1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sonda

Posts by sonda

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• sonda
    • March 3, 2023 at 8:37 PM
    Quote from Normani
    Quote from sonda

Na KODT i KOEI jučer prodao te 2 dionice

Ah, ti si taj prodavatelj! 8o

Dakle, isključuješ mogućnost eventualnog pada ili stagnacije cijene?

Čekaj... 🤔... jel ovo trik pitanje?

Jer, ako sam prodao, ne isključujem mogućnost pada, već mu se nadam da bih kupio jeftinije.

Osim ako nisi mislio - prodao sam, al nadam se da će cijena rasti zbog drugih koji su u dionici. Jesam empatičan, ali nemojmo pretjerivati. 🤣

Uglavnom, da sad budem ozbiljan, po mom iskustvu i zapažanjima, kad je situacija kao trenutno na konkretno KODT, ne očekujem nikakvu stagnaciju. Situacija se mora brzo i dramatično riješiti - dakle ili prema dolje ili prema gore i to značajno. U idućih 10-ak dana će sve bit jasno.

• sonda
    • March 3, 2023 at 6:45 PM
    Quote from Normani
    Quote from sonda

Na KODT i KOEI jučer prodao te 2 dionice

Ah, ti si taj prodavatelj! 8o

Da, ja sam. Baš taj...

Moš mislit, par desetaka komada što sam prosuo. Stopilo se u masi. 🤣

I nisam samo to prodavao. 😬 Sad se grizem i nadam se kakvoj katastrofičnoj vijesti za vikend, da cijene padnu.

Putine... reci nešto loše, pliiiz.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• sonda
    • March 3, 2023 at 6:38 PM
    Quote from pinball
    Quote from pinball

ako na crobiju povučemo trend line preko vrhova 2011, 2016 i 2022 smo izvirili van, ali nebi bilo loše odbiti se od tih 23xx na istu ovu trend line pa prema gore malo jače.

Ali to neće samo o nama ovisiti jer su i ameri blizu da testiraju nedavni "proboj" padajućeg trenda.

Ako se sve poklopi pozitivno idemo gas prema gore, ali bolje pričekati potvrdu jer smrdi pomalo

na ovo sam mislio kad sam pisao

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

i na ovo

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Onaj prvi graf, linijski, mi je baš baš simpa. Ne mogu ga se nagledati.

Ložimo se na svijeće, i u redu, puno više pokazuju, ali linijski graf nekad tako dobro pokaže kako stvari stoje.

• sonda
    • March 3, 2023 at 6:26 PM
    Quote from Vule

Vidim da idu prema dole sve koncareve dionice mozda ima veze sa inflacijom matrijala i prijevoza mislim vise prijevoza

Na KODT i KOEI cijena testira otpore na koje je naišla. To se lijepo vidi na grafovima.

Moje predviđanje je da će cijena u idućih par dana još kliznuti prema dolje. Ali isto tako mi se čini da je to samo praćka koja se nateže.

U to sam toliko uvjeren, da sam jučer prodao te 2 dionice i podebljane kupovne naloge stavio par postotaka niže.

Ako bude tako, odlično. Ako sam u krivu, kupujem po višoj cijeni, uopće neću previše razmišljati i žaliti što sam se zeznuo. A i fali mi malo trejderskog adrenalina. 😁

Ovdje je smjer samo jedan - up!

• sonda
    • March 3, 2023 at 1:41 PM
    Quote from LodeRunner

Jesam li postao informaticki nepismen ili sam samo glup?

Sto se tice ZSEa KOTR je ne samo u stecaju nego i delistiran.

Ista situacija kod mene jučer. Niš mi nije bilo jasno.

• sonda
    • March 3, 2023 at 9:46 AM
    Quote from zlocesti

sonda

Na kojoj je to plaftormi crtano ?

Dobra grafika

investiramo.com

Al da, isto je kao na tradingview.

• sonda
    • March 3, 2023 at 6:34 AM

Jučer gledam grafove nekih dionica koje imam, pa gledam crobex...

Pa malo čitam vijesti o rekordnim prihodima pojedinih kompanija..

Pa škicnem tržišta vani...

Pa opet čitam forume...

S jedne strane kaže letimo u orbitu... grafovi kažu da slijedi hlađenje.

Danas i idućih par dana ću vidjeti jel džabe plaćam pretplatu za tehničku analizu.

CROBEX...

Files

crobex.jpg 107.26 kB – 0 Downloads

• sonda
    • March 2, 2023 at 3:11 PM

Znači ovdje se ladno trguje, bolje rečeno kupuje, kao da se zaboravilo da je sutra petak... helooouuu.... petak!

Nekako mi smrdi da će sutra burza u crveno.

• Ulaganje u obveznice

• sonda
    • March 1, 2023 at 4:21 PM

Okej, okej, svi su puni ko brod, shvatio sam, ispričavam se što sam komentirao.

.... lupetate gluposti... ccc....

• Ulaganje u obveznice

• sonda
    • March 1, 2023 at 8:53 AM
    Quote from D_artagnan

Kakvo pranje, pa to je lova sa racuna. Jel vi imate neke osnove o funkcioniranju svega. Sta je 1. milijarda eura puno za građane?

Izvjesca govore da stednje ima oko 35 milijardi eura.,

to je cca 1 mil. Stanovnika po 35k eura,

Ili 500k ljudi po 70k eura.. netko ima daleko vise od toga, netko nista.

Ali koliko imamo pomoraca, ekipa koja je radila vani dio ili cijeli zivot….

Neki od njih su iskoristili priliku da pokupe malo vecu kamatu nego vecina koja je kao pametna 😅, vidjet cemo za 2 godine tko je bio pametan, a tko je “ulupao”.

Ja mislim da su ovi napravili bolju odluku da obveznicama

Display More

Malo bahato, al nema veze, ne ljutim se.

Da npr. 10000 ljudi uloži po 100.000 eura u obveznice mi je poprilično nevjerojatno. Ako imaš 50, 100, 200 ili više tisuća eura i stoje ti na računu... mogu shvatiti da 5000 ljudi to radi, tj. drže novce na računu, ali da par desetaka tisuća ljudi ne znaju što će s pustim novcima, to mi je nepojmljivo.

Kad sam spominjao pranje ili zataškivanje novaca, sjetio sam se ekipe koja je pokušala sakriti novce od pljačke Ine. Koliko pametan moraš biti da misliš kako će ti to proći? Ili lopovija u Hrvatskim šumama. Ja mislim da su to takvi novci, a ne štednja od građana.

Osim toga, ja ne znam niti jednu osobu da je uložila u obveznice.

• Ulaganje u obveznice

• sonda
    • March 1, 2023 at 4:43 AM
    Quote from D_artagnan

Hoce li objaviti neku statistiku na kraju, koliko je ukupno osoba upisalo obveznice, koji prosjecni iznos? Maximalni…?

Mene isto to jako zanima. Barem neki info gdje se to može naći.

Sinoć baš razmišljam - milijardu eura su ljudi ulupali?! To mi je nevjerojatno. Od 35 milijardi, možda griješim, koliko je bilo na računima, da je milijarda otišla na obveznice. U par dana?

Baca mi na pranje ili zataškivanje novaca.

• Kolike prinose ostvarujemo

• sonda
    • February 28, 2023 at 4:29 PM

Kao okorjeli kampanjac sam tek danas izračunao, predao i uplatio PKD.

I koliko god da mi je to mrsko, dobar je osjećaj napraviti rekapitulaciju prethodne godine i izvući neke zaključke.

Prošle godine sam podigao vrijednost ukupnog portfelja za cca 15%. Ne mogu reći da sam nezadovoljan.

Fina zarada je pala na HPB-u, potom na VLEN-u, pa na par trejdova na SPAN-u. Ostalo tako - tako, po 1000 do 2000 kn.

Najveći pušing, tj. propust zarade je bio na TPNG. Nisam izdržao, predugo sam bio u dionici i prodao sam, nisam više imao živaca, iako se naveliko pisalo da je došlo vrijeme za uzlet.

Iznos poreza je godišnja zaliha bureka sa sirom, svaki dan, al po starim cijenama. Kad bih tu uračunao i porez na dividende, našlo bi se i za jogurt, al ne u pekari, već u dućanu.

E da, bila mi je i jedna smiješna situacija u poreznoj - predao sam papire, pa komentiram kako ni sam nisam siguran jel iznosi trebaju bit u kunama ili eurima (iako na obrascu pište da su iznosi u eurima). Kaže tamo djelatnik da nema veze, da će oni to pretvorit u eure. Kad sam mu rekao da je to u eurima, malo se stiltao. :D

Da se razumijemo, nije to neki veliki iznos, ali tad sam pomislio kako mu je to polugodišnja plaća.

A i možda smo se malo odmakli od realnosti - tu se razbacuju iznosi, cifre pršte na sve strane... ma kakva brana od 50.000 €, to 2-3 forumaša pokupe za doručak... i slično... ni ne kontamo kako nam se granica pomjerila.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• sonda
    • February 27, 2023 at 7:00 PM

Vrhunska dionica. Ne raste, al ni ne pada, divka solidna.

Baš me zanima hoćemo li napokon gore, jer dobit je boli glava. Al sumnjam, jer ima drugih dobrih prilika, a i netko koči rast. Šteta.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• sonda
    • February 27, 2023 at 4:23 AM

Uopće ne pratim ZABU, ali me je vijest o ovolikoj dividendi zaintrigirala.

Dosta ljudi se hvali s prodajom i ostvarenom zaradom, što je odlično... 👍👍👍👍👍.... ali zašto mislite da to više neće rasti?

• Što smo danas tržili

• sonda
    • December 27, 2022 at 3:52 PM

Mislim da je bilo dosta strpljenja... i zato..

+ VLEN

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• sonda
    • November 14, 2022 at 3:43 PM

Uvijek su oni naj..naj... stara priča, svake godine isto, al dobro je to malo opet pročitati, nek se malo vrati optimizam u firmu i dijonu.

[FOTO] Valamarovi kampovi proglašeni najboljima u Europi
    Vodeća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera još je jednom potvrdila da su njezini kampovi među najboljima u Europi! Čak 5 Valamarovih kampova dobilo…
    www.tportal.hr

• sonda
    • October 4, 2022 at 5:28 PM
    Quote from tizian1
    Quote from havi

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…e85e054f8f7.pdf

ak nekog zanima

Da, Trgostil više ne postoji...prelazi u Trgovina Krk.

Zanimljivo.

Prije godinu dana, odnosno čitave 2 stranice ovog foruma smo pisali o tome. 😅

Dobro je što ovdje ne treba puno listati.

Btw, ovdje je toliko mrtvo, kad je nedavno sjela divka, ni riječi o tome.

• sonda
    • October 4, 2022 at 3:06 PM

Sve po planu i programu... sviđa mi se to.

Nego, sad sam bio na njihovoj web stranici.. Ma jesu li to oni izbacili nove stranice? Nisam bio par mjeseci sigurno. Ovo sad mi izgleda ono baš vrhunski, na trenutak nisam bio siguran jel se radi o njima. Baš su u trendu.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • September 28, 2022 at 6:57 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from sonda

+ VLEN po 14,80.... i to sam dočekao...

Htio sam i ja, ali ste mi ga zgrabili pred nosom.

Netko pomalo prosipa po Bidu. Na prvih deset se vide te sitne promjene. Jedan prosipa, a drugi skuplja.

Ma nalog je bio otvoren dobrano preko mjesec dana, više ni ne znam koliko. Treba bit malo strpljiv i dođe to na svoje.

• Što smo danas tržili

• sonda
    • September 28, 2022 at 3:43 PM

+ VLEN po 14,80.... i to sam dočekao...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt