidjeti njihovo stanje bilo bi zgodno.Opet, da ih nema zlo i naopako.
-
IPO je vodila zagrebačka banka sa ponuđenih 578000 dionica,tek nakon toga je bilo moguća kupovina u trezor.
Iz teksta prospekta:
"Prije preoblikovanja u dioničko društvo, Izdavatelj je stekao vlastite poslovne udjele koji su uslijed preoblikovanja postale vlastite dionice Izdavatelja. Na Datum ovog Prospekta Izdavatelj drži 609.100 dionica svaka u nominalnom iznosu od 10,00 HRK, što čini 31,08 % udjela u temeljnom kapitalu Izdavatelja. Od sveukupno 609.100 vlastitih dionica, ukupno 578.200 vlastitih dionica su kao Ponuđene dionice predmetom Ponude kako je opisano u točki 6.3.1. ovog Prospekta."
pa molim za objašnjenje kako su tek nakon toga mogli stjecati dionice...
a kako su ih stekli prije toga..
-
trezor je prije ipo-a imao nekakve dionice da ih prodaje?ne razumijem šta si htio reći,da nije bilo ipo-a nebi se ni znala moguća vrijednost dionice.trezor ih sada kupuje jer je dužan radnicima koji dosad nisu prodali dodati novih 10%.kad se išlo u ipo i navedena cijena je bila previsoka za neke ulagače.
Da, trezor je imao jako puno dionica prije IPO, pitanje je više koliko ih je prodao nego da li je prodao. U prospektu je navedeno da će trezor kroz IPO prodati točno ovaj broj dionica kojeg sam napisao u postu, ali nisam pratio koliki dio toga se stvarno realizirao pa zato pitam.
IPO je vodila zagrebačka banka sa ponuđenih 578000 dionica,tek nakon toga je bilo moguća kupovina u trezor.
-
MM već dugo diktira cijenu,pitanje je samo za koga,mali uvjek prvi nastradaju naravno ako prodaju..
A kako to mali nastradaju ako prodaju? Neće stići nazad jer će cijena pobjeći gore? Ako požele uvijek se mogu vratiti. Trenutno se cijena ispuhuje nakon lošeg izvješća. Da nema MM bio bi bezdan.
neka se MM makne sa prodaje ,pa ćeš viditi zvjezde..
-
MM već dugo diktira cijenu,pitanje je samo za koga,mali uvjek prvi nastradaju naravno ako prodaju..
-
Može li samo provjera ako sam dobro pohvatao, trezor je na IPO-u prodao 578.200 vlastitih dionica po cca 23 eura, a sada niti dvije godine nakon kupuje nazad te iste dionice po 60+ eura?
trezor je prije ipo-a imao nekakve dionice da ih prodaje?ne razumijem šta si htio reći,da nije bilo ipo-a nebi se ni znala moguća vrijednost dionice.trezor ih sada kupuje jer je dužan radnicima koji dosad nisu prodali dodati novih 10%.kad se išlo u ipo i navedena cijena je bila previsoka za neke ulagače.
-
Zaba je preskupa. Sličnu dividendu daje Nova Ljubljanska u Sloveniji (čak i vecu) i konstantno a ona je na 0,65 Book, a Zaba na 1,79. Suludo.
Stvar je jednostavna,kupi NLB i super za tebe.Čekaš da dođe na 1,79 book-a i prodaš.
-
ima li još neka turistička dionica koja je u plusu za prvih 6 mjeseci,možda nisam pregledao sva izvješća,tako je bila i 2019.jedina mana likvidnost,ostalo daleko prva turistička dionica...
-
9. SPAN-R-A 8. 8. MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC D.O.O. +722 +0,04% +0,05M 40.018 64,00 07.07.23 2,56 2,04%
7.7. su kupili jos 722 komada od 3056 protrgovanih taj dan.
64 je bila zakljucna cijena, a 64.6 najviša.
Znači ipak ne žele plaćati preko 62-63 EUR
Ostalo su kupovali FOMO igrači, ali su se možda malo zaigrali s dizanjem cijene.
nisu mi jasni tvoji komentari..čovjek ti napiše nešto a ti ko AP
-
Nadam se pozivu na glavnu skupštinu drugi tjedan,a posebno me zanima 3ili4 točka dnevnog reda.Nadam se isplati redovne dividende u iznosu 11e. Mada nebi bilo loše da zadrže dobit radi investicija...pa sad...
Pogrešio sam točku dnevnog reda,ostalo kako treba ,više od pola dobiti u zadržanu..
-
Nadam se pozivu na glavnu skupštinu drugi tjedan,a posebno me zanima 3ili4 točka dnevnog reda.Nadam se isplati redovne dividende u iznosu 11e. Mada nebi bilo loše da zadrže dobit radi investicija...pa sad...
-
i sam planiram dokupiti,javi kad kupiš da pričekam koji dan...
-
zaboravljamo da ulažemo u budućnost firmi koje kupujemo,prošli rezultati i rezultati drugih sličnih firmi,te tko kupuje i zašto ne bi trebalo biti mjerilo naših ulaganja,bar ne bitni i odlučujući faktor..
-
brzi su,dividenda na računu !
-
Ne damo svoje dionice.
Tako bi se moglo opisati današnje trgovanje.
Na LRHC nekome valjda za kruh treba. Da mi je pisao poslala bih mu, umjesto da se na marketu sramoti.
Na Mdka nema bida, nema dakle dividende 🤔
Ufff. Kubansku sam spušila.
ECB navodno diže kamatnu stopu, mudrijaši. Nakon što nas cijede desetljeće.
Problem će, kažu znalci, nastupiti kada prestanu.
Svi će trčati u bondove, a mi ćemo u prijaznom razdoblju na prazne jasle.
Sve skupa, neće biti sreće do Volckerovog recepta. Al' za to treba imati cojones. Idućih deset godina business as usual, dakle
Preplavljeni smo novcem koji gubi na vrijednosti. Pa je na djelu TINA.
There is no alternative.
tko bi danas kupovao mediku nebi dobio dividendu jer bi kasnio dva radna dana....
-
datum bez prava je 29.03. znači ako si kupio tog dana bez prava si.
-
PLAG 37
MDKA 24
SPAN 20
ZABA 13
JDGT 6
-
medikin poziv na glavnu skupštinu nije do sad nikad predlagao isplatu dividende,već je dat predlog na samoj skupštini.pravo na dividendu je datum održavanja.