Okej, okej, svi su puni ko brod, shvatio sam, ispričavam se što sam komentirao.
.... lupetate gluposti... ccc....
Okej, okej, svi su puni ko brod, shvatio sam, ispričavam se što sam komentirao.
.... lupetate gluposti... ccc....
Display MoreKakvo pranje, pa to je lova sa racuna. Jel vi imate neke osnove o funkcioniranju svega. Sta je 1. milijarda eura puno za građane?
Izvjesca govore da stednje ima oko 35 milijardi eura.,
to je cca 1 mil. Stanovnika po 35k eura,
Ili 500k ljudi po 70k eura.. netko ima daleko vise od toga, netko nista.
Ali koliko imamo pomoraca, ekipa koja je radila vani dio ili cijeli zivot….
Neki od njih su iskoristili priliku da pokupe malo vecu kamatu nego vecina koja je kao pametna 😅, vidjet cemo za 2 godine tko je bio pametan, a tko je “ulupao”.
Ja mislim da su ovi napravili bolju odluku da obveznicama
Malo bahato, al nema veze, ne ljutim se.
Da npr. 10000 ljudi uloži po 100.000 eura u obveznice mi je poprilično nevjerojatno. Ako imaš 50, 100, 200 ili više tisuća eura i stoje ti na računu... mogu shvatiti da 5000 ljudi to radi, tj. drže novce na računu, ali da par desetaka tisuća ljudi ne znaju što će s pustim novcima, to mi je nepojmljivo.
Kad sam spominjao pranje ili zataškivanje novaca, sjetio sam se ekipe koja je pokušala sakriti novce od pljačke Ine. Koliko pametan moraš biti da misliš kako će ti to proći? Ili lopovija u Hrvatskim šumama. Ja mislim da su to takvi novci, a ne štednja od građana.
Osim toga, ja ne znam niti jednu osobu da je uložila u obveznice.
Hoce li objaviti neku statistiku na kraju, koliko je ukupno osoba upisalo obveznice, koji prosjecni iznos? Maximalni…?
Mene isto to jako zanima. Barem neki info gdje se to može naći.
Sinoć baš razmišljam - milijardu eura su ljudi ulupali?! To mi je nevjerojatno. Od 35 milijardi, možda griješim, koliko je bilo na računima, da je milijarda otišla na obveznice. U par dana?
Baca mi na pranje ili zataškivanje novaca.
Kao okorjeli kampanjac sam tek danas izračunao, predao i uplatio PKD.
I koliko god da mi je to mrsko, dobar je osjećaj napraviti rekapitulaciju prethodne godine i izvući neke zaključke.
Prošle godine sam podigao vrijednost ukupnog portfelja za cca 15%. Ne mogu reći da sam nezadovoljan.
Fina zarada je pala na HPB-u, potom na VLEN-u, pa na par trejdova na SPAN-u. Ostalo tako - tako, po 1000 do 2000 kn.
Najveći pušing, tj. propust zarade je bio na TPNG. Nisam izdržao, predugo sam bio u dionici i prodao sam, nisam više imao živaca, iako se naveliko pisalo da je došlo vrijeme za uzlet.
Iznos poreza je godišnja zaliha bureka sa sirom, svaki dan, al po starim cijenama. Kad bih tu uračunao i porez na dividende, našlo bi se i za jogurt, al ne u pekari, već u dućanu.
E da, bila mi je i jedna smiješna situacija u poreznoj - predao sam papire, pa komentiram kako ni sam nisam siguran jel iznosi trebaju bit u kunama ili eurima (iako na obrascu pište da su iznosi u eurima). Kaže tamo djelatnik da nema veze, da će oni to pretvorit u eure. Kad sam mu rekao da je to u eurima, malo se stiltao.
Da se razumijemo, nije to neki veliki iznos, ali tad sam pomislio kako mu je to polugodišnja plaća.
A i možda smo se malo odmakli od realnosti - tu se razbacuju iznosi, cifre pršte na sve strane... ma kakva brana od 50.000 €, to 2-3 forumaša pokupe za doručak... i slično... ni ne kontamo kako nam se granica pomjerila.
Vrhunska dionica. Ne raste, al ni ne pada, divka solidna.
Baš me zanima hoćemo li napokon gore, jer dobit je boli glava. Al sumnjam, jer ima drugih dobrih prilika, a i netko koči rast. Šteta.
Uopće ne pratim ZABU, ali me je vijest o ovolikoj dividendi zaintrigirala.
Dosta ljudi se hvali s prodajom i ostvarenom zaradom, što je odlično... 👍👍👍👍👍.... ali zašto mislite da to više neće rasti?
Mislim da je bilo dosta strpljenja... i zato..
+ VLEN
Uvijek su oni naj..naj... stara priča, svake godine isto, al dobro je to malo opet pročitati, nek se malo vrati optimizam u firmu i dijonu.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…e85e054f8f7.pdf
ak nekog zanima
Da, Trgostil više ne postoji...prelazi u Trgovina Krk.
Zanimljivo.
Prije godinu dana, odnosno čitave 2 stranice ovog foruma smo pisali o tome. 😅
Dobro je što ovdje ne treba puno listati.
Btw, ovdje je toliko mrtvo, kad je nedavno sjela divka, ni riječi o tome.
Sve po planu i programu... sviđa mi se to.
Nego, sad sam bio na njihovoj web stranici.. Ma jesu li to oni izbacili nove stranice? Nisam bio par mjeseci sigurno. Ovo sad mi izgleda ono baš vrhunski, na trenutak nisam bio siguran jel se radi o njima. Baš su u trendu.
+ VLEN po 14,80.... i to sam dočekao...
Htio sam i ja, ali ste mi ga zgrabili pred nosom.
Netko pomalo prosipa po Bidu. Na prvih deset se vide te sitne promjene. Jedan prosipa, a drugi skuplja.
Ma nalog je bio otvoren dobrano preko mjesec dana, više ni ne znam koliko. Treba bit malo strpljiv i dođe to na svoje.
+ VLEN po 14,80.... i to sam dočekao...
+ ATPL po 418
+ SPAN... dočekao sam ga na 236,00.
Al smrdi mi da padu nije kraj.
Ne kažem da ATGR neće pasti.
Za sad mi graf dobro pogađa SPAN i VLEN.
VLEN sam prodao na dan izlaska FI koji je bio fantastičan. I gdje je sad.
A na SPAN-u sam se ispogađao kao budala, u kunu sam pogađao vrhove i dna. Isto sam počeo nakon izlaska FI, koje je bilo brutalno.
Možda sam samo imao sreće.
Zašto žifce ?
Što je cijena niža to je kupnja povoljnija.
Ovdje smo Long , nismo li ?
Žifce zato jer eto čitao sam da se zdravo malo živcirati, kao dobro je za psihičko zdravlje, pa tripam da se živciram. 🤪😅
Ovdje sam long, to svakako.
A što se tiče dokupa, od tog ipak ništa. Ovih papira imam dosta. Novce čuvam za vrlo izvjestan propad SPAN-a i VLEN-a.
Nisam pri kompu, pa ne mogu staviti graf, ali 380 je kota koja opako testira potporu, a i moje živce.
I što sad to znači - divka ipak 20 kn?
Džabe sam se poradovao.
A što se tiče preuzimanja, rečeno je da nisu na prodaju, čak štoviše, oni su ti koji kupuju.
Slijede 3 dana života na ovoj dionici. Baš se veselim idućim danima.