Ne znam što se to u Njemi događa, sve nešto zatvaraju. Eno neki dan čitam da je Peek&Cloppenburg bankrotirao. Pa sve ne vjerujem.
Posts by sonda
-
-
Nego... kad i gdje je osnivačka skupština?
Vidim već pola statuta je napisano.
-
Samo treba iskra...
Sjetimo se samo prošle godine i ATPL.
A Francuzima se divim. Znači, da smo upola kao oni.
-
Osim toga, ne treba smetnuti s uma da je Trgovina Krk suvlasnik NTL-a d.o.o.
A NTL je keš mašina. 🤑
-
Bez Trgovine Krk nema ni Čakovečkih mlinova. Mislim da im prodaja nije ni u primisli. Godinama se ustrojavaju da bi bili to što su sad.
Sad je berba i rezultati to pokazuju. Dionica doduše kilavi i pitanje je hoće li ikad gore. Jedino je dividenda solidna i to je dovoljan razlog da nađe svoje mjesto u mom portfelju.
-
Vezano uz ukidanje poreza na kapitalnu dobit...
Ne kažem da je to nemoguće, al netko treba pokrenuti inicijativu. Neće se Plenki jedan dan samo probuditi i reći "danas ukidamo taj porez".
To poredim s ukidanjem članarine HGK-u. Udruga Glas piduzetnika je pokrenula inicijativu, pa je prvo bilo vidjet ćemo, pa malo pomalo, i ukinula se članarina za male firme.
Plenki kakav god da je, mislim da kod njega pale ARGUMENTI. Znači, daj mi prijedlog, argumentiraj, pa ću vidjet. A ovdje argumenata za ukidanje poreza ima. Čak mislim da bi i Gažićka bila za to.
I vraćamo se na početak - netko treba pokrenuti inicijativu.
-
Ako probije 370 gdje je slijedeći otpor?
Teško mi je to reći, jer u slučaju KODT ne znam čega bih se uhvatio.
Fibo razine mi ovdje ništa ne govore, pa ih ni ne crtam.
Ono što je interesantno je da se KODT i dalje kreće u nekom trend kanalu od ranije. Nije to isti kanal, ali je recimo to tako, kut isti, pa mu to daje određenu jačinu. Zapravo, bilo bi dobro da bude neki odbijanac na višim razinama, imali bi se čega uhvatiti. Ovako je teško.
Pretpostavljam da će cijena reagirati odbijanjem kada naiđe na ljubičastu liniju, to vidim kao značajniji otpor. Ovisno kada će se to dogoditi, što kasnije to bolje, ali to su razine 385 - 395 €.
-
KODT-R-A
Radi se o tome da se na KODT formiralo nešto nalik na rastući trokut. Rijetko kad je nakon formiranja ove figure kretanje cijene bilo mlako, pa sam zato rekao da očekujem da cijena neće stagnirati. Naravno da nisam siguran što će se dogoditi, samo predviđam.
Nadam se propadu cijene na 340 €, to bi bilo krasno. Ako ode preko 370 €, nemam što čekati, svejedno kupujem. Što se mene tiče, win-win situacija.
Pretpostavka za tehničku analizu je volumen, a toga ovdje nema, pa i to treba imati na umu. Znači, možda bude jedan veliki ćorak od svega što sad ovdje pišem.
-
Ne očekujem nikakvu stagnaciju. Situacija se mora brzo i dramatično riješiti - dakle ili prema dolje ili prema gore i to značajno.
Zanimljivo. Zašto se situacija mora baš "brzo i dramatično" riješiti "prema gore ili prema dolje, i to značajno"? Koji je to čimbenik ili popratna okolnost da se to "mora" dogoditi?
Dakle, ti si prodao pa sad očekuješ da će se dogoditi upravo taj slijed, naime, najprije "dramatično dolje", a nakon što ti ponovno kupiš, onda će ići "dramatično gore".Ok, poznati su nam takvi scenariji od strane institucija, a u režiji fizičkih osoba i njihovih privatnih interesa. Ako si jedan od njih, onda je sve moguće, ako nisi, onda je upitno hoće li se dogoditi sve kako si zamislio.
Odgovorit ću malo kasnije na temi "tehnička analiza".
-
Na KODT i KOEI jučer prodao te 2 dionice
Ah, ti si taj prodavatelj!
Dakle, isključuješ mogućnost eventualnog pada ili stagnacije cijene?
Čekaj... 🤔... jel ovo trik pitanje?
Jer, ako sam prodao, ne isključujem mogućnost pada, već mu se nadam da bih kupio jeftinije.
Osim ako nisi mislio - prodao sam, al nadam se da će cijena rasti zbog drugih koji su u dionici. Jesam empatičan, ali nemojmo pretjerivati. 🤣
Uglavnom, da sad budem ozbiljan, po mom iskustvu i zapažanjima, kad je situacija kao trenutno na konkretno KODT, ne očekujem nikakvu stagnaciju. Situacija se mora brzo i dramatično riješiti - dakle ili prema dolje ili prema gore i to značajno. U idućih 10-ak dana će sve bit jasno.
-
Na KODT i KOEI jučer prodao te 2 dionice
Ah, ti si taj prodavatelj!
Da, ja sam. Baš taj...
Moš mislit, par desetaka komada što sam prosuo. Stopilo se u masi. 🤣
I nisam samo to prodavao. 😬 Sad se grizem i nadam se kakvoj katastrofičnoj vijesti za vikend, da cijene padnu.
Putine... reci nešto loše, pliiiz.
-
ako na crobiju povučemo trend line preko vrhova 2011, 2016 i 2022 smo izvirili van, ali nebi bilo loše odbiti se od tih 23xx na istu ovu trend line pa prema gore malo jače.
Ali to neće samo o nama ovisiti jer su i ameri blizu da testiraju nedavni "proboj" padajućeg trenda.
Ako se sve poklopi pozitivno idemo gas prema gore, ali bolje pričekati potvrdu jer smrdi pomalo
na ovo sam mislio kad sam pisao
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. i na ovo
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Onaj prvi graf, linijski, mi je baš baš simpa. Ne mogu ga se nagledati.
Ložimo se na svijeće, i u redu, puno više pokazuju, ali linijski graf nekad tako dobro pokaže kako stvari stoje.
-
Vidim da idu prema dole sve koncareve dionice mozda ima veze sa inflacijom matrijala i prijevoza mislim vise prijevoza
Na KODT i KOEI cijena testira otpore na koje je naišla. To se lijepo vidi na grafovima.
Moje predviđanje je da će cijena u idućih par dana još kliznuti prema dolje. Ali isto tako mi se čini da je to samo praćka koja se nateže.
U to sam toliko uvjeren, da sam jučer prodao te 2 dionice i podebljane kupovne naloge stavio par postotaka niže.
Ako bude tako, odlično. Ako sam u krivu, kupujem po višoj cijeni, uopće neću previše razmišljati i žaliti što sam se zeznuo. A i fali mi malo trejderskog adrenalina. 😁
Ovdje je smjer samo jedan - up!
-
Jesam li postao informaticki nepismen ili sam samo glup?
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Sto se tice ZSEa KOTR je ne samo u stecaju nego i delistiran.
Ista situacija kod mene jučer. Niš mi nije bilo jasno.
-
investiramo.com
Al da, isto je kao na tradingview.
-
Jučer gledam grafove nekih dionica koje imam, pa gledam crobex...
Pa malo čitam vijesti o rekordnim prihodima pojedinih kompanija..
Pa škicnem tržišta vani...
Pa opet čitam forume...
S jedne strane kaže letimo u orbitu... grafovi kažu da slijedi hlađenje.
Danas i idućih par dana ću vidjeti jel džabe plaćam pretplatu za tehničku analizu.
CROBEX...
-
Znači ovdje se ladno trguje, bolje rečeno kupuje, kao da se zaboravilo da je sutra petak... helooouuu.... petak!
Nekako mi smrdi da će sutra burza u crveno.
-
Okej, okej, svi su puni ko brod, shvatio sam, ispričavam se što sam komentirao.
.... lupetate gluposti... ccc....
-
Kakvo pranje, pa to je lova sa racuna. Jel vi imate neke osnove o funkcioniranju svega. Sta je 1. milijarda eura puno za građane?
Izvjesca govore da stednje ima oko 35 milijardi eura.,
to je cca 1 mil. Stanovnika po 35k eura,
Ili 500k ljudi po 70k eura.. netko ima daleko vise od toga, netko nista.
Ali koliko imamo pomoraca, ekipa koja je radila vani dio ili cijeli zivot….
Neki od njih su iskoristili priliku da pokupe malo vecu kamatu nego vecina koja je kao pametna 😅, vidjet cemo za 2 godine tko je bio pametan, a tko je “ulupao”.
Ja mislim da su ovi napravili bolju odluku da obveznicama
Malo bahato, al nema veze, ne ljutim se.
Da npr. 10000 ljudi uloži po 100.000 eura u obveznice mi je poprilično nevjerojatno. Ako imaš 50, 100, 200 ili više tisuća eura i stoje ti na računu... mogu shvatiti da 5000 ljudi to radi, tj. drže novce na računu, ali da par desetaka tisuća ljudi ne znaju što će s pustim novcima, to mi je nepojmljivo.
Kad sam spominjao pranje ili zataškivanje novaca, sjetio sam se ekipe koja je pokušala sakriti novce od pljačke Ine. Koliko pametan moraš biti da misliš kako će ti to proći? Ili lopovija u Hrvatskim šumama. Ja mislim da su to takvi novci, a ne štednja od građana.
Osim toga, ja ne znam niti jednu osobu da je uložila u obveznice.
-
Hoce li objaviti neku statistiku na kraju, koliko je ukupno osoba upisalo obveznice, koji prosjecni iznos? Maximalni…?
Mene isto to jako zanima. Barem neki info gdje se to može naći.
Sinoć baš razmišljam - milijardu eura su ljudi ulupali?! To mi je nevjerojatno. Od 35 milijardi, možda griješim, koliko je bilo na računima, da je milijarda otišla na obveznice. U par dana?
Baca mi na pranje ili zataškivanje novaca.